asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Telihold az Ikrekben 2016 december 14

Telihold az Ikrekben 2016 december 14

Kapcsolataink madártávlatból. Konfliktusok és megoldások

 

A decemberi telihold Bp idő szerint éjjel 1:05 –kor jött létre, az Ikrek 22°-án. Energiái a következő, december 29-én esedékes újholdig érvényesülnek.

Mint a korábbi bejegyzésekben szó volt róla, a teliholdak szoros kapcsolatban vannak az őket megelőző újholdakkal, jelen esetben a november 29-ivel. Az akkor vagy azóta megkezdett projektek, elindított folyamatok mostanra beérnek, vagy legalábbis megmutatkoznak az első eredményeik. A telihold a társulások (nem csak a párkapcsolatok, hanem minden fajtájuk) témáit is felszínre hozza, valamilyen módon kiegészíti a korábbi telihold témáit.

Jelen esetben számos jel utal a megbomlott egyensúlyra, arra, hogy társulásainkat csalódás, távolságtartás, ridegség uralja, a légkört viták, félreértések mérgezik. Azonban adott a lehetőség a megbékélésre is, valamint arra is, hogy a konfliktusok hatására kreatív, valamennyi felet kielégítő megoldásokat keressünk, ne pedig öncélúan fokozzuk a feszültségeket.

 

telihold-es-parocska

 

 

Borongós előzmények

 

A teliholdat megelőző nap nem tartogatott túl pozitív élményeket: a Hold- Neptun kvadrát hatására visszaköszönhettek a 2015-ös év és 2016 első 9 hónapjának alaphangulatát megadó Szaturnusz Neptun kvadrát, valamint a tavaszt és a nyár elejét összekuszáló változó T kvadrát élményei. Az újonnan felszínre kerülő információk ezúttal is illúziórombolók lehettek. A jó hír az, hogy az illúzióknak nincs valóságalapjuk, a ténylegesen létező dolgok azonban ezúttal is kiállták az idő próbáját .

(Persze tudom, ezek a bölcsességek csekély vigaszt nyújtanak egy olyan helyzetben pl.  amikor nemrég megismert, ügyeletes „igazinkról” kiderül – mondjuk, Ikrek Hold idején stílszerűen közös ismerősök pletykálják el – hogy titokzatos eltűnéseinek nem a zsúfolt munkaidő, hanem az ő másik, velünk párhuzamosan ápolt „igazi” kapcsolata az oka. Ilyenkor persze jó kérdés, hogy kizárólag ő hibáztatható-e a kétkulacsosságért, vagy saját ragaszkodásunk is a rózsaszín szemüveghez, amelytől a legordítóbb jelek ellenére sem voltunk hajlandók megválni)

 

Feszültségforrások

 

A telihold-képlet arról tanúskodik, hogy feszültségekből továbbra is kijut, hiszen a Neptunnal képezett kvadrátot követően a Hold szembenállást képezett a Szaturnusszal . Ez a formáció magányt, szomorúságot, elszigeteltséget áraszt. Érzéseinket nehezen tudjuk megosztani másokkal, vagy pedig azok a legkevésbé sem vevők rájuk. Lehet, hogy egy nálunk sokkal idősebb vagy sokkal fiatalabb személlyel nem találjuk a közös hullámhosszt, roskadozunk az iránta érzett felelősség vagy bűntudat súlya alatt.

Telihold az Ikrekben, 2016 dec 14

Telihold az Ikrekben, 2016 dec 14

 

A Jupiter – Uránusz szembenállás (december 23-án pontosul be, de már most is erőteljesen érződik) felturbózza szabadságvágyunkat és ingerek iránti éhségünket – tovább fokozva ily módon a feszültséget. Erős késztetést érezhetünk, hogy azonnal reagáljunk helyzetekre, lázadozzunk, minden türelemre, megfontoltságra intést provokációnak érzünk. (Vagy, ha nem ránk jellemző ez a magatartás, mi szenvedhetünk környezetünk impulzivitásától. ) A felhalmozódott feszültséget váratlan események fokozhatják robbanássá. Minél jobban szenvedünk korlátainktól, minél jobban igyekeztünk elfojtani valamelyik személyiségrészünket, ezek a változások annál felkavaróbbak lehetnek.

 

Mondanom sem kell, ilyenkor csak rontunk a helyzeten, ha önsajnálatba merülve megpróbálunk a másikban bűntudatot kelteni (de a jogos felelősségre vonásra sem ez a legideálisabb alkalom).  Párkapcsolati nézeteltéréseinket sem feltétlenül ezekben a napokban kell tisztázni: a rossz hangulat ugyanis akár szakításhoz is vezethet. Legjobban tesszük, ha ahelyett, hogy a mások háza előtt söprögetünk, kizárólag a saját portánkon igyekszünk rendet rakni.

Kreatív megoldások  lehetőségei

 

Szerencsére az ezzel párhuzamosan ható, kedvező fényszögek hatására a robbanások ígéretes áttörésekké szelídülhetnek. A Hold egyszersmind trigont képez a Jupiterrel, amelyek hatására könnyen oszthatjuk meg érzelmeinket szeretteinkkel, szívélyes fogadtatásra találunk, kellemes társasági élményekben lehet részünk. Személyenként változik, hogy ez a formáció arra utal-e, hogy a kezdeti távolságtartást követően megtörik a jég és közel kerülünk a számunkra fontos emberhez/emberekhez, vagy pedig arra utal, hogy nem kell kiszolgáltatottan elviselnünk partnerünk/ egy kisebb –nagyobb csoport rideg bánásmódját, hiszen vannak éppen elegen, akik szeretettel fogadnak bennünket.

 

A Hold szextilt képez az Uránusszal is, ez a formáció pedig kedvez a váratlan találkozásoknak, izgalmas eseményeknek. Hatására mi magunk is vállalkozóbb szelleművé válunk, nyitottabbak vagyunk a változásokra és aktívabban is keressük azokat.

 

Az Uránusz és a Szaturnusz közötti trigon hosszabb távon is azt sejteti, hogy a kozmikus forradalmárnak ezúttal nem szükséges valamilyen drámai robbantást előidézve kitörnie a szaturnikus béklyókból. Életünk talán nagy változások előtt áll (2016 vége és 2017 első hónapjai különösen azoké, lesz eseménydús, akiknek bolygói vagy horoszkóptengelyei kardinális jegyekben, tehát a Kosban, Rákban, Mérlegben, Bakban állnak), de az átmenet most tudatosabban tervezhető, módszeresebben hajtható végre, nem pedig egyik napról a másikra zajlik. Így könnyebben is alkalmazkodhatunk majd hozzá, lesz idő végiggondolni, stratégiákat készíteni.

Némi rugalmassággal és kreativitással az új elemeket beépíthetjük a régi keretekbe, a változásokat nem kell megrázkódtatásoknak követniük. Megmaradhatunk úgy is a régi, biztonságos kerékvágásban, hogy merőben új dolgokat is kipróbálunk. Egy váratlan felismerés vagy kedvező „véletlen” pillanatok alatt megoldást hozhat régi problémáinkra is. Ha ösztöneinkre hagyatkozunk, teret engedünk spontán késztetéseinknek, a legjobbat hozhatjuk ki egy eredetileg nem túl ígéretes helyzetből is.

 

A Jupiter a Szaturnusszal is szextilt képez, ami szintén kedvez a növekedésnek. Ha az előző hónapokban zsákutcában is éreztük magunkat, most lehetőségek tűnnek fel a láthatáron. Persze nem mindegyik egyformán értékes: egyaránt használnunk kell valóságérzékünket és ítélőképességünket ahhoz, hogy eldöntsük: melyek azok, amelyeket érdemes megragadni, melyek azok a társulásaink, (párkapcsolat, barátság,  szakmai, üzleti együttműködés, stb – a születési képlet adottságaitól függően) amelyek mellett ki kell tartanunk, amelyek kisebb –nagyobb átalakítással életképesek, és melyek azok, amelyekből el kell távolodnunk.

 

Ezek a kérdések egyébként már a november 29-i újhold idején is aktuálisak voltak, a végleges választ pedig valószínűleg csak a későbbi hónapok hozzák meg. De a jelenlegi telihold hozzásegíthet, hogy egy tárgyilagosabb és kiegyensúlyozottabb képet alkossunk kapcsolatainkról – madártávlatból . Ha egyszerre vagyunk tudatában saját szükségleteinknek és szándékainknak, valamint környezetünkének is, világosabb képet alkothatunk a társulásaink egyensúlyát felborító eltérésekről is, így pedig, most vagy akár a későbbiekben nagyobb szabadságunk lesz eldönteni, hogyan kezeljük ezeket.

 

 

Kapcsolódó

 

Decemberi előrejelzés

Illik hozzám a párom?

 

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt szereti: