asztropressz

Kezdőlap » önismeret » Amikor nőnemű a zaklatód….

Amikor nőnemű a zaklatód….

5 lépés, amelyet feltétlenül meg kell tenned

Az alábbiakban Mark Webster, egy ausztráliai újságíró számol be arról, hogyan vált a zaklatás egy sajátos formája, a nők által elkövetett stalking áldozatává, miért volt olyan nehéz beazonosítania, mi történik – és segítséget szereznie, milyen a tipikus, nőnemű stalker, milyen fogásokat alkalmaz, mit lehet tenni ilyen helyzetekben. (Ezek a technikák természetesen a hagyományos, férfi stalker – nőnemű áldozat felállásokban is sikeresen alkalmazhatók). Webster az ún. nem polkorrekt, SJW -ellenes publicisztika egyik képviselője. Természetesen hisz a nők egyenjogúságban, a mai feminizmus vadhajtásait, a tényleges társadalmi problémákat elkenő, sőt az ezekre figyelmeztető közléseket cenzúrázó mainstream -média túlkapásait azonban elítéli.

Mark Webster

Ha történetesen egy női zaklatóval (stalker) hozott össze a sors, készülj fel, hatalmas meccs lesz. Nehezebben szabadulsz meg tőlük, mint a kullancstól, és mivel bántalmazód egy nő egy egyre inkább férfiellenessé váló társadalomban, jó esélyed van rá, hogy a hatóságoknak kisebb gondjuk is nagyobb annál, semhogy segítségedre siessenek.

Tényleg létezik ilyesmi ?

Az emberek többsége csak legyint a nőnemű zaklató hallatán. „Ó te szegény pasi ! Néhány nő le akar feküdni veled!” – mondják szarkasztikusan. De engedelmetekkel, ezek az elmebetegek teljes mértékben rátelepedhetnek életedre, és komoly fenyegetést is jelenthetnek. Folyamatos riadókészültségben kell lenned, hiszen jóllehet egy férfi könnyűszerrel megvédheti magát fizikailag egy nővel szemben, ez csak abban az esetben igaz, ha érzékeli a támadást. Legjobb esetben egyszerűen csak idegesítők, de bármi történjék is, egyáltalán nem hajlandók elfogadni elutasító válaszodat.

Vedd nagyon komolyan ezt a figyelmeztetést. Jól dokumentált tény, hogy a nyugati nők nagyon nagy százaléka mentális betegségekben szenved és számuk évről-évre nő. Így kézenfekvő következtetés, hogy a nőnemű zaklatók száma folyamatosan növekszik és ezzel együtt esélyed is, hogy találkozol egyikükkel a jövőben.

Az én zaklatóm gyerekkorában színész volt, aztán félresiklott az élete és drogfüggő lett. Bár szemlátomást nem dolgozott, gazdag szüleinek köszönhetően -akik luxuslakást vettek neki abban az épületben, ahol lakom – fényűzően élhetett. Egy napon közeledni kezdett hozzám. Kissé furcsának tartottam, de eleinte kimondottan ártalmatlannak.

Csakhogy rövidesen mindenüvé követni kezdett: munkahelyemre és onnan haza a buszon, ebédszünetek idején, amikor kimentem a városba, a konditerembe, amikor teniszezni mentem – és az igazat megvallva, cseppet sem finomkodott. Néhányszor, amikor hazajöttem, megláttam, ahogy az épület előtt ül az autójában és várakozik. Azt mondogatta, gyerekeket akar tőlem, és olyan leveleket hagyott a kocsimon, amelyeket látnotok kell, hogy elhiggyétek (l. hülye levél 1 , hülye levél 2). aztán, amikor kiderítette a telefonszámom valahogy (valószínűleg az internetről), sms-ekkel kezdett bombázni.

Szerencsére úgy tűnik, megpróbáltatásaimnak vége. Így összeállítottam néhány tanácsot azoknak a férfiaknak, akiket nőnemű stalkerek üldöznek :

1. Ismerd meg ellenfeled !

Mindenek előtt meg kell ismerkedned a nőnemű stalkerek legjellemzőbb vonásaival, hogy képben légy, mivel kell harcolnod. Mivel nem kaptam támogatást a hatóságoktól, az interneten kezdtem el kutatni a nőnemű stalkerekkel kapcsolatos tudnivalók után. Döbbenetes, hány jellemzőjük volt érvényes az én zaklatómra: tényleg beleillett ebbe a profilba ! Az alábbi tanulmány szerint a női stalkerek:

Túlnyomórészt szingli, heteroszexuális, a harmicas éveik közepén járó értelmiségiek voltak, akik több mint egy éve üldözték áldozataikat. Komolyabb mentális-és személyiségzavaroktól szenvedtek- , különösen a borderline személyiségzavar volt jellemző rájuk. Általában erőszakkal fenyegetőztek, és fenyegetőzés közben hajlamosak voltak erőszakhoz folyamodni. Az esetek 25%-ban testi sértésre is sort került, de csak korlátozott mértékben használtak fegyvereket és csak kisebb sérüléseket okoztak. Általában néhány évvel idősebb férfiismerőseik voltak áldozataik, de ha az áldozatnak előzőleg szexuális kapcsolata is volt nőnemű zaklatójával, annak valószínűsége, hogy az majd erőszakosan megtámadja, 50%-kal nőtt. A férfi stalkerekkel ellentétben, akik gyakran azért zaklatják áldozataikat, hogy visszaállítsák az intimitást, ezek a nők általában azért üldözték áldozataikat, hogy az szexuális kapcsolatot létesítsen velük. Az legáltalánosabb érzelmek és motivációk a düh, rögeszmés gondolatok, az elhagyás miatt érzett harag, magány, függőség, féltékenység, vélt árulás voltak.

Én szerencsére elkerültem a fizikai támadást, valószínűleg azért, mert sosem voltam olyan hülye, hogy szexuális kapcsolatot létesítsek vele. Hála Istennek, hiszen amikor a rendőrség letartoztatta, kiderült: korábban már számos ilyen támadást követett el.

Nagyon igaz, hogy a nőnemű zaklatók általában intelligensek és magasan képzettek (ami segít nekik sikeresen megúszni ). Az én 36 éves zaklatómnak pszichológusi képzettsége volt. A bipoláris szindróma valamennyi tünetét is produkálta, pl. rögeszmés ragaszkodás a céljaihoz, tudatmódosító szerek fogyasztása, ingerlékenység, nyughatatlanság, szexuális túlfűtöttség, csapongó gondolatok.

2. Légy kitartó !

A nőnemű stalkerekkel kapcsolatos ügyek nem oldódnak meg könnyen. Alaposan próbára teszik türelmedet, rugalmasságodat és józanságodat, Számos alkalommal, több hónapon át jártam a rendőrségre, de fülük botját sem mozdították, nem vették fel vele a kapcsolatot, kivéve, hogy megrovásban részesítették.

A mentálhigiénés hatóságok is úgy kezeltek, mintha legalábbis én zaklatnám őket vagy kitaláltam volna az egészet. Bármi történjék is, ne bátortalanodj el. Ki kell tartanod, mert nagyon valószínű, hogy női zaklatód nem fog egyszerűen lelépni. Hozz létre annyi védőhálót, amennyit csak tudsz, és rendszeresen figyelj oda rájuk. Mozdíts meg minden követ.

Fel kell venned majd a kapcsolatot a rendőrséggel, a mentálhigiénés hatóságokkal, a munkahelyed és a lakhelyed biztonsági őreivel (amennyiben egy tömbházban/ felhőkarcolóban/ más épületkomplexumban van a lakásod). Az én zaklatóm pszichológus volt, de amikor panaszt tettem az ausztráliai egészségügyi dolgozók tevékenységét szabályozó hivatalban, vizsgálatot rendeltek el és rövidesen bevonták engedélyét.

3. Őrizd meg hidegvéred !

A feministák folyamatosan azt mondják nekünk, hogy a nők egyenjogúak a férfiakkal és szabadon azt kezdhetnek életükkel, amit akarnak. Ez tökéletesen rendjén is van, de sajnos a nyugati világban kizárólag a férfiakat vonják rendszeresen felelősségre tetteikért. A férfi zaklatókat sokkal nagyobb eséllyel ítélik el, jóllehet a statisztika szerint a női stalkerekre ugyanannyira jellemző az erőszak és a pszichopátia, mint a férfiakra.

Rendkívül frusztráló, hogy a hatóságok nem veszik komolyan legitim panaszaidat. Én legszívesebben a falba vertem volna a fejem. Csekély szimpátiában lesz részed, és keresztre feszítenek, ha megpróbálod saját magad kezedbe venni az ügyet. Nyilvános helyen nem ordítozhatsz pl. a zaklatóddal és végképp nem nyúlhatsz hozzá, mert azt kockáztatod, hogy testi sértéssel vádoljanak.

4. Mindent dokumentálj !

Gyűjtsd össze valamennyi levelét és üzenetét, és lehetőségeid szerint rögzíts minden fajta furcsa magatartását. Minél több bizonyítékod van, annál jobb. Egy barátom tanácsára például lefotóztam telefonommal olyankor, amikor egyértelműen követett.

Dokumentálnod kellene minden furcsaságát: írd le őket, dátumozd és lehetőleg egészítsd ki a tanuk által szolgáltatott részletekkel. Ha ugyanis semmilyen fajta bizonyítékot nem tudsz szolgáltatni, a rendőrség és más hatóságok teljesen figyelmen kívül fognak hagyni. Ha van bizonyítékod, legalább meghallgatják majd történetedet – legalábbis reméljük !

Akkor is gyűjtsd a bizonyítékokat, ha lehurrognak ! Esetemben a rendőrség és a mentálhigiénés hatóságok csak akkor kezdtek odafigyelni rám, amikor másvalaki is jelentette stalkerem furcsa és rögeszmés magatartását. És mivel szorgalmasan gyűjtögettem, rengeteg bizonyítékot tudtam szolgáltatni nekik.

Végül komolyan vették viselkedését, és ez oda vezetett, hogy a hatóságok házkutatást tartottak a lakásán, ahol azt követően, hogy öngyilkossággal fenyegetőzött, lefogták, adtak neki némi nyugtatót, aztán hordágyon az ott várakozó mentőautóba pakolták és egy biztonságos elmeotthonba szállították.

Ha igazán őrült, ez végül kiderül és más nők is panaszkodni fognak. Sajnálatos módon ez a legrövidebb út ahhoz, hogy valamilyen megoldás szülessen. Fogjátok fel, hogy miközben a bajba jutott hölgy képzete időtlen idők óta cselekvésre sarkall, mindenki magasról tesz arra, ha téged zaklatnak, különösen ha egy nő teszi ezt. De ha egy nő is melléd áll, a dolgok gyorsan más irányt vesznek. Egyszer csak nem hagyják már figyelmen kívül bizonyítékaidat .

5. Kerülj vele mindenfajta interakciót !

crazy-texts-768x517

Ha női zaklatód ilyesfajta bizarr üzenetekkel bombáz, feltétlenül őrizd meg őket bizonyítékokként, és ha lehet hass oda, hogy szolgáltatód blokkolja őket.

Talán írnod kell néhány határozott hangvételű sort is, amelyben közlöd vele, hogy hagyjon békén vagy felveszed a kapcsolatot a rendőrséggel (Azt tanácsolták nekem, tegyem meg, hogy legyen a hatóságok számára is egyértelmű bizonyíték: tudomására hoztam, hogy “zaklatása nem tesz boldoggá”. Az én esetemben pusztán az, hogy megmondtam nekik [ a rendőröknek], írtam ilyen üzenetet, nem volt elég, úgyhogy írnom kellett egy másikat és hitelesített másolatát csatolnom kellett a hivatalos beadványhoz.

De ezt kivéve még csak ne is nézzetek rájuk, sőt , ne is beszélgessetek velük. A mentálhigiénés hatóságok azt tanácsolták, semmilyen fajta interakcióba ne bocsátkozzak vele, mert ezeknek még a legnegatívabbjait is bátorításként értékelné. Ez az én esetemben nagyon igaz volt, mert be kell vallanom, nagyon lassan tanultam meg a leckét. Függetlenül attól, hányszor mondtam neki, hogy elmebeteg és a k…va életbe is, hagyjon békén, mindig visszajött és egyre messzebbre ment.

Végezetül sok szerencsét kívánok. Biztos vagyok benne, hogy szükséged lesz rá !

Kapcsolódó

Ez is – az is zaklatás…

A stalker – jelenség

http://www.asztropresszhirek.com/2017/10/29/amikor-nonemu-a-zaklatod/

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt szereti: