asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Lángoló karnevál Párizsban – reflexiók a holdfogyatkozás kapcsán

Lángoló karnevál Párizsban – reflexiók a holdfogyatkozás kapcsán

 

E blogbejegyzésekben más sokszor felhívtam a figyelmet arra, hogy a new ages „asztrológia” állításaival ellentétben a nap-és holdfogyatkozások, eklipszek nem sok jót ígérnek. A február 11-i telihold és holdfogyatkozás például szerintük nem csupán ártalmatlannak, hanem- egy Uránusz, Szaturnusz és Hold közötti nagy tűztrigonnak köszönhetően – igen kedvezőnek is tűnt. Csak igen óvatosan mertem tehát olyasmiket írni, hogy ez a tűz nem csak a Valentin napi szerelmesek szívét, hanem nagyobb területeket, országokat, városokat is lángba boríthatja.

 

paris-riots-latest-767867

forr: Reuters

 

Legszemléletesebb az Oroszlán jegy hatása alatt álló Franciaország esete – de más példák is akadnak bőven.

A február 11 – holdfogyatkozásról szóló bejegyzésben  már szó volt arról, hogy február 9-én, egy véletlen rövidzárlat miatt robbanás történt egy normandiai atomerőműben. Többen megsebesültek. A hatóságok szerint nem szabotázsakció okozta a bajt és radioaktív sugárzást sem érzékeltek. Robbanások voltak egy francia atomerőműben, Nincs veszély  (Az Uránusz és a Plútó érintettsége egyaránt utalhat nukleáris eseményekre és/vagy terrorcselekményekre is.)

Mit tesz azonban a véletlen, egy nappal ez után, 10-én, péntek reggel a rendőrség lecsapott egy Montpelier közelében élő iszlamista párocskára és barátaikra, akik valóságos TATP-robbanószergyárat üzemeltettek otthonukban (A triacetonperoxid alapanyagú TATP erős robbanószer, az ISIS terroristái körében igen népszerű. A fiatalok (a 16 éves Sara, 20 éves barátja és két másik 26 és 33 éves férfi) valószínűleg Párizs turisták által látogatott helyein akartak öngyilkos merényleteket elkövetni .( Tinédzserek terveztek öngyilkos merényleteket Párizsban)

Aztán apránként az is kiderült: a szélsőséges vallási, ideológiai nézeteket valló fiatalok nem véletlenül kerültek a hatóságok látókörébe. Párizsban már február 2-a óta tartanak a zavargások, csak amíg nem kezdtek kiterjedni a turisták által is látogatott helyszínekre, a polkorrekt média nem verte nagy dobra őket. A holdfogyatkozást követő napokban azonban már egyre nehezebben lehetett titkolni a nyilvánvalót, ezért nem csak a kifejezetten a radikális iszlám által képviselt veszéllyel foglalkozó hazai és külföldi oldalakon, hanem a nemzetközi mainstreamben is egyre több ilyen témájú hír jelent meg. (Mondani sem kell, hogy tényszerű tudósítások inkább a konzervatív médiában láttak napvilágot.)

telegraph-parizs

forr: Telegraph

A nagy -britanniai Express február 15-i száma pl. arról számol be, hogy Párizs ég. Az utcai harcok február 2. körül törtek ki. Egy őrizetbe vett gyanúsítottat bántalmaztak, megerőszakoltak a rendőrségen így kórházba kellett szállítani. Hollande francia elnök személyesen látogatta meg sérültet és kért bocsánatot a franciák nevében. Ennek ellenére tovább folytatódtak az utcai zavargások. Egész városrészeket törtek össze, üzleteket, üvegépületeket, gépkocsikat rongáltak meg, zúztak ripittyára. Szemeteskukákat öntöttek le benzinnel és gyújtottak fel, miközben a helyszínre érkezett rendőröket üvegekkel ,kövekkel dobáltak meg. A rendőrség könnygázt vetett be, megkísérelve feltartóztatni a tömegeket.

A szintén brit Telegraph február 16-i száma már arról tudósít, hogy a francia rendőrség 49 személyt tartóztatott le azt követően, hogy a zavargások kezdenek kiterjedni a város turisták által látogatott helyszíneire is.

Teljes képet a helyzetről azonban csupán az iszlamista bűncselekmények feltárására szakosodott oldalak nyújtanak. (pl. Pamela Geller , Dzsihádfigyelő, Periszkóp). Az ott elérhető videókból , posztokból derül ki, hogy Párizsban valóságos háború dúl. Már 20 kerületre terjedtek ki a harcok, a lázadók 60%-a fiatalkorú. Mielőtt akár engem akár az érintett bloggereket, újságírókat, fotósokat előítéletességgel vádolnának: nem, nem buddhisták, hinduk, sintoisták, keresztények vagy zsidók gyújtogatnak, hanem túlnyomórészt muszlim hátterű csoportok, teljes egyetértésben anarchista és más balradikális csoportok képviselőivel. Akik között egyaránt vannak feketék, barnabőrűek, aranyszőke, kékszemű hófehérkék, férfiak és nők – akárcsak azon az oldalon, akik szembeszállnak velük, megpróbálva megvédeni nyugati civilizációnkat a legújabb kori barbarizmus áradatától.

parizs-dzsihadfigy

forr: Dzsihádfigyelő, Pamela Geller

 

Párizs, a divat és a szerelem városa tehát pokoli karnevál helyszíne lett. A település egyesek szerint a Szűz, mások szerint a Mérleg hatása alatt áll. Nagyvilági, bohém karakterét tekintve én inkább az utóbbit tartom valószínűnek. A Mérlegben haladó Jupiter pedig szintén része annak a kardinális T-kvadrátnak, amely mindkét februári eklipsz-képletben szerepel, de gyakorlatilag december végétől áprilisig érezteti hatását. (A sorsfordító változásokat, nemzetközi szintű forrongásokat, egyéni és kollektív kríziseket jelző formációval az Állandóság a változásban vagy pusztító szélsőségek ? című, korábbi bejegyzés foglalkozott.)

Jó kérdés, hogy ha a kedvezőnek tartott február 11-i holdfogyatkozást ilyen történések kísérik, mit hoz majd a február 26-i napfogyatkozás ? Hiszen ott már a Kos Mars által beizzított T kvadrát szabad utat engedhet a legpusztítóbb szélsőségeknek, a Halakban száműzetésben levő Merkúr, a Nap és a Hold együttállása ugyanebben a jelben a Neptunnal pedig a pedig azt sugallja: a események alakulásában a józan ész játszhatja a legcsekélyebb szerepet.

parizs

Telegraph

 

 

Kapcsolódó

 

Sorsfordulók hírnökei (eklipszek)

Eklipszek a védikus asztrológiában

Februári előrejelzés

A Mars a Kosban halad: akkor most mindent bele?

Holdfogyatkozás az Oroszlánban – február 11

Állandóság a változásban vagy pusztító szélsőségek ?

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!