asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Mars a Bikában: száguldozás milliméterenként araszolva

Mars a Bikában: száguldozás milliméterenként araszolva

 

Március 10-én a Bikába lépett a Mars. Az önérvényesítés, életerő, harc princípiuma április 21-ig tartózkodik majd ebben a fix, földes jelben.

 

Egy régi rajzfilmhős: Ferdinánd, a világ leglustább bikája

 

Koson való keresztülcsörtetését (január 28 – március 9) követően hatalmas energiaváltásról van szó. Otthonában a Mars egyébként is igen erőteljes, de jelen esetben az, hogy február végén még erőpróbáló kapcsolatokat is létesített a Plútóval, Uránusszal, Jupiterrel, olajat öntött a tűzre. Ezeknél a bolygóhatásoknál a Mars egyik legelőnytelenebb hatása érvényesült: az impulzusok kritikátlan követése, mit sem törődve a későbbi következményekkel. Így aztán, magánéletünkben és a nagyvilágban is számos elhamarkodott döntésnek lehettünk tanúi; a könnyelmű kijelentéseket és tetteket a közeljövőben majd újra meg újra felül kell vizsgálni. ( Ez persze nem jelenti azt, hogy ne kellene hosszabb távon is elviselni következményeiket.)

A hagyományok szerint a Mars száműzetésben van a Bikában. A tettre kész, örökösen pattogó, vállalkozó szellemű akcióhős nem érzi jól magát ebben a komótos, a megszokott dolgokhoz, komfort zónájához ragaszkodó, földies jelben. Ez természetesen nem jelent szükségszerű kudarcot, csupán annyit, hogy elindulni nehéz, a dolgok lassabban haladnak, a sikerhez nagyobb türelem, kitartás szükséges, az eredmények viszont kézzelfoghatóbbak, tartósabbak lesznek. Ez jó és rossz értelemben is igaz. Akik értékelték csörtetését a kardinális, lendületes, harcias Kos jegyében, őrjítőnek fogják tartani a komótos, fix Bika által rájuk kényszerített csigatempót.

Ez a tranzit már nem az új terepek felderítéséről, további javak megszerzéséről, hanem a meglévőkkel való gazdálkodásról, módszerességről szól. „Hogyan hozhatod ki a legtöbbet abból, amid van?” „Mit szeretnél gyarapítani?” teszi fel a kérdést a Bika. (Amennyiben a kardinális T-kvadrát játékosaival való Mars- találkozás ámokfutást, a meglévő tartalékok elpazarlását, veszteséges vállalkozásokat, soha meg nem térülő befektetéseket eredményezett, akkor nyilván ennek következményeivel kell számolni). A Bika árnyoldalai, pl. a makacsság, lustaság, az irányváltásra való képtelenség, a „farfekvéses agresszió” szintén okozhatnak problémákat.

A Bikában a Mars a Vénusz uralma alatt áll, a két bolygó pedig most „fordított” recepciós helyzetben áll, azaz egymás száműzetésének a jegyében vannak. Ráadásul a Kosban exiliumban levő Vénusz most tolat is. Ez kombináció a hagyományos szemlélet szerint a legrosszabb tulajdonságaikat erősítheti fel, így anyagi és párkapcsolati problémák valószínűsíthetők. (Jó esetben a dinamikus kezdeteket a lassú de biztos építkezés időszaka váltja fel. Nem annyira jó, de még mindig elfogadható, ha valamilyen okból kifolyólag kényszerpihenőt kell tartanunk, de elegendő tartalék áll rendelkezésünkre ahhoz, hogy kihúzzuk addig, amíg (május 10 körül) újra kedvezőbbre fordul a széljárás. )

Széplelkű, new ages „szakértők” persze nem győznek áradozni arról, milyen szuper kis kombináció is ez, milyen egyedülálló fejlődési esélyeknek nyit utat, micsoda lehetőség adódik most az ikerlángok, duálok bevonzására, a kapcsolatminták tudatosítására, nagy üzletek nyélbeütésére. Nos, annyi igazság mindenképpen van a dologban, hogy fejlődésre, a kapcsolatminta, a pénzhez való viszony tudatosítására, az értékrend felülvizsgálatára tényleg egyedülálló lehetőségek adódnak. Csakhogy ez nem Barbie-rózsaszín, new ages játszóházakban történik. A „pozitív megerősítéseknek” álcázott önhülyítések helyett sokaknak cirkalmas szitokszavak szaladnak ki majd a szájukon. Szerencsére a magyar nyelv utóbbiakban is rendkívül gazdag, így némi kreativitással megtalálhatjuk az adott helyzethez leginkább illő kombinációkat.

Igen, ez a recepciós helyzet valóban segíteni fog annak tisztázásában, milyen kapcsolatok, foglalatosságok, befektetések járultak hozzá testi-lelki stabilitásunkhoz és melyek nem. Leginkább oly módon, hogy minden eddiginél jobban mutatkozhatnak meg annak a következményei, ha nem megfelelő emberekre, tevékenységekre, projektekre pazaroltuk anyagi és más jellegű forrásainkat. Az ily módon elvesztegetett, konkrét és átvitt értelemben vett tartalékok most nagyon fognak majd hiányozni ahhoz, hogy valami olyasmibe forgassuk bele őket, ami ténylegesen előre visz, biztonságot, stabilitást teremt. Pótolni, újra megteremteni pedig sokkal nehezebb, ha nem egyenesen lehetetlen -így meg kell találni majd a módját annak, hogyan folytathatjuk hiányában.

Jó hír, hogy április 6-án bepontosul egy Mars – Plútó trigon is, utat mutatva hogyan profitálhatunk akár legmélyebb válságainkból is. Persze, ez nem megy egyik napról a másikra. A dolgok erőltetése, az azonnali eredmények sürgetése szinte biztos, hogy kudarcokhoz vezet. Nem annyira jó, hogy ugyanaznap vág hátraarcot a Szaturnusz is, a Mars urával, az akkor már Halakban tolató Vénusszal képezett kvadrátja pedig egész áprilisra kemény karmikus leckéket tartogat. De ez már egy másik történet.

 

 

Kapcsolódó:

 

Márciusi előrejelzés

A Vénusz retrográd árnyékba lépett

Vénusz a Kosban: szerelmi háromszögek, drámák, komédiák, szappanoperák

Vénusz retrográd: Most talán végre belátod, mennyire értékes vagy !

Vízöntőkori újjászületés vagy tömeges elbutulás ? (A New Age igazi arca)

A föld jegyek és az agresszió

 

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!