asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Érzelmi szakítópróbák – életmentő műtétek

Érzelmi szakítópróbák – életmentő műtétek

Reklámok

Nem kezdődött zökkenőmentesen a hét, az utolsó napok pedig további bonyodalmakat tartogatnak. ezek a hatások a hónap hátralevő részében is érvényesülnek.

 

 

erzelmi-szakito-cmim

A 23-án bepontosult Szaturnusz – Merkúr együttállás energiái még javában hatnak. Ez kedvezőtlen esetben terméketlen vitákat, álláspontjukhoz dogmatikusan ragaszkodó beszélgetőpartnereket, az információcsere különféle típusú megrekedését (kommunikációs zsákutcáktól a kommunikációt szolgáló műszaki cikkekben keletkező zavarokat, rendszerhibákat), késéseket eredményezve. Kedvezőbb esetben arra használjuk ki a kényszerszünetet, hogy felülvizsgáljuk gondolatainkat, eszméinket, keressük a pontosabb önkifejezés lehetőségeit. Végiggondoljuk, hogy az álláspontok további ütköztetése vagy közelítése, netán az adott kommunikációs csatorna ideiglenes vagy végleges lezárása szolgálja-e jobban a javunkat.

Ha nem akarjuk erőnek-erejével a másik félre kényszeríteni álláspontunkat, az egyetértés vagy egyet nem-értés kierőszakolása helyett éberen, kívülállóként figyeljük kommunikációnk mintázatait, arra is van esély, hogy a november 26-i Merkúr – Uránusz trigon hatására váratlan megoldások, gondolatsziporkák oldják a bemerevedett frontvonalakat. Az is előfordulhat, hogy egy hirtelen szempontváltás hatására okafogyottá válik, a hangsúlyok és prioritások felcserélődnek. (Ld. novemberi előrejelzés)

Könnyed szárnyalásban azonban ne reménykedjünk, hiszen november 25-én egy Vénusz – Plútó együttállás (Bak 15°) – egyszersmind kettőjük Jupiterrel képezett kvadrátja teszi sűrűvé a légkört. Ez a hatás már az előző néhány napban is érvényesült és a következőket is átszínezi, majd a Vénusz és Uránusz 29-én bepontosuló kvadrátja viszi tovább az impulzust.

A Vénusz és a Plútó találkozásai rendkívül intenzív érzelmi tapasztalatokat jelölnek, akár csúcspontokról, akár mélypontokról legyen is szó. A helyzeteket a végletekig kiélező Plútó jelenléte miatt valamilyen válság, dráma sokkal valószínűbb, mint a mámor extatikus pillanatai. (Legjobb esetben az előbbi fázisból eljuthatunk az utóbbiba, de ennek a kevésbé kellemes fordítottja is lehetséges).

A fényszög hatása leginkább a párkapcsolatok, társulások területén érhető tetten. A jogos vagy alaptalan féltékenység, a felek érzelmi intenzitása és elvárásai-, az adok és a kapok közötti különbség akkor is kiborogathatja a csontvázakat a szekrényből, ha a 24-25-én Mérlegben haladó Hold, a Jupiterrel karöltve  további kompromisszumokat, kikozmetikázást sürgetne, csak hogy a régi kerékvágásban folytatódhassanak a dolgok. (A tranzit különösen azokra hat erősen, akiknek képleteiben a Bak, Mérleg, Kos, Rák 12 – 16 fokain állnak bolygóik).

Bár a fényszög hamarosan felbomlik, az általa jelzett tapasztalások és feladatok hosszabb távon is érvényesek. Intenzitása, a vele járó érzelmi, hangulati hullámvasutazás miatt az általa hordozott üzenetek is félreérthetők. Ez a későbbiekben elhamarkodott döntések, önmagunknak és másoknak feleslegesen okozott szenvedés forrása lehet, így megérdemel néhány szót.

 

Bénító fájdalomban

lany-szivvel   Különösen azért, mert társas kapcsolatainkat egyszerre hatja át valamilyen merevség, bénultság (pl. megreked egy vita anélkül, hogy tényleges megoldás születne, a hozzánk legközelebb állókról úgy érezzük, mintha tőlünk karnyújtásnyira, de egy párhuzamos, a mi világunktól üvegfallal elválasztott univerzumban lennének, a kontaktusteremtés legcsekélyebb esélye nélkül) és rendkívül intenzív érzelmi állapotok. (Szeretjük, gyűlöljük és/vagy mindkettőt egyszerre, okkal vagy ok nélkül a pokolba kívánjuk, de nem tudunk nélküle élni, akkor is úgy érezhetjük, hogy mindenre és annak az ellenkezőjére is hajlandók vagyunk, hogy újra minden a régi legyen, ha Napnál is világosabb, Isten sem egymásnak teremtett bennünket, stb . A vergődés közben talán még mi magunk sem vagyunk tudatában a háttérben zajló hatalmi játszmáinknak)

A görcsös erőfeszítések ellenére azonban a helyzet egy milliméternyit sem mozdul előre, vagy legalábbis nem az elvárásaink szerinti irányba, és ettől minden még görcsösebbé, még elkeseredettebbé válik. Az óráról –órára növekvő feszültség aztán garantálja a hónap utolsó napjaiban esedékes uránuszi robbanást is. (Szakítások, balesetek, önmagunk –és egymás rombolásának különböző formái)

A bolygóknak pénzügyekkel, gazdasággal kapcsolatos analógiái miatt az anyagiak terén is szerezhetünk nagyon szélsőséges élményeket.

Megváltottabb síkokon

 

erz-szakitoprobak-jo  Pedig a fentebbi forgatókönyvek el is kerülhetők, ha tisztában vagyunk a megváltottabb megélési síkokkal.

Való igaz, hogy ezek a princípiumok tartogatnak fájdalmas élményeket is, de még ezeknek sem az a céljuk, hogy menthetetlenül elsüllyedjünk a szenvedés és az önsorsrontás bukóspiráljában.

Bár az elvégzendő feladat, az érintett életterületek, megélési forma személyi horoszkóponként szerint változik, le lehet vonni néhány általános következtetést is.

A feladat talán csakugyan az, hogy górcső alá vegyük kommunikációs mintáinkat, társulásainkat (nem csupán a párkapcsolatok, hanem más jellegűek is), érzelmi sztereotípiáinkat, anyagiakhoz, biztonsághoz való viszonyulásunkat. A nagyfokú diszkomfortérzet (tehát nem az ilyenkor, a legjobb kapcsolatokban is megjelenő feszültségek, nézeteltérések) annak a csalhatatlan jele, hogy nem csupán a másik fél viselkedése, hanem a saját viszonyulásunk is kívánnivalót hagy maga után. (Ez akkor is igaz, sőt, még csak akkor igazán, ha látszólag bennünket károsítottak meg, hagytak el, csaltak meg, bántalmaztak, fosztottak ki akár lelki-érzelmi, akár fizikai értelemben is.)

A szaturnuszi és plútói hatásokra egyaránt jellemző bénultság, tehetetlenség nem arra utaló jel, hogy még keményebben kell próbálkozni a varázslat megtörésével, hanem inkább figyelmeztetés. Mielőtt újra reagálnánk, feltétlenül kezdeni akarnánk valamit a helyzettel, a partnerrel, álljunk meg és reflektáljunk. Ne csak társunkra, hanem magunkra  is.

Kellő alapossággal vizsgálódva a házunk táján egész biztos találunk olyasmit is, ami megérett a szelektálásra. Igen, lehet, hogy ez maga a párkapcsolat/társulás/ barátság lesz. A döntésnél a praktikus és pragmatikus Bak Vénusz kritériumai  a mérvadók.

Az alábbi kérdések se nem fennköltek se nem romantikusak, de közelebb visznek a helyzet tárgyilagos megítéléséhez. Mit adok bele ebbe a kapcsolatba  (természetesen nem csak anyagiak, hanem idő, energia, figyelem, gyengédség, törődés, szexualitás, stb ) és mi jön vissza belőle? Ki milyen arányban ad és kap ? Feltöltődöm az együttlétektől, több életerőm, energiám, önbizalmam lesz-e tőlük, arra motiválnak-e vajon, hogy a legjobbat hozzam ki magamból, jobban kibontakoztassam-e lehetőségeimet ? Úgy érezzük, hogy szárnyakat adunk egymásnak, verhetetlen csapatot alkotunk? Vagy épp ellenkezőleg, kiszikkaszt, kiszárít, miközben a regenerációra, hobbikra, tanulásra, szellemi fejlődésre, karrierünk építésére szánt időből vesz el? (Ld. Medeától Don Joséig) Fekete lyukként szívja el energiáinkat, esetleg nem „csupán” lelkileg, érzelmileg, hanem fizikailag is bántalmaz bennünket? (Veszedelmes viszonyok) ebben az esetben a következtetés is egyértelmű – bár ez talán még mindig nem a cselekvés ideje.

Máskor az derül ki, hogy az elválás valóban nem a legjobb megoldás: a kapcsolatnak (és ezen belül saját hozzá állásunknak is) csupán át kell alakulnia ahhoz, hogy tovább működhessen. (Az átalakulás maga is egy plútói téma – mint a Plútó archetípusa című bejegyzésben már szó volt róla, ilyen tranzitok esetén általában az ítéltetik halálra, ami már nem képes átalakulni)

Ismét máskor pedig mindössze arról van szó – bár ez sem kevés áldozat – hogy saját viselkedésünknek valamelyik elemétől kell megszabadulni. (Az ilyesfajta erőpróbáló Vénusz – tranzitok idején az egyik legjellemzőbb kihívás valamilyen, a princípiummal analógiába hozható függőség, pl. dohányzás, alkoholfogyasztás, étkezési rendellenesség, költekezés – és persze a társfüggőség felszámolása is. Persze, ez egy hosszabb távú, több hónapos, ha nem egyenesen éves folyamat, de akkor is jó ötlet a közelgő Vénusz – Uránusz kvadrát energiáit felhasználni az ilyesfajta áttörésekre).

Fentebbiek ellenére azonban ez még mindig nem a nagy horderejű döntések ideje, illetve nem mindig azoké. A kivételesen szélsőséges helyzetektől és kapcsolatoktól eltekintve jobban tesszük, ha kivárjuk, míg a Mars, a Jupiter , Szaturnusz  – majd később a Vízöntőben haladó Vénusz  kedvező fényszögeinek köszönhetően jobb rálátással, higgadtabban, dráma-mentesebben és hatékonyabban kezelhetjük ügyeinket.

 

Novemberi előrejelzés

Medeától Don Joséig

Plútó archetípusa

Veszedelmes viszonyok

Illik hozzám a párom ?

 

 

kapcsolat

 

 

Képek:  Emotional drawings 

Reklámok

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt kedveli: