asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Telihold a Szűzben 2017 március 12

Telihold a Szűzben 2017 március 12

 

A március 12-i telihold ( Bp.15:53) a Szűz 22°13 ‘-en születik meg. A február 26- i napfogyatkozást követő telihold tovább fokozza a már így is meglévő feszültségeket, és az eddig nem annyira szembetűnőket is felszínre hozza. A nyomás válaszok keresésére sarkall, azonban az is biztos, hogy a feltárt problémák megoldása nem csupán időigényes, hanem teljes komplexitásukat is át kell látni hozzá.

 

A Hold ura, a Merkúr nem csupán száműzetésben van a Halak jegyében, hanem Szaturnusszal képezett kvadrátja is aznap pontosul be. A Merkúr – egyebek mellett a logikus, racionális gondolkozás princípiuma – nem érzi magát valami jól a Halak intuitív, érzelmes, ködös és kétértelmű világában. Ráadásul most a Szaturnusz is a precizitás, fegyelem, világosság, egyértelműség, hatékonyság követelményei elé állítja, pedig annyival könnyebb lenne a kisebb ellenállás irányába haladni. Utóbbi esetben a fényszög kommunikációs problémákat (ezek fakadhatnak szétesettségből, mentalitásbeli különbségekből, műszaki eszközök zavarából), elakadásokat jelez.

Bár csak a március17-én válik egzakttá, a Nap- Szaturnusz közötti diszharmonikus fényszög is erősen érezteti hatását, hiszen a Szaturnusz a telihold képletben egy, a két fővilágító részvételével kialakult változó T-kvadrát része is.

A lehetséges hozadékok: kedélyhullámzások széles skálája a borongós hangulatól a depresszióig, túlterheltség, (legtöbbször pszichoszomatikus eredetű) egészségi problémák, nehezen összehangolható teendők, zűrzavaros helyzetek, elakadások a munkahelyen, stb. Amire valóban szükségünk van jó testi – lelki közérzetünkhöz, egészségünkhöz (Hold a Szűzben) ellentétben állhat tudatos törekvéseinkkel (Nap a Halakban) és nehezen hangolható össze az autoritás-személyek (felettesek, elöljárók, szülőfigurák), normák, ideológiák (Szaturnusz a Nyilasban), kötelességek, határidők által szabott korlátokkal.

A kardinális T kvadrát részeként erőteljesen hat a Jupiter- Uránusz szembenállás is. Mint a márciusi előrejelzésben és a kardinális T kvadrátról szóló cikkben szó volt róla, ez tranzit megnöveli szabadságvágyunkat, új élményekre, izgalmakra sóvárgunk. A kötöttségektől, gúzsba kötő élethelyzetektől való szabadulás vágya jogos, de nagy igyekezetünkben a kád vízzel a gyereket is kiönthetjük. Kreatív, és hiteles új utakat találni anélkül, hogy saját – és környezetünk életét káoszba borítanánk nem könnyű és nem is néhány órás feladat.

 

telihold a Szűzben: 2017 március 12

Az irritációkat tovább fokozzák a Szűz Hold és a Kos Uránusz, valamint a Halak Nap és a Mérleg Jupiter közötti 150 fokos fényszögek is. Lazítani akkor sem lehet most, ha már csak vonszoljuk magunkat a kimerültségtől. Amikor épp lekoppanna a szemünk, eszünkbe jut egy újabb probléma, aztán a vélt vagy valós megoldása, az ötletek kavalkádja, illetve az amiatti aggályok, hogy talán egyik sem állja ki a gyakorlat próbáját, kiveri az álmot a szemünkből. Indulni kellene – vagyis már réges – rég kellett volna -,sürget a riasztócsengő, araszolgatni azonban csak milliméterenként lehet.

Egy váratlan dráma vagy egy meglévő probléma súlyosbodása még nehezebben kezelhetővé teszi a helyzetet. A stresszt szélsőséges hiedelmek/ vélemények, valamint a szemben álló felek/ a szóba jöhető lehetőségek között mélyülő szakadék fokozza.

A kétségbeesett kapkodás, az azonnali (így legtöbbször helytelen) válaszok sürgetése csak tetézi a bajt. A megoldás csak hosszabb távon, alapos elemzést, összeszedettséget, intuitív rálátást követelő munka révén bontakozhat ki. Szerencsére ehhez is adottak az eszközök. Csupán az a gond, hogy a szabadulás útjait mutató kedvező fényszögek már sokkal lazábbak, mint a gubancokat jelzők, így a túlélési eszköztár nem áll azonnal rendelkezésre vagy a nagy vesszőfutás közepette meg is feledkeztünk róla. Plútónak a Holddal és a Nappal képezett támogató fényszögei arra utalnak, hogy belső képeinkkel, álmainkkal való munka, a testi lelki állóképességet növelő meditációs technikák, az energiarendszerre is ható testgyakorlatok, pl. jóga, tai chi, harcművészetek, egészséges táplálkozás, tisztító- /méregtelenítő kúrák, kreatív tevékenység, természetjárás révén az esedékes tőrdöfések tűszúrásokká szelídíthetők.

A Hold- Plútó trigon nem csupán lelki erőt adhat a hullámvasutazás elviseléséhez, hanem ráérezhetünk a külső-belső tehermentesítés praktikus módszereire is. Társas viszonyaink szövevényét is jobban átlátjuk, érzelmi gubancainkat tisztes távolságból vagyunk képesek szemlélni, vagy meglétük dacára is képesek leszünk megfelelni a hétköznapok kihívásainak. A Nap és a Plútó távolodó szextilje szintén hozzásegíthet ahhoz, hogy nagyobb fokú tudatossággal, pszichológiai érzékkel felvértezve hatékonyabban kezeljük kapcsolatainkat. Bármi is legyen irritációink forrása, ezek a fényszögek arra motiválhatnak, hogy leássunk a mélyre, megértsük a mechanizmusokat vagy intuitív bizonyosságot szerezve lássuk át a helyzetet. Így az erőpróbáló fényszögek által beizzított lőporos hordónak nem kell feltétlenül felrobbannia, vagy ha mégis, nem ér készületlenül és időben elmenekülhetünk a detonáció elől.

 

Kapcsolódó:

 

Márciusi előrejelzés

A Vénusz retrográd árnyékba lépett

Vénusz a Kosban: szerelmi háromszögek, drámák, komédiák, szappanoperák

Vénusz retrográd: Most talán végre belátod, mennyire értékes vagy !

Mars a Bikában 2017

Zavar az Erőben: reflexiók a 2017 február 26-i napfogyakozásra

Napfogyatkozás a Halakban: 2017 február 26

A Plútó archetípusa

Állóképesség növelése

 

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!