asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Új irányok, átmeneti megkönnyebbülés

Új irányok, átmeneti megkönnyebbülés

Hosszas egy helyben toporgás, bizonytalanság és bosszúság után június második felében végre mozgásba lendülnek a dolgok. A haladás azonban még mindig nem zökkenőmentes, de az adódó lehetőségeket érdemes kihasználni.

 

 
A változások már a hónap első felében elkezdődtek, de az irányok csak később körvonalazódnak. 5-én a Vénusz az Oroszlánba lépett: a társas kapcsolatok princípiuma idén szokatlanul hosszú időt, négy hónapot ( 2015. június 5 – 2015. október 8) tölt a királyi jegyben. Ebben az időszakban elsősorban a tüzes jegyek (Oroszlán, Kos, Nyilas) képviselői számíthatnak érzelmi bonyodalmakra, de a többiek sem fognak unatkozni (a témával egy másik cikk fog részletesebben foglalkozni)

 

 

Június 15-én a Szaturnusz is visszatért a Skorpióba, hogy további három hónapon keresztül, szeptember 18-ig– folytassa tolatását. Ez az időszak különösen a jegy szülötteinek illetve a többi fix jegy képviselőinek tartogathat fontos feladatokat. A előző két és fél éves ciklus (2012 okt 5- 2014. dec. 23) témái is visszatérnek l. bejegyzés: Szaturnusz a Skorpióban, A Mester visszatekint és értékel)

 

 

A június 16-i újhold (Ikrek 25 fok, 16:05 Bp) és a július 2- i telihold ( Bak / Rák 9 fok, Bp 04: 19), közötti időszakban végre egyértelműbbé válnak az új haladási irányok is. A két dátum közé esik a nyári napforduló is, június 21-én ( Bp. 18:38). A Nap belépése a Rák jegyébe újabb fontos, három hónapos szakasz kezdetét jelzi.

 

 

újhold az Ikrekben

Újhold az Ikrekben

 
Az újholdat általában új kezdetekkel hozzák kapcsolatba, és ez fokozottan igaz, ha a Mars energiái is intenzíven hatnak. A június 16-i újholdnál az önérvényesítés, kezdeményezőkészség és viszály planétája szoros együttállást képezett a Nappal és a Holddal, új impulzusokkal bombázva a két fővilágítót. Az energiatöbbletet hajlamosak lehettünk irritáció, türelmetlenség, bosszúság formájában érzékelni, de mindez jó alkalmat szolgáltat a komfortzónából való kimozduláshoz is. Az impulzivitásra és szókimondásra egyaránt hajlamosító bolygóállás egyszersmind kezdeményezőkészséget, lendületet is ad az induláshoz.

 

 

Újholdkor még minden lehetőség nyitva áll, ez hónapról hónapra nagyszerű alkalom, hogy új célokat tűzzünk ki, górcső alá helyezzük a régi szokásokat, magatartásformákat, kapcsolatokat, hogy kiderüljön, melyek azok, amelyek beváltak és melyeknek kell eltűnniük.(Mivel az Ikrek princípium és a hozzá rendelhető hármas ház többek között a gondolkodási folyamatokkal, kommunikációval, kereskedelemmel, utazásokkal, tanulmányokkal, írással, szerződésekkel, levelezéssel, tárgyalásokkal, ügyintézéssel, a közvetlen környezettel, testvérekkel, szomszédokkal, stb. függ össze, a változások is ezekkel a témákkal kapcsolatosak) Ez az újhold azonban túlságosan impulzív, elhamarkodott és lelkes, így nem biztos, hogy valamennyi, mostanában támadt ötlet és terv életképes lesz.

 

 

Jupiter – Uránusz trigon: váratlan lehetőségek

 

 

A vállalkozószellemet, kezdeményezőkészséget, eredetiséget azonban kedvező befolyások is jutalmazzák. Bár az Oroszlán Jupiter és a Kos Uránusz trigonja csak egy nappal a nyári napfordulót követően, június 22-én pontosul be az érintett jegyek 19 fokán, jótékony hatása egész júniusban érvényesül .A fényszög segítő, bár kiszámíthatatlan energiái egyébként majdnem egész nyáron át megtapasztalhatók, de június második felében illetve július legelején a legerőteljesebbek. (Előnyeit leginkább azok élvezhetik, akiknek bolygói vagy ascendensük/ más házcsúcsaik az Oroszlán, kos, Nyilas, Ikrek, Mérleg Vízöntő 17 – 20 fokán állnak)

 

 

nyári napf 2015

(Nyári napforduló)

A harmonikus Jupiter – Uránusz kapcsolat személyes és közösségi szinten is új távlatokat nyithat. Új találmányok születnek, nagyszerű ötletek támadnak, a kihívásokat lendületesen, újszerűen, magabiztosan közelítjük meg, ami már önmagában is a siker garanciája lehet. Kedvező időszak ez vállalkozás indításához, munkakereséshez, alkotó tevékenységekhez, utazásokhoz, kreatív önkifejezéshez. Míg az Uránusz szabadságvágyat és inspirációt ad, megvilágosodásszerű felismeréseket, rálátást az eddig rejtett összefüggésekre, a Jupiter megnöveli az önbizalmunkat, kiteljesedésre, életminőségünk javítására sarkall, hozzásegít, hogy szerencsés kézzel nyúljunk a dolgokhoz. A most felmerült lehetőségek kiaknázásához némi kockázatvállalási kedv, vállalkozószellem, kreativitás és gyors reakciókészség is szükséges, hiszen nem sokáig állnak rendelkezésre, illetve a későbbi, egyre erőteljesebb diszharmonikus hatások megoszthatják a figyelmünket.

 

 

A Jupiter – Uránusz trigon legzavartalanabb formájában tehát június végén érvényesül. A hónap utolsó, és július első napjait a Vénusz és a Jupiter találkozása édesíti meg ( a Vénusz – Uránusz trigon 29-én pontosul be, a Nagy és a Kis Jótevő találkozására pedig július 1-én kerül sor). Ebben az időszakban annyira elkényeztethet a sors, hogy kicsit talán még sok is lehet a jóból. A fényszög elsősorban az anyagi helyzetre és a szívügyekre van kedvező hatással. Fortuna áldásai váratlan bevételek, (kereskedelemben forgalmas napok), ajándékok, nyeremények, alkalmi munkák, üzleti ötletek formájában érkezhetnek, a nagy szerelem pedig egyik pillanatról a másikra is felbukkanhat a láthatáron. Hogy egy nyári kaland- e vagy hosszú távú egymásra találás, a képlet más tényezőitől is függ, akárcsak az, hogy a pénzügyi sikerek tartósak vagy átmeneti jellegűek.

 

 

No és persze, ahogy annyiszor, a szabad akaratnak és a tudatosságnak is nagy szerepe van abban, hogy egyáltalán érzékeljük-e a kedvező hatásokat, és ha igen, hogyan sáfárkodunk a sors- adta lehetőségekkel. A Vénusz – Jupiter – Uránusz kapcsolatoknál ugyanis a könnyen jött pénz könnyen el is megy és később nehéz lesz pótolni. A most elszalasztott lehetőségekre pl. a következő hónapokban már csak sóvároghatunk, szeptember közepén pedig, amikor újra felmerülnek, sokkal keményebben kell majd értük megharcolni, a túl kockázatos ügyleteknek az árnyoldalai pedig már a következő hónap végére megmutatkoznak. A most izgalmasnak tűnő kalandok július végére érzelmi hullámvölgybe torkollhatnak, a már eddig is nagy erőfeszítéssel fenntartott, június utolsó napjaiban – július elején átmenti javulást mutató kapcsolatok pedig egy hónapon belül olyan érzelmi zsákutcába vezethetnek, amelyből bajos lesz megtalálnia kiutat. A napforduló képlet már tartalmaz néhány komor utalást azzal kapcsolatban, milyen is lesz, amikor a Jupiter és a Szaturnusz július végétől egyre szorosabbá váló kvadrátja eldugaszolja a bőségszarut. Ha azonban előrelátóan, az újabb, közelgő próbatételek tudatában tervezünk, a legjobbat is kihozhatjuk a most adódó lehetőségekből.

 

 

Merkúr – Neptun kvadrát: további zűrzavar

 

Dönteni persze nem könnyű, és azt sem egyszerű megítélni, hogy a szóba jöhető irányok közül melyik a „helyes,” hol, milyen kapcsolatok, projektek esetén térül meg a befektetett energia, és mikor fecséreljük erőforrásainkat. Jóllehet a Merkúr június 11-én abbahagyta tolatását (ld korábbi cikk), június 16- án pedig végre egyenesbe váltott, még mindig lassabban halad a szokásosnál, így elképzeléseinket nem tudjuk olyan hamar valóra váltani, mint szeretnénk. Ez okozhat késlekedést, de sok kellemetlenségtől is megmenthet, különösen, ha az előtt gondolkodunk, hogy kimondunk valamit, újraolvassuk az emailt, amit el akartunk küldeni, illetve megnézzük, hogy valóban a címzettnek küldjük el. Persze, az újabb időkiesés újabb irritációk forrása lehet, hiszen az Ikrekben haladó Mars legszívesebben teljes sebességre kapcsolna. A lehetségesnél gyorsabb tempó erőltetése azonban balesetek, elhirtelenkedett döntések, konfliktusok forrása lehet.

 

 

varázslat

 

A Merkúréval egy időben egy egészen más karakterű hatás is érvényesül: 12-én a Neptun is hátraarcot vágott. A Merkúr – Neptun harmadik, egyben az utolsó kvadrátja 23-án pontosul be (Először május 9-én, másodszor május 28/29-én volt egzakt – idézzük fel az akkori gubancos helyzeteket, amelyeket ezúttal remélhetőleg hatékonyabban fogunk kezelni). Mivel jelen esetben az értelem, a logika (Merkúr, Ikrekben) és az irracionális tartományok (kollektív tudattalan, álmok, látomások, bódulat, extázis) princípiumai (Neptun, Halakban) a saját jelükben állnak, s így egyformán erősen hatnak, a tiszta felismerésekért alaposan meg kell küzdeni. A feszült Neptun – Merkúr kapcsolatok koncentrációs problémákat, szétszórtságot, zavaros gondolkodást, félreértéseket és más fajta kommunikációs zavarokat eredményezhetnek.

 

 

 

Erőpróbáló fényszögük energiái sokféleképpen nyilvánulhatnak meg: azt hisszük, hogy racionális döntést hoztunk, de valójában érzelmeink, hangulataink irányítanak, nem tudjuk, hogy az eszünkre vagy a szívünkre hallgassunk-e, a racionális és érzelmi szempontok egyforma súllyal esnek latba, így aztán nem születik döntés, érzelmi ügyeket hajlamosak lehetünk agyon racionalizálni. Ideális esetben a racionális szempontokat és tudattalanunk prioritásait egyaránt figyelembe vesszük (ebben sokat segíthetnek a mostanában intenzív, szokatlan álmok, amennyiben megfelelően értelmezzük őket), és a felismerésekből gyakorlati megoldások születnek.

 

 
Szervezetünk érzékenyebbé válhat az alkoholra és más tudatmódosító szerekre,  gyógyszerekre. Környezetünk hatásaira is fogékonyabbak lehetünk. A pszichoszomatikus tünetek, az orvosi műhibák, téves diagnózisok szintén gyakoribbak lehetnek, mint általában. Asztrológiai közhely, hogy ez a formáció nem ideális szerződések megkötésére, pénzügyi tranzakciókra, utazások során kaotikus helyzetekbe kerülhetünk, kisebb – nagyobb veszteségek érhetnek. A hiszékenységnek súlyosabb következményei lehetnek, mint általában, de saját valóságelhárításainknak is megadhatjuk az árát. Mivel ennek a fényszögnek a hatása nem csak az újhold- képletben, hanem a napfordulóéban is erőteljesen érvényesül, egész nyáron át ható tendenciáról beszélhetünk. ( A manipuláció,csúsztatás, dezinformálás továbbra is áthatja majd a politikát és a közéletet, a pletykák, rágalmak szűkebb és tágabb környezetünkben is károkat okozhatnak, sikkasztási botrányokra, internetes bűncselekményekre, trükkös lopásokra pedig továbbra is számíthatunk)

 

 
További gondot okozhat, hogy jóllehet a Mars rengeteg energiát, kezdeményezőkészséget ad, a szétszórtságra hajlamos Ikrek hatására szétforgácsolódhat az energia, a Merkúr – Neptun kvadrátja pedig zavaros helyzeteket teremt, így nem biztos, hogy a megfelelő célokra fordítjuk erőnket. Még a fontos feladatokra is nehéz koncentrálni. Ez a szituáció egyébként már az év elején majd tavasszal is okozott gondokat , most pedig azt eredményezheti, hogy nem ismerjük fel időben az Uránusz- Jupiter trigon jóvoltából adódó lehetőségeket. A kapkodás, elhamarkodottság azonban ugyanennyi problémát okozhat: nem könnyű megtalálni a helyes arányokat.

 

 

 

A Mars a Rákba lép: újabb hullámvasutazás

 

 

Június 24-én, amikor a Mars belép az intuitív Rák jegyébe, könnyebben ráhangolódhatunk majd a neptuni energiákra, egyszersmind a lehetséges haladási irányokra. Ezzel együtt,  július folyamán a Nap, majd a Merkúr és a Mars szembenállása a Plútóval, illetve az Uránusszal képezett kvadrátjuk komoly szakítópróbákat, válsághelyzeteket tartogathat úgy személyes, mint kollektív szinten (erről később bővebben lesz szó) A július 2- i telihold már tartalmazhat arra utaló jelzéseket, hogy ki(k)től, mitől és miért kell elszakadni. Ezek a leválások lehetnek persze nagyon hasznosak is (pl. olyan kapcsolatból, környezetből távozunk, amely már nem szolgálja a javunkat, felhagyunk valamilyen rossz szokással, káros szenvedéllyel), ettől függetlenül azonban a folyamat nagyon fájdalmas is lehet. Sok felesleges szenvedést lehet megspórolni, ha észérvek ide vagy oda, nem hozunk olyan döntéseket – bármennyire hasznosak legyenek is, amelyekre még nem állunk készen érzelmileg. A Mars a Rákban ugyanis erőteljesen az emóciók, hangulatok, emlékek hatása alatt áll, így leginkább olyan ügyek érdekében vethető be, amelyekkel lelkileg, érzelmileg is azonosulni tud.

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt szereti: