asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » A Merkúr hátraarcot vág: a részletek ördöge

A Merkúr hátraarcot vág: a részletek ördöge

Augusztus 12-én megkezdte szeptember 5-ig tartó tolatását a Merkúr. A gondolkodási folyamatokkal, beszéddel és a kommunikáció más formáival, utazással, kereskedelemmel kapcsolatban álló bolygó a Szűz 11°38‘ – án vágott hátraarcot.

Merkúr R Szűz

Késések, meghibásodások, malőrök

A Merkúr stacionárius retrográdba vagy stacionárius direktbe fordulásának időszaka  igen frusztráló lehet: ekkor következik be a legtöbb malőr, meghibásodás, üzemzavar (persze mindig a legalkalmatlanabb pillanatban). Az agy a szó szoros értelmében kihagy, a gondolkodás kimondott nehézségeket okozhat, kaotikussá válik. (Szerencsés esetben hajlamosabbakká válunk a reflexióra, gondolkodásunk elmélyül.)

A bolygó tolatásának egész időszaka alatt gyakoribbak a késések, a számítógépek, műszaki cikkek (különösen a kommunikációra szolgálók, pl. telefonok, tabletek), közlekedési eszközök lerobbanhatnak, utazások közben kisebb nagyobb bosszúságok érhetnek. ( Ne induljunk hosszabb utazásra se anélkül, hogy ezt megelőzően ne vittük volna a szervízbe autónkat) . A dolgok lelassulnak, rejtett szépséghibák kerülnek a felszínre. Ennek ellenére természetes cikluról van szó, ami arra szolgál, hogy újra átgondoljuk terveinket, a különféle élethelyzeteket, felbecsüljünk, visszatekintsünk, javításokat eszközöljünk – nagy hibák esetén akár az alapokig is lebontva és újraépítve. Ez sokkal szerencsésebb, mint új projektekbe kezdeni.

A kapcsolat karmája

tolató Merkúr dzsókerkártyaként működhet: bizonyos kapcsolatok megszakadhatnak, másokat, amelyeket érdemes – pedig épp ilyenkor sikerülhet helyre hozni . Ez utóbbi folyamatban az addig szőnyeg alá söpört dolgok őszinte kivesézése segíthet. Esetenként ilyenkor tárul fel a kapcsolat karmája is, hiszen, mint egy korábbi bejegyzésben már szó volt róla, valamennyi retrográd bolygóciklus karmikus (Retrográd bolygók: a beérett karma)

Idén, mivel a Merkúr retrográd stacionáriusba váltásának idején a Neptunnal is szembenállást képez, a zavaros gondolkodás, a félreértések, hazugságok, csúsztatások, csalás, pletykák komoly párkapcsolati problémákat okozhatnak. A tisztánlátást a két bolygó tolatása is megnehezíti. A kontűrök csak szeptember 20-át követően válnak egyértelműbbé: a Merkúr szeptember19-én lép ki a retrográd zónából, Neptunnal képezett oppozíciója 20-án válik egzakttá, aztán hamarosan felbomlik a fényszög. Ekkorra kiderül majd, helyes irányba haladunk -e vagy zsákutcába tévedtünk az elmúlt hetek alatt. Talán azt is könnyebben sikerül eldönteni: okkal ingott-e meg a párkapcsolatba vetett bizalom, vagy saját önbizalomhiányunk, bizonytalanságunk, a kapcsolattal szembeni tudatos vagy tudattalan fenntartásaink, elköteleződési nehézségeink miatt gyanúsítgatunk.

A helyzetet a Merkúr retrográdba váltásának időpontjában a Vénusz-hatások is bonyolítják. A Vénusz laza szextilt képez a Merkúrral, a Neptunnal pedig trigont. Mindkettő harmonikus fényszög, a Merkúr- Neptun szembenállás feszültségét a szeretet, empátiás – készség, megbocsátásra való hajlandóság, a másik gyarlóságainak elfogadása oldja – szerencsés esetben. Kevésbé jó, amikor érzelmi függőség, önállóságra való képtelenség, önfeladás, mártír-mentalitás tart bent egy egyébként diszfunkcionális kapcsolatban. A rózsaszín szemüveg ilyenkor azoknak a nyilvánvaló jeleknek az észrevételét is megakadályozza, amelyek az érintetten kívül mindenki másnak azonnal feltűnnének. Sajnálatos módon ugyanis vannak olyan társulások, amelyek már annyira telítődtek hazugsággal, csalással….és önbecsapással, hogy nincs az a szeretet és tolerancia amely egyben tarthatná őket. Ugyanezen hatások miatt a most kialakuló kapcsolatok is fenntartással kezelendők. A kétely különösen akkor ajánlott, ha a románc tündérmesékbe illően kezdődik, és úgy tűnik, túl szép ahhoz, hogy igaz legyen. ( Ilyen forgatókönyveket boncolgatnak az Ikerlángok, duálok és társaik, A Neptunusz szövevényes ösvényein valamint a Veszedelmes viszonyok című bejegyzések. Arra azonban, hogy egy adott kapcsolattal mi is a helyzet, csak két képlet összevetése (szinasztria) adhat teljes rálátást.)

A bolygók retrográd mozgása gyakran esik egybe előre elrendeltnek tűnő eseményekkel. Ezek olyanok, amelyek egyszerűen csak megtörténnek velünk, ránk zúdulnak, nem tudunk rájuk befolyást gyakorolni. A dolgok kicsúsznak ellenőrzésünk alól, az elvarratlan szálakkal pedig újra meggyűlik a bajunk. A tolató Merkúr a múlttal is kapcsolatban van, és sokszor akad dolgunk életünk korábbi szereplőivel. Ebben az időszakban ne lepődjünk meg, ha módosítani kell eredeti terveinken. Igyekezzünk minél rugalmasabbak maradni.

Füstbe ment üzletek, szakmai üresjáratok

A Merkúr tolatásának időszakai álláskeresők számára is frusztrálók lehetnek. Az ilyenkor kapott munkaajánlatokban nincs sok köszönet – ahelyett tehát, hogy azon görcsölnénk,miért nem hívnak be egyetlen interjúra sem, miközben százával küldözgetjük az önéletrajzokat, miért nem botlunk egyetlen életképes lehetőségbe sem, tartsunk egy kis szünetet. Eközben gondoljuk át újra stratégiáinkat, motivációinkat, frissítsük fel a továbblépéshez szükséges ismereteinket.

Üzleti vonalon szintén összekuszálódhatnak a szálak, a tárgyalások megrekedhetnek, megállapodások vagy projektek füstbe mennek. Ebben az időszakban, ha csak nem feltétlenül muszáj, nem jó ötlet szerződést kötni. Bizonyos, fontos információknak ugyanis még nem vagyunk birtokában, tárgyalófeleink pedig talán nem teljesen őszinték, vagy visszatáncolhatnak. ( A jelenlegi Neptun- hatások miatt ezek az észrevételek fokozottan érvényesek)

Figyeljünk kommunikációnkra !

Ami a kommunikációnkat illeti, figyeljünk oda arra, hogy ez lényegre törő és egyértelmű legyen. Ha nem értjük pontosan mit akar közölni a másik, kérdezzük meg újra. A félreértések ugyanis ilyenkor sokkal nagyobb galibákat okozhatnak, mint általában. Egyébként is válogassuk meg alaposan szavainkat és ne bonyolódjunk azonnal vitákba, ha provokálnak bennünket. Chat-üzeneteinket és emailjeinket olvassuk újra legalább egyszer, mielőtt tovább küldenénk őket (és mindenekelőtt, győződjünk meg afelől, hogy a megfelelő személynek küldjük őket) . Chatek esetén különösen fontos, hogy a teljes üzenetváltást olvassuk újra, mielőtt válaszolnánk. (Akkor is, sőt főleg akkor, ha felforrósodik a hangulat, szorít az idő)

Ússzunk az árral !

Annak ellenére, hogy időnként őrjítő lehet, fontos megértenünk, a bolygók tolatása – beleértve a Merkúrét is – természetes ciklus. Többet hozhatunk ki belőle, ha alkalmazkodunk, mint ha szembemegyünk a folyamattal. Ez most az újra értékelés, ismétlés, javítás időszaka, nem pedig az új kezdeteké, beruházásoké.

Ilyenkor nem tanácsos:

házasságot kötni, új autót, számítógépet és más drága holmikat venni, festetni vagy átrendezni a lakást, új vállalkozásba kezdeni, okmányokat aláírni.

Ajánlott tevékenységek:

újra felvenni a kapcsolatot múltunk szereplőivel, mérleget készíteni, átértékelni, újra tervezni, újra átgondolni a befektetéseket, alternatíváinkat, a munkahellyel/ hivatással kapcsolatos helyzeteket, tervezett változtatásokat, a szó konkrét és átvitt értelmében rendet rakni, lomtalanítani

Retrográd Merkúr a Szűzben

Mivel a Merkúr a Szűz jegyében tolat, a retrográd ciklus érintett témák kapcsolatban lehetnek munkahellyel, életmóddal, egészséggel, az analízis és a szervezés témáival. Utóbbiaknak sok pozitívumuk is lehet, pl. a dolgok mélyére hatolunk, figyelmet szentelünk a részleteknek, aprólékosan kidolgozzuk őket és ezáltal pontosabb képet kapunk, munkánk alaposabbá, tudásunk megbízhatóbbá válik. A negatívumok azonban ugyanígy megmutathatják magukat: lényegtelen apróságokon lovagolunk, a fáktól nem látjuk az erdőt. Az egészség, erőnlét kérdései is aktuálisabbá válnak, különösen ha a régi panaszok újra megjelennek. Bár komoly orvosi beavatkozásokra, műtétekre most nem ajánlott sort keríteni, a látszólagos lelassulás idejét arra használhatjuk, hogy jobban odafigyeljünk testünk üzeneteire és ezáltal az asztrológiai alkatunknak megfelelőbb, egészségesebb életmódot alakíthassuk ki.

A Merkúr tolatásának fontosabb dátumai:

Július 24: a Merkúr belép a retrográd árnyékba (Oroszlán 28°25`)

Augusztus 12: A Merkúr retrográd stacionáriusba vált (Szűz 11°38′)

Augusztus 26: retrográd Merkúr – Nap együttállás (Szűz 3°47′)

Szeptember 5: A Merkúr abbahagyja tolatását ( Oroszlán 28°25′ – az augusztus 21-i teljes napfogyatkozás foka. Az eklipsszel kapcsolatos témákkal bizonyos fejlemények várhatók.)

Szeptember 19: a Merkúr kilép a retrográd árnyékból (Szűz 11°38′)

Október 8 : direkt Merkúr – Nap együttállás ( Mérleg 15°45′)

Kapcsolódó:

Augusztusi előrejelzés

Békésebb napok: augusztus 10 – 12

Ikerlángok, duálok és társaik

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Veszedelmes viszonyok

Az örök háromszög

Illik hozzám a párom ?

Állóképesség

A hazugság testnyelve

A Merkúr hátraarcot vág: a részletek ördöge

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt szereti: