asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » A Szaturnusz utolsó tánca a Skorpióban: 2015 nyár

A Szaturnusz utolsó tánca a Skorpióban: 2015 nyár

saturn_scorpio

Leslie Hale cikke. Az eredeti, angol nyelven:

Saturn’s last dance in Scorpio: Summer 2015

 

 

 

A Szaturnusz 2014 december 23-án lépett először a Nyilas jegyébe. 29, 5 éve vendégeskedett itt utoljára. 2015. június 15-én azonban újra visszatért ( Szaturnusz a Skorpióban,) hogy aztán 2015. szeptember 18-án megkezdje huzamosabb ideig, 2017. decemberéig tartó utazását a Nyilasban.

 

 
Tolatása során a Szaturnusz július 3– ig a Skorpió 29. fokán időzik. Bármely jegy 29. foka anarétikus pontnak tekinthető és igen sérülékeny. Ez a fok tehát krízis orientált és egy ciklus végét jelképezi. A tranzit folyamán úgy érezhetjük, hogy túl sokat vagy túl keveset kapunk valamiből, a jegy és a ház pedig, amelyben a Szaturnusz tartózkodik, megmutatja, milyen életterületen érezzük kielégületlennek magunkat vagy kényszerülünk valami lezárására. A 29 fokot néhány asztrológus „karmikusnak” tartja. A Szaturnusz 2015 szeptember 2- 18 között halad át majd utoljára a Skorpió 29. fokon.

 

 
A Skorpió Szaturnusz a 8. házzal hozható összefüggésbe. Ez a szexualitás háza, jelzi, hogyan érezzük magunkat a párkapcsolatban, utal partnerünk pénzére, üzleti társulásainkra, adóügyekre, adósságokra, tartásdíjra és kifizetésekre, vállalati pénzekre, örökségre, végrendeletekre és hagyatékokra, csődre, a személyes áldozatokra. Egyszersmind ez a változás és átalakulás háza is. Ez az átalakulás a halált is jelentheti, de ez ritkán fordul elő, és a képleteknek speciális, erre utaló jelzéseket is tartalmaznia kell. De kétségtelen, hogy a halál témája kiemelkedő szerepet fog játszani a nagyvilágban, különösen a Közel- Keleten, ahol elkeseredett harcokat vívnak azért, hogy legyőzzék az Iszlám Államot. Persze, a téma nem csak a Közel- Keletre korlátozódik.

 

 
A Szaturnusz a Skorpióban titkolódzó és valamilyen értelemben bosszúálló is, hiszen a Mars és a Plútó egyaránt a Skorpió ura
E Szaturnusz – ciklusban, társas interakcióink során olyan témákkal szembesülhetünk, mint a kontroll és a visszautasítástól való félelem feladása.
Most jött el az ideje, hogy ellenőrzésünk alá vonjuk hitelkártya-tartozásainkat, adótartozásainkat, vagy bármilyen természetű adósságainkat, és érdemben foglalkozzunk e Szaturnusz – ciklus alatt felmerült ilyen jellegű kérdésekkel.

 

 

Gyakran tűnik úgy, hogy rákényszerülünk ezekre az átalakulásokra, illetve azok életünk válságos eseményeihez és helyzeteihez kapcsolódnak. Utalhatnak arra a befolyásra is, melyeket mások, vagy a társadalom értékrendje gyakorol ránk (Nem véletlen, hogy júniusban várható, hogy a Legfelsőbb Bíróság döntést hoz az azonos neműek házasságának törvényességét illetően. /az Egyesült Államokban, ford megj/ )

 

 
Mialatt a Szaturnusz a Skorpió 28 – 29 fokán halad , végére érhetünk néhány, 2012 októberében kezdődött leckének és lezárhatunk pár, ehhez a dátumhoz köthető helyzetet is.

 
Sokak számára ezek a leckék pénzügyekkel vagy különféle, megosztott erőforrásokkal kapcsolatosak. A Skorpió a legintenzívebb jegy, ezért ezek a helyzetek letaglózhatnak vagy rendkívül intenzíveknek tűnhetnek. Jellemző módon, akik befogadják és megértik az adott Szaturnusz- ciklus tanulságait, sokkal jobban járnak, mint azok, akik kézzel- lábbal tiltakoznak az eléjük kerülő akadályok ellen. Az asztrológia tanárom azt szokta mondani: „az élet nem más, mint egy hatalmas tanterem, rengeteg tantárggyal”- és ezt nagyon igaznak érzem. Bármiről szóljanak is ezek a leckék, jobb most elsajátítani őket, kb. 7 év múlva ugyanis, amikor a Szaturnusz belép a Vízöntőbe, újra vizsgázni kell majd a Skorpióban való utazásakor feladott leckékből. Amennyiben a Szaturnusz mostanában fényszöget képez képleted valamelyik bolygójával, 2020 – 2021 körül újra kapcsolatba kerül majd vele, és ha vannak, akkor megmutatkozhatnak a most épített alapokon tátongó repedések.

 

 

 
Azoknak, akik a Skorpió jegyében születtek, vagy akiknek bolygóival a kapcsolatba került a Skorpióban haladó Szaturnusz, alighanem kemény két és fél évet tudnak maguk mögött.

 

 
A Szaturnusz 29, 5 évenként látogat el újra egy-egy jegybe. Ugyanennyi idő múlva tér vissza születési jegyedbe is. Ebben az időszakban jelentős kihívásokkal szembesülünk, és arra kényszerülhetünk, hogy valamilyen formában átalakítsuk, újraépítsük életünket, attól függően, milyen más hatások érvényesülnek születési képletünkben . A születési jegyedben haladó Szaturnusz valamilyen formában a lezárásokkal és a kezdetekkel is kapcsolatban áll.

 

 

A Skorpióban tolató Szaturnusz akkor gyakorolja rád a legerősebb hatást, ha Napod (vagy más személyi bolygóid) a Skorpió, Bika, Vízöntő, Oroszlán 27- 28 fokán áll, azaz november 20-22, február17-19, május 18-20, vagy augusztus 20-22. között születtél. Amennyiben Skorpió vagy Bika vagy, társulásaiddal, párkapcsolatoddal, egészségeddel, személyes ügyeiddel kapcsolatos témák merülhetnek fel. Az Oroszlánok a gyökereikkel, otthonukkal, családjukkal kapcsolatos feladatokat kapnak, a Vízöntőknek pedig szakmai, hivatásbeli kérdéseken illetve életük prioritásain kell eltöprengniük.

 

 

 

Ha a fix jegyek végéhez tartozol, 2015. szeptember 19– től, amikor a Szaturnusz a Nyilasba lép, enyhülni fog a nyomás. A jó hír az, hogy a Skorpióba már csak 30 év múlva látogat újra vissza , és addigra már több szinten is felépítetted magad és az életedet.

 

 
A Szaturnusz azonban nem csupán személyes szinten hat ránk, hanem a társadalom egészére is befolyással van. A pénzügyekkel, gazdasággal, adóügyekkel, szexualitással (pl. az azonos neműek házassága) kapcsolatos kérdések valamennyiünket érintik majd, közösen dolgozunk e témákkal és fejlődünk a hatásukra.

 

 
Mivel a Skorpió kapcsolatban áll a 8 ház (és a Plútó) témáival, azt tapasztaljuk, hogy a világ rohamosan változik, a szemünk láttára. Az intenzív átalakulások időszakában vagyunk, és ezek a hatások most sokkal jobban érvényesülnek, mint korábban. Az azonos neműek házassága, a szegény és a gazdag rétegek között tátongó szakadék, az az ellentmondás, hogy a legnagyobb vagyonok a világ 1%-ának kezében összpontosulnak egyikei a Szaturnusz Skorpión való áthaladásakor felszínre kerülő fontos témáknak. Mindehhez jókora adag erőszak is társul (Plútó) Ez a nyár lesz az, amikor dűlőre kell jutnunk néhány ilyen kérdéssel, én pedig arra számítok, hogy az előttünk álló hónapokban a világban is hatalmas agresszió – hullám söpör végig.

 

 

Két fok híján a Szaturnusz szembenállást képez az Algol nevű állócsillaggal. Az asztrológusok egy része 1, mások 3 fok hatótávolságot adnak ennek az égitestnek. Az Algol rosszindulatú állócsillag, amely erőszakos eseményeket jelez (pl. háborúk, brutális gyilkosságok, lefejezés- ford megj) . Én ezeket elsősorban az ISIS-hez társítom.

 

 

Ezen a nyáron olyan témák is felszínre kerülhetnek, amelyek még nem körvonalazódtak eléggé e Szaturnusz ciklus elmúlt évei alatt. Aztán, ahogy telik a nyár és közeledik az ősz, figyelmünk egyre inkább a következő Szaturnusz- pozícióra irányul. A következő években tehát a Nyilas és a 9. ház témái kerülnek majd érdeklődésünk középpontjába: a tanulmányok, utazások, külügyek, személyes világnézetünkkel kapcsolatos kérdésekben tapasztalhatunk szempontváltást, miközben értékrendünk is változásokon megy keresztül.

 

 

SummerSolst2015
(képlet forrása: http://www.starsoverwashington.com)

 

 

Egyesült Államok napforduló- képlete

Az Egyesült Államok(a képletet ld előző bejegyzésekben2015 nyári napforduló- képletében  az Ascendens a Szűz 23 fokára esik, a Merkúr, az Ascendens ura pedig a külügyek, nemzetközi kapcsolatok életterületén, a 9. házban áll, Ikrek 9 fokon. Innen kvadrátot vet a 6. házban levő Neptunra (egészségügy, közalkalmazottak, dolgozók – főleg a munkások). A fényszögnek nincs túl jó hatása a külügyekre: ezekkel, vallással, az ISIS-el, oktatással, törvényhozó testületekkel, tömeg tájékozatással, gyógyászati intézményekkel, betegellátással kapcsolatos kérdésekben zűrzavarra, hazugságokra, csúsztatásokra, számíthatunk. A kibertámadások komoly károkat okozhatnak (különösen adatlopás formájában)

Ezen a nyáron ís vizekkel kapcsolatos kérdések is felmerülhetnek. ( ford megj: vízi katasztrófák, tavak, tengerek, óceánok szennyeződései)

Sokkal több kibertámadásra kerülhet sor, mint általában. A hackerek betörhetnek a kormányhivatalok, iskolák, egyetemek, kórházak és más gyógyászati intézmények, vallási intézmények számítógépes rendszereibe.

Ez a tranzit sok zűrzavart és bizonytalanságot idézhet elő a fentebbi témákkal kapcsolatban,. Politikusaink nyíltan a szemünkbe hazudhatnak és csúsztathatnak, így ezen a nyáron fontos szempontok és témák kerülhetik fel a figyelmünket.

Gyógyszerekkel, vegyszerekkel dolgozók is problémákra számíthatunk .

 

 

A vallás is fontos szerepet kap ezekben a hónapokban, beleértve azokat is, akik vallásosnak nevezik magukat, de valójában csak a lakósságot próbálják manipulálni. Ilyformán az Iszlám Állam hazai toborzó akciói komoly problémákat okozhatnak.

 

 

Biológiai és vegyi fegyverekkel kapcsolatos gondok is felmerülhetnek

 

 

A különféle kommunikációs csatornák (közösségi média, online kiadványok) tele lesznek a fentebbiekkel kapcsolatos (manipulált ) hírekkel.

 

 

A Nap (az államfő/ az ország vezetője) még együtt áll az Ikrek 28 fokán levő Marssal . Ez arra utal, hogy a kormány a fegyveres erők és a rendészeti szervek segítségével igyekszik megfékezni a zavargó tömegeket idehaza, de külföldön is bevetheti ezeket. A Szaturnusz a Skorpió 29 fok 35′-én áll, az infrastruktúrákat, vasutakat, telefonokat, iskolákat, postai szolgáltatásokat, újságokat, számítógépes hálózatokat, televíziót, irodalmat, a szólásszabadságot, a közszolgálati médiát uraló hármas házban, így tehát ezekkel a témákkal kapcsolatban is gondok merülhetnek fel.

 

 

A Szaturnusz kvadrátot vet a 12 házban levő Holdra, amely arra utal, hogy a fentebbi, 3. házzal kapcsolatos kérdésekben nőttön- nő az elégedetlenség, titkos, karizmatikus és harcias természetű nőtagokkal rendelkező, felforgató csoportok zavarokat kelthetnek, illetve kiemelkedő női közéleti szereplőket fenyegetések érhetnek vagy más kellemetlenségeik adódhatnak.

 

 

 

E problémák ellenére a Jupiter és a 8. házban álló Uránusz trigon jóvoltából a banki ügyletek és a nemzetközi pénzügyi tranzakciók szépen jövedelmeznek majd, de az átlag amerikai ebből nem sok mindent láthat.

 

 

 

A Jupiter –  Vénusz együttállásnak köszönhetően ezen a nyáron néhány nagyszerű mozi, zene, színdarab élményével is gyarapodhatunk. Az uralkodó családok, filmsztárok, a TV, a mozik és a média celebjei élénk érdeklődést kelthetnek. A show, a partik, bulik egész nyáron fontos szerepet kapnak és jó néhány szórakoztató, színvonalas rendezvény is sikert arathat.

 

 
Jupiter –  Szaturnusz kvadrát

 

 

Augusztus első felében, amikor az Oroszlánban haladó Jupiter ciklusa végéhez közeledik, kvadrátot képez a Skorpió Szaturnusszal. A Jupiter és a Szaturnusz kölcsönhatásának 20 éves ciklusai egyaránt hatással vannak a gazdaságra, politikára és a társadalom fejlődésre. Mi jelenleg abban a ciklusban vagyunk, amely 2000 júniusában, a Bika 23 fokán kezdődött, és az anyagi gyarapodás, pénzügyek és ipari fejlesztések témáival állt kapcsolatban. A közeljövőben a gazdaság jelentős hullámzásának lehetünk szemtanúi. Társadalmi feszültségek lángolhatnak fel, a demokratikus értékek képviselői szembehelyezkednek a megszorításokat pártolókkal és az elnyomó rétegekkel, az új eszmék pedig a gyakorlatban is meg akarnak valósulni. Az ellentétes nézeteket képviselő politikai pártok komoly vitákba bonyolódnak, külügyi , világnézeti konfliktusok is várhatók. A kiterjedés, fejlődés és az megszorítások, korlátozások közötti konfliktus több területen is megnyilvánulhat.

 

 

Ha ez a fényszög érinti a képletedet, azt jelenti, hogy vagy a fix jegyek (Bika, Oroszlán, Skorpió, Vízöntő) végén, 26 – 29 fokán születtél vagy pedig más bolygóid állnak itt. Ebben az esetben a Jupiter – Szaturnusz kvadrát hatására nyugtalanság tölt el és bizonyos életterületeken korlátozva érezheted magad. A Szaturnusz augusztus 3-án vált stacionáriusba. Ez egy nagyon erőteljes bolygópozíció, amely felerősíti a szaturnuszi energiákat, képleted akármelyik pontjával kerül is kapcsolatba . Ebben az időszakban nem elég elméleti megoldásokat eszközölni, a terveknek a valóság próbáját is ki kell állniuk ahhoz, hogy formát ölthessenek.

 

 

 

Vénusz Szaturnusz kvadrát

 

 

A Vénusz július 25-én vág hátraarcot Szűz 0 fokon, majd augusztus 1-jén visszatér az Oroszlánba, ahol kvadrátot képez a Szaturnusszal (egyszersmind együttállást képez a Jupiterrel). Ez az erős tranzithatás ( a Szaturnusz stacionárius direkt) különös jelentőséget ad augusztus első hetének. A Vénusz többek között a szerelmet, a pénzt és az értékeket, értékrendet uralja. Képletedre akkor hat jelentősen, ha a fix jegyek végén születtél vagy itt vannak bolygóid. Általában véve a Vénusz és a Szaturnusz civakodása nincs jó hatással a nőkre.

 
Ebben az időszakban sok kapcsolat ér véget, válik instabillá vagy kezd borotvaélen táncolni. (l. Karmikusan terhelt viszonyok)  A retrográd Vénusz nagyon erős hatással van a társas viszonyokra. Itt az ideje mérlegre tenni, mit adunk bele kapcsolatainkba és mi az, amit kapunk. Jellemző módon bizonyos helyzeteknek végük szakad, más párok azonban visszatalálnak egymáshoz, ha erre más indikációk is vannak képleteikben. Ezekre a hetekre azonban végképp nem tanácsos se házasságkötést se plasztikai műtéteket időzíteni.

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

 

A Mester visszatekint és értékel ( A Szaturnusz hátraarcot vág)
Szaturnusz a Skorpióban
Szaturnusz a Nyilasban

Szaturnusz princíoiuma és a depresszió

Jupiter az Oroszlánban

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt szereti: