asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Tűzijátékkal kezdődött, puskaporos hangulatban végződik március

Tűzijátékkal kezdődött, puskaporos hangulatban végződik március

 

Február végén- március elején a Kos Mars izzította be a kardinális T- kvadrátot. Ezekben a napokban az indulatok, düh, frusztráció egészséges mederbe terelése komoly kihívást jelentett. A robbanáshoz elég volt a legapróbb ürügy, a túlreagálás, forrófejűség számos olyan esetben okozott borulást, amely némi türelemmel, diplomáciai érzékkel, empátiás készséggel kezelhető lett volna.

Március 24, 25, 26-én a Merkúr viharzik végig ugyanezeken a pontokon, aztán 27-én retrográd árnyékba fordul. (Tolatását április 9-én kezdi meg). Mindez arra utal, hogy a most kirobbanó viták fontos hidakat égethetnek fel, az elhamarkodott kijelentések, értelmetlen szópárbajok következményeit azonban hosszabb távon is el kell viselnünk. Ez az időszak a döntés hozatalnak sem kedvez. A nagy ígéretek éppen úgy fenntartással kezelendők, mint a látványos kirohanások. Mint már többször szó volt róla, a Merkúrnak a T kvadrát elemeivel (Plútó, Uránusz, Jupiter) képezett erőpróbáló fényszögei rendkívül balesetveszélyesek is.

Szerencsére megvan arra is a lehetőség, hogy tisztes távolságot tartva a tornádótól fejlődésünk útját egyengessük. A tudatosság ezúttal is sokat javíthat a forgatókönyveken. Mivel az elkövetkező hetek is komoly próbatételeket tartogatnak, egyáltalán nem mindegy, hogy a tavaszi tűzvihart követő, március 28-i újholdat a csatakép részeként üdvözöljük vagy inkább külső – belső rendrakásra használjuk ezeket az energiákat. Jóllehet a nagyvilág eseményeire nem vagyunk képesek hatást gyakorolni, a tudatosság, az energiaszint, a szabad akarattal hozott döntések és választott megélési módok még a legreménytelenebb felfordulásban is esélyt adnak a túlélésre. (A szerdai, londoni terrorakció szintén ezeknek a bolygóhatásoknak a hozadéka, és sajnos hasonlók bekövetkeztére is számítani lehet. Természetesen más jellegű atrocitások is előfordulhatnak, a balesetek, az időjárás szélsőségei pedig további pusztításokat okozhatnak.)

Mint annyiszor, az alábbiakban bemutatott bolygóhatások nem külön- külön, elszigetelten érvényesülnek, hanem összeadódnak.

A március 24-én bepontosuló Merkúr – Plútó kvadrát pattanásig feszült kommunikációs helyzeteket jelezhet. A társas érintkezés intenzívvé, fenyegetővé vagy kimondottan kártékonnyá válik, mi is, környezetünk is hajlamosak lehetünk hatalmi harcokba bonyolódni. Az igazságnál most sokkal fontosabb, kié legyen az utolsó szó, a terepet a propaganda és a manipuláció különböző formái uralják. Kedvező esetben ez a fényszög alkalmas lehet arra is, hogy fájdalmas, eddig szőnyeg alá söpört igazságainkkal szembesüljünk. (Azonban sokkal szerencsésebb lenne, ha az ilyesfajta „tisztázó beszélgetésekre” csak március 28 körül kerítünk sort, mikor a Merkúr trigont képez a Szaturnusszal. Akkor ugyanis már képesek lehetünk mások vérig sértése nélkül is tálalni mondanivalónkat, esetleg rájövünk: hallgatni ezúttal is arany). Egy kiadós nagytakarítás, testedzés, kreatív tevékenység megszabadíthat rögeszmés vagy beteges gondolatainktól.

A március 25-i Merkúr- Jupiter szembenállás valóságos szájmenést jelezhet. Gondolataink vadul kergetik egymást, a külvilágból elárasztanak az információk, nem csoda, ha mi is nehezen teszünk féket a nyelvünkre. Pedig elképzelhető, hogy jobb lenne, ugyanis a mindent felnagyító Jupiter és a forrófejű Kos Merkúr hatására mi is, környezetünk is hajlamos lehet túlzásokba esni. A most kapott ajánlatokat érdemes fenntartással kezelni, a nagy ígéreteket elosztani kettővel…többel, a hírek valóságtartalmát alaposan ellenőrizni. A projekciók, előítéletek, politikai és ideológiai viták tovább fokozhatják az ellentéteket, a humorérzékkel párosuló egészséges tabudöntögetés viszont éppenséggel oldja a napok óta felhalmozódott feszültséget.

A március 26-i Merkúr- Uránusz együttállás hatására erős késztetést érezhetünk, hogy alaposan megmondjuk az őszintét, olyan esetekben is, amikor eddig gondosan véka alá rejtettük mondanivalónkat. Hogy a kipattanó szikrák csak a téli gizgazt égetik el, vagy pusztító tűzvészt okoznak, már más kérdés. A gondolatok kavalkádjában akadhatnak zseniális sziporkák, az ihletettség bevillanásai (ezeknek is ki kell azonban forrniuk magukat, így nem árt lejegyzeni őket), üdítő bolondságok, valamint ön-és közveszélyes őrültségek is.

A tűzijátékot követően március 27-én retrográd árnyékba kerül a Merkúr, hogy április 9-én megkezdje május 3-ig tartó tolatását. A bolygóval kapcsolatba hozható területeken (kommunikáció, utazások, közlekedés, okmányok, ügyintézés, mindennemű információcsere, stb. ) innentől kezdve lelassulás, elakadás tapasztalható. Hogy a következő hetek az eddigi felismerések érlelésével, a tudás mélyítésével telnek, vagy pedig az előző napok perpatvarainak következményei fognak korlátozni korábbi döntéseink függvénye.

Kedvezőbb forgatókönyvek

 

  A március 25-i Nap – Vénusz együttállás szerencsére ráirányíthatja figyelmünket a valóban fontos témákra. A Nap egyebek mellett a tudatosság jelölője, az énkép, szépség, szerelem, társulások, interakciók, pénzügyek, források, gyönyör, érzékiség, ízlés pedig a Vénusz hatása alá tartoznak. Mint a korábbi bejegyzésekben szó volt róla, a Vénusz tolatásának időszaka alatt (azaz március 4-április 15 között, ténylegesen a retrográd árnyék zónában töltött időt is beszámítandó, így január 30-május 18 közötti hónapok) a felülvizsgálat, átértékelés, minták tudatosítása sokkal több eredménnyel kecsegtet, mint az új lehetőségek hajszolása.

A Nap jelenléte tehát ráirányíthatja figyelmünket, milyen változtatásokat is kellene eszközölni ezeken a területeken. A Vénusz figyelme a társulásokra, a külvilágra irányul, a Kos viszont az egyik legénközpontúbb jegy. E kombinációban tehát a figyelem, az előzékenység, a szeretet és az elfogadás önmagunkra irányul, és jelen esetben ez egészséges is. A retrográd Vénusz időszakában oly gyakori párkapcsolati (partner fizikai vagy átvitt értelemben vett távolságtartása, friss szakítás, mosolyszünet, huzamosabb ideje tartó egyedüllét, ami most vált zavaróvá) és pénzügyi problémák meghívásként értékelendők: vonjuk meg határainkat, ahelyett, hogy másoknak kedveznénk, csakis és kizárólag saját igényeinkre, testi – lelki jólétünkre (vagy ennek megteremtésére) összpontosítsunk.

[ Természetesen a Nap által elégetett, egyébként sem túl jó pozícióban (száműzetés, hátráló mozgás) levő Vénusz sokkal kedvezőtlenebb irányba is terelhet: „egyszer élünk” mentalitás, a tartalékok elfecsérlése, meggondolatlan kalandok vagy szakítások, leragadás a komfortzónában (a szintén száműzetésben levő Bika Mars hatása), mértéktelenség, érzelmi-kémiai függőségek és az ezekből fakadó problémák.]

A március 28-i újhold majd alkalmat ad ezeknek a felismeréseknek a gyakorlatba ültetésére is. Mivel retrográd Vénuszról van szó, könnyen előfordulhat, hogy csak később, amikor a bolygó már direktbe váltott, derül majd ki, milyen magvakat ültettünk most el. Mivel a Mars a Bikában cammog, a z elképzelések átültetése a valóságba időigényesebb lehet és több vesződséggel is jár, mint hinnénk, a befektetett munka azonban hosszú távon is megtérül (nemsokára bepontosuló Mars – Pútó trigon) Az életszerű, egészséges kezdeményezések – különösen ha némi kellemetlenséggel is járnak (pl. kémiai függőségből való kijövetel – elvonási tünetek, rendszeres edzés – izomláz, napirend átalakítása) azért is ajánlatosak, mert az ilyen jellegű erőfeszítések „megváltottabb síkra” terelik az egyébként igen problémás újhold energiáit.

Kapcsolódó

 

Márciusi előrejelzés

A Vénusz retrográd árnyékba lépett

Vénusz a Kosban: szerelmi háromszögek, drámák, komédiák, szappanoperák

Vénusz retrográd: Most talán végre belátod, mennyire értékes vagy !

Mars a Bikában 2017

Zavar az Erőben: reflexiók a 2017 február 26-i napfogyakozásra

Állóképesség növelése

Állandóság a változásban vagy pusztító szélsőségek ? (Kardinális T – kvadrát)

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!