asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » A sors új útjain: a Szaturnusz direktbe váltott

A sors új útjain: a Szaturnusz direktbe váltott

Augusztus 25-én a Nyilas 21°10 – en abbahagyta tolatását és direkt stacionáriusba váltott a Szaturnusz. Jóllehet csak később, szeptember 27 -én indul el előre, némi megkönnyebbülés máris érezhető. (Augusztus 12 óta a 10 bolygó közül öt, a Merkúr, a Szaturnusz, az Uránusz, a Neptun és a Plútó – volt retrográd, és ennek hatására ismét nagyon lelassultak ügyeink. Az ilyesfajta leállásokból nemcsak tavaly, hanem az idén is bőven kijutott. Tavasszal a Vénusz tolatása jelzett hosszabb kényszerparkolást.)

Szaturnusz direkt

A Szaturnusz irányváltását követően lassan újra járni kezd a levegő ( a Merkúr szeptember 5-én hagyja abba tolatását, a Plútó  pedig szeptember 28 -án fordul direkt stacionáriusba). Bár eltart egy darabig, amíg valamennyien kikerülnek a retrográd árnyékból (leghamarabb a Merkúr, szeptember 19-én), életünk apránként felveszi megszokott ritmusát.

Szaturnusz idei, április 6 óta tartó retrográd szakaszát A lélek sötét éjszakája című bejegyzés taglalta részletesebben. A szokásos erőpróbákat ezúttal egy egész áprilisban tartó Vénusz – Szaturnusz kvadrát vezette fel, amely nehezen pótolható anyagi -érzelmi veszteségeket, ilyen területeken való megrekedést sejtetett. (Természetesen, az egyéni képletekben elfoglalt pozíciójától függően más típusú problémák is jelentkezhettek.) Gyanítható, hogy az akkor felmerült helyzetekre nem kínálkozott azonnali megoldás; a továbblépés egyebek mellett a tanulságok megemésztését tette szükségessé.

A direkt stacionáriusba váltás előtti és követő héten a szaturnuszi energiák nagyon intenzívek. Ez nem mindig kellemes: úgy érezhetjük, mintha megállt volna az idő, a dolgok a szokásosnál is jobban lelassulnak. A borongós kedélyállapot (vagy kifejezett depresszió), szorongás, fizikai és szellemi „elnehezülés” szintén jellemző lehet. (Minél kellemetlenebbek a tünetek, annál valószínűbb, hogy az illető nem kezeli megfelelően a princípiumot.)

A bolygó természetéből adódóan (felelősség, szorgalom, kitartás, teher, teherbírás, karma, érés, feladatok, lezárás, koncentráció, határok megvonása, mulandóság, halál, gyász – hogy csak néhány analógiát említsünk) , még a legkedvezőbb forgatókönyvek esetében is érezhető valami nyomás. Pl. nehéz döntéseket kell hozni, valamilyen felelősséget/ terhet felvállalni, valamilyen feladatot végre komolyan venni. Jelezhet fordulópontot a fél évvel ezelőtt elkezdődött folyamatokat illetően is. Ez az az időszak, amikor újszerűen közelítjük meg a régi problémákat: pl. új utakat keresünk, hogy megoldjuk őket vagy, ha ez nem lehetséges, kitaláljuk, hogyan élhetünk együtt velük. Ha eddig homályban tapogatóztunk, most letisztul a kép, és a szükséges lépések is körvonalazódnak. Ez nem mindig kellemes folyamat. Ha különböző lezárásokat (pl. barátság, szerelem vagy más társas kapcsolat megszakadása, munkahely, bevételforrás ) kellett átélnünk, most végre elkezdődik a belső leválás és továbblépés folyamata.

Mint mindig, most is érdemes odafigyelni az ilyen időszakokra jellemző szinkronicitásokra („véletlen” egybeesések). Ide kívánkozik saját történetem Marie Louise von Franz Az álmokról és a halálról című könyvével. Már régóta szerettem volna elolvasni a kitűnő jungiánus pszichológus tanulmányát, melyeben haldoklók álmait elemezve mutatja be, mi módon jelentkezik a halál álmokban, melyek a Nagy Átalakulás jellemző, világszerte felbukkanó szimbólumai. A könyv magyarul nem elérhető. Idén tavasszal egy angliai online antikváriumban találtam rá, nagyon baráti áron. Azonnal megrendeltem, és nagyon izgultam, hogy időben, még mielőtt a Merkúr (ápr. 9) és a Szaturnusz tolatni kezdene (a retrográd időszakok nem tesznek jót a postai küldeményeknek), megérkezzen Magyarországra. Április 6 -án kaptam kézhez, pont aznap, amikor a Szaturnusz hátraarcot vágott.

Nagyon örültem neki, de hatalmas nyomás alatt voltam magam is az elmúlt hónapokban, így halogattam elolvasását. Általában azonnal rá szoktam vetni magam az új és régóta keresett szerzeményekre, így engem is meglepett a vonakodásom. Vannak azonban olyan életszakaszok, amikor még egy Bak Nap – Bika Szaturnusz – trigonnal rendelkező – tehát a princípiummal viszonylag kiegyensúlyozott kapcsolatban levő – asztrológus sem kívánja túlfokozni a szaturnikus energiát. Végül a múlt héten vettem le a könyvespolcomról, mert mindenképpen be akartam fejezni az irányváltás előtt. A téma súlyossága ellenére (aki álmokkal dolgozik, tisztában van azzal, mennyire magukba tudják szippantani az embert – nem csak a sajátok, visszaolvasva, hanem a másoké is), alig tudtam letenni. Néhány nap alatt átrágtam magam rajta, és valószínűleg még sort is kerítek rá egy párszor. (Amennyiben tud valaki fizetőképes… és korrektül, határidőre fizető kiadót, kérem jelezze, mert magyarra is szívesen lefordítanám 🙂 Rendkívül hasznos és hiánypótló könyv.)

Mivel a Szaturnusz – Jupiter szextil augusztus 27-én pontosul be újra, a Nagy Tanítómester direktbe váltása sokkal kellemesebben élhető meg, mint Vénusz kvadráttal kombinált hátraarcáé. Mint már korábban szó volt róla, a szextil kedvező fényszög, az eredmény azonban nem magától értetődő, tudatosan kell törekedni rá. Az óvatos terjeszkedés időszakát jelezheti, amennyiben egyaránt tisztában vagyunk lehetőségeinkkel és korlátainkkal is, lelkesedés, optimizmus mellett valóságérzéknek sem vagyunk híján. A türelem, a kitartás, következetesség ugyanúgy erényünk, mint a széleskörű rálátás, bizakodás, hosszú távban gondolkodás, így a kitűzött projektek is sikerrel kecsegtetnek. Amellett, hogy pozitívan gondolkozunk, bízunk a gondviselésben, nem vonakodunk a kemény munkától sem. Az utunkba kerülő lehetőségek közül képesek vagyunk kiszűrni a személyes realitásainkra szabottakat, így jó eséllyel meg is tudjuk valósítani azokat. Ezeknek az adottságoknak egyaránt hasznát vesszük szakmai, üzleti területeken, a különböző társulásainkban és magánéletünkben.

Attól függően, hogy a fényszög képletünk milyen területeit köti össze, új lendületet adhat az azokhoz tartozó ügyeinknek. Egyszersmind arról sem szabad megfeledkeznünk, hogy a szextilek nyújtotta előnyök nem jelentkeznek olyan maguktól értetődően, mint a trigonok esetén: a sikerhez  nem csupán arra van szükség, hogy észrevegyük és megragadjuk- netán mi magunk alakítsuk ki a lehetőségeket, hanem jó adag kitartásra, tudatos erőfeszítésekre is. Azaz: segíts magadon és az Isten is megsegít.

Kapcsolódó:

Augusztusi előrejelzés

Szaturnusz retrográd 2017: A lélek sötét éjszakája

A szív sebei : Vénusz – Szaturnusz kvadrát

Szaturnusz a Nyilasban

A Szaturnusz princípiuma és a depresszió

http://www.asztropresszhirek.com/2017/08/25/a-sors-uj-utjain-a-szaturnusz-direktbe-valtott/

Iratkozz fel az http://www.asztropresszhirek.com hírlevelére, hogy folyamatosan képben légy ! 🙂

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt szereti: