asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Telihold a Mérlegben: fontos és felesleges társulásaink

Telihold a Mérlegben: fontos és felesleges társulásaink

 

Az április 11-i telihold a Mérleg 21°32 -en jött létre, budapesti idő szerint reggel 8:08′-kor. Mint már szó volt róla, a teliholdkor mutatkoznak meg az újhold idején (jelen esetben a március 28-i Kos újholdkor) elkezdődött folyamatok eredményei. Ez jó alkalom arra is, hogy levonjuk következtetéseinket, kiigazításokat eszközöljünk, még jobban ráhangolódjunk a helyzetre.

 

 

 

A Mérleg Hold figyelme a társas viszonyokra irányul. Ez a jegy elvileg a fair play és az esélyegyenlőség híve, született békeszerző, az együttműködés bajnoka. Valójában azonban semmi kedve az élet árnyoldalaival foglalkozni. Elvtelen kompromisszumokra, szőnyeg alá söprésre, látszatmegoldásokra, kozmetikázásra sokkal hajlamosabb, mint érdemi döntésekre. (A döntés önmagában véve sem erőssége). Persze, van amikor semmi értelme felébreszteni az alvó kutyákat: egy könnyed társasági összejövetel sokkal alkalmasabb a feszültségoldásra.

Csakhogy, a Nap-és a Hold által aktivált kardinális T kvadrát, illetve az ezekkel egyidejűleg ható Szaturnusz – Vénusz kvadrát éppenséggel nem ilyen helyzetet sejtet. (Bővebben: áprilisi előrejelzés) Így aztán, a megfelelési kényszernek való engedelmeskedés helyett egyértelmű állásfoglalásra van szükség. Sajnálatos módon azonban ebben a pozícióban a Hold, egyebek mellett a megérzések, a tudattalan jelölője is, az intellektus hatása alatt áll. Így ahelyett, hogy engedné, hogy ösztönei a helyes útra tereljék, teoretizál, racionalizál és esztétizál.

 

Telihold a Mérlegben, 2017 április 11

A Hold- Jupiter együttállás hatására túlzottan bizakodóvá, ha nem egyenesen elbizakodottá is válhatunk. A sült galambra várva feladatainkat, kötelességeinket is elhanyagolhatjuk, elprédáljuk azokat a tartalékokat, amelyekkel talán ki lehetne húzni a hét szűk esztendőt. Az „egyszer élünk”, utánam özönvíz”, „kutyaharapást szőrével” -mentalitásnak az egyidejűleg ható retrográd Vénusz- retrográd Szaturnusz kvadrát és a kardinális T kvadrát miatt most nagyon-nagyon súlyos következményei lehetnek. Ez a bolygókapcsolat indokolatlan derűlátásra is hajlamosíthat. A lőporos hordó tetején üldögélve is képesek lehetünk elhitetni magunkkal, a dolgok már nem is mehetnének jobban sem a nagyvilágban sem társas kapcsolatainkban. Vagy, ha mégis érzékeljük a felborult egyensúlyt, úgy gondoljuk, elég a tüneti kezelés, néhány közhely és máris helyreáll a rend.

Csakhogy, mint már többször szó volt róla, a kardinális T kvadrát fókuszpontjában a Plútó áll. Ez a princípium pedig köztudottan nem éri be a felszínes megoldásokkal. Így, miközben egy Mérleg Hold-állásnál úgy érezzük: érzelmi biztonságunkhoz elengedhetetlen, hogy ápoljuk, fenntartsuk azokat a társulásainkat is, amelyek már egyre elviselhetetlenebb kompromisszumok révén sem tarthatók fenn, a Plútó ezek érdemi kezelését sürgeti. A Nap és az Uránusz együttállása saját érdekeink érvényesítése és személyes függetlenségünk kivívása/megtartása/visszaszerzése fontosságára hívja fel a figyelmet. Ezeket a törekvéseket jutalmazza hosszú távon a Nap /Uránusz és a Szaturnusz közötti trigon is.

A mindenáron való kompromisszumra törekvés helyett a T kvadrát, amelynek a Hold is részese, azoknak a kapcsolatoknak az elvágására szólít fel, amelyekben nem lehetünk önmagunk, méltányos adok – lapok helyett energiánk lecsapolása a cél. Így, az önként vállalt magányt követően egészségesebb társulásokat is kialakíthatunk. A paradoxon, hogy minél inkább önmagunk vagyunk, minél hatékonyabban állunk ki személyes igazságainkért, annál vonzóbb partnerekké válunk, csupán látszólagos.

Rossz álmok a legjobbkor: A Hold- Plútó kvadrát hatására olyan, kellemetlen tartalmak is felbukkanhatnak a tudattalanból, melyeket nem söpörhetünk többé a szőnyeg alá. (Pl. nagyon plasztikus rémálmok formájában, melyeket leggondosabb igyekezetünk ellenére sem tudunk ébredéskor elfelejteni. Ezek akár napokon át – vagy még hosszabb időn keresztül – is megragadhatnak emlékezetünkben. Ilyenkor jobb ötlet önként felhagyni az újabb elfojtási kísérletekkel. Éppen ellenkezőleg, bármennyire nyomasztók is, írjuk le őket részletesen, majd kezdjünk el dolgozni velük,  akár szakember segítségét is igénybe véve. A tudattalanból érkező figyelmeztetéseket megszívlelve ugyanis betegségeket, sorscsapásokat is megelőzhetünk, életünket, társas viszonyainkat új, egészségesebb alapokra helyezhetjük. Az Uránusz – Hold szembenállás megadja a belső munkához nélkülözhetetlen távolságtartást is.

Belső iránytűnkkel tájékozódni már csak amiatt is fontos, mert közvetlen környezetünkben és a nagyvilágban is rengeteg zavaros helyzet adódott az utóbbi időben, a közeljövőben pedig még többen lesz részünk. Az egymásnak ellentmondó hírek, a szemben álló felek érdekeinek megfelelő csúsztatások áradatában szinte lehetetlen megállapítani melyik félnek van igaza. A zavarodottságot tovább növeli, hogy nincsenek jó és rossz hősök, olyan ügyek és szereplők, akiknek/amelyeknek egyértelműen a pártjára lehetne állni. A kollektív modellek és ideálok összedőltek vagy összedőlőben vannak, így sokkal fontosabb, mint valaha, hogy ilyen- olyan elvárásrendszereknek és véleményvezéreknek való megfelelés helyett kialakítsuk saját, egyéni álláspontunkat. Egy esetleges háború/ nagy formátumú társadalmi-gazdasági változások előestéjén az egyéni túlélési stratégiák kimunkálása, szűkebb- tágabb környezetünk elvárásainak való megfelelés helyett saját igazságaink követése a szó szoros értelmében életmentő lehet.

 

 

Kapcsolódó:

 

Áprilisi előrejelzés

Karmikusan terhelt viszonyok: erőpróbáló Szaturnusz – Vénusz kapcsolatok

Vénusz – Szaturnusz kvadrát: a szív sebei

Most talán belátod, mennyire értékes vagy! Túlélési útmutató a Vénusz 2017-es retrográd időszakára

Ikerlángok, duálok és társaik…

Illik hozzám a párom?

Veszedelmes viszonyok 

Veszedelmes viszonyokra figyelmeztető jelek 

Megszállott szerelem 

Amikor értelmetlen a konzultáció

…és amikor sokat segíthet ….

Álomszimbólumok és értelmezésük

 

kapcsolat

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt szereti: