asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Lehetséges jövőképek, új stratégiák

Lehetséges jövőképek, új stratégiák

Jupiter – Merkúr együttállás a Skorpióban

A Jupiter és a Merkúr október 18 -án találkozott a Skorpió 1°42′-en. Ez a fényszög beszédessé tehet, és meglódítja a fantáziát. Mielőtt szavakká alakulnának, képek öntik el tudatodat. Megérzéseidet, benyomásaidat és felismeréseidet most könnyebb a magad és mások számára is értelmezhető formába önteni, mint általában. (Pl. beszélni róluk, lejegyezni és/vagy lerajzolni őket.) Persze némi visszafogottság sem árt: vigyázz, ki ne fecsegj magadról olyasmit, amivel mások visszaélhetnek és a birtokodban levő bizalmas információkat is kezeld diszkréten. Azokat az ötleteidet is jobb megtartanod magadnak, amelyek még nem forrták ki magukat teljesen, és születő/ induló projektjeidről is hallgass mélyen, mert lehetnek olyanok, akik épp a te tollaiddal akarnak ékeskedni.

jupiter merkúr együttállás a Skorpióban, út

Jupiter és a Skorpió egyaránt kapcsolatban áll az intuícióval. Azonban, míg a Jupiter a távolba tekint, madártávlatból szemlélődve kutatja a lehetőségeket, a Skorpió a mélységekbe hatol. A zsigerekből jövő impulzusokra, a nappali tudat által észre nem vett vagy szándékosan szőnyeg alá söpört tapasztalásokból rakja ki a jövő lehetséges változatait. A Merkúr jelenléte miatt most mindez a megfogalmazhatóbbá, megragadhatóbbá válik. Hosszú távon is  hasznos tehát lejegyezni a felmerülő gondolatokat, ötleteket, egy helyzettel, emberrel, folyamattal kapcsolatos „légből kapott” meglátásokat.

Jupiter a hit, a bizalom princípiuma, a Skorpió a túlélésé, regenerációé, ösztönöké. Saját magára hagyatkozik, saját erőforrásaiból merít. A Merkúr gondolkodik és megkérdőjelez. Tervez és szervez. Szerencsés esetben e kombináció impulzusokat adhat ahhoz, hogy megbízzunk intuíciónkban (vagy erőfeszítéseket tegyünk ennek fejlesztésére, megbízhatóbbá tételére), ne csak higgyünk abban, hogy saját belső erőforrásainkra támaszkodva a legnehezebb helyzetekben is megtaláljuk a megoldást, hanem konkrétan tegyünk is túlélőkészletünk fejlesztéséért.

Hosszabb távú stratégiák, projektek kidolgozására, indítására is alkalmas ez az időpont (bár jobb ötlet vele újholdig várni). Ezeknek nem kell a nyilvánosság előtt zajlaniuk – annál is inkább, mert mindig vannak olyanok, akik a mások tollaival akarnak ékeskedni. (Ha eddig nem kerítettél rá sort, most itt a lehetőség, hogy lépéseket tegyél szellemi tulajdonod védelme érdekében ).

Bár a konkrét cselekvés időszaka csak később jön el, ha valamikor, most érdemes lejegyezni álmaidat, benyomásaidat, ötleteidet. Ezek kapcsolatban állhatnak a jövő tendenciáival és arról is sok mindent árulhatnak el, hogy kezeld ezeket a helyzeteket, hogyan hozhatod ki a legtöbbet belőlük, milyen jellegű tanulmányokba kezdj, hol, milyen formában kamatoztathatod a leginkább őket.

A bolygók természetével analóg tanulmányok:

  • önismeret- pl. pszichológia, karakterológia, határhelyzetek, válságok kezelése
  • erőnlét, állóképesség növelése, jóga, harcművészetek, meditáció
  • üzlet, marketing, befektetések

A szűkebb és tágabb környezetben zajló események is jelzésértékűek lehetnek.

A bolygóformáció hátránya, hogy adott esetben a kelleténél közlékenyebbé, indiszkrétebbé tehet. Így saját titkainkat is könnyebben adhatjuk ki és másokét sem tartjuk feltétlenül tiszteletben. Erős túlzásokra, csúsztatásokra – súlyosabb esetben tudatos hazudozásra, rosszhiszemű manipulációra is hajlamosíthat  Eddig rejtve maradt információk széles körben is kiszivároghatnak, főleg szexualitással, tabukkal, pénzügyekkel kapcsolatban. Ezek azonban – mint az elmúlt napok szexbotrányai is mutatják – hisztérikus jelleget is ölthetnek és karaktergyilkosságok, a reális problémákról való figyelemelterelés  eszközeivé is válhatnak.

Harvey Weinstein szexuális zaklatás- ügyeitől pl. már napok óta hangos a sajtó, és mit ad Isten, egycsapásra a világ minden tájáról, minden létező médiafelületen tömegesen bukkannak elő a vélt vagy valós sérelmek áldozatai. Félreértés ne essék, nem áll szándékomban elbagatellizálni a problémát, hiszen létező, valóságos és visszataszító formája a hatalommal való visszaélésnek. Gyakran fordul elő az is, hogy a nemkívánatos közeledés elutasítása szakmai, tanulmányi hátrányokat von maga után – vagy éppenséggel töréseket is. Nagyon sok azonban az olyan eset is, amikor a magukat áldozatként feltüntető felek nem csupán belemennek a játékba, hanem profitálnak is belőle, hogy aztán később, talán hosszú évek múlva kijátsszák a „zaklatás” – kártyát. Miért-miért nem, az ilyesmikről ritkábban esik szó, mint az őket ért atrocitásokról.

Arról nem is beszélve, hogy az effajta hírek túlpörgetése teljességgel komikus és hiteltelen, ha ezzel párhuzamosan a polkorrekt média mélységesen hallgat a tömeges muzulmán bevándorlás olyan hozadékairól, mint a nemi erőszakokbecsületgyilkosságok, pedofil bűncselekmények, rituális csiklócsonkítás ugrásszerű megnövekedése  nyugati nagyvárosokban is. (Utóbbi, kislányok erényes feleségekké való faragása az Egyesült Államokban, ahol most épp Weinstein viselt dolgai vannak az újságok címlapján, rekordméreteket öltött.) Civilizációnkra – beleértve a nők, nőiség kezelését társadalmunkban – ugyanis az ilyen szokások meghonosodása és a “kulturális sokféleség” velejárójaként való tolerálása jelenti az igazi veszélyt.

Kapcsolódó

Hozd ki a legtöbbet a Skorpió Jupiter tranzitból !

Kipukkannak a lufik vagy most már dőlni fog a lé ? (Skorpió Jupiter tranzit és az anyagiak)

Októberi előrejelzés

Lehetséges jövőképek, új stratégiák

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt szereti: