asztropressz

Aktuális

Hírlevél-küldés megszűntetése

Kedves olvasóim, elsősorban hírlevél – feliratkozók !

(tovább…)

Ikrek, a kommunikáció zsonglőrje

Május 21 -én a Nap az Ikrekbe lép. Ebből az alkalomból egy régebbi Dívány – cikkem arról, milyen munkaerő, milyen feladatokra alkalmas az Ikrek típus.

A Jegyek és karrier c sorozat könnyed, bulváros stílusban megírt cikkei olyan esetekre érvényesek, amikor valamelyik jegy hangsúlyos szerepet játszik a horoszkópban. (Jelen esetben az Ikrek, pl. Aszc és több bolygó ebben a jegyben, hangsúlyos Merkúr, stb.) Értelemszerűen nagyon-nagyon általánosítanak, hiszen valós következtetéseket kizárólag egy részletes horoszkópelemzés révén lehetséges levonni.

A radix ugyanúgy jellemző egy egyénre, mint az ujjlenyomat, így aztán személyenként változó, milyen kombinációkban, módokon, életterületeken nyilvánulnak meg az adott tulajdonságok. Következésképpen a „kit hogyan érint”/ „rám hogyan hat?” „Nekem Ikrekben áll ez és ez, és akkor hogy érint ?” típusú hozzászólásokra ezúttal sem áll módomban reagálni.

Ikrek – a kommunikáció zsonglőrje

Mars – Uránusz kvadrát, 2018 nyár

A Mars – Uránusz kvadrát május 16-án pontosult be először. A szokásosnál nagyobb jelentőségét az adta, hogy egybeesett az Uránusz Bikába lépésével – egy újabb hét éves ciklus kezdetével. A Mars ugyanakkor lépett az Uránusz uralma alatt álló Vízöntő jegyébe. Ez önmagában is fontos esemény, de idén, a Mars hosszas tolatása miatt az erőpróbáló fényszög még két alkalommal megismétlődik: augusztus 1-jén ill. szeptember 18 -án. Ilyenformán egész nyáron velünk lesz; az egyidejűleg érvényesülő tranzitok és a képletek egyéni sajátosságai függvényében kisebb – nagyobb borulásokat okozva. Hogy ezek a sikeres áttöréshez szükséges lökések vagy a pusztító földindulásé, szintén helyzete válogatja. A gyakorlatban nem vonható meg mindig ilyen élesen a határ, hiszen a mai kudarcok és összeomlások gyakran a holnap sikereit alapozzák meg. Nagyfokú önáltatás azonban azt hinni, hogy ez mindig, minden esetben így van.

Mars – Uránusz kvadrát, 2018 nyár

Enyhül a nyomás

Legnagyobb megkönnyebbülésünkre a következő napokban néhány olyan bolygóhatás is érvényesül, amelyeknek köszönhetően enyhül a nyomás. A diszharmonikus hatások – ( főleg a Mars – Uránusz kvadrát) által generált feszültség nem múlik el, de körvonalazódhat a problémák kezelésének módja is.

Enyhül a nyomás

A levegő elem és a levegős típus

A levegő elem, a tűzhöz hasonlóan, pozitív, kiáradó, jang típusú minőséget képvisel. Hozzá társítható az intellektus, a logika, a gondolkodás, az ítélőképesség, tudatosság, tárgyilagosság, racionális megközelítésmód, az eszmék és elméletek világa. Mozgékonysága révén közvetítői szerepe van, mindennel kapcsolatba kerül, nyitott, kötetlen – ezért minden fajta kommunikációban, információ továbbításban, cserében, kereskedelmi tevékenységben, a társas érintkezés különböző formáiban is szerepet játszik. Nem árt azonban szem előtt tartani, hogy bármennyire pompásan kéklik is telente az ég, dermesztő hideget áraszt: érzelmi mélységek nélkül még legközelebbi kapcsolataink is puszta formalitássá silányulnak.

A levegő elem és a levegős típus

Vízöntő Mars a radixban

Amikor az individuális önérvényesítés és a személyes függetlenség bolygója a kompromisszumot nem tűrő szabadság és a lázadás jegyében áll, az eredmény egy különösen kiszámíthatatlan energia megnyilvánulás lehet. Ez a párosítás gyakran figyelemre méltóan innovatív eredetiségben, máskor az excentrikusság határát súroló állandó ellenkezésben, megint máskor színtiszta „csodabogárra” jellemző viselkedésben nyilvánulhat meg.” Stephen Arroyo

A Vízöntő Mars egyik legtalálóbb leírását Stephen Arroyo: Kapcsolatok asztrológiája című könyvében olvastam. (Magyarul a Cor Leonis könyvkiadó gondozásában, 2009-ben jelent meg.) A témának szentelt fejezetből (350 old) megosztanék néhány hasznos részletet. A „recept” persze ebben az esetben sem alkalmazható automatikusan, ugyanis egy ilyen pozícióval rendelkező egyén életében a személyi horoszkóp más tényezőitől függően fog megnyilvánulni. Ez mindenkire ugyanannyira jellemző, mint az ujjlenyomat, bemutatása tehát nem blogbejegyzés témája, a „rám hogyan hat?” típusú kommentek megválaszolása pedig végképp nem.

http://www.asztropresszhirek.com/2018/05/18/vizonto-mars-a-radixban/

a Tarot a Bika újholdról

A Tarot útmutatásai a május 15-i Bika újhold által jelzett „következő lépésekről”. Erre a négylapos vetésre újholdkor szoktam sort keríteni, hogy képet kapjak az előttem álló 28 nap prioritásairól. A kártyavetés a következő újholdig, június 13-ig terjedő időszakkal kapcsolatos útmutatásokat tartalmaz. Az újholdnál elkezdődött folyamatok teliholdkor, május 29-én tetőznek. Új kezdetekre a teliholdig terjedő időszak alkalmas, főleg az első holdnegyedig (május 22) hátralevő napok.(Illetve, jelen helyzetben épphogy nem alkalmas, hiszen 22-ig érvényesülnek a legintenzívebben a májusi előrejelzésben és a május 15 -i újholdról írtaknál bemutatott, destabilizáló hatások. Emiatt inkább úgy lehetne fogalmazni: az első holdnegyedig terjedő időszakban tetőzik a zűrzavar…

Újhold a Bikában : a következő lépés a Tarot tükrében

Újhold a Bikában: 2018 május 15

Jóllehet a Bika a stabilitás, kiszámíthatóság, szilárdság jegye, a jelenlegi újhold éppenséggel a destabilizálódás, nem pedig a megállapodás előhírnöke. Bármit hozzon is, a szintén Bikába lépő Uránusz által jelzett földindulás előrengéseként értékelendő.

Illusztráció:A megvadult csorda – Tom Lea texasi művész festménye

Újhold a Bikában 2018 május 15

Algol, a Démoncsillag

A régi idők asztrológusai a legkártékonyabb állócsillagok egyikének tekintették  a Perseus csillagképben, a Bika 26°-on levő Algolt. Balszerencsével, erőszakkal, tömeges túlkapásokkal, gyilkossággal, öngyilkossággal, súlyos betegségekkel hozták kapcsolatba az ókori világ valamennyi kultúrájában.

Algol, a Démoncsillag

Ha most szelet vetsz, rövidesen vihart aratsz…

A következő napokban sok feszültségre, váratlan fordulatokra számíthatunk. A most kezdődő változások egy része talán már egy ideje a levegőben lógott, mások derült égből villámcsapásként érkezik. Bármelyik típusba tartozzanak is, hosszabb távra szólhatnak, így egyáltalán nem mindegy , hogyan kezeljük őket, milyen döntéseket hozunk, milyen helyzetekbe megyünk bele és mit igyekszünk elkerülni. A mondás, miszerint vihart arat, aki szelet vet, most igazabb, mint valaha.

Az alább bemutatott hatások egyidejűleg érvényesülnek, az impulzust a gyors mozgású Merkúr közvetíti a Mars és az Uránusz között. A Mars – Merkúr kvadrát május 12-én pontosult be, a Merkúr – Uránusz együttállás május 13 -án, az Uránusz és a Mars kvadrátja pedig május 16-án. Utóbbi nemcsak azért fontos, mert a május 15-i újholdképlet domináns fényszöge, hanem azért is, mert a Mars tolatása és az Uránusz lassú mozgása miatt szinte egész nyáron velünk lesz.

http://www.asztropresszhirek.com/2018/05/12/ha-most-szelet-vetsz/

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!