asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Zavar az Erőben: reflexiók a február 26-i napfogyatkozásra

Zavar az Erőben: reflexiók a február 26-i napfogyatkozásra

 

2017 február 26-án , bp. idő szerint 15:58′-kor újhold és napfogyatkozás volt a Halak jegyében. A jelenség asztrológiai vonatkozásaival Iulia Trandafir cikke foglalkozott bővebben. Nos, szűkebb és tágabb környezetünk eseményei megint csak az asztrológia megfigyeléseit igazolják. A következő napok sem alakulnak sokkal nyugodtabban. (Mint már szó volt róla, az eklipszek hosszabb távon is éreztetik a hatásukat, így a most elindult folyamatok később is meghatározók lehetnek.)

halakAz eklipsz időpontjában a leszálló holdcsomópont mellett öt bolygó tartózkodott a Halak jegyében (Nap, Hold, Merkúr, Neptun, Chiron). Mint tudjuk, a jegy egyik kedvelt szimbóluma két, egymással ellentétes irányban úszó hal, amelyeket egy zsinór köt össze. Ez többek között azt jelenti, hogy az olyan rokonszenves Halak -tulajdonságok mellett, mint az érzékenység, együttérzés, a belső tartományok iránti fogékonyság, kreativitás (főleg a zene és a vizuális művészetek terén), a káosz, a sodródás, megtévesztés erői is szerepet kaphatnak, tudatállapotot pedig nem csupán a psziché legmélyebb tartományaiból fakadó, meditáció, ima, alkotó tevékenység által katalizált spirituális élmények módosíthatják, hanem az alkohol, drog, gyógyszerek, valamilyen lelki/érzelmi függőség kevésbé áldásos hatásai is. (A napfogyatkozás önmagában is azt jelenti, hogy a Napot [ szellem, tudatosság, életerő, kreativitás, önbecsülés, önkifejezés] hosszabb- rövidebb időre a Hold erői homályosítják el [emóciók, a tudattalan vizei, igények, a múlt mintái, stb.] )

A napfogyatkozás időpontjában (akárcsak az azt megelőző és követő napokban is) egyszersmind intenzíven hat a kardinális T kvadrát is: az események robbanékonyságát a Mars erőpróbáló találkozásai is fokozzák a formáció részvevőivel (Február 22: Mars- Plútó kvadrát , február 26: Mars- Uránusz együttállás, február 27 : Mars – Jupiter szembenállás. Ezek a hatások természetesen nem külön- külön, hanem összeadódva értelmezendők).

Nos, mint már szó volt róla, a Mars forrófejű, impulzív, dacos, bizonyos esetben ünneprontó is. Az Uránusz kiszámíthatatlan, robbanékony. A velük szemben álló Jupiter, bár arra ösztönöz, hogy vegyük fontolóra prioritásainkat és lehetőségeinket, járjunk el etikusan, mindent felnagyít- miközben az apró, praktikus részletek elkerülik figyelmét. A Mérleg jegyében ráadásul nem csak döntésképtelenné válik, hanem arra is hajlamos, hogy látszatintézkedésekkel, tarthatatlan kompromisszumokkal terelje el a figyelmet a valódi problémákról. A T kvadrát fókuszpontjában azonban a Plútó áll, amely arra figyelmeztet, hogy a valóságelhárítás e technikája éppúgy nem működnek mint a lendület, zsigeri impulzusok, indulatok által inspirált kitörési kísérletek. Jelenléte azt sugallja: a válságból csak a lényegi átalakuláshoz vezető megoldások jelentenek kiutat, kudarc esetén azonban már csak egy másik időben és galaxisban-vagy egy másik létformában adódik lehetőség az újrakezdésre. Jelenlét egyszersmind arra is utal, hogy döntéseinknek -vagy azok hiányának – , adott helyzetben tanúsított magatartásunknak hosszú távon is nagyon komoly következményei lehetnek ( Az elmúlt hét második felében pl. rekordmennyiségű baleset történt a magyar közutakon. Ez a tendencia persze nem csak hazánkra korlátozódott. 25-én éjjel pl. felhívott egy, az Egyesült Államokban élő ügyfelem, aki néhány órával azelőtt szenvedett balesetet. Az autója totálkáros lett, ő csodával határos módon megúszta néhány karcolással. Szomszédja ugyanaznap karambolozott, ő súlyosabban sérült. Az ügyfelem elmondása szerint a balesetet megelőző időszakban álmai folyamatosan figyelmeztették arra, hogy egészségi állapota miatt sokkal kevesebbet kellene vezetnie. Legutóbbi foglalkozásunkkor én is igyekeztem finoman rávenni: lassítson tempóján).

zavar az Erőben...

Ezekben az időszakokban nagyon nehéz magunkban tartani frusztrációnkat, dühünket, egyet-nem értésünket. Derült égből villámcsapásként olyan viták robbanhatnak ki, melyek fontos hidakat égethetnek fel. Az eltúlzott reakciók némi odafigyeléssel, önfegyelemmel, türelemmel kézben tartható helyzeteket is kezelhetetlenné tehetnek- míg végül magunk sem értjük, hogyan eszkalálódtak a dolgok idáig. A nagyvilágban is elszabadulhatnak az indulatok, illetve az ilyen, hosszabb távú forgatókönyveknek kedvező politikai döntések születhetnek.

A lehetséges forgatókönyvek:

1. szándékos viszálykeltés (féltékenység, irigység, mobbing, bullying), amelynek az a nem is mindig tudatos célja, hogy kimozdítson a holtpontról egy helyzetet, egyértelmű állásfoglalásra kényszerítse az érintett feleket.

2. Olyasfajta kettősség, kétértelműség, amely óhatatlanul rivalizálásba, a dominancia megszerzéséért folytatott harcba torkoll,

3. Egy látszólag apró incidens krízist robbant ki,

4. A 22-es csapdája szerű szituk, amikor is az összes lehetséges végkifejlet még több problémát, még nehezebben kezelhető helyzeteket eredményez.

Természetesen a dolgok ennél sokkal pozitívabb irányt is vehetnek. A detonáció pl. egyenesen saját ösvényünkre is pottyanthat bennünket. Mint egy korábbi bejegyzésben részletesen kifejtettem, a napfogyatkozással kombinált újholdak új kezdeteket is jelezhetnek, és ezek hosszabb távon igen kedvező fejlődéi irányokat nyithatnak meg, bár végigmenni rajtuk nem kimondott kéjutazás. A Mars- Uránusz által fémjelzett megvilágosodás pillanatai a botütés erejével is hathatnak, és akkor még igen enyhén fogalmaztam. Az újfajta tudatosság megszületését gyakran egy lórúgás, vagy- mint ügyfelem esetén – egy csodával határos módon túlélt karambol katalizálja.

Szerencsére a Mars egy Szaturnusz -trigonhoz közeledik (március 6-án pontosul be), ami lehetővé teszi, hogy ahelyett hogy tűzijáték formájában puffogtatnánk el ezeket a hatalmas energiákat, valamilyen értelmes cél szolgálatába állítsuk őket. Ha ezt a legnagyobb felfordulás időszakaiban is szem előtt tartjuk, talán sokkal kevésbé sodornak el a környezetünkből érkező impulzusok és nehezebben válunk indulataink, emócióink játékszerévé. Akkor sem maradunk le semmiről, ha mielőtt végképp elmérgesedne egy konfliktus, kilépünk a Facebookról vagy más közösségi média-felületről, és a szó konkrét vagy átvitt értelmében kiszellőztetjük a fejünket (pl. futunk néhány kört, tavaszi nagytakarításba vagy alkotó tevékenységbe kezdünk) .

 

 

Kapcsolódó:

 

A Mars a Kosban halad: most akkor mindent bele?

Állandóság a változásban vagy pusztító szélsőségek ? (kardinális T kvadrát)

Mars- Plútó kvadrát: válogasd meg a csatateret !

Vigyázat, balesetveszély!

Gyűrűs napfogyatkozás a Halakban: 2017 február 26

Sorsfordulók hírnökei: nap és holdfogyatkozások az asztrológiában

A Plútó archetípusa

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!