asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Néhány észrevétel a telihold-cikk kapcsán

Néhány észrevétel a telihold-cikk kapcsán

Jó kis kavarodást keltett az előző, telihold-hatásokat bemutató cikk, de pánikra semmi szükség. Mint már annyiszor elmondtam (és még fogom is jó néhányszor 🙂 )  személyes szinten a tudatossági szint, energiaállapot, szabad akarattal hozott döntések is belejátszanak, hogyan élünk meg bizonyos bolygóhatásokat.

Ez a telihold azonban mégis jelentős. Akkor is érdemes tudatosan kezelni, odafigyelni nem csaka szűkebb környezetben, hanem a nagyvilágban is zajló változásokra, ha nem hoz „apokaliptikus fejleményeket.” (Reméljük nem hoz, és jó lenne, ha pl. az olyan elmebetegeknek sem durranna el az agya a következő két hétben, mint Kim Dzsong Un. 🙂  )

telihold, folyosó, lépcsők, érdekes

A Hold hangulatjelölő, és általában sem az újholdak sem a teliholdak nem jeleznek nagyon nagy változásokat. (Hacsak nem nap-és holdfogyatkozások, ill. ha velük egy időben nem aktiválódnak fontos, nagyobb fényszögek is).Jelen esetben is azért van fontossága a teliholdnak, mert más erőteljes bolygóhatások is érvényesülnek vele párhuzamosan:

  • A Merkúr (a Hold ura) aznap vált retrográdba. Ez önmagában szintén csak átmeneti zűrzavart jelezne, de a Szaturnusszal is együtt áll nagyjából. (A konjunkció nov 27-én pontosult be, aztán dec.7-én a tolató Merkúr újra találkozik a Szaturnusszal, aztán január 12-én, amikor immár mindketten a Bakban állnak és a Merkúr direktben halad, újabb együttállásra kerül sor. Ennek a kombinációnak így már nagyobb jelentősége van)
  • Bepontosul a Neptun- Jupiter trigon, egy fontos, 2018 folyamán nagyjából folyamatosan érvényesülő fényszög. Ennek hatásai, más bolygókkal képezett kapcsolatától (+ személyi horoszkóp adottságai, tudatossági szint, stb) függően lehetnek jók vagy rosszak. Erről még lesz szó. Egyelőre inkább a kedvezőtlen hatások érvényesülnek, a hónap közepétől, amikor már a Mars is a Skorpióban lesz, aztán amikor átmennek bolygók a Bakba már javulni fog a helyzet.
  • Hat az előző bejegyzésekben bemutatott Mars – Uránusz szembenállás. Ez december 1-jén vált egzakttá és meglehetős kavarodást okozhat. A háborgó kedélyek, újabb patthelyzetek ennek lehetséges forgatókönyveit mutatta be.

A Mars és a Merkúr száműzetésben vannak – ami szintén sokat ront az összképen, a Szaturnusz pedig peregrin a Nyilasban. (Hogy milyen volt tranzitja ebben a jegyben, most nem boncolgatom, mert rengeteg blogbejegyzés foglalkozott vele. A Szaturnusz a Nyilasban tematikus oldalon is sok minden olvasható róla.)

Mindeme hatások nélkül a Neptum Holddal és Nappal képezett kvadrátja csak múló hangulatváltozásokat, kisebb – nagyobb bosszúságokat jelezne.

Ami egyéni szinten megszívlelendő:

  • Az erőpróbáló Neptun fényszögek (különösen ha a merkúri hatásokkal kombinálódnak) gyakran jeleznek lopásokat, megtévesztést, csalást. Ennek most különösen fontos tudatában lenni, hiszen közelednek az ünnep, tombol a bevásárlási láz, december 3, vasárnap is egy tipikus bevásárlós nap (de az észrevételek nem csak erre vonatkoznak). A karácsonyi vásárok kedvenc vadászterületei a zsebtolvajoknak, tehát a minimum ami elmondható, hogy vigyázzunk az értékeinkre. A megvásárolni kívánt árú minőségével is lehetnek problémák, többet fizethetünk érte, mint amennyit ér valójában. Tanácsos odafigyelni fizetéskor is, gondosan ellenőrizni a visszajárót és azt, nehogy hamis bankjegyet kapjunk. Az internetes tranzakcióknál szintén fokozott óvatosság ajánlott (talán érdemes is kerülni az online vásárlást a következő 3 -4 nap folyamán)
  • Az utazások szintén tartogathatnak bonyodalmakat. Ebben a retrográdba váltó Merkúrnak van nagy szerepe, a Neptun pedig a zűrzavart fokozza. (Tipikus malőrök: késés, útvonal eltévesztése, elkavarodott, rosszabb esetben ellopott csomagok, problémák a határon, tömeg, dugók, balesetveszély)
  • Ami nagyon kerülendő: alkohol – és más tudatmódosító szerek fogyasztása. Ezek a szokásosnál erősebben hatnak, és a felsorolt bolygóhatások rosszabb változatait hozzák felszínre.
  • A tudatállapot természetesen jó irányban is módosítható, pl. meditációs gyakorlatokkal (különösen az éberségmeditáció változatai ajánlottak). A jóga, taichi, sport, kiadós séta is sokat segíthet.
  • Fontos dolgokat megbeszélni, fontos döntéseket hozni nyilvánvalóan nem most kell. A Gondold újra át című, Szaturnusz – Merkúr együttállással foglakozó bejegyzés éppen azzal foglalkozik, mi javallott ehelyett.
  • A párkapcsolatokban és más társulásokban felmerülő problémákat nem a teliholdképben bemutatott hatások „okozzák”, ezek csak ráirányítják a figyelmet mindarra, ami több év önbecsapás, valóságelhárítás folyamán felhalmozódott. A nyomás, rossz közérzet, becsapottság-érzés arra utaló jel, hogy alapos átalakításokra van szükség. A munkát ezúttal is saját hozzáállásunkkal kell elkezdeni. Hogy ez nem hoz azonnali eredményt, szintén nem csoda, hiszen a most problémát okozó helyzetek sem egyetlen nap alatt alakultak ki.
  • Az sem véletlen, hogy a telihold által jelzett nagy kavarodásra épp a Szaturnusz jegyváltása előtt jegyváltásra kerül sor. Ez jó alkalom szembesülni mindazzal, ami a Nyilas – tranzitja idején összekutyulódott, különös tekintettel Neptunnal képezett kvadrátja, majd a Szaturnusz – Neptun – Jupiter változó T-kvadrátjának időszakában. (A Szaturnusz – Neptun kvadrát gyakorlatilag 2015 elejétől 2016 késő őszéig hatott, a változó T kvadrát 2016 első felében) Ez esetben szintén nem a bolygójátékosok a „hibásak”, hogy a dolgok nem elvárásaink szerint alakultak, hanem saját struccpolitikánk, mulasztásaink, valóságelhárításunk, a valóság érzékelését átszínező kémiai vagy-érzelmi függőségek…

Minél hatékonyabb a nagytakarítás (ezt sem most kellett elkezdeni, hanem valamikor 2016 végén, de ha nem jött össze, még mindig  érdemes belehúzni), annál könnyebben alakíthatók ki új, életképes struktúrák a Bak Szaturnusz tranzit idején. Az alapok lerakását már néhány nap múlva el lehet kezdeni, amikor a Mars a Skorpióba lép, és hatékonyabban lehet folytatni a Szaturnusz Bakba lépését követően.

Kapcsolódó

Telihold az Ikrekben 2017 december 3

Szaturnusz a Nyilasban (tematikus cikkek)

Változó T kvadrát (2016)

Mélységeink kincsei : Jupiter – Neptun trigon

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Néhány észrevétel a telihold – cikk kapcsán

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt szereti: