asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Újhold a Szűzben: a következő lépés a Tarot tükrében

Újhold a Szűzben: a következő lépés a Tarot tükrében

Újhold a Szűzben : a következő lépés a Tarot tükrében

A Tarot ezúttal is értékes útmutatásokat adott a szeptember 20-i Szűz újhold által jelzett „következő lépésekről”. Erre a négylapos vetésre újholdkor szoktam sort keríteni, hogy képet kapjak az előttem álló 28 nap prioritásairól. A kártyavetés a következő újholdig, október 19-ig terjedő időszakkal kapcsolatos útmutatásokat tartalmaz. Az újholdnál elkezdődött folyamatok teliholdkor, október 5-én tetőznek. Új kezdetekre a teliholdig terjedő időszak alkalmas, főleg az első holdnegyedig (szeptember 28) hátralevő napok.

köv-lép-újhold-a-szűzben

Kiindulópont: az Ördög

Valamilyen egészségtelen helyzet csapdájában vergődünk, egy kapcsolat, tevékenység, szer megszállottjai vagyunk, mások gyengéit kihasználva nyerészkedünk – vagy velünk teszik ezt, de nem tudjuk megakadályozni. Mértéktelenség, beteges méreteket öltő kicsapongás, önbizalomhiány, hamis énkép, hétköznapi, ócska kis bűneink, bosszúságok, morális erőnket próbára tevő tapasztalatok, ördögi kör, az apró részletek ördöge.

A lap arra is figyelmeztethet, hogy valamilyen elakadásért, “elátkozott helyzetért” bizonyos, tudattalanba száműzött személyiségrészeink a felelősek. Mivel nem fejlődhetnek szabadon, torzult formában fejtik ki működésüket, gátlásokat, szorongásokat, rögeszmés, megszállott viselkedést okozva. Ha egészségesebb formában akarjuk megélni karakterünket, szükségszerű, hogy szembenézzünk majd dolgozni kezdjünk velük. Természetesen ez nem könnyű feladat, hiszen a konkrét helyzetek, melyekkel ilyenkor szembesülnünk kell korántsem veszélytelenek.Ezért vagy azért meg van kötve pl. a kezünk, talán arra kényszerülünk, hogy morális meggyőződéseinkkel ellentétesen cselekedjünk, a legjobb szándék is visszafelé sül el.

Mi nem javallott most: Kelyhek 9

Ez az időszak végképp nem alkalmas arra, hogy kényelmesen hátradőljünk és arra várjunk, hogy majd maguktól nagyszerűen alakulnak a dolgok. A társasági élet, barátok, bulik, partyk elterelhetik a figyelmet a fontosabb feladatokról. A kártya a túlzásba vitt eszem-iszom veszélyeire is figyelmeztethet.

Ehelyett most ez a fontos: Érmék 3

Egy küszöbön álló próbatételre, „vizsgahelyzetre” kell most figyelnünk. Keményen kell dolgoznunk annak érdekében, hogy megszilárdítsuk az eddig elérteket. A lap által jelölt feladatokat (ezek a személyi horoszkóp adottságaitól függően egyénenként változnak) alaposan elő kell készítenünk. Lelkesedés, spontaneitás helyett/mellett részletesen kidolgozott tervekre is szükség van, melyeket aztán aprólékos munkával végre is hajtunk. Konkrét vagy átvitt értelemben olyan vizsgadarabon dolgozunk, ami mások előtt is bizonyítja kompetenciánkat és korábban nem is sejtett lehetőségeket, talán egy egészen új életszakaszt is megnyithat.

Bármennyire bonyolultnak is tűnik elsőre, itt olyan feladatokról van szó, melyeknek meg tudunk felelni, ha alaposan összeszedjük magunkat. Ez akár sorsfordulóknál, az élet nagy vizsga fejezeteinél is eszünkbe juthat, hiszen bármennyire roskadozunk is terheink alatt, életfeladataink egész biztos személyünkre szabottak és képesek is vagyunk megoldani őket. Legyen hát bátorságunk a mélyebb felismerésekhez vezető lépésekhez !

Ide vezet: Igazságszolgáltatás

A negyedik lap megerősíti az előző, újholddal kapcsolatos bejegyzésben írtakat. A végeredmény tőlünk függ: pontosan azt fogjuk learatni, amit elvetettünk. Hiszen amellett, hogy utalhat jogi ügyekre, igazságszolgáltatásban dolgozó személyekre, ez a lap a személytelen, kozmikus igazságokkal is kapcsolatban áll. Leginkább a karmával: előbb vagy utóbb mindannyian szembesülünk cselekedeteink következményeivel. Justitia, az igazság görög istennője bekötött szemmel mérlegelt, azaz érzelmi, szubjektív szempontok nem folyásolták be, csupán a szikár tények.

Másfelől, Athénével, a bölcsesség és a háború görög istennőjével párhuzamba állítva, a lap olyan helyzetekre is utalhat, amikor nyers erő helyett szellemi képességeinket, stratégiai érzékünket használva nyerhetünk csatát. Ilyenkor valóságérzékünkre, objektivitásunkra, kiegyensúlyozottságunkra is szükség van, és valamennyi szempontot részrehajlás nélkül kell figyelembe vennünk. A kártya nagy hangsúlyt fektet a korrektségre, becsületességre is. Ok és okozatiság alapján előbbi esetben erőfeszítéseink jutalma sem marad el, nagy árat fizetünk azonban, ha etikátlan eszközökkel akarunk előbbre jutni.

Tehát: felelősséget kell vállalnunk, ki kell egyenlítenünk a számlát. Ha meg akarunk szabadulni a múlttól, szembe kell néznünk hibáinkkal és következményeikkel. Nem reagálhatunk indulatból, érzelmi alapon, hanem gondos mérlegelés után kell racionális döntést hoznunk. Olyan helyzetekkel szembesülhetünk, melyekben józan ítélőképességünkre, elfogulatlanságra, korrektségre, igazságérzetünkre van szükség. Előítéletektől mentesen, objektíven kell véleményt alkotnunk és ha minden tőlünk telhetőt megtettünk, tisztességes, sportszerű megoldás várható.

Kapcsolódó:

Újhold a Szűzben : kitakarítás – betakarítás

Szeptemberi előrejelzés

Mars a Szűzben: kozmikus rendrakás – apró lépésekben

Mars a Szűzben: ami meggyógyít és ami megbetegít

Álom és valóság összehangolása

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt szereti: