asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » A Neptunusz szövevényes ösvényein

A Neptunusz szövevényes ösvényein

A 2015-ben fordított, népszerű sorozat immár csak az új, másolásvédett blogon érhető el, az alábbi linken:

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Az ilyen lépésekre azért van szükség (mint ahogy azért lett másolásvédett az új blog), mert a korábbi felületekre nem lehetett tartalomlopásokat megakadályozó bővítményeket installálni. Emiatt sajnos annyira megszaporodtak a lenyúlások 2016 – 2017 folyamán, hogy néhány “spiri oldal” tulajdonosa csak azért látogatta az oldalaimat, hogy egyszerű copy+paste művelettel bemásolja a saját felületeire azokat a munkákat, melyeknek megírásával/ lefordításával én hosszú órákat, fél napokat, napokat, hosszabb anyagok esetén heteket töltöttem. Hírlevelekben és más, csak szűkebb körök által hozzáférhető felületeken, tanfolyamok anyagaiként is találkoztam már velük- illető “szakemberek” természetesen saját munkájukként tüntették fel őket, bőségesen profitálva más erőfeszítéseiből.

A jelenlegi oldalon ezt nehezebb megtenni (bár nyilván tolvajoknak semmi nem lehetetlen). Így folyamatosan költöztetem át őket, a régebbi helyeken levő változatokat pedig elérhetetlenné teszem. Sajnos így a tisztességes, jóhiszemű olvasók is rosszul járnak, akik tanulási szándéktól vezérelve gyűjtötték, másolták a cikkeket – de egyelőre nem tudok jobb megoldást.

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!