asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Játék a tűzzel: Nap – Plútó kvinkunx

Játék a tűzzel: Nap – Plútó kvinkunx

Az augusztus 9-én bepontosult Nap – Plútó kvinkunx alaposan próbára teszi türelmünket. A látszólag gyenge, valójában számos feszültséget hordozó fényszög a 7-i holdfogyatkozás- képletben is jelen volt, ami a szokásosnál jelentősebbé teszi. A bolygókapcsolat a nagyvilágban is érezteti hatását: 9-én reggel katonák közé gázolt egy autó Párizsban (szégyellje magát, aki terrorcselekményre gondol, hiszen, mint a polkorrekt média szerint az ilyen esetekben általában, most is csak a labilis idegállapot, rossz szociális háttér és a szomorú gyerekkor okolható a történtekért), 8-án a molenbeeki terrorkeltetőben újra lövöldöztek egy kicsit, Észak – Korea fura urapedig katonai célpontok elleni támadással fenyegette meg az Egyesült Államokat. Kim Dzsong Unt azért nem lehet kézlegyintéssel elintézni, mert már rakétákra illeszthető nukleáris robbanófejekkel is rendelkezik.

Ki, Jong bombafelhő

A kvinkunxokról általában

A kvinkunxok talán a legkellemetlenebb fényszögek, azaz kapcsolódások az asztrológiában.

Az általuk összekötött, egymástól 150°távolságra levő két planéta ugyanis legtöbbször olyan jegyekben áll, melyek természete már nem is különbözhetne jobban egymástól: más elemekhez, minőségekhez, nemekhez tartoznak. Érthető módon önkifejezésmódjuk is teljesen karakteridegen.

Ennél a kombinációnál még a szintén sok kihívást tartogató a szembenállások (oppozíciók) és kvadrátok is könnyebben kezelhetők, hiszen azok rendszerint hasonló minőségű (kardinális, fix vagy változó) és nemű (férfias vagy nőies) jegyeket kötnek össze.

A kvinkunx jelezte – kapcsolódásokat azonban valamiféle kínos feszültség, felemásság hatja át. Az angol szakkifejezés, az “inconjunct” találóan jellemzi a tényleges találkozási pontok hiányából fakadó problémákat. Az együttműködés tehát nagy adag alkalmazkodást igényel – már amennyiben létrejön egyáltalán. Ha azonban nem forgácsolódik szét, nem szivárog el az energia, a fényszög természete hatalmas tanulási, fejlődési és áttörési lehetőségeket is tartogathat.

Fizikai érzetként ahhoz hasonlítanám a kvinkunx energiáját, mint amikor egy villát csikorgatnak egy porcelántányéron, vagy amikor a bőr viszket és fáj égés, rovarcsípés után, miközben egy seb heged. Az a közérzet, amikor megpróbáljuk használni egyik végtagunkat egy hosszabb zsibbadást vagy a gipsz lekerülését követően, amikor műtét után elmúlik az érzéstelenítő hatása –és el kell kezdenünk mozogni, és még sorolhatnám. Jóllehet a gyógyulás útjára léptünk, napról- napra könnyebben megy a mozgás, fokozatosan visszaszerezzük az uralmat testünk fölött, a természetes folyamatok sürgetése csak árthat.

Hasonló a helyzet más ügyekkel is: ha siettetjük őket, megvalósításuk kétszer annyi időt vehet igénybe. A fortyogó indulatokat, türelmetlenséget most nehéz kezelni, hiszen többnyire indokoltak. A dühből, bosszúvágyból, féltékenységből, hatalomvágyból vagy bizalmatlanságból fakadó tettek azonban visszaüthetnek. Azonban, még ha tudatában is vagyunk mindennek, nyughatatlanság, izgágaság keríthet hatalmába. Lázadozunk, pattogunk, mint a gumilabda, hajszoljuk a veszélyes helyzeteket, provokáljuk a sorsot és hagyjuk magunkat provokálni. Pedig szerencsésebb lenne, ha ahelyett, hogy fenntartás nélkül követnénk impulzusainkat, átgondolnánk őket. Mielőtt változásokat kezdeményeznénk, beolvasnánk valakinek, vizsgáljuk meg motivációinkat. (Jelen esetben a légkört a Merkúr és a Vénusz valamint a Jupiter és a Nap 10-én bepontosuló szextilje, később a Neptun és a Vénusz 12-én egzakttá váló trigonja teszi elviselhetőbbé, így a kreatív tevékenység, a humorérzék – nem utolsó sorban önirónia, a társasági élet, a sport sokat tompíthat a konfliktusok élén. Ha tehetjük, beléjük se menjünk, hanem inkább a fentebbi tevékenységekkel foglaljuk el magunkat.)

Kim Dzsong Un tűzijátékot rendezne

Egy (Oroszlán) Nap – (Bak) Plútó fényszöge a hatalom és a dominancia kérdéseit feszegeti. Jóllehet hatalmas az elismerés utáni vágy, az ehhez szükséges minőségi teljesítményt nem mindenki hajlandó nyújtani. A kemény munkát könyöklés, tekintélyelvű „érvelés”, manipulációs technikák helyettesíthetik. A presztízs sokkal fontosabb, mint az igazság győzelme és az erőviszonyok tényleges felbecsülése.

Az augusztusi előrejelzésekben és a holdfogyatkozás – képlet bemutatásakor is volt szó például az észak-koreai fenyegetésről. És nem sokkal a holdfogyatkozást követően jött a hír, miszerint a túlsúlyos diktátor országában rakétára illeszthető, kis méretű nukleáris robbanófejet fejlesztettek ki. Kim Dzsong Un amerikai támaszpontok megtámadásával is fenyeget 

Forrás: http://www.astro.com

Jóllehet Észak – Korea fura urának csak születésnapja ismert (1983. január 8, egyes változatok szerint 1984, viselkedése alapján azonban a ’83-as időpont tűnik valószínűbbnek.) A képletét érő bolygóhatások arra figyelmeztetnek, maradék józan eszét is elvesztette. Bak Napja ambíciózussá teszi ugyan, de a Vízöntőben levő Mars és a Mérleg Plútó nem ad megfelelő képességeket – az őrület kivitelezését viszont trigonjuk biztosítja. Neptunnal képezett szextiljeik arra utalnak, hogy a józan ész szempontjai helyett egy utópia kormányoz, azzal erőszakolja meg nap mint nap a valóságot és tiporja el alattvalóit. A Mars – Szaturnusz trigon azt sejteti, hogy ebben az őrületben rendszer van, és hosszabb távon is kivitelezhető. A tényleges vezetői tisztségre való alkalmatlanságot Kim diktatórikus eszközökkel kompenzálja. (Skorpió Holdja túlérzékeny, szorongó lelkialkatról árulkodik, a vele laza együttállást képező Szaturnusz, Plútó hatására azonban elfojtja ezt. A három bolygó együttese hangulatingadozásra, paranoid képzelgésekre, depresszióra is hajlamossá teszi. Szaturnusza és Plútója ráadásul kvadrátot is képez Vízöntő Merkúrjával és Vénuszával, melynek hozadékai esetében: lelketlenség, kegyetlenség. A Napján áthaladó Plútó a személyisége fejlesztésére is jó alkalmat adhatna, csakhogy Kim Dzsong Un a lehető legalacsonyabb szinten éli meg a princípiumot, így rögeszméi megszállottjává válik. Levegős Marsa amúgy sem sűrűn mérlegeli tettei következményeit, a vele kvadrátban levő Jupiter és Uránusz hatására azonban még kiszámíthatatlanabb, a realitásoktól még elrugaszkodottabb lesz viselkedése. Hatásköre túllépése sem okoz problémát számára.

Még ha nem is állt együtt Vízöntőben levő bolygóival, az augusztus 8-i, ugyanabban a jegyben végbemenő eklipsz hatással van az észak koreai diktátorra. A július 24-i, Marssal együtt álló újhold egyaránt erőpróbáló fényszöget képezett problémás Vízöntő Merkúrjával, Vénuszával és Szaturnusz – Plútó együttállásával is. Ez önmagában is elegendő muníció ahhoz, hogy kísértse a sorsot, az augusztus 21-i teljes napfogyatkozás azonban éppenséggel a Vízöntő 28°-án levő Marsával szemben megy végbe, mialatt tranzit a Mars a radix- Marsával való szembenállás felé közeledik.

Donald Trump képletében az eklipsz épp az Oroszlán 29°-án álló Aszcendensén zajlik és erősen érinti a jegy 26°-án levő Marsot is. Hogy hogyan konkretizálódik ez esemény-szinten, arról megoszlanak a vélemények, de az bizonyos: hiába képvisel sokkal nagyobb haderőt az Egyesült Államok Észak Koreánál, annak játszadozása az atomfegyverekkel világviszonylatban komoly problémákat okoz. Hozzá kell tenni, hogy jóllehet az Egyesült Államok jelenlegi vezetése is rengeteg kívánnivalót hagy maga után, azért, hogy az Iránhoz és Észak – Koreához hasonló diktatúrák egyáltalán nukleáris fegyvert fejleszthettek ki az elmúlt években, kizárólag az Obama-kormányt terheli felelősség. Ezekről a világban készülő baljós folyamatokról már egy 2015 márciusi cikkben is volt szó a blogon. (Ld a Kozmikus tűzijáték bedönti a brókerházakat is ?  című sorozatban a Fukushimától az iráni atomprogramig részt) A jelenlegi probléma: a republikánus vezetésnek most helyre kellene hozni mindazt, amit a demokrata adminisztráció tönkretett. Csakhogy a jelenlegi kormány sincs a helyzet magaslatán, az idő pedig nagyon rövid. Ez azonban egy másik téma….

Kapcsolódó

Augusztusi előrejelzés

Holdfogyatkozás a Vízöntőben

Amerika stratégiai bénultsága

Észak – Korea: egy ország, amely a nemzetközi terrorizmust támogatja

http://www.asztropresszhirek.com/2017/08/09/jatek-a-tuzzel-nap-pluto-kvinkunx/

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt szereti: