asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Vénusz az Oroszlánban: végzetes szerelmek, pénzügyi végletek

Vénusz az Oroszlánban: végzetes szerelmek, pénzügyi végletek

 

A Vénusz, a társas kapcsolatok, a szerelem, a szépség, szórakozás, pénzügyek jelölője idén szokatlanul hosszú időt, négy hónapot tölt a királyi Oroszlán jegyében. Vendégeskedése különlegessé teszi az idei nyarat.

 

 

 

venus-in-leo

 

 

A Vénusz június 5-én lépett az Oroszlán jelébe, július végén 12 napos villámlátogatást tesz a puritán Szűz háza táján, hogy aztán augusztus 1-től október 8-ig újra az életművész tüzes jegy vendégszeretetét élvezze. Energiáit a tüzes (Kos, Oroszlán, Nyilas – típusok) és levegős jegyek (Ikrek, Mérleg, Vízöntő képviselői) képesek a legoptimálisabban kihasználni, a földes Bikák, Szüzek Bakok és a vizes Rákok, Skorpiók, Halak nehezebben kezelik ezeket. Persze, az időszak valamennyi típus számára tartogathat kellemes meglepetéseket és hullám völgyeket is.

 

 

Az Oroszlán jegyét a Nap uralja, ezért épp olyan életteli és sugárzó, mint bolygórendszerünk központja. A férfias fix jegyet a tűz elem energiája hatja át, ezért a női bolygó is aktívabbá, válik benne. Az extrovertált és társaságkedvelő Oroszlán Vénusz a külvilág pozitív visszajelzéseiből meríti önbizalmát, így hatása alatt mindannyian jobban sóvárgunk a sikerre és elismerésre, mint általában. A dicséretek, az elismerés, a szenvedélyes érzelemnyilvánítások ebben az időszakban nélkülözhetetlenek önbecsülésünkhöz. A szokásosnál nagyobb igényünk van a romantikára (nem baj, ha drámai elemekkel fűszerezve), szórakozásra, nyilvános tevékenységekre, kreatív önkifejezésre. Ez persze mindenkinél más és más módon nyilvánul meg, az Oroszlánnak, akárcsak az Állatöv valamennyi archetípusának, van egy világos és egy sötét arculata. A Szűzben , ahol az asztrológiai hagyományok szerint esésben van, a Vénusz már szőrszálhasogatóbbá és kritikusabbá válik, egyszersmind azonban képes lesz az árnyalatok finom megkülönböztetésére is, aminek meglehetnek a maga előnyei.

 

 

E tranzit során, jó esetben kapcsolataink, társasági életünk, hobbiink, alkotó -és művészi tevékenységek révén, szórakozás, a bennünk élő gyermek táplálása, belső tüzünknek megfelelő kifejeződési formákat találva mélyíthetjük önismeretünket és visszaállíthatjuk önbecsülésünket, szívünk igazságainak megfelelően alakítjuk át életünket. Kevésbé szerencsés, ha mások színjátékának statisztájává válunk, felesleges érzelmi tűzijátékokkal aprózzuk el kreatív energiáinkat (az Oroszlán túl is dramatizálhatja a dolgokat és rögeszmésen egocentrikussá is válhat), elfecséreljük tartalékainkat.

 

 

Mint a júniusi előrejelzésben már szó volt róla, az időszak első felében a nyár sok örömöt tartogathat, július 14 – től azonban már több kihívással szembesülhetünk és az eddigi döntések árnyoldalai is megmutatkozhatnak.

 

 

A tranzit eleje (2015. június 5 -2015.július 14) : nagy nyári buli

 

 

 

Fireworks Show

Fireworks Show

 

 

Közvetlenül az után, hogy az Oroszlánba lépett, a Vénusz június 6-án harmonikus fényszöget, trigont képezett a Szaturnusszal. Ez a pozíció visszafogottabbá, fegyelmezettebbé tette a vénuszi energiákat, stabilizáló hatással volt kapcsolatokra, pénzügyekre. Az Oroszlánban való haladása során azonban a bolygó más planétákkal is fényszöget alkot, némelyikükkel, tolatásának időszakában kétszer is. Ez valamennyi kapcsolatban nagy átalakulásokat és átértékeléseket ígér.

 
A Vénusz és a Kosban haladó Uránusz trigonja június 29 -én pontosul be. Ez a merész aspektus felvillanyozhat és arra ösztökélhet, hogy bővítsük kapcsolatainkat, egyszersmind nagyfokú szabadságvágyat, extravaganciát is kölcsönöz. Külső megjelenésünkön merész átalakításokat eszközlünk, társasági életünk felélénkül és nagy változásokon megy keresztül.

 
Július 1-jén, már retrográd árnyékban a Vénusz együttállást képez a Jupiterrel, ezzel egy időben pedig trigont képez az Uránusszal is. Ez a rendkívül kedvező hatás nagy erejű látomásokkal ajándékoz meg és igen kreatívvá tesz, így lehetetlennek tűnő álmaink is valóra válhatnak. Ha a víziókhoz még gyakorlati érzék és cselekvőképesség is társul, bármihez nyúljunk is, arannyá változik. Egész váratlanul a megfelelő időben a megfelelő helyen találhatjuk magunkat , a céljaink megvalósításához legalkalmasabb emberekkel találkozhatunk, nagyszabású terveket szövünk.
Július 5– én, a Vénusz és az Ikrek Merkúr szextilje kommunikáció és kreatív információcsere, flörtök révén nyit ablakot a világra.

 

 

Ebben az időszakban annyira elkényeztethet a sors, hogy kicsit talán még sok is lehet a jóból. A fényszög elsősorban az anyagi helyzetre és a szívügyekre van kedvező hatással. Fortuna áldásai váratlan bevételek, (kereskedelemben forgalmas napok), ajándékok, nyeremények, alkalmi munkák, üzleti ötletek formájában érkezhetnek, a nagy szerelem pedig egyik pillanatról a másikra is felbukkanhat a láthatáron. Hogy egy nyári kaland- e vagy hosszú távú egymásra találás, a képlet más tényezőitől is függ, akárcsak az, hogy a pénzügyi sikerek tartósak vagy átmeneti jellegűek.

 

 

No és persze, ahogy annyiszor, a szabad akaratnak és a tudatosságnak is nagy szerepe van abban, hogy egyáltalán érzékeljük-e a kedvező hatásokat, és ha igen, hogyan sáfárkodunk a sors- adta lehetőségekkel. A Vénusz – Jupiter – Uránusz kapcsolatoknál ugyanis a könnyen jött pénz könnyen el is megy és később nehéz lesz pótolni.(a kedvező hatások július 5- ig érvényesülnek a legzavartalanabbul)

 

 

A most elszalasztott lehetőségekre pl. a következő hónapokban már csak sóvároghatunk, szeptember közepén pedig, amikor újra felmerülnek, sokkal keményebben kell majd értük megharcolni, a túl kockázatos ügyleteknek az árnyoldalai pedig már a következő hónap végére megmutatkoznak. A jelenleg izgalmasnak tűnő kalandok július végére érzelmi hullámvölgybe torkollhatnak, a már eddig is nagy erőfeszítéssel fenntartott, június utolsó napjaiban – július elején átmenti javulást mutató kapcsolatok pedig egy hónapon belül olyan érzelmi zsákutcába vezethetnek, amelyből bajos lesz megtalálni a kiutat.

 

 

 

 

 

 

Derűre ború: Vénusz – Szaturnusz kvadrát

 

 

 

egy szomorú lány

 

Július 14-én azonban, amikor a Vénusz egzakt kvadrátot képez a Szaturnusszal,már sokkal komorabb hatások érvényesülnek.(a fényszög energiái valójában július 11 – július 19 között is intenzíven hatnak.) A Vénusz – Szaturnusz erőpróbáló kapcsolataival (együttállás, kvadrát, szembenállás) a Karmikusan terhelt viszonyok című bejegyzés foglalkozik részletesebben. Az önfeledt szórakozás időszakát követően a melegszívű, magabiztos Vénusz a rideg és komor Szaturnusz falaiba ütközik. A korlátok és szabályok urával való találkozás nagy próbatételt jelent a Vénusz túláradó optimizmusának. Kedvező eseteben azonban épp elég munícióval rendelkezik, hogy lemerészkedjen az árnyak tudattalan birodalmába és ott befejezze a függőben maradt belső munkát. A Skorpió Szaturnusz megköveteli, hogy felelősséget vállaljunk tudattalan mintáinkért, a múlt titkos traumáiért meg a szekrényeinkben heverő csontvázakért. Tolatása időszakában ez különösen időszerű feladat (bővebben: A Mester visszatekint és értékel, A Szaturnusz utolsó tánca a Skorpióban)

 

 

Ez a fényszögnek azonban rombolóbb hatásai is lehetnek: a párkapcsolatokban pl. egy érzelmes, melegszívű Vénusz – játékos pl. egy szaturnuszi partner távolságtartásával szembesülhet., aki fekete lyukként nyeli el a felé áradó szeretetet, igényelve, de nem viszonozva azt. Ennek a fordítottja is megtörténhet: a zárkózott, de mély érzésű Szaturnusz – alkatot egyfelől rabul ejti a Vénusz – típus kisugárzása, annak állhatatlansága azonban komoly sérüléseket okoz neki. A kapcsolatból viszont nem könnyű kijönnie.
Az erőpróbáló Vénusz – Szaturnusz kapcsolatok pénzügyi gondokat is jelezhetnek. Ezek a hónap vége felé bepontosuló Jupiter – Szaturnusz kvadrát időszakában súlyosbodhatnak, így ahelyett, hogy a nyári bulik hevében kiköltekeznénk, tegyünk félre a szűkösebb időszakokra is.

 

 
Bár a fentebbi leckéket kellemesebb a más kárán megtanulni, ez nem mindig sikerül. Ilyenkor hasznos lehet kis szünetet tartani és végiggondolni, milyen változtatásokat eszközölhetnénk kapcsolatainkban, pénzügyeinkben és más, a Vénusz által jelölt életterületeken, hogy helyre álljon a harmónia. Persze rögtön tovább lépni, elhagyni kellemetlen tapasztalataink helyszínét sokkal kellemesebb lenne, és jobban is illene az örömelvű Vénusz karakteréhez, de bizonyos asztrológiai időszakok sokkal alkalmasabbak az eddigi benyomások megemésztésére, semmint az új tapasztalatok megszerzésére. A bolygók retrográd mozgásának időszaka is ezek közé tartozik. A Vénusz július 25-én , Szűz 0 fokon vág hátraarcot, augusztus 1 – szeptember 14 között pedig az Oroszlánban tolat, majd Oroszlán 14 fokon stacionáriusba vált és október 8-án újra belép a Szűzbe.

 

 

 

 

A nagy átértékelés: Vénusz retrográd szakasza: július 25 – szeptember 14

 

 

 

 

az erő

 

 

 

A Vénusz retrográd időszakai olyan élményeket és alkalmakat kínálnak, amikor értékelhetjük vagy újra értékelhetjük életünk szereplőit. Bár az asztrológusok többsége szerint a Vénusz hátrálása a szerelmi kapcsolatokra gyakorolja a legnagyobb hatást, nem csak ezen a területen nyilvánulhat meg, hiszen a szerelmen kívül az anyagiak, a társasági élet, társas viszonyok, az értékek, a szépség / külső megjelenés is e bolygó hatása alá tartozik.

 

 

 

Ebben az időszakban tudatára ébredhetünk problémáinknak, egyszersmind egyre erősebb késztetést érzünk arra is, hogy átlássuk a helyzetet. Ilyenkor tehát elérkezettnek látjuk az időt, hogy felbecsüljük /értékeljük kapcsolatainkat, a szerelmi – és a társas viszonyokat egyaránt, anyagi helyzetünket, üzleti ügyeinket. Mivel a gyerekek és a fiatalok is az Oroszlán illetve az 5. ház hatása alá tartoznak, velük kapcsolatos kérdések is felmerülhetnek.

 

 

 

Mélységeink ösvényein: Bár az Oroszlán és a Vénusz egyaránt extravertáltak, a külső értékek helyett érdemesebb a belsőkre összpontosítani. A retrográd fázis első két harmada kiválóan alkalmas kreatív tevékenységre és belső világunk művészi feltárására. Nem biztos azonban, hogy a most született versek, zenék, képzőművészeti alkotások közönségikert aratnak, inkább csak a magunk gyönyörűségére, a tudattalan segítő erőinek felébresztésére (Párbeszéd álmainkkal. Elnyelt vitalitás) alkossunk, különösebb ambíciók és elvárások nélkül.

 

 

Ez az időszak a reflexiók ideje (a Vénusz egyik attribútuma a tükör), amelyek segíthetnek tudatosítani a bennünk munkáló, önszabotálásra hajlamos árnyék- személyiségrészeinket is. Ezekben a hetekben a festés, a látomások, az előjelek kutatása, az álmokkal való munka segíthet leginkább feltárni tudattalanunk mélyrétegeit.

 

 

 

 

Ránk kövesedett kilók. Az orvosi asztrológiában a Vénusz az anyagcsere folyamatokra is hatással van, a Holddal együtt pedig az étlezési szokásokért is felelős. (Bővebben: Asztro – diéta)  Hátráló mozgása idején a szervezet lassabban éli fel a felesleges tartalékokat, ha pedig még fix jegyben is áll (jelen esetben az Oroszlánban), a fogyókúrák hatékonysága tovább csökken. Idén nyáron a helyzetet a szintén hátráló mozgású és szintén fix jegyben álló Szaturnusszal képezett kvadrátja is súlyosbítja. Ennek “köszönhetően” még kiegyensúlyozott étrendnél és rendszeres edzésnél is azt tapasztalhatjuk, egy dekát sem sikerült lefaragni súlyfölöslegünkből. ( Az első plusz kilók valószínűleg még az első, július 1-i Jupiter – Vénusz együttálláskor szaladtak fel, hiszen ez a bolygóformáció nem éppen aszketizmusáról híres, és a rendszeresség és a testedzés fogalma is bajosan egyeztethető össze karakterével.  A második találkozó folyamán, augusztus 4-én, amikor a duó eufóriáját nem csak a  Vénusz  tolatása, hanem  a szintén hátráló Szaturnusz kvadrátja is megzavarja, már alighanem bánatevésről, bánativásról van szó, az állandósult frusztráció hatására pedig a kilók is ránk kövesedhetnek. Jó hír, hogy amikor a Vénusz egyenesbe vált és belép a mértéktartó Szűz jegyébe (október 8), anyagcserénk magától helyreállhat. A mozgást azonban addig sem tanácsos elhanyagolni: a látszólag kilátástalan küzdelem ellenére is ragaszkodjunk a napi tetstedzéshez. A gyümölcs-és zöldségnapok beiktatása, a bőséges folyadékfogyasztás szintén segíthet, akárcsak az égési folyamatokat serkentő éllemiszerek fogyasztása.

 

 

 

 

 

Óvatosan a pénzügyekkel! Ne ilyenkor vállaljunk új anyagi kötelességeket és befektetésekre, cégek alapítására sem alkalmas az időszak. Több értelme van áttanulmányozni mi az ami nem működik és miért nem működik vállalkozásunkban, de csak október 8. után kerítsünk sort a tervezett átalakításokra. A kifizetések késhetnek ezek alatt a hónapok alatt, vagy nem teszünk szert olyan profitra, mint vártuk.

 

 

Egyes asztrológusok szerint ilyenkor jó ötlet újratárgyalni egy szerződést vagy egy banki hitel feltételeit. A régóta függőben levő jogi ügyek is megoldódhatnak. Nézeteik szerint ügyvédet cserélni akkor a legjobb, amikor a Vénusz retrográdból direktbe vált.

 

 

 

Felesleges flancolás: A Vénusz tolatásának időszaka alatt nem jó ötlet luxuscikkeket vásárolni (akkor sem, ha a pompa kedvelő Oroszlán él- hal értük). Amibe ugyanis első pillantásra beleszerettünk a boltban, amikor a Vénusz egyenesbe vált, már kiábrándítóan giccsesnek hathat. És még egy rossz hír: korántsem biztos, hogy visszacserélhetjük.

 

 

Irány a bolhapiac! A retrográd Vénusz időszakai alatt azonban jó minőségű használt cikkekre bukkanhatunk, érdemes a bolhapiacon, túrkálókban bóklászni, eladni, jótékonysági célokra felajánlani vagy elajándékozni feleslegessé vált holmiinkat

 

 

 

Kerülendők a plasztikai műtétek is. Az asztrológiai hagyomány szerint ilyenkor nem tanácsos nagyobb hatású szépészeti beavatkozásokat, különösen plasztikai műtéteket sem végeztetni. És nem csupán amiatt, mert esetleg nem sikerülhetnek, hanem azért is, mert később már nem látjuk őket olyan jó ötletnek.

 

 

 

 

Párkapcsolatok próbája

 

 

 

 

venus in leo párkapcs

 

 

 

Az asztrológusok többsége egyetért abban, hogy a Vénusz retrográd szakaszai próbára teszik kapcsolatainkat. A kihívásokra adott válaszokat azonban másképp látják.

 

 

 

A Vénusz ilyenkor a szokásosnál hosszabb időt tölt képletünk adott pontján, mint általában. A hatások erőteljesebben érzékelhetők, ha a Vénusz a radix bolygóit vagy tengelyeit is érinti. Ebben az esetben külső bolygóként fog megnyilvánulni. Amennyiben kapcsolatban vagyunk, a megoldatlan helyzetek akkor kezdenek zavart okozni, amikor a Vénusz, hátráló mozgása során másodszor is megérinti az adott pontokat, és akkor oldódnak meg, amikor a direktbe forduló bolygó harmadszor is eléri, majd elhagyja ezt a pontot (az időpontok és a teendők azonosításában asztrológus segíthet)

 
Az elakadás jelei
Leslie Hale  tapasztalatai szerint már akkor, amikor tolatása előtt a Vénusz retrográd árnyékba kerül, érzékelhetünk egy fajta váltást, átalakulást partnerkapcsolatunkban és más társas viszonyainkban . A vénuszi energiáknak erre az átalakulásra idén  június 22 – július 25 között kerül sor. Ekkor úgy érezhetjük, valami gond merült fel kapcsolatainkban, bár nem mindig bár nem mindig fogalmazható meg, mi a probléma. Kapcsolataink fellazulnak, vagy ha új ismeretséget közünk, akkor tapasztalhatunk valamilyen változást, amikor a Vénusz direktbe vált. Amennyiben a meglévő viszony nem működik kielégítően, néhányan ilyenkor váltanak partnert.

 

 

Általában véve, amikor a Vénusz retrográdba vált, a szerelmi kapcsolataink intenzívebbekké válnak és drámai jelleget öltenek. Ez fokozottan igaz akkor, amikor a Vénusz az Oroszlánban halad. Úgy tűnik, mintha ennek az időszaknak a történései végzetszerűek lennének, sok esetben kívül esve az érintett személyek befolyásán. A kapcsolatok ellaposodhatnak, megváltozhatnak vagy lezáródhatnak.

 

Amikor a Vénusz hátrálni kezd a Szűzben, hiperkritikusakká válhatunk, párkapcsolatunknak, társas viszonyainknak a munkához is köze lehet. Aztán, amikor visszatér az Oroszlánba, az 5. házas témák ( barátok, szerelmi ügyek, szórakozás, sőt a gyerekek is) kerülnek újra figyelmünk középpontjába. Néhányan arra a felismerésre juthatunk, hogy sokkal több szórakozást kell beiktatnunk életünkbe.

 

 

Esetenként múltunk bizonyos szereplői is előkerülhetnek. Itt az ideje áttekinteni és átértékelni szerelmi életünket. Változások következhetnek be, a vonzalom tárgya és a partnerek megváltozhatnak. A kapcsolatok karmája, vagy kapcsolataink karmikus természete ez idő tájt mutatkozik meg igazán. Ilyenkor bukkanhatnak felszínre a megoldatlan témák is, és így vagy úgy dolgozni kell rajtuk, de ha a kapcsolat teherbíró alapokon áll, az időszak elmúltával még szilárdabbá válik.

 

 

Ha egy kapcsolatban problémák vannak, a retrográd Vénusz időszaka alkalmat adhat megoldásukra. A Vénusz tolatása idején az emberek gyakran érzik úgy, hogy nem szeretik, nem becsülik őket, és ettől elcsüggednek. Emiatt kifelé kacsintgathatnak a kapcsolataikból. Ez különösen akkor van így, amikor a Vénusz egyszersmind a horoszkóp VII. vagy a 12 házban tartózkodik . Ha úgy látjuk, hogy partnerünk éppenséggel ilyen elkeseredett és úgy érzi, senki nem törődik vele, nagyszerű alkalom odamenni hozzá. Ha felismerjük, hogy megsértettük, elhanyagoltuk,  igyekezzünk kiengesztelni. Meglátjuk, mekkora örömmel borít fátylat a múltra

 

 

 

 

Ez nem a döntés, hanem az értékelés ideje
Lynn Koiner  szerint, mikor a Vénusz retrográdba fordul, olyan élményekben lesz részünk,amelyek révén ráébredhetünk, mennyit is érnek valójában az életünkben szereplő személyek és dolgok (Mérleg – Bika témák). Megtanulunk különbséget tenni kapcsolataink vélt és valós értéke között. Megkülönbözető képességünk finomodik, hatékonyabbá válik. Könnyebben tudatára ébredhetünk az esetleges problémáknak, alkati különbségeinknek, megoldatlan témáinknak.

 

 

Hale-el, aki szerint ilyenkor kell dolgoznia a kapcsolattal – ellentétben azonban Lynn Koiner szerint most még nincs itt az ideje, hogy kedvezőtlen felismeréseink hatására cselekedjünk. Ez sokkal inkább a felbecsülés semmint a közvetlen cselekvés időszaka. A felmerülő apróbb nézeteltérések és súrlódások szerepe, hogy emlékeztessenek: a kapcsolat nem tökéletes. A retrográd befolyás alatt fel kell becsülnünk, mennyire komolyak ezek a problémák, mennyit tettünk bele a kapcsolatba és mennyit kaptunk vissza onnan Amennyiben változásokat kell eszközölnünk, ezekre csak a Vénusz direktbe fordulását követően kell sort kerítenünk.

 

 

Fontos tisztában lennünk azzal, hogy a kapcsolat elején tapasztalt problémák mindig jelen lesznek és idővel csak súlyosbodni fognak. Ezek ugyanis alapvető különbségek közöttünk és a másik személy között. A Vénusz e retrográd időszakai kiváló alkalmat szolgáltatnak ahhoz, hogy mérlegeljük: együtt tudunk élni, el tudjuk e fogadni ezeket a különbségeket (Ennek eldöntésében az asztrológiai tanácsadás is segíthet. Bővebben az Illik hozzám a párom ? bejegyzéseben). A valóban jó kapcsolatok számos retrográd Vénusz -ciklust vészelnek át.

 
Nehéz diagnózis. Jóllehet egy már meglévő kapcsolatban könnyűszerrel beazonosítjuk a problémákat, egy, a Vénusz retrográd időszakában kialakult viszony esetén ez nem így van. Mivel a hátráló mozgás befolyásolja nézőpontunkat, sokszor még az ordító tényeket sem vagyunk képesek érzékelni, a jeleket pedig könnyen félreértelmezzük. A szakítással vagy az esküvői előkészületekkel tehát jobb ha várunk addig, amíg a Vénusz egyenesbe fordul, hogy objektívebb rálátást nyerjünk. Ilyenkor ugyanis rendkívül könnyű téves következtetéseket levonni. Pl. az, hogy a teniszpályán ismerkedünk meg valakivel, még nem jelenti szükségszerűen azt, hogy szeret teniszezni. Lehet, csak egy barátját kísérte el. E téves kiindulópontok hibás következtetésekhez, végül nagy csalódásokhoz vezethetnek, amikor felismerjük: a valós személynek semmi köze róla szőtt álmainkhoz

 

 

 

Veszedelmes viszonyok

Marina Macario is úgy találta, hogy míg direktben haladásának ideje alatt a Vénusz legpozitívabb oldalai nyilvánulnak meg: nagyvonalú, társaságkedvelő, karizmatikus, tolatása időszakában árnyoldalai kerülhetnek előtérbe. Ezek elsősorban destruktív szerelmi viszonyok és túlzott költekezés formájában nyilvánulhatnak meg.

 

 
Ebben az időszakban érezhetjük úgy, hogy új szerelemre van szükségünk, de eddig talán vonakodtunk új ismeretségeket kötni. Ehelyett egy korábbi vonzalomhoz ragaszkodunk, ezért ebben az időszakban visszatérhetnek az egykori ikerlángok és karmikus kapcsolatok. Jobb a meghitt rossz, mint az ismeretlen jó, nemde? Az elveszett szerelem feletti gyászunk távolságtartóvá tehet a lehetséges új partnerekkel szemben, így a jelentkezőknek az ex árnyékával is meg kell küzdeniük. Persze, az új kapcsolat iránti sóvárgás még korántsem jelenti azt, hogy a Vénusz tolatásának időszakában (jelen esetben július 25 – szeptember 6 között) jó ötlet lenne románcba is bonyolódni. Ilyenkor sokkal szerencsésebb lezárni a már régóta nem működő, esetleg halott kapcsolatokat

 

Ámor sötét nyilai. A Vénusz hátráló mozgásának utolsó két hete alatt (augusztus 23 – szeptember 6) a lehetünk a leghajlamosabbak ugyanis Ámor sötét oldalával találkozni. Mivel ebben az időszakban hajlamosak lehetünk agyunk helyett ivarszerveinkkel ítélkezni, a http://www.darkstarastorolgy.com szerzője szerint jobban tesszük, ha kihagyjuk a most kínálkozó alkalmakat. Persze, ez nem olyan egyszerű, hiszen a kísértés nagyon csábító lehet. Első pillantásra talán nincs is semmi rossz egy egy éjszakás kalandban de ily módon veszedelmes pszichés “vámpírokat” is begyűjthetünk. Egy ilyen affért követően aztán több hónap múlva is kiszáradtnak, kifosztottnak érezhetjük magunkat, olyan messze kanyarodhatunk tényleges feladatainktól, hogy akár sok- sok év erőfeszítésébe is beletelhet visszatalálni rendeltetésünk ösvényére. Egy ilyen hosszú kitérőt követően azonban előfordulhat, hogy a bennünk szunnyadó kreatív potenciálnak csak a  töredékét valósítjuk meg . Egyszerűen nem éri meg, ugye?

 

Aphrodité olyan árnyoldalait, mint a csapodárság, bosszúvágy, irigység, féltékenység, birtoklásvágy hajlamosak lehetünk elbagatellizálni. Esetenként egyszerűen csak úgy érezzük, miért is ne használhatnánk ki egy kínálkozó alkalmat. Ha nem is lesz belőle életre szóló szerelem, legalább szórakozunk egy kicsit. A Vénusz retrográd időszakában azonban ily módon olyan kapcsolatokba bonyolódhatunk, amelyek számos szenvedést tartogathatnak (pl. megszállott kötődés egy szeretetképtelen, foglalt, elköteleződni képtelen, érzelmi játszmákra hajlamos társhoz vagy mindezek kombinációja) vagy okozhatunk vele másoknak (pl. stabil partnerünknek egy egy éjszakás kalandnak induló, valójában azonban hosszabb távúnak és zűrzavarosnak ígérkező afférral. Szerelmi háromszögekről bővebben: Az örök háromszög) Ezért azt javasolnám, kezeljük nagyon óvatosan az új ismeretségeket, és gondoljuk meg alaposan, belebonyolódunk- e egy új viszonyba

 

 

 

 

 

Minden jó, ha  a vége jó:  az egymásra találás magasabb szintjei

 

 

veszedelmes viszony

 

 

A fentebbiek természetesen korántsem jelentik, hogy egyszer és mindenkorra (vagy akár az idén) le kellene mondani a szerelemről. Jamie Partridge szerint a 2015 -ös Vénusz – Jupiter együttállások, más bolygóhatásokkal kombinálódva, a következőképpen befolyásolják magánéletünket és a nagyvilág eseményeit:

 

 

 

 
“Személyes szinten a Vénusz és a Jupiter három találkozója szerelmi életünkre és pénzügyeinkre lesz a legnagyobb hatással. A nagyvilágban a globális pénzügyi rendszerekre gyakorolhat befolyást, illetve fokozott erőfeszítésekre sarkall annak érdekében, hogy békés megoldásokat találjanak a jelenlegi háborúkra és konfliktusokra. Ez teljesen indokolt is, hiszen még a második világháború idején sem kellett ekkora tömegeknek elmenekülniük szülőföldjükről

 

 
A Nagy és Kis Jótevő július 1-i, első találkozása nagyszerű hatással van a társasági életre és az üzleti tevékenységre. Ez a konstelláció remek alkalmakat teremt arra, hogy új barátságokat kössünk, flörtöljünk illetve megbékítsük azokat az ismerőseinket, akiket esetleg magunkra haragítottunk. A jótékony kozmikus hatásokat az Oroszlán 21°38′-on levő Ras Elased Borealis állócsillag is erősíti, fokozva önkifejező erőnket.

 

A Vénusz és a Jupiter második, augusztus 4-i találkozója az Oroszlán 28°35′ -án már korántsem ennyire kedvező. Mondhatni, ez a legproblematikusabb a három együttállás közül, hiszen a tolató Vénuszra még az egy helyben toporgó Szaturnusz kvadrátja is nyomást gyakorol. (A Jupiter és a Szaturnusz három, 90 fokos fényszöge közül az első mindössze egy nappal ez előtt pontosult be, hatalmas feszültséget gerjesztve. E cseppet sem könnyű bolygókapcsolat értékelésénél a karmikus hatásokat is figyelembe kell venni)

 
Ez az erőpróbáló kölcsönhatás személyes szinten eltávolodást vagy szakítást idézhet elő párkapcsolatainkban. Az anyagiak is gondot okozhatnak. A nagyvilágban szintén gazdasági megszorítások várhatók, a béketárgyalások vagy megszakadnak vagy holtpontra jutnak. A harcok is újra fellángolhatnak. A Szűz 00°02′-án, a Vénusz szomszédságában álló Regulus szintén szerelmi bánatot sejtet (ld lennebb) , az állócsillaggal együtt álló Jupiter pedig nagy szabású katonai akciókat.

 

 
A Vénusz harmadszor, utoljára 2015 október 25-én találkozik a Jupiterrel, a Szűz 15°38′-en. Ez a legerőteljesebb és a legdinamikusabb együttállás, hiszen a Nagy és Kis Jótevő hatását a Szűz 19°02′ -en álló Mars, valamint a bolygók Plútóval képezett trigonja is fokozza. A föld elem erőteljes jelenléte úgy anyagi, mint érzelmi ügyeinkre is stabilizáló hatással lehet. A Mars és Plútó felfokozza a szenvedélyeket, jó esetben megadva az előrelépéshez szükséges rámenősséget, lendületet, viszont nagyfokú túlzásokra is hajlamosíthat. E fényszög helyreállíthatja a Vénusz tolatásának időszakában megromlott kapcsolatokban a harmóniát, magasabb szintre emelve társas viszonyainkat. A több hónapos haragszomrádot szenvedélyes békülés követheti, vagy pedig egy nyári szakítást követően új, a korábbinál sokkal inkább hozzánk illő párt találhatunk.

 

 

A nagyvilágban azonban nem biztos, hogy ennyire kedvezően alakulnak majd a dolgok, hiszen az együttállás a Szűz 15°55′ -en álló Mizaron jön létre. A Mars karakterű állócsillagot az asztrológiai hagyomány tűzvészekkel, tömegszerencsétlenségekkel hozza összefüggésbe. A formáció nagyszabású katonai akciókat is valószínűsít.

 

 

 

 

Pénzügyek: egyszer hopp, máskor kopp

 

 

 

venus Leo pazarlás

 

 

 

A 2. ház természetes uraként a Vénusz pénzügyeinkre is befolyást gyakorol. Mint fentebb már szó volt róla, ez az időszak nem kedvez túlságosan a befektetéseknek vagy más üzleti tranzakcióknak. A kínált árucikket ugyanis túl magas áron kínálják, túlértékelik, amikor pedig a Vénusz egyenesbe fordul, veszíteni fog értékéből. A szeretet- pótló vásárlásrohamokért a szó szoros értelmében drágán kell megfizetni. Ha ugyanis ezekkel kompenzáljuk az életünkből hiányzó szertetetet, ilyenkor duplán ráfizethetünk.

 

 

Az Oroszlán Vénusz imádja a luxuscikkeket, no meg saját magát is, így ha valami megtetszik neki, inkább anyagi lehetőségeit meghaladó adósságokba bonyolódik, semhogy le kelljen mondania a megkívánt holmiról. A meggondolatlan költekezésnek azonban nagyon komoly következményei lehetnek amikor szembetalálja magát a Szaturnusz kvadrátjával (először július 14-én, majd, sokkal komolyabban augusztus 5-én -ill. előtte -utána néhány nappal -amikor a szaturnuszi korlátok és a gyarapodás utáni vágy közötti feszültséget még a Vénusz – Jupiter együttállás is fokozza) . A Szaturnusz Skorpióban való tolatása idején a felelőtlenül felvett hitelek, kölcsönök, a mások értékeivel való visszaélés különösen kellemetlen következményeket von maga után.

 

 

Az Oroszlánnak, mint a tüzes jegyeknek általában , fontos a becsület, az őszinteség, viszont túláradó önbizalmában hajlamos lehet feltételezni: neki sokkal több jár, mint másoknak. Ezért, ha megszorul vagy csak épp szüksége van valamire, sokkal könnyebben  kér kölcsön vagy, ahogy ő fogalmaz, csoportosítja át egy kicsit a közös anyagi forrásokat. Szentül meg van róla ugyanis győződve, (különösen egy Vénusz – Jupiter együttállásnál), hogy hamarosan úgyis megadja/ visszateszi a közösbe, mielőtt feltűnne a hiány, sőt rövidesen akár a sokszorosát is megkeresheti az eltapsolt összegeknek. Felesleges mondani, hogy a Szaturnusz kvadrátja ugyancsak megnehezíti, ha nem egyenesen lehetetlenné teszi a projekt kivitelezését . A lehetséges forgatókönyvek sokfélék lehetnek, de közös vonásuk, hogy igen kínos tapasztalatokat tartogatnak.

 

 

Akkor is kellemetlen a történet, ha csak saját, olyan tartalékainkat herdáltuk el, amelyekből ki lehetett volna húzni az ínséges időket is. A kiegyenlítetlen tartozásoknak már sokkal komolyabb következményeik lehetnek, a sikkasztásról, hűtlen kezelésről nem is beszélve. A közélet újra hangos lehet az ilyen botrányoktól, (nem véletlen, hogy a kora tavaszi brókerbotrányok akkor robbantak ki, amikor a Vénusz és a Mars egy másik tékozlásra hajlamos tüzes jegyben,a Kosban csörtetett, egyszersmind a Jupiter, Uránusz és a Plútó is érvényesítette hatását). Állami szinten  a látványos külsőségekre, a politikai elit luxusigényeinek kielégítésére fordított összegek még kilátástalanabbá teszik a többség nyomorát, esetleg az eddiginél is keményebb megszorító intézkedések igyekeznek befoltozni a költségvetésen tátongó lyukakat.

 

 

 

 

Közélet, nagyvilág

 

 

 

 

sekhmet_the_goddess_of_war_by_jadenwithwings-d3is7cx

 

 

 

A Vénusz retrográd mozgásának idén nyári időszaka a hierarchia, monarchia és anarchia témáit is felveti. Érdemes szem előtt tartani, hogy az ókori Kelet szerelem-istennői egyszersmind a háború istennői is voltak (pl. a babilóniai Istár a szerelem és a háború istennője volt, Bastetet, az öröm, a zene, az élvezetek, a termékenység egyiptomi istennőjét békés alakban macskaként vagy oroszlánfejjel ábrázolták, Sahmet aspektusában, Ré Fenyegető Szemeként azonban a perzselő nap oroszlánfejű istennője, az anyák oltalmazója, a háború, gyűlölet és halál úrnője volt. Ő volt a járványok felelőse és terjesztője is, betegségdémonok álltak szolgálatában, ugyanakkor gyógyító istennő is, az orvos – papok védelmezője és segítője. Durga istennőhöz még most is számosan fohászkodnak, és nemcsak Indiában, hiszen harci oroszlánjával még azokat a démonokat is könnyen legyőzte, akikkel a legbefolyásosabb férfi- istenségek sem boldogultak (bővebben: Durga, a harcos istennő )

 

 

Ezek az analógiák pedig azt sejtetik, hogy a viharos románcok mellett ez az időszak sok harcot és viszályt is tartogathat. Ezek sokféleképpen megnyilvánulhatnak: a szerelmi vetélytársak közötti, esetenként akár tettlegességig is fajuló nézeteltérések, a presztízsharc (az egészséges önérzet és a hiúság ugyanarról a tőről fakad) különböző formái, harc az irányítás, a dominancia megtartásáért vagy annak átvételéért akár állami, nagyvállalati szinteken is, vagy olyan kegyetlen vérfürdők, amelyekből eddig is túlságosan sokat láttunk (Irak pl. az Oroszlán jegy hatása alá tartozik, de a világ többi tűzfészkéből is kicsaphatnak a pusztító lángok).

 

 

Ne feledjük, a „királyi” jegy nem véletlenül kapta ezt a nevet: képviselői minimum domináns személyiségek, szeretik irányítani a dolgokat, fejlett öntudattal rendelkeznek, elképzeléseik, vezéreszméik mellett gyakran egy életen át kitartanak. Mivel az Oroszlán – típus harmonikus változata fejlett igazságérzettel rendelkezik, lovagiasan védelmezi a gyengébbeket és a nemes küzdelmet is szereti, ezeknek a harcoknak egy része jogos, az emberi méltóság visszaállításáért, a szabadabb, kreatívabb, élvezetesebb élet megteremtéséért vagy visszaszerzéséért folyik egyéni és közösségi szinten.

 

 

A diszharmonikus Oroszlán típus azonban felsőbbrendűségi tudattól áthatott, zsarnoki hajlamú személyiség, aki vezető pozícióban megfellebbezhetetlen tekintély, élet és halál ura. A hozzá lojális alattvalóknak bőségesen osztja a kegyet, (akár oly módon is átcsoportosítva az állami vagyont, hogy abból csak a kiváltságosak kaphassanak) a felségsértőkkel, a konkurenciával azonban kegyetlenül leszámol. A demokratikus államforma helyett az önkényuralmat tartja kívánatosnak, a hétköznapokban is nehezen viseli, ha szembehelyezkednek akaratával. Ily módon aztán világviszonylatban durva hatalmi túlkapásoknak lehetünk tanúi. A politikai elit fényűző, pazarló életvitele éles ellentétben állhat a nyomorgó tömegek hétköznapjaival

 

 

 

A retrográd Vénusz és az állócsillagok

 

 

 

magi-leo-drawing

 

 

Tolatása során a Vénusz nem csupán a többi bolygóval, hanem állócsillagokkal is kapcsolatba kerül. (Forrás: Vivian Robson: Állócsillagokhttp://www.darkstarastrology.com cikke) . Ezek a hatások összeadódnak.

 

 

 

 

Dubhe, a Nagy Medve csillagképben, a Nagy Medve hátán, Oroszlán 14 fok: Jún 22, Aug 29 Rx, Szept 13.

 

 
Merak, a Nagy Medve csillagképben, a Nagy Medve hasán, Oroszlán 15 fok : Jún 27, Aug 20 Rx, Szept 23

 

 
Alphard, Hydra,a Vízikígyó csillagképében, Oroszlán 27 fok. Júl 11, Aug 7 Rx, Okt 5 (Vénusszal együtt állva: szenvedélyes, de a családtagok által ellenzett szerelmek, születési képletben, férfi esetén: jóképű, de állhatatlan, a másik nem körülrajongja, nőnél: anyagi nyereség lehetősége, szerencsétlen szerelmi ügyek)

 

 
Regulus: Szűz 0 fok 02′ ,  Júl 19, Júl 21 Rx, Okt 8.:( A Regulus, a „királyok csillaga” az egyik legjelentősebb állócsillag. Nagy emelkedést biztosít, sikereket hoz, vezető pozícióba segít, hatalomvágyat ébreszt, de mindez veszéllyel jár, mert a rendkívüli emelkedést bukás követi. A Vénusszal együtt állva főleg az árnyoldalai kerülnek előtérbe: sok bánat, erőszakos vonzalmak, váratlan események, bajok szerelmi ügyek miatt)

 

 

 
Phecda, Nagy Medve csillagkép, Szűz 0 fok Júl 22, Jul 27 Rx, Okt 9.
A Vénusz július 23-án kezdi meg tolatását a rendkívül baljóslatú és véres állócsillag, a Phecda felett. „Rosszindulatú bolygókkal együtt állva ez a csillag hatalmas vérfürdőt idézhet elő” – tartották a régiek. Nos, szerencsére a Vénusz éppenséggel nem tartozik az ártalmas bolygók közé, de hátrálása időszakában kvadrátot kap a Szaturnusztól, és ez sokat ront a helyzetén.

 

 

 
Július 14-én, amikor a még direktben haladó Vénusz először kerül kvadrátba a Szaturnusszal, a fentebb említett témák kerülnek előtérbe. A már amúgy sem egyszerű érzelmi szálakat tovább kuszálja, hogy a Vénusz együtt áll Alpharddal, a Hydra csillagkép rosszíndulatú állócsillagával. A társas viszonyokat intrika mérgezi, és ha nem is következnek be a Rómeó és Júliáéhoz hasonló tragédiák, a családtagok sok viszályt kavarhatnak a párok között.

 

 

 
A Vénusz július 25-én vált stacionáriusba, majd kezd visszafelé haladni,a jótékony Jupiter felé.

 

 

 

 

Augusztus 6-án egy erőteljes, hármas együttállást képez a Merkúrral és a Jupiterrel az Alphard állócsillagon, és mindannyian diszharmonikus fényszöget, kvadrátot vetnek a Szaturnuszra. (Ptolemaios szerint az Alphard Vénusz – Szaturnusz- hatású állócsillag. A régi asztrológusok többnyire kártékonynak tekintették, baleseteket, szerencsétlenségeket, mérgezést, vérmérgezést, rejtelmes halált társítottak hozzá. ) Jelen esetben a vénuszi örömök (társasági élet, szórakozás, élvezeti szerek, költekezés, szerelmi kalandok) túlpörgetésének súlyos következményei lehetnek, de egyes kapcsolatok is mérgezőkké válhatnak. Az Alpharddal együtt álló Merkúr írásokkal kapcsolatos bosszúságot jelezhet és mutathat olyan, szenvedés teli kötődést is, amely valakinek az egész életét megváltoztathatja.

 

 

 
Ez a nap lesz talán a legjelentősebb a Vénusz tolatásának időszakából. Az Alphard és a Szaturnusz negatív hatását ellensúlyozhatja, hogy a Merkúr inkább semlegesnek, de alapvetően jóindulatúnak, a Vénusz és a Jupiter pedig jótevőknek számítanak az asztrológiában. A Jupiter ráadásul a jótékony Regulushoz is közeledik ( 12-én, a Szűzbe lépve éri el), tovább enyhítve a rossz befolyásokat, a Mars pedig a Rák végén egy harmonikus fényszöget, trigont vet a Szaturnuszra. Bár az akaraterő, önérvényesítés princípiuma nem valami erős a Rákban, kettőjük kapcsolata azt sejteti, hogy ha szabad akarttal együtt működünk karmikus feladatainkkal, a kritikus időszakban esedékes tőrdöfések tűszúrásokká enyhíthetők.

 

 

 
Az augusztus 7- 22 időszak nagyszerű alkalmat teremthet a testi-lelki.-érzelmi méregtelenítésre. Ránk is fér, hiszen továbbra is érhetnek olyan hatások, amelyek alaposan próbára tesznek. Augusztus 15-én a Vénusz együttállásba kerül a Nappal (a szoros kapcsolat miatt a Nap „elégeti”a Vénuszt, ami meglehetősen frusztráló pozíció, mert a planéta ereje csökken, nem tudja teljesen kibontakoztatni hatását). Az együttállás a Nagy Medve csillagképéhez tartozó  állócsillagán jön létre, amely óvatos, zárkózott, egyszersmind gyanakvó természetet, önuralmat kölcsönöz a szülötteknek. Az állócsillag hatása alatt állók nagyon türelmesek, de ha dühbe gurulnak, elemi erejű indulatkitörésekre hajlamosak és igen bosszúállók lehetnek. Nos, ez az időszak hajlamossá tehet arra, hogy megvadult anyamedvékként vegyünk elégtételt vélt vagy valós sérelmeinkért

 

 

 

 

Az augusztus 23 és szeptember 6 közötti napok, mielőtt a Vénusz direktbe fordul, lehetnek a legkockázatosabbak párkapcsolatok számára. Szeptember 1-i találkozása a Marssal nem csupán párnacsatákat tartogathat, hiszen a randevújuk a Merak és az Acubens, egy Szaturnusz -Merkúr hatású állócsillag tőszomszédságában jön létre, amely felkorbácsolja az indulatokat, hazudozásra hajlamosíthat, és rosszindulatúvá tesz. Újabb olyan alkalom, amikor nem biztos, hogy fontos kérdéseket kellene megvitatni., bár a jótékony Uránusz hatások miatt a nagy veszekedést váratlan és szenvedélyes békülés követheti. Ezek a befolyások vissza is hozhatnak valakit az életünkbe. Ahelyett, azonban hogy ismét, automatikusan fejest ugranánk ugyanabba a helyzetbe, érdemes újraértékelni a kapcsolatot.

 

 

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

 

 

 

ejszaka, Durga

 

 

 

 

A Szaturnusz utolsó tánca a Skorpióban

A Mester vissza tekint és értékel

A Szaturnusz princípiuma és a depresszió

Vénusz – Szaturnusz kapcsolatok: karmikusan terhelt viszonyok?

Az örök háromszög

Illik hozzám a párom?

A kozmikus tűzijáték bedönti a brókerházakat is

Jupiter az Oroszlánba lép

Durga, a harcos istennő

Nap és kreativitás női horoszkópban

Párbeszéd álmainkkal I.

Párbeszéd álmainkkal II.

Párbeszéd álmainkkal III.

Párbeszéd álmainkkal IV.

Elnyelt vitalitás visszaszerzése

Amulettek, talizmánok I.

Amulettek, talizmánok II.

Az Oroszlán szimbolikája

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!