asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Mars – Plútó kvadrát: válogasd meg a csatateret !

Mars – Plútó kvadrát: válogasd meg a csatateret !

 

Elérkezett hát a vélhetően csak nagyon kevesek által várt pillanat: a következő öt nap folyamán a Kosban haladó Mars erőpróbáló kapcsolatot képez a Plútóval, Uránusszal, majd farkasszemet néz a Jupiterrel, beizzítva a már eddig is meredek helyzeteket jelző kardinális T kvadrátot. Ha eddig unatkoztunk volna, mostantól egész biztos nem fogunk. Az események felpörögnek, a komfortzónából kérlelhetetlen, ha úgy tetszik hatáskörünkön kívül álló erők repítenek ki. Bármerre vessen is a kozmikus detonáció, könnyebben viseljük, ha emlékeztetjük magunkat: minden változásban van valami jó. Akkor is, ha adott pillanatban ez jut róla a legutoljára eszünkbe.

 

nuclear

 

Mars és a Plútó kvadrátja 2017 február 22- én pontosul be a Kos és a Bak 18°36′-en. Ez a destabilizáló energiakombináció óriási stresszt, rendkívül kiélezett konfliktushelyzeteket generál, egyszersmind azonban vélt vagy valós korlátaink meghaladására is ösztönöz. A tranzit legnagyobb veszélye, hogy hatására megszállott ellenőrzési kényszer keríthet hatalmába, a frusztrációkra erőszakkal válaszolunk, a düh természetes érzéseit pedig elemi erejű tombolássá nagyíthatja (főleg, hogy immár a Jupiter és az Uránusz hatásai is erőteljesen érvényesülnek)

Ennek ellenére, ha képesek vagyunk megzabolázni, akár szolgálatunkba is állíthatjuk, hiszen ambíciózussá tesz és arra ösztönöz, hogy áttörjük korlátainkat (beleértve azokat is, amelyeket mi magunk állítottunk sikereink útjába letargia, önbizalomhiány, lustaság formájában). Ennek ellenére azonban javunkra válik ha érzékeljük a különbséget a felmerülő helyzetek között. Bizonyos esetekben ugyanis valóban arra van szükség, hogy összekapjuk magunkat, apait anyait beleadva, utolsó tartalékainkból merítve leküzdjük az akadályokat. Máskor azonban, ha tovább erőltetjük az ügyet, több kárt okozunk, mint amennyit használunk. Ha ugyanis ezekben a napokban próbáljuk rendezni vitás kérdéseinket, kevés esélyünk van a harc elkerülésére. Tízig, húszig… kétszázig számolni, erőt gyűjteni, kivárni, míg kedvezőbbre fordulnak az erőviszonyok, megbizonyosodni afelől, hogy csakugyan igazunk van, nem feltétlenül a gyengeség jele.

Ez a tranzit a szexuális késztetéseket is felturbózza, azok kiélése azonban valamilyen okból ellenállásba ütközik. Szélsőséges esetekben nemi erőszakot vagy más jellegű visszaélést, bántalmazást is jelezhet. Hétköznapibb szituációkban is nagyfokú körültekintésre, belátásra, helyes ítélőképességre van szükség ahhoz, hogy eldöntsük, mi a helyénvaló reakció.

Szűkebb és tágabb környezetünkben is ádáz hatalmi harcok tanúi lehetünk. Mielőtt tehát vélt vagy valós ellenfelünk torkának ugranánk, jól tesszük, ha eltöprengünk valódi motivációinkon. Tényleg meg akarjuk oldani a helyzetet vagy csak kedvünk támadt egy kis bunyóra? Tudjuk-e másképp is érvényesíteni érdekeinket, vagy muszáj mindenáron nukleáris katasztrófát okoznunk?

 

Kapcsolódó:

 

Februári előrejelzés

A Mars a Kosban halad: akkor most mindent bele?

Állandóság a változásban vagy pusztító szélsőségek ? (kardinális T kvadrát, 2017)

A Plútó archetípusa

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!