asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Próbatételek életre – halálra

Próbatételek életre – halálra

 

Motto: „A túlélők tudják, hogyan vigyázzanak magukra
(Drew Karpyshyn: A pusztítás útja)

 

Erőteljes Mars – Szaturnusz hatásokkal kombinálódva az Uránusz – Plútó kvadrát különösen kemény próbatételeket tartogathat azoknak, akiknek képletében egyébként is hangsúlyosak ezek a princípiumok.

 

E bolygóhatások által befolyásolt személyek emberi ésszel fölfoghatatlan borzalmakon mehetnek keresztül ezekben az időszakokban – pl. háborúban, valamilyen bűncselekmény, természeti katasztrófa vagy betegség áldozataként. A szó szoros értelmében halálos helyzetek ezek, legtöbbünk számára talán túl sem élhetők, de nekik valahogy mégis sikerül. Néha fizikailag tökéletesen épen ússzák meg a kalandot, máskor csak iszonyatos, sokszor életre szóló sérülések árán szabadulhatnak.

 

Ilyen helyzetek bőségesen adódtak az elmúlt években , pl.2010 – 2011 során, amikor hatott még a gazdasági válsággal, társadalmi változásokkal szintén kapcsolatba hozható Plútó- Szaturnusz kvadrát , amikor hosszabb- rövidebb időre összeállt a robbanékony nagy kereszt formáció (legelemibb erővel 2013 december – 2014 június között hatott, de 2010 és 2011 nyarán, 2013 kora őszén is ízelítőt kaphattunk belőle) , akárcsak a Mars – Plútó, Mars- Uránusz, Mars – Szaturnusz más jellegű erőpróbáló kapcsolatainál (pl. 2014 július 26 – szeptember 14 között, amikor az Uránusz – Plútó kvadrát hatását a Mars és a Szaturnusz találkozása is súlyosbította a Skorpióban . Ezekkel az azstrológiai eseményekkel a korábbi blogbejegyzések részletesen foglalkoztak.

 

A teljesség igénye nélkül íme néhány példa.

 

 

A csepeli túlélő.

A halált hozó eoerföld(A csepeli gyilkosságok helyszíne)

2011 augusztus elején egy, „már huzamosabb ideje Magyarországon élő erdélyi fiatalembernek sikerült megszöknie Csepel “eperföld” néven ismert, hajléktalanok lakta területéről.. A férfit előzőleg hajléktalan ismerősei hívták sörözni az eperföldre, ott azonban rátámadtak, megkötözték, és egy előre megásott gödörbe temették nyakig, így kényszerítve arra, hogy megadja bankkártyája PIN-kódját . Míg támadói a közeli bankautomatához mentek, hogy leürítsék a kártyáját, a férfi kiásta magát és megszökött. Ő értesítette a rendőrséget is. A Nemzeti Nyomozó Iroda az elfogásakor még magát macedónnak valló férfi őrizetbe vétele után négy holttestet talált elföldelve a területen.” – írta a Népszabadság A férfinek óriási szerencséje volt, hiszen a 38 éves, makedón származású Dragan B vezette bűnbanda korábban válogatott kínzásokkal végzett áldozataival.
(A történet asztrológiai háttere: felbomlóban volt, de még éreztette hatását a Szaturnusz – Plútó kvadrát, a Plútó- Uránusz közötti diszharmonikus fényszöge majdnem egzakt volt.)
A megkínzott aktivista.

Dmytro_Bulatov2

Dmitro Bulatovot (1978. augusztus 13, Kijev), a kijevi kormányellenes tüntetések egyik meghatározó civil csoportjának, az Avtomajdannak vezetőjét 2014.január 22-én rabolták el. A fiatal férfit súlyosan bántalmazták: egy hétig sötétben tartották fogva, és amikor kínozták is bekötötték a szemét. Levágták az egyik fülét, szöggel kilyukasztották a kezeit, tele volt vágásokkal és agyrázkódást szenvedett. Ilyen állapotban dobták ki január 30-án egy erdőben. Egy házba kopogott be segítségért. Innen szállították egy magánklinikára.( BBC News)  Február elejétől Litvániában, majd Berlinben kezelték. Az átélt borzalmak ellenére sem hagyta el Ukrajnát: 2014. február 27 – 2014.december 2 között sport -és ifjúságügyi miniszteri funkciót töltött be.

Bulatov sebesültenBulatov szabadulása után

Asztrológiai háttér: Bulatov elrablása és szabadulása idején a Plútó- Uránusz kvadrát hatásait egy T- kvadrát (Rák Jupiter, Bak Vénusz) is súlyosbította, és a 2013 december végén – 2014.január elején összeállt nagy kereszt energiái is hatottak még. Utóbbinak a több mint 8 hónapon át Mérlegben tartózkodó Mars is részese volt. Ezt az igen problematikus formációt a blog bejegyzései is részletesen tárgyalták , pl. a 2013/2014 telének eseményeit taglaló. Bulatov története asztrológiai szempontból a pontos születés óra ismerete nélkül is figyelemre méltó. Itt azonban most csak annyit említenék, hogy képletének bizonyos elemei -pl. Mérlegben álló Marsa, Vénusza, Plútója fokozottan ki voltak téve a fentebbi hatásoknak.

 

 

A katona, aki megjárta a poklot.

KadhimAli Hussein Kadhimet, a 23 éves katonát június 12-én fogták el az Iszlám Állam (ld. kapcsolódó cikkeim a bejegyzés végén) martalócai több ezer társával együtt, amikor egy katonai bázisról próbáltak megszökni. Konténerekbe tuszkolták, majd egy palotának tűnő épületbe szállították őket. Délután öt körül tízüket felsorakoztatták egy falhoz, és egyesével lelőtték őket. Elképesztő szerencséjére őt nem találták el, ám hirtelen ötlettől vezérelve ösztönösen a földre vetette és halottnak tettette magát. Órákig feküdt mozdulatlanul, majd amikor már nem hallott maga körül beszédet, hangoskodást, a megfelelő pillanatban felpattant, és elmenekült.

Napokig bujkált egy nádasban, mire valahogyan kikeveredett az ISIS által ellenőrzött területről,és ismét csatlakozott saját csoportjához. Mint később elmondta, megpróbáltatásai közepette minden erejével a túlélésre összpontosított. A két gyerekes családapa lelki szemei előtt megjelent a kislánya, hallotta, amint az papának szólítja, ezek a képek pedig erőt adtak neki a küzdelemhez. Egyelőre úgy tűnik, ő volt a 770 áldozatot követelő mészárlás egyetlen túlélője. Ali Kadhimnak később még saját magát is sikerült beazonosítania azon a felvételen, amelyet az ISIS június 14-én tett közzé a vérengzésről.

Kadhim halottanA bekarikázott férfialak Kadhim volt

Asztrológiai háttér: Jóllehet június 12-én már nem volt egzakt az Uránusz- Plútó kvadrát, a még mindig Mérlegben haladó Mars hatás aktiválta a pusztító gépezetet. A háborúk, viszályok száműzetésben levő ura ugyanis T kvadrátot, egy rendkívül robbanékony formációt képezett a kozmosz két pszichopatájával. Az ilyen időszakokat különösen kegyetlen bűncselekmények, az egyéni és a kollektív őrület veszélyes pillanatai, tömegszerencsétlenségek, balesetek, természeti katasztrófák jellemzik. A június 12-ről 13-ra virradó éjjelen egy telihold is fokozta a feszültséget.

 

 

Az Iszlám Állam

 

astro_2gw_437_islamic_state.27792.14889-695x1024
( Az Iszlám Állam és az azt létrehozó szélsőséges ISIS megalakulása is szoros kapcsolatban van a Plútó- Uránusz kvadrát és a nagy kereszt formációival. A téma külön tanulmányt érdemelne – de jelen keretek között csak néhány gondolatot szentelhetek neki. Az Oxford Astrologer  2014. július 29-ét tekinti az államalapítás napjának, amikor a szíriai Rakkában kikiátották az Iszlám Állam kalifátusát. A korábban az Al- Kaida egyik sejtjeként működő terror szervezet azonban sokkal korábban alakult. 2013 áprilisában már önálló csoportként emlegették, 2014. februárjára pedig már maga az Al – Kaida is elhatárolódott tőle, mert módszereit túlságosan brutálisnak tartotta. 2013 tavaszán az Uránusz- Plútó kvadrát hatását egy rendkívül intenzív Kos stellium fokozta fel a jegyen átcsörtető Napnak, Merkúrnak,Vénusznak, Marsnak köszönhetően. Kinek pokoltűzként kinek a tavaszi nagytakarítás nélkülözhetetlen tartozékaként nyilvánultak meg ezek a princípiumok, egy bizonyos: emlékezetes időszak volt. 2014 első fele aztán már teljes mértékben a nagy kereszt hatása alatt állt, mire pedig, július elejére végre felbomlott a formáció, létre is jött a nyugati civilizációnk egyik legnagyobb kihívását jelképező államforma.

Akiknek nem sikerült
Bár ebben az írás a túlélőkkel foglalkozik, érdemes néhány szót ejteni azokról is, akiknek nem sikerült. Az ISIS által lefejezett nyugati túszok képletében is mind- mind megtalálhatók azok a pontok, amelyek születési órájuk ismerete nélkül is kapcsolatba hozhatók ezekkel a bolygóhatásokkal – és az őket ért tragédiákkal. /James Foley (1976 okt 18, Evanston, Illinois – 2014. aug 19, Rakka, Szíria, fogságba esett: 2012.november 22. Szíria), Steve Sotloff (1983. május 11, Miami, Florida – 2014.szeptember 2, Szíria egyik sivataga, eltűnt 2013. augusztus 4, Szíria, Aleppo), David Haines, 1970 május 9, Egyesült Királyság, Kelet Yorkshire – 2014. szeptember 13, Szíria, Elrabolták : 2013 március, Alme, Szíria), Alan Henning (1967. augusztus 15 Eccles, Egyesült Királyság – 2014 október 3, Szíria, elrabolták: 2013, december)/

Iszlám Államhoz kapcsolódó további írásaim:

Akiktől az Al- Kaida is besokallt,I. , Akiktől az Al – Kaida is besokallt II , Al -Baghdadi, a láthatatlan sejk, Az ISIS és a pénz, Hat lépés az ISIS ellen, Áldozatok a halálzónában, Valóban távoli konfliktus?, A jazid nők elrablása, Nyugatiak, nők, gyerekek a kalifátus szolgálatában, A hóhér dala, Lady Al- kaida I. Lady Al – Kaida 2, Az ISIS a szomszédban kopogtat, Nostradamus és az Iszlám Állam, Késő bánat – kiábrándult dzsihádisták, Kifestőkönyvek gyerekeknek, A terror  aházhoz jön, Dzsihádista merényletet hiúsítottak meg Brüsszelben, A közel-kelet lángba borul ?,Újabb lefejezés, Újabb nyugati állampolgárt fejezett le az ISIS, Megtalálták a nyugati túszokat?, Terhesen sem jöhetnek haza, Dzsihád Hamburgban, Rettenetes gyerekek, Akik más lapra tartoznak, Terroristaképző a börtönben, Levágták a szörny fejét?, A fejek hullanak, Baghdadi él és virul, Terrorelhárítási készültségben Nagy Britannia, Magyar nőt gyilkolt meg egy dzsihádista, Újabb amerikai túszt végeztek ki, Túszdráma Sydneyben, Merénylet egy pakisztáni iskolában

 

 

Akik túlélték az ebolát

Bár az új gyógyszereknek köszönhetően egyre többen élik túl az elvileg halálos betegséget, a tudomány még messze jár attól, hogy megtalálja a valódi ellenszert. Horrofilmbe illő tüneteivel, a futótűzszerű terjedésével az ebola tökéletes összhangban van a Plútó – Uránusz kvadrát karakterével. (Persze a tragikus forgatókönyvhöz más bolygóhatások is kellettek)
Bár nemcsak nekik sikerült meggyógyulniuk, két, a Mars Skorpión való áthaladása idején lejátszódó eset különösen jól példázza a plútói alámerülés, élethalálharc, csodálatos regeneráció történetét. (ld. A Plútó archetípusa)
AlhassanA sierra leonei Alhassan Kemokai augusztus 9-én hagyhatta el a kórházat és kezdhette el új életét. “Édesanyámat ápoltam. Nem érdekelt, hogy én is megkaphatom a betegséget. Törölgettem az arcát, fogtam a kezét. Akkor is, amikor július 19-én meghalt. 19-ről 20-ra virradó éjszaka én is belázasodtam. Mivel gyanakodtam rá, hogy én is megfertőződtem, átköltöztem a másik szobába és megtiltottam a feleségemnek és a gyerekeimnek, hogy a közelembe jöjjenek. Amíg a kórházban feküdtem, a feleségem össze is gyűjtötte és el is égette az ágyneműt, ruhákat, amiket használtam. A szobában levő holmik nagy részét el kellett távolítania.
Három napot töltöttem a kis szobában, mire rászántam magam, hogy kórházba menjek. Akkor már nagyon rosszul voltam. Egyedül indultam el a házunktól 3 mérföldre (nagyjából 5 km) levő Kenema kórházba. Senkit nem engedtem a közelbe. A szomszédok megbámultak. Rázott a hideg és a hasmenés miatt 10-20 percenként meg kellett állnom, de valahogy mégis csak megérkeztem.

Tizenkét napot töltöttem odabent. Csak a fivérem és nővérem látogathatott. Az orvosok, nővérek csodálatosak voltak. Bizonyos időszakokban nem voltam tudatomnál. A Korán és a Biblia is azt írja, hogy a halál órájában angyalok jelennek meg, akik jó és rossz cselekedeteidről faggatnak. Én azt hittem, hogy az ágyamat körülálló ápolók azok. Aztán fokozatosan magamhoz tértem. Még most sem hiszem el, hogy élek. Kimondhatatlanul boldog vagyok.” – mesélte a Guardiannek

 

PooleyWill Pooley, az onkéntes segélymunkás szintén Sierra leonéban betegedett meg augusztus közepén. A brit férfi életét a ZMapp nevű, kísérleti stádiumban levő gyógyszer mentette meg. Szeptember 3-án reggel hagyhatta el a londoni Royal Free kórházat:
“A sors kegyelmének érzem, hogy meggyógyultam egy olyan betegségből, amelybe akár négy nappal a tünetek jelentkezését követően bele is lehet halni. Nyugat-Afrikában immár 1500 áldozatot követelt. Nekem szerencsém volt, mert nem jutottam el abba a stádiumba, ahol a végzetes belső vérzések, hányásrohamok is jelentkeznek. Megkínzott persze a magas láz, a hidegrázás, az emésztőszervi problémák, de időben sikerült megállítani a folyamatot.

Ezek alatt a hetek alatt szembe kellett néznem a halállal. Nagyon féltem. De mégsem ez volt a legrosszabb, hanem az, amikor szüleimmel is közölnöm kellett a hírt. Az ember nagyon-nagyon nehéz szívvel oszt meg ilyesmit a szüleivel, különösen, hogy annyira féltettek az utazástól. Most azonban, hogy elvileg immunis lettem, már vissza is mehetek Sierra Leonéba, hogy folytassam a munkát. Azok a kevesek ugyanis, akik meggyógyulnak ebből a szörnyű betegségből már nem kaphatják el többé és egészséges társaikra sem jelentenek fertőzésveszélyt. Most már tényleg nincs  félnivalóm. Persze, az óvintézkedéseket ugyanúgy be kell majd tartanom, mint korábban, hiszen még mindig nem ismerjük eléggé az ebolát. Egyelőre azonban, édesanyám legnagyobb megkönnyebbülésére még várnom kell, hiszen ruháimmal, a nap mint nap használt holmikkal együtt útlevelemet is elégették” – nyilatkozta Pooley a gyógyulása alkalmából tartott sajtótájékoztatón.

A 29 éves fiatalember, akinek Szaturnusz- visszatérése egy, a szó szoros értelmében vett meghalás – feltámadás típusú beavatási próbatételt tartogatott, októberben vissza is tért Libériába, ebolásokat ápolni.

 

Bárkivel megtörténhet

 

Nagyon komoly, nagyon súlyos tapasztalatok,melyeknek bárki,a világ bármelyik táján, bármikor részesévé válhat az elkövetkező években is. Ezért jobb felkészülni rájuk akkor is, ha karakterükből kifolyólag legtöbbször váratlanul érnek. Akár meg is ölhetnek – mint ahogy sokakat meg is ölnek. De a túlélők beszámolóiból úgy tűnik, mégsem az a “feladat”, hogy megadják magukat ennek a sorsnak. Inkább arról szólnak, hogy megtalálták a módját, hogyan éljék túl, honnan, hogyan kezdhessék újra.

 

A menekülésre, túlélésre nincsenek kész receptek. A 2014 első felében ható nagy kereszt (Mars a Mérlegben, Plútó a Bakban, Uránusz a Kosban, Jupiter a Rákban, bővebben: Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek) látszólag nem sok teret engedett a szabad akaratnak. Ezt az időszakot a tehetetlenség, eszköztelenség élménye jellemezte olyankor, amikor éppenséggel gyors reakciókra, hatékony, célirányos cselekvésre lett volna szükség. Nem volt mit tenni, Bulatovnak egyszerűen túl kell élni a kínzást, Alit Hussein Kadhimnek ki kell várni, míg leszáll az este, eltakarodnak a pribékek. És persze, kellett lennie még bennük annyi életösztönnek, talán nem is tudatos megfontolásnak, ami még a halálos lövés eldördülése előtt a földre veti magát,vagy tovább vánszorog, életjelet ad mindaddig, míg meg nem érkezik a segítség.

 

 

Kapcsolódó írások:

 

 

Vulkán fölött
Az összeomlás és az újjáépítés mintázatai
A történelmi és az asztrológiai ciklusok meglehetősen szoros kapcsolatban állnak egymással. Plútó – Uránusz kvadrát
http://hu.netlog.com/napiasztro/blog/blogid=542599#blog

Uránusz – Plútó kvadrát

A Mars a Skorpióba lép

Tavaszi előrejelzések

Téli napforduló, 2013

Szaturnusz – Plútó kvadrát
http://astroconsult.ingyenblog.hu/pluto-szaturnusz-kvadrat.blog

 

Programajánló

Sylvia-sarok

 

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!