asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Hullámhegyek, hullámvölgyek

Hullámhegyek, hullámvölgyek

 

 

2014. JÚNIUS

Amilyen remekül kezdődik, olyan viszontagságos fordulatokat vehet a június. Bár remélhetőleg nem kell olyan hosszan vergődnünk a kozmikus prések nyomása alatt, mint április-májusban,jobb, ha még a hónap elején tető alá hozzuk ügyeinket.

 

 

Biztatóan kezdődik június: a 23-ig Bikában haladó Vénusz segít stabilizálni pénzügyeinket, testileg, lelkileg regenerálódnunk az előző hónapok hullámvasutazása után. Az anyagiak,társas viszonyok, szerelem princípiuma remekül érzi magát ebben a földies, érzéki és gyakorlatias jegyben. Ahelyett azonban, hogy maradéktalanul átadnánk magunkat ejtőzésnek, érdemes még a hónap első hetében elindítanunk azokat a folyamatokat, amelyekkel később haladni szeretnénk, lezárnunk a határidős munkákat, ugyanis mielőtt még megszokhatnánk a viszonylagos stabilitást, újra elkezdődik a földindulás

(Még e viszonylag kedvező bolygóhatások idején sem beszélhetünk zavartalan nyugalomról., ahogy az elérhető eredmények is viszonylagosak. A tavaszi viharok ugyanis sokunk életében okoztak nehezen orvosolható károkat, így sokszor legfeljebb a menthető maradék megmentéséről van szó. Ezek a munkálatok pedig meglehetősen ingatag talajon zajlanak : a mai lehetőségek nem biztos, hogy holnap is rendelkezésre állnak. A június első napjaiban a kommunikatív, rugalmas Ikrek jegyében haladó Nap nagyon kedvező kapcsolatot, trigont képezett az előzékeny Mérleg jegyében haladó Marssal, ami megkönnyítette a tárgyalásokat, hivatalos ügyek , kisebb- nagyobb utazások lebonyolítását, szerződések megkötését ,de vizsgákon, cikkek, dolgozatok megírásakor is segítségünkre lehetett.

Június 7-től azonban, amikor a Merkúr elkezdte július 1– ig tartó retrográd mozgását, újabb bonyodalmakra számíthatunk. A többek között a kommunikációt, közlekedést, kereskedelmet uraló bolygó hátraarcára félreértések, számítógépekkel, internettel, telefonkészülékekkel kapcsolatos gubancok, késő vagy lekésett vonatok- és repülőgépek és hasonló, tipikusan merkúri zűrzavarok hívják fel a figyelmet.

A Plútó és a Vénusz kedvező kapcsolata (trigonjuk 9-én pontosul be) ellensúlyozhatja ezt a visszás hatást, amennyiben két lábbal állunk a földön, hosszú távban gondolkozunk, nem kapkodjuk el a dolgokat és a tartós értékeket részesítjük előnyben .
Azonban még az sem megy gördülékenyen, aminek elvileg kellene. A Nap ugyanis egy meglehetősen irritáló (eufemisztikusabban fogalmazva “nevelő”) fényszöget, quinkunxot képez a Szaturnusszal. Ezt az aspektust részletesen bemutattam a 2012 téli napfordulóról írt korábbi bejegyzésemben: http://3astroconsult.ingyenblog.hu/teli-napfordulo-2012-december-21.blog) . Az Ikrek  könnyed, felületességre is hajlamos jegyében nagyjából olyan tudatos hozzáállást tanúsítunk, ami James Matthew Barrie  szavaival  jellemezhető a leginkább:  “A legtöbben meg vagyunk győződve arról, hogy hegyeket tudnánk megmozgatni, ha valaki eltakarítaná az útból a dombokat. ”  Levegősen szólva, hatékonyan, könnyedén, mindenféle kényszerpálya és hátráltatás nélkül szeretnénk megvalósítani elképzeléseinket, minimális erőfeszítésekkel a maximumot kihozni valamiből. Nos, ha valamivel kihívhatjuk magunk ellen a sorsot (az asztrológiai konyhanyelv sorsbolygónak nevezi a  Szaturnuszt),  Skorpióban való haladása idején ezzel a viszonyulással holtbiztos sikerül.

A kvinkunksz “nevelő hatása” megnyilvánulhat egészségi problémákban, de jelen esetben egyaránt utalhat korlátozott lehetőségekre illetve arra, hogy több út is áll előttünk, de végre el kell döntenünk, melyiken indulunk el. Választásunknak komoly tétje van, ugyanis megtörténhet, hogy nem a megfelelő helyre/ témába/ kapcsolatba fektetjük anyagi, érzelmi forrásainkat. Más esetekben két rossz megoldás közül kell a kisebbiket választanunk, vagy egy kedvezőtlen helyzetből a legjobbat kihoznunk.

Június 9-én a Neptun is elkezdi látszólagos hátráló mozgását: a kollektív tudattalan tartományok, álmok, látomások, illúziók princípiumának irányváltását zavaros lelkiállapotok, csalódások kísérhetik. A szervezet érzékenyen reagál az alkoholra, gyógyszerekre és mindenfajta kémiai hatásra. A fontos döntéseket jobb elhalasztani, hiszen megtörténhet, hogy csak elmosódottan szemléljük a valóságot: kötélcsomóban kígyót látunk vagy épp ellenkezőleg: egy mit sem sejtően szúnyókáló csörgőkígyót markolunk meg, mert kábelnek nézzük, csalók áldozataivá válhatunk, esetleg mi magunk vagyunk hajlamosabbak kisebb- nagyobb turpisságokra. (A döntések elhalasztásával kapcsolatban írtak némiképp ellentmondhatnak a Nap- Szaturnusz kvinkunx hatására ránk nehezedő nyomásnak, amely éppenséggel kikényszerítheti a határozott állásfoglalást)

A június 13– i telihold a Nyilas jegyében jön létre. Az életvidám kentaur nem sokat törődik a hosszú távú következményekkel, lelkesedése nem ismer határt, túláradó eufóriájában pedig nagy- nagy meggondolatlanságokra is kapható . Az aznap bepontosuló Szaturnusz – Vénusz szembenállás hatására azonban ezek ára a szokásosnál magasabb árat fizethetünk anyagi veszteségek, értékes kapcsolatok megszakadása, elszalasztott lehetőségek, stb formájában. Vasárnap, június 14-én a Hold találkozik a Plútóval a Bak jegyében. Egyszersmind annak a T-kvadrátnak a gyújtópontjában, amiről lentebb még szó esik, a Marssal és az Uránusszal is kvadrátot képez, garantálva a szombati dinomdánom utáni keserves kijózanodást.

Az újabb lelassulás, késedelmek, zűrzavaros helyzetek sokunkat arra késztethetik, hogy erőnek erejével sürgessék a változást. Ennek azonban most nagyon súlyos következményei lehetnek: a június 14-én bepontosuló Mars (Mérleg) – Plútó (Bak) kvadrát hatására újra kialakulhatnak azok a patthelyzetek, melyek áprilist annyira nehezen kezelhetővé tették.

Az erőpróbáló fényszög a jegyek 12 fokán válik egzakttá s az ezt megelőző és követő napokban is számolni kell a hatásával. Sőt, ennél is tovább, tulajdonképpen június hátralevő részében, mert a Kos 15 fokon haladó Uránusz szintén fényszög- hatókörön belül van, így létrejön ugyanaz a problematikus T- kvadrát, amivel már tavasszal, tavaly decemberben -és január elején illetve 2013 nyár végén- őszén is meggyűlt a bajunk. Az akkori bejegyzések részletesen foglalkoztak ennek a robbanékony formációnak a hatásával. (pl. Téli napforduló 2013: http://hu.netlog.com/napiasztro/blog/blogid=560555. 2014.április, Nagy Kereszt cikkgyűjtemény:
https://asztropressz.wordpress.com/2014/04/16/ami-jon-fogadjatok-ami-megy-engedjetek/)

Így, az elkövetkező két hétben végkifejlethez közelítenek bizonyos, április- vagy még régebb, pl. január, tavaly december, tavaly ősz óta megoldatlan konfliktusok is. A megoldás nemegyszer drámai robbanás formájában érkezik. A feszültségek szerencsére nem tartanak olyan sokáig, mint a tavasszal, és több segítőerő , vészkijárat is rendelkezésre áll (hiszen legalább nagy kereszt nem jön létre), de a kialakult helyzetek akkor is nagyfokú önuralmat, óvatosságot, diplomáciai érzéket követelnek.

Remélhetőleg írok még részletesebben is erről az időszakról, de nem árt újra összefoglalni e formációk legjellemzőbb hatásait. Bár nem biztos, hogy ettől minden esetben kezelhetővé válnak, a tudatosság akár életet is menthet.

A Mars- Plútó kvadrát önmagában is kemény hatalmi harcokat, heves konfliktusokat jelezhet. Itt azonban egy rangvesztes, diszharmonikusan megnyilvánuló Marsról van szó, ami növeli annak aze sélyét, hogy egyenlőtlen, sportszerűtlen küzdelemről, övön aluli ütésekről lesz szó . A Mérleg Mars hatásaival már több cikk is foglalkozott. (Pl. 2013. Téli napforduló: fókuszban kapcsolataink: http://hu.netlog.com/napiasztro/blog/blogid=560555)

Mivel a Bak a karrierrel, hivatással kapcsolódó X. mundánház ura, a Mérleg pedig a VII mundánház által jelölt nyilvánosságé., társulásoké, könnyen elképzelhetők olyan munkahelyi konfliktusok, amikor is jó szakembereket a náluk sokkal tehetségtelenebbek lehetetlenítenek el. Bár ezek a hatások a Mars egész, Mérleg- beli tranzitját is végigkísérték, a munkahelyi pszichoterror (“mobbing”, “bullying”– ang.) nehezen elviselhető légkört teremthet.

– A fegyvertelen, eszköztelen, kiszolgáltatott, magukról gondoskodni nem tudók bántalmazása (pl. állatok, gyerekek, öregek, hajléktalanok sérelmére elkövetett kegyetlen bűncselekmények. ), háborús övezetben élők (pl. Ukrajna) brutális kínzása, lemészárlása szintén jellemezheti ezt az időszakot.

Világviszonylatban és közvetlen környezetünkben egyaránt gyakoribbá válhatnak ebben az időszakban az övön aluli ütésekkel kísért hatalmi harcok, balesetek, heves konfliktusok, erőszakos bűncselekmények.

Június 19-én a Vénusz Jupiterrel képezett kedvező fényszöge, szextilje enyhíti valamelyest a légkört, az Ikrekbe viszatérő Merkúr találkozója a Nappal pedig nagy tervekre inspirál.(Az álmodozó hajlamot a Halakban járó Hold Jupiterrel képezett trigonja is fokozza) Ezeknek az ötleteknek a megvalósítása még eltart egy darabig, vagy legalábbis aludni kellene rá egyet, hogy kiforrják magukat. Még az ígéretes tervek gyakorlatba ültetésével is jobb kivárni ugyanis, amíg a Merkúr abbahagyja hátráló mozgását, hiszen az asztrológiai hagyomány szerint az ilyenkor elkezdett folyamatok összezavarodhatnak és merőben ellentétes irányt vehetnek fel, amint a Merkúr újra direktbe fordul. Végképp nem ajánlott ilyenkor szerződéseket kötni, adásvételt bonyolítani, utazni, költözni, tanfolyamokat elkezdeni (főleg nyelv-, mozgás, kereskedelmi, járművezetői – , idegenvezetői tanfolyamok) járműveket, kommunikációval kapcsolatos műszaki eszközöket (pl. telefon, táblagép, számítógép- vásárolni) A most kialakuló társulások is tartogathatnak meglepetéseket.

Június 21-én, a nyári napforduló idején a Nap a Rák jegyébe lép s ezzel asztrológiai értelemben is megkezdődik a nyár. A napéjegyenlőség-és napfordulóképletek különös jelentőséggel bírnak az asztrológiában, mert az elkövetkező három hónap történéseiről is felvilágosítást adnak. Nos,a jelenlegi szerint eseménydús, szélsőségekben és váratlan fordulatokban bővelkedő nyár elé nézünk.
E hatásokat a későbbiekben részletesebben is be szeretném mutatni. Elöljáróban azt lehetne elmondani, hogy a képlet legjellemzőbb formációja már fentebb bemutatott, Mérleg Mars, Bak Plútó, Kos Uránusz közötti T kvadrát.

A forrófejű Kos jegyében csörtető Hold éppen csak elhagyta Uránusszal képezett együttállásának, egyszersmind Marssal való szembenállásának helyszínét. Ez a találkozó egyébként a május közepi időszakhoz hasonló módon korbácsolhatja fel a kedélyeket. Hatására könnyűszerrel bonyolódhatunk olyan harcokba, melyek egyik felet sem kecsegtetik valódi győzelemmel, a már hónapok óta holtponton veszteglő, se veled sem nélküled kapcsolatokban újra felizzik a feszültség. Az elhamarkodott döntések, kisebb- nagyobb anyagi veszteségek, érzelmi hullámvasutazás nem csak ezt a napot, hanem az egész nyarat végigkísérhetik. A Hold ráadásul a Jupiter kvadrát felé halad, ami megnöveli az újabb túlzások és az ezekből fakadó károk veszélyét. Magyarul, ha nem tanulunk idejekorán hibáinkból, a maradék lehetőségeket is tönkretehetjük.

Június 23-án a Mars ismét farkasszemet néz az Uránusszal. Az elkövetkező néhány napban fokozottan érvényes az aranyszabály: cselekvés előtt nem árt, ha gondolkozunk is egy kicsit. A semmiből, egészen elképesztő okokból fellángoló veszekedések is gyakoriak lehetnek, akárcsak balesetek, sérülések, árammal, tűzzel kapcsolatos károk. A meditációs-és relaxációs gyakorlatok, jóga, tai chi segíthetnek mederben tartani ezeket a hatalmas intenzitású energiákat.

Az Ikrekbe libbenő, Neptun kvadrát felé haladó (a fényszög június 30-án pontosul be) Vénusz anyagi, érzelmi szempontbol még ingatagabbá teheti a talajt. Az ilyenkor szokásos szerelmi csalódások annak tudhatók ben hogy romantikus elvárásaink beárnyékolták emberismeretünket, túl könnyedén, felületesen keezljük érzelmi kapcsolatainkat, a hercegre vagy a királylányra várunk anélkül, hogy tenni akarnánk valamit azért, hogy megtaláljuk őket. A pénzügyi melléfogások, kisebb-nagyobb anyagi veszteségek, trükkös lopások is gyakoribbá válhatnak.

A június 27-i Rák újhold hatására némiképp oldódik a feszültség. Még ha az ötletek gyakorlatba ültetésével ki is kell várni a júliust, amikor a Merkúr egyenesbe fordul, olyan álmaink, látomásaink támadhatnak, melyek segítenek ráéreznünk a hogyan továbbra. Persze, a kapkodás továbbra sem javallott, hiszen a Hold már késő este – június 28.án reggel eléri a Mars kvadrátot, szembenállást képez a Plútóval illetve az Uránusz kvadrát felé tart, és csak ezt követően találkozik a Jupiterrel , alkot harmonikus fényszöget, trigont a Szaturnusszal. Ez egyfelől arra utal, hogy ahhoz, hogy valami jobb, egészségesebb elkezdődhessen, először le kell válnunk a javunkat már nem szolgáló mintázatokról. Nem biztos, hogy nagy horderejű dolgokról lesz szó: egy sok testmozgással, az étrend megváltoztatásával járó fogyókúra is lehet kényelmetlen, ha felesleges kilóinkat tunya, elpuhult életmódunk okozta. Az olyan függőségekből, amilyeneket az alkoholizmus, dohányzás, rossz kapcsolatok okoznak, már sokkal nehezebb, fájdalmasabb kiszabadulni, és sokkal tovább is tart.

A Június 29-én a Nap Neptunnal képezett trigonja, kedvező kapcsolata azonban részben enyhíti a nyomást, másfelől felerősíti intuíciónkat s így jobban ráhangolódhatunk sorsunkra. A Neptun hátráló mozgása szintén remek alkalmakat kínál arra, hogy felidézzük korábbi tapasztaltaink leckéit és okuljunk belőlük. Egyebek mellett a Neptun uralja az álmokat és a psziché mély rétegeit. Itt őrizzük előző életeink- beli emlékeinket is . A destruktív mintázatok gyakran csak addig ismétlődnek, amíg nem tudatosítjuk őket s erőfeszítéseket nem teszünk megváltoztatásuk érdekében. A Nap jótékony hatása elősegíti a tudatosítás folyamatát, július folyamán pedig, amikor a Szaturnusz is abbahagyja hátráló mozgását hozzáláthatunk e minták átalakításához is. Bár lassú, sokszor fájdalmas folyamatról van szó, későbbi eredményeinkkel nagyon elégedettek leszünk.

 

 

Kiss Kati

 

A cikk rövidebb változata:
http://www.femcafe.hu/cikkek/lifestyle/ezt-uzenik-neked-a-csillagok-asztrologiai-elorejelzes-junius-vegeig

 

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!