asztropressz

Kezdőlap » Álomszimbólumok, értelmezés.

Álomszimbólumok, értelmezés.

Párbeszéd álmainkkal, a sigillumkészítés alapjai

Ezek a foglalkozások hozzásegítenek ahhoz, hogy megismerjük az álmainkban és hétköznapi életünkben, a világkultúrában előforduló leggyakoribb szimbólumokat, s ezáltal boldogabb, teljesebb életet élhessünk.

Éjszakai világunk képi nyelvének értelmezése, az álomszimbólumok kreatív felhasználása révén visszanyerhetjük életerőnket, kreativitásunkat, a régi problémákra új válaszokat találhatunk.

Ehhez a diavetítéshez JavaScript szükséges.


A sigillumok

A középkori asztrológusok gyakran dolgozták fel képi formában az éppen ható konstellációkat, saját és ügyfeleik képleteinek elemeit.

Sigillumoknak nevezett alkotásaik egy fajta amulettként működtek: a szimbolikus ábrák a tudattalan legmélyebb rétegeire hatva semlegesítették vagy enyhítették a kedvezőtlen bolygóhatásokat ill. támogatták – erősítették a pozitívak megnyilvánulásait.
Saját születési képletem formációit megjelenítő sigillumaim készítése során szerzett tapasztalataim azt igazolják, hogy módszerük mindmáig eredményesen működik.

Az álomikonok fantázianév, keletkezésük mikéntjéről részletes információk blogomon olvashatók, Párbeszéd álmainkkal, Amulettek, talizmánok, sigillumok c. sorozataimban.

Ezeket a képeket részben önismereti igénnyel részben kedvtelésből festem. Az évek során az álomjóga, a jungi aktív imagináció, NLP egyes elemei (pl. fényes keret) felhasználásával bővült technikám, bár e módszereket nem fogadtam el maradéktalanul. Témáimat részben álmaimból, részben mesékből, mítoszokból merítem.

Egyes motívumok más, mitológiai, szakrális ábrázolásokból is ismerősök, mások egyéni alkotások. Papíron, A4 es, Fél A4 ill. képeslapnyi méretekben készülnek, vízben oldódó akrilfestékkel. Kontűrjeik arany, réz vagy ezüst színét a szkennelés nem tudja valósághűen visszaadni. Képeim egy része velük illusztrált honlapomon tekinthető meg, mások a blogomon olvasható cikkek képanyagai.

A sigillumokon és más illusztrációkon feldolgozott álommotívumok szintén felbecsülhetetlen segítséget jelentenek mindennapjaimban. Tulajdonképpen már kamaszkoromban profitáltam belőlük, mielőtt még egyáltalán hallottam volna erről a „műfajról”. Az álomtörténetekből ugyanis ébrenlétemben novellákat írtam, amelyek meg is jelentek különböző lapokban, így tisztes zsebpénzforrást jelentettek , a mókás állatalakokból pedig álombábokat varrtam, melyeket vagy eladtam vagy elajándékoztam.
Mai napig is leginkább az álmaim által javasolt cikktémákat dolgozom fel ébrenlétemben, többször találtam munkát is a segítségükkel, mert olyan cégekre, új utakra hívták fel figyelmemet, amelyek eszembe sem jutottak volna ébrenlétemben.

A foglalkozások a Párbeszéd álmainkkal, Amulettek, talizmánok, sigillumok sorozatok gondolatmenete alapján épülnek fel, ez azonban nem valamiféle terápia, azt nem kívánja helyettesíteni, csupán alapszimbólumok értelmezése, az álommotívumok praktikus, hétköznapi kezelésére tanít meg, amit én gyerekkorom óta művelek. Ha valakinek pszichológusi segítségre van szüksége, továbbirányítom a megfelelő szakemberhez, jómagam, bár vannak pszichológiai háttérismereteim , nem vagyok pszichológus.

 

Munka a belső képekkel, álmokkal:

1. Hogyan profitálhatunk álmainkból mindennapi életünkben? PÁRBESZÉD ÁLMAINKKAL 

Párbeszéd álmainkkal 2: Az álomszimbólum kiszótárazása
A sárkány szimbolikája

Munka az álomszimbólumokkal: Párbeszéd álmainkkal 3

Párbeszéd álmainkkal 4. Egy saját történet: Száll a kéz, mint a felhő
A tai chi gyakorlatok hatása az álomképek változására

Amulettek, talizmánok, sigillumok:

SIGILLUMOK 1

A sigillumok (asztrológiai talizmánok) bemutatása. Kis kultúrtörténeti áttekintés: ókor, középkor.

AMULETTEK, TALIZMÁNOK, SIGILLUMOK 2
Talizmánkészítés – nem csak asztrológusok számára. A sigillumok működési elve.

AMULETTEK, TALIZMÁNOK, SIGILLUMOK 3
Meditációs gyakorlat sigillumokkal: Erőnövény

 

Képek és konstellációk

 

Az elnyelt vitalitás és visszaszerzése

A blokkolt életenergia egy sor komoly tünetet okozhat: egészségügyi panaszokat, magatartászavarokat, kedélybetegségeket, teljesítménygátlást. A tünetek asztrológiai háttere. Hogyan segíthetnek a belső képek ilyenkor ?

Álom és valóság összehangolása

%d blogger ezt szereti: