asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Amikor mindenki jól járhat..

Amikor mindenki jól járhat..

Az elmúlt napok pengeváltásait a hét közepén bepontosuló kedvező fényszögek enyhítik. Ezek egyszersmind arra is lehetőséget adnak, hogy felkészüljünk a hét végi tűzijátékra is. Tudatosan kezelve társas kapcsolatainkat, kommunikációnkat a fegyverszünetből hosszabb távú megbékélés is lehet. (Persze, ennek fenntartása folyamatos éberséget és kompromisszumkészséget igényel).

július 18 -án egzakttá vált Vénusz – Jupiter trigon (Ikrek – Mérleg 15°24′) a következő 2 – 3 napban is érezteti hatását. Sokat enyhíthet a Mars – Uránusz , később pedig a Nap és az Uránusz kvadrát – jelezte csetepatékon, és neki köszönhetően a Vénusz – Neptun kvadrát befolyására elkövetett tévedések sem jóvátehetetlenek. A józanság elvesztésének következménye pl. „mindössze” hatalmas másnaposság, nem pedig végzetes karambol lehet. Ez szó szerint és átvitt értelemben is értendő, de azért senkit sem bátorítanék arra, hogy szerencséjében reménykedve kísértse a sorsot.

A Kis-és Nagy jótevő kedvező fényszögei ugyanis el is kényelmesíthetnek, arra hajlamosíthatnak, hogy passzívan várjuk a sült galambot, két kézzel szórjuk a pénzt (amelyet, mint az egyidejűleg érvényesülő erőpróbáló Neptun – kapcsolat mutatja – talán túl könnyen, vagy nem egészen tisztességes úton szereztünk), hatalmas dínom-dánomokat csapjunk.

Éretten kezelve azonban  e fényszög sokat javíthat társas kapcsolataink minőségén. A kommunikációt békülékenység, együttműködési készség hatja át, tekintettel vagyunk arra, hogy a másik is ember, nagyvonalúan fátylat borítunk a korábbi sérelmekre, észrevesszük a dolgok humoros oldalát is, elegánsan, diplomatikusan érvényesítjük elképzeléseinket.

Merkúr és a Szaturnusz július 19 -én bepontosult trigonja ( 22°12′ Oroszlán – Nyilas) hatására akár még gondolkodni is hajlandók lehetünk, mielőtt kinyitjuk a szánkat. Ez nagyon fontos, ugyanis a kommunikáció princípiuma impulzívvá válhat a királyi jegyben, a tényszerűség kritériumait pedig presztízskérdések és szubjektív elemek írhatják felül.

Jelen esetben azonban a kérdések tisztása, a hatékonyság fontosabbá válhat annál, hogy melyik féllé marad az utolsó szó. A gondolatok összeszedettebbek, jobban koncentrálunk, hatásosan, kreatívan, lelkesen és lelkesítve adjuk elő mondanivalónkat. A lendület ahhoz is elegendő, hogy nagyobb lélegzetű (esetleg eddig függőben maradt) projekteket hozzunk tető alá.

(Mivel a Szaturnusz továbbra is tolat, ahelyett, hogy valami merőben újba kezdenénk, érdemes visszatérni a korábbi témákhoz. A cikket/ dolgozatot/ fordítást, amivel már csak kevés teendő maradt, most játszva befejezzük, de akkor is jól boldogulunk, ha a munka oroszlánrésze is hátra van. A félbehagyott tanfolyam , vagy valamilyen más önképzés, tanulás folytatására is jó lehetőségek adódnak. Engedjünk tehát a késztetésnek, amely arra ösztönöz, hogy felvegyük a fonalat s most már varrjuk is el a szálat.)

Bár a korábbi bejegyzésekben említett erőpróbáló fényszögek hatása még mindig érvényesül, így a komoly vitákat kavaró kérdések feszegetése továbbra sem ajánlott, a korábbi, a „győztes mindent visz, a vesztes mindent elveszít” – típusú felállások helyett olyan megoldások is lehetségesek, amikor mindenki jól jár.

Kapcsolódó:

Júliusi előrejelzés

Újabb, borulékony napok

Vénusz az Ikrekben

Merkúr az Oroszlánban

Jupiter a Mérlegben

Retrográd Szaturnusz 2017: a lélek sötét éjszakája

Amikor mindenki jól járhat….

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt szereti: