asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Gyűrűs napfogyatkozás és újhold a Halakban: 2017. február 26

Gyűrűs napfogyatkozás és újhold a Halakban: 2017. február 26

 

A február 26 -i Halak újhold egyszersmind gyűrűs napfogyatkozás is. Mint már sokszor szó volt róla, a nap-és holdfogyatkozások (eklipszek) kollektív-és egyéni szinten egyaránt próbatételeket tartogatnak. (Legutóbb 1998 február 28-án került sor napfogyatkozásra a Halak 8°-án. Felidézve az akkori eseményeket , képet kaphatunk arról, milyen életterületeinket érinti és milyen hatással lesz ránk a jelenlegi. ) A február 26-i napfogyatkozást a világ más tájain is nagy aggodalommal várják a szakmájukhoz valóban értő asztrológusok.

Iulia Trandafir összefoglalója következik (Psy Astrology blogról) :

 

annular-solar-eclipse

 

Az újhold 2017 február 26-án születik meg a Halak jegyében, 14:58 (UTC, Bp: 15:58), az ezt kísérő gyűrűs napfogyatkozás pedig 12:10-től 17:35-ig tart (UTC; Bp idő szerint 13:10′ – 18:35′ , de Magyarországról nem látható). A teljes, tűzgyűrűvel övezett napfogyatkozás csak egy, Dél- Amerikától Dél-és Észak Afrikáig terjedő szűk sávban figyelhető meg (forr: timeanddate.com )

A Neptun és a Chiron már a Halakban tartózkodnak. A február 26-i Nap- Hold együttállás konjunkciót képez a Neptunnal, de egy nagyon tág orbison belül a Merkúrral is. Figyelembe véve a gyűrűs napfogyatkozás jelentőségét, egész biztos, hogy mindnyájunkra nagy érzelmi hatást gyakorol. De vajon mi válthat ki ilyen reakciókat? A válasz az esemény képletében keresendő.

napfogy-2017-febr-26

Nos, az eklipsz időpontjában egy bonyolult és robbanékony oppozíció is hat a Kos- Mérleg tengely mentén. A tolató Jupiternek egy szoros Mars – Uránusz együttállás kihívásaival kell szembenéznie. Úgy tűnik, a váratlan döntések áttőrik a törvényesség vagy az úgynevezett konformizmus kereteit.

E gyűrűs napfogyatkozás energiáinak tulajdoníthatóan a következetlenség sok probléma forrása lehet. A változás derült égből villámcsapásként érkezik, kevés esélyt hagyva a megbízható alternatíváknak. A dolgoknak változniuk kell – node pontosan milyen irányba ? Ez sokakat taszíthat kétségbeesésbe.

A (külső bolygók jelenléte miatt) a kollektív komponens rendkívüli hangsúlyt kap a Halak újhold-képlet egészében. Így aztán nagyon valószínű, hogy a fejlemények széles tömegeket érintő döntésekkel is kapcsolatban lesznek. Az a tény, hogy a Mars ennyire szoros együttállást képez a robbanékony és excentrikus Uránusszal olyan forrongásokat jelezhet, melyek sok emberre vannak hatással. A lehetséges következmények: szövetségesek cseréje (a háború vagy a béke érdekében), a régi, közös célok és az ezeket támogató megállapodások feladása.

A váratlan, brutális vagy egocentrikus cselekedetek széles tömegek érzelmeit korbácsolhatják fel. A sokféleség ezúttal az emberi értékek és jogok különböző értelmezésében nyilvánulhat meg. A realitásokkal összhangban levő válaszokat nehéz találni, mert az együttérzés vagy a kétségbeesés (attól függően, hogy melyik oldalon állunk) eltorzíthatják az ítélőkészséget.

A Halak újholdat és gyűrűs napfogyatkozást megelőző vagy követő jelentős balesetekre és incidensekre kerülhet sor. Ezek, drámai következményeik miatt sok gyászt és fájdalmat tartogathatnak. Több mint valószínű, hogy modern közlekedési eszközökkel és lőfegyverekkel is kapcsolatban állnak majd. Rendkívül feszült időszakról van szó, így nagyfokú óvatosság javallott.

Jóllehet én az eklipsz által valószínűsített események kollektív hatásaira helyeztem a hangsúlyt, természetesen mindenki mást is érint. Ezekről a legszemélyesebb területekről az egyéni születési képlet adhat felvilágosítást. Bármilyen fajta, arra irányuló kísérletet, hogy felhívjuk a figyelmet saját különlegességünkre egy kapcsolatban, egy csapatban, egy társadalomban a talajvesztés nyomasztó érzése kísérhet. A többiek úgy érezhetik, cserben hagytuk őket és az eredetileg közös célokat.

A motiváció elvesztése vagy hiánya sokak számára komoly gondot okozhat. Minden olyan társulás, amely csak nehezen vállalható kompromisszumokkal vagy sok szenvedés árán tartható fenn, most felborulással fenyeget. Ennél a gyűrűs napfogyatkozással kombinált Halak újholdnál ugyanis rendkívül erős késztetést érezhetünk arra, hogy megszabaduljunk kötelékeinktől.

 

 

 

 

Kapcsolódó:

 

Februári előrejelzés

Sorsfordulók hírnökei (általános tudnivalók a nap-és holdfogyatkozásokról)

Eklipszek a védikus asztrológiában

Holdfogyatkozás az Oroszlánban – február 11

Reflexiók a holdfogyatkozás kapcsán: lángoló karnevál Párizsban

 

A Mars a Kosban halad: akkor most mindent bele?

Állandóság a változásban vagy pusztító szélsőségek ? (kardinális T kvadrát, 2017)

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!