asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Háborgó kedélyek, újabb patthelyzetek

Háborgó kedélyek, újabb patthelyzetek

Jóllehet a Mars (Mérleg) – Uránusz (Kos) szembenállás csak december 1 -én pontosul be, hatása november 29- 30-án érezhető a legintenzívebben. Ezekben a napokban ugyanis a Kosban járó Hold még puskaporosabbá teszi a légkört, a nehezen kordában tartható indulatok hatására pedig kontrollálhatatlan folyamatok szabadulhatnak el. Mivel a különféle társulások Mérleg, az egyéni érvényesülési törekvések pedig a Kos hatása alatt állnak, biztosra vehető, hogy ezekben a napokban az összetartozás, a párkapcsolatok, a függetlenség témái is terítékre kerülnek.

Mars Uránus düh

Általánosságban véve a Mars – Uránusz szembenállás ingerlékennyé tesz, kiszámíthatatlan hangulatingadozásra és dühkitörésekre hajlamosíthat. Az erőnlét és az energiaállapot is ingadozik. Egyik percben harciasan nekirontunk vélt vagy valós ellenfelünknek, a másik percben takarodót fújunk és még a legindokoltabb esetekben sem vagyunk képesek a sarkunkra állni. Az egyébként sem könnyen kezelhető bolygókapcsolat most még problémásabbá válik, hiszen a Mars száműzetésben van a Mérlegben. E jegyhelyzet lehetőségeiről és korlátairól már sokszor volt szó a blogon ( Mérleg Mars a radixbanA pszichoterror természetrajzaÚjhold a Skorpióban, a Tarot a Skorpió újholdról).

Mivel a különféle társulások Mérleg, az egyéni érvényesülési törekvések pedig a Kos hatása alatt állnak, biztosra vehető, hogy ezekben a napokban az összetartozás, a párkapcsolatok, a függetlenség témái is terítékre kerülnek. A már eddig is borotvaélen táncoló társulásokban újabb patthelyzetek alakulhatnak ki, a végeredmény pedig könnyen lehet kenyértörés is. Mondani sem kell, hogy a legintenzívebb hullámvasutazásnak azok az életképtelen viszonyok vannak kitéve, amelyeket az egyik fél görcsös akarása, a meghitt rossz előnyben részesítése a még ismeretlen jó helyett – tart életben. Ilyen esetekben sokkal szerencsésebb elengedni egymást, mint a csata megnyeréséért harcolni. A különféle módszerekkel kierőszakolt „győzelem” ugyanis csak ideiglenes és viszonylagos lehet, így több köze van a fegyverszünethez, és az egyensúly megteremtése helyett csak a következő kör elkezdésére ad garanciát.

Sajnálatos módon azonban ez az érintettek számára nagyon nehezen látható be. A húzd meg ereszd meg jelenlegi (rutinos játékosok számára immár a sokadik) fordulója ugyanis már a Mars – Plútó kvadrát bepontosulása, a november 18 -i újhold környékén elkezdődhetett, a Mars – Uránusz szembenállás pedig, a december 3-i, zűrös telihold hatásaival kombinálódva arra figyelmeztet: a józan ész és a gyakorlati szempontok helyett a zabolátlanul áradó érzelmek, indulatok veszik át a terepet. Szélsőséges esetekben a megszállott szerelem/ társfüggőség Medeától Don Joséig című cikkemben bemutatott forgatókönyvei is bekapcsolhatnak.

Ilyen jellegű interakciók esetén mindkét fél túlzásokba esik, az egyik szélsőséges reakciói pedig a másik viselkedési szélsőségeit táplálják. Az Uránusz/Kos játékos szabadságát igyekszik menteni mindenáron – akkor is, ha azt semmi nem veszélyezteti. A Mérleg karakterű fél apait-anyait belead, hogy maradásra bírja a másikat, akkor is, ha ez a társulás számára is jó ideje már csak elviselhetetlen kompromisszumok halmazát tartogatja. Az indulatkitörések esélyét mindkét fél esetén az fokozza, hogy olyasmit próbál ellenőrzése alá vonni, befolyásolni, amit jelenleg képtelen: a MÁSIK viselkedését. (Vagy valamilyen olyan külső tényezőt, folyamatot, amire szintén nincs hatással). Az elakadás, reménytelenség, az őrjítő düh, fájdalom, frusztráció érzése éppen ebből adódik – akárcsak a lehetséges hibák. ( Megnyerhetetlen konfliktusba bonyolódás, ultimátumok, a feldúlt lelkiállapotból fakadó balesetek, veszteségek, mulasztások).

Természetesen mindez nem jelenti azt, hogy jó képet vágva kellene alkalmazkodni az elviselhetetlenhez, beadni a derekunkat, engedni a zsarolás, manipuláció különböző fajtáinak. A jelenlegi intenzív élmények és érzelmek éppenséggel azokra az életterületekre, magatartásmódokra, társulásokra hívják fel a figyelmet, amelyek sürgős változtatásra szorulnak. Csakhogy a kívánatos lépések időigényesek, és jóllehet spontán felismerésekből fakadnak, kivitelezésük tervszerűséget, ütemezést követel. Ráadásul, mint az életben annyiszor, most is abból kell kiindulni, amire a legnagyobb eséllyel tudunk hatást gyakorolni. Ez pedig saját viselkedésünk, hozzáállásunk megváltoztatása.

A jelenlegi tehetetlenség érzése valószínűleg a korábbi mulasztásokból, szőnyeg alá söprésből, a tényekkel való szembesülés elkerüléséből fakad. Valószínű, hogy nem csupán az elmúlt néhány hét témái kerülnek terítékre, hanem a 2016 végét – 2017 első negyedét meghatározó kardinális T- kvadrátéi is, illetve a Vénusz idén tavaszi, retrográd szakaszának történetei is. A megoldás ilyformán egy kis időutazást, az elbliccelt házi feladatok bepótlását, rendrakást is szükségessé tesz; a következő lépések csak ezután kezdődhetnek.

Ha nem akadályként, hanem lehetőségként tekintünk a párhuzamosan érvényesülő fékező hatásokra (Merkúr – Szaturnusz együttállás, a Merkúr december 3- án kezdődő retrográd szakasza), sokat tehetünk a helyzet orvoslása érdekében akkor is, ha egyelőre látszólag nincs hatásunk a konkrét eseményekre. (Ezzel kapcsolatos tippeket l. az előző, a Szaturnusz – Merkúr találkozóval foglakozó bejegyzésben.)

A Jupiter és a Neptun december 3-án bepontosuló, de már most is érződő trigonja szintén sokat segíthet a tisztázásban. Kettőjük harmonikus fényszöge ugyanis felélénkíti, jobban felidézhetővé teszi álmainkat, ezek szimbolikus üzenetei pedig ébrenlétünkben is nagyszerűen alkalmazhatók. (Az álmokkal, belső képekkel való munka mikéntjéről bővebben is lesz szó.)

Kapcsolódó:

Gondold újra át : Merkúr – Szaturnusz együttállás

November

Medeától don Joséig ( A megszállott szerelem és a társfüggőség legrosszabb forgatókönyvei)

Vigyázat, balesetveszély !

Háborgó kedélyek, újabb patthelyzetek

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt szereti: