asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Őszi rendrakás

Őszi rendrakás

Reklámok

Köztudott, hogy mielőtt helyükre kerülnek a dolgok, először alaposan össze kell kuszálódniuk….

 

osz-fa-a-barlang-elott

 

 

A Merkúr direktbe vált

Sokunk nagy megkönnyebbülésére szeptember 22-én a Szűz 14°-án a Merkúr abbahagyja augusztus vége óta tartó tolatását. Persze ez nem jelenti, hogy egyik pillanatról a másikra egyenesbe jönnek ügyeink, hiszen a direktbe fordulás napjai is sok zűrzavart tartogathatnak.

Jelen esetben ezt fokozza, hogy a Hold az Ikrekben halad, a nap elején egy változó nagy kereszt formációt képezve a Szaturnusszal (Nyilas), Neptunnal (Halak), Merkúr (Szűz).  Ebből a sok felfordulást, csapdahelyzetet jelző alakzatból már a nyár elején ízelítőt kaphattunk. A jelenlegi szerencsére még ma felbomlik, de ez nem vet véget a zűrzavarnak. Estefelé ugyanis már egy Hold- Mars szembenállás borzolja a kedélyeket.

Ha valamikor, ezen a napon nagyon jó ötlet gondolkodni is mielőtt megszólalunk (ezt a gyakorlatot persze kiterjeszthetjük a hét többi napjára is, sőt, ha beválik, akár egész további életünkben is alkalmazhatjuk), kerülni az értelmetlen vitákat, energiáink szétszórását, no és a közlekedésben sem árt óvatosnak lenni.

A Merkúr és a Plútó közötti trigon , amelynek hatását a következő pár napban (nagyjából szept 27-ig ) profitálhatunk, nagy segítséget nyújthat abban, hogy összeszedettebbekké váljunk, a legnagyobb zűrzavarban is a lényeges feladatokra koncentráljunk, egy esetleges konfrontáció előtt alaposan mérlegeljük: származik-e belőle valami gyakorlati hasznunk, valóban a helyzet tisztázásához vezet -e, vagy csak még jobban összekuszáljuk a szálakat.

 

Őszi napéjegyenlőség

 

Ugyancsak 22-én lép be a Nap is a Mérleg jegyébe.(Bp.16:22) Az őszi napéjegyenlőség egy új szakasz kezdetét is jelzi: az ilyenkor felállított képletből a következő, tavaszi napéjegyenlőségig terjedő időszak tendenciái is kiolvashatók. Jelen esetben, figyelembe véve a fentebb, meg a szeptemberi előrejelzésekben írtakat, ezek nem valami biztatók.

őszi napéjegy, 2016 szep 22

Jóllehet délutánra a nagy kereszt már felbomlik, a Merkúr, a Szaturnusz és a Neptun közötti változóT kvadrát éppen elég instabilitást jelez. A nap első felének interakcióitól sérült Hold ráadásul a Mars-szembenállás felé tart, a Merkúrral pedig a képletben még mindig kvadrátot képez,ami garantálja a további konfliktusokat.

A Mars és az Uránusz közötti, már nem pontos, de még mindig érzékelhető trigon egyaránt kedvez a váratlan, spontán megoldásoknak, az egyéni, kreatív utak megtalálásának akár a legnagyobb káosz közepette is, ugyanakkor arra is hajlamossá tehet, hogy abban a hiszemben, hogy eredeti, frappáns (….és gyors) megoldást találtunk egy helyzetre, hosszú időre hazavágjuk ügyeinket.

A Plútó – Merkúr trigon hosszabb távú eredményekkel kecsegtet- bár a türelmetlen tüzes és levegős jegyek talán szívesebben vágnák le a kanyarokat. Ebbéli igyekezetükben persze nagy az esély arra is, hogy pótcselekvésekre pazarolva idejüket (és nem utolsó sorban napról-napra jobban apadó anyagi tartalékaikat, elmenjenek valódi lehetőségeik mellett). A föld-és víz jegyeket, akik leginkább profitálni tudnának ebből az energiából, viszont az a veszély fenyegeti, hogy a bizonytalanság, kiszámíthatatlanság miatti nyomás, a rájuk záporozó rengeteg külső impulzus megosztja figyelmüket.

Ezek a hatások kollektív és egyéni szinten is érvényesülnek következő hónapok folyamán. Hogy személy szerint ki hogyan éli meg őket, függ a személyi horoszkóp sajátosságaitól és az illető tudatossági szintjétől. (Kézenfekvő, hogy minél magasabb az utóbbi, annál több szerepet kp a „szabad akarat” és „megváltottabb” megélési formák lehetségesek).

Ami biztosnak tűnik, hogy több a korlát, mint a lehetőség, a tiszta felismerésekért továbbra is meg kell küzdeni, megvalósításukat pedig keserves rendrakási folyamatok előzik meg. Ezekhez az eddigi struktúrák porig rombolása is hozzátartozik, és mivel a valóságérzékelés továbbra is problémákat okoz, nagyon valószínű, hogy hasznos és értékes dolgok is áldozatául esnek a tisztogatásnak. E tekintetben az ideológiai, világnézeti, vallási jellegű konfliktusok továbbra is – sőt, még csak az előttünk álló időszakban igazán -rengeteg kárt okozhatnak.

A biztonságos fedezék megtalálása, az anyagi és más értelemben vett stabilitás megteremtése, a helyes álláspont kialakítása egyéni feladat, de nem biztos, hogy mindenkinek sikerül. Azonban így is sokkal több sikerrel kecsegtet vállalni a kihívást, szembenézni eddigi eredményeinkkel és mulasztásainkkal, mint folytatni a valóságelhárítást és további kibúvókat keresni.

 

 

Kapcsolódó:

 

Holdfogyatkozás a Halakban, szeptember 16: “Atlantisz” tényleg elsüllyed?

Jupiter a Mérlegben 2016 szeptember 9 -2017 október 10

Rendszerhibák: napfogyatkozás a Szűzben

Szaturnusz – Neptun kvadrát: amikor minden darabokra hullik

Mars, Szaturnusz, Neptun: blokkolt cselekvés, zavaros helyzetek

Mi az igazság? Jupiter -Szaturnusz -Neptun változó T kvadrát, 2016.nyár

Sorsfordulók hírnökei (nap-és holdfogyatkozásokról általában)

 

Kapcsolat

Reklámok

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt kedveli: