asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » A Szaturnusz direktbe fordul : zsákutcák, vargabetűk, holtvágányok tanulságai

A Szaturnusz direktbe fordul : zsákutcák, vargabetűk, holtvágányok tanulságai

Reklámok

Sokunk megkönnyebbülésére augusztus 13-án a Szaturnusz abbahagyja március 25-én kezdődött tolatását és a Nyilas 9°-án direktbe fordul. Az elmúlt hónapok alatt bőséges idő állt rendelkezésünkre ahhoz, hogy pedzeni kezdjük: a késleltetéseknek, frusztrációknak, csalódásoknak más szerepük is lehet életünk megnehezítésén kívül. Még arra is rájöhettünk: mi mentünk szembe a sorsunk szabta irányokkal…

 

holtvágány 2

 

Az eddigi bejegyzésekben már volt róla szó, hogy a bolygók látszólagos hátrálásának időszaka mindig hordoz valamilyen karmikus töltetet. Ez különösen igaz a „Karma urának” is tartott Szaturnusz retrográd ciklusaira. Az idei, 2016. március 25 – augusztus 13 közötti szakasz kihívásait a Retrográd Szaturnusz 2016: a szerelem fáj című bejegyzés taglalta.

Ugyanennyire jelentős mozzanat az is, amikor a bolygó abbahagyja tolatását és direktbe vált. (További jó hír, hogy a legközelebbi, 2017 . április 5 – 2017. augusztus 25 közötti retrográd időszakig még alhatunk néhányat). Bár még messze vagyunk attól az időszaktól, amikor nagyobb sebességre kapcsolhatunk (ez valószínűleg csak a hónap vége felé történik meg, azt követően, hogy a Mars is maga mögött hagyta), már lehet némi rálátásunk, mit is akartak tanítani azok a helyzetek, amelyekkel az elmúlt fél év alatt szembetaláltuk magunkat.

 

hajó egy üvegben, szürreálisFigyelemre méltó „véletlen”, hogy most is hatnak azok az erőpróbáló  fényszögek, amelyek március végén, a tolatás megkezdése idején – ezért érdemes újra elolvasni az akkori bejegyzésekben írtakat.  Mi több, ezek a bolygókapcsolatok június folyamán is megismétlődtek, ezért biztosra vehető, hogy a sors valamit nagyon-nagyon nyomatékosítani akart ennek az időszaknak a tapasztalatain keresztül. A Szaturnusz – Neptun kvadrátról (Amikor minden darabokra hullik) és a Vénusz – Szaturnusz kvadrátról (Karmikusan terhelt viszonyok) már sok szó esett az elmúlt hónapok folyamán, így most csak annyit jegyeznék meg, hogy a tanulnivaló jó eséllyel összefügg:

 

  • érzelmi kapcsolatainkkal
  • általában véve társulásainkkal
  • pénzügyeinkkel, az anyagiakhoz való viszonyunkkal, önértékelésünkkel, mindazzal, amiből biztonságot merítünk,
  • álmainkkal, vágyainkkal, elvárásainkkal –és ezeknek a realitásokhoz való viszonyával (Itt pl. olyan kérdések merülnek fel, meg tudtuk-e valósítani őket, jogosak voltak-e vagy minden alapot nélkülöztek, megfelelő, elérhető célokba fektettünk vajon energiát vagy pótcselekvésekre, légvár -építésre apróztuk tartalékainkat és még sorolhatnánk)

 

Természetesen a fentebbiek csupán általános példák, hogy egyéni szinten kit, hogyan, milyen életterületeken érint, milyen levonandó tanulságok vannak, az a személyi horoszkóp adottságaitól függ.

A retrográd időszakra jellemző tehetetlenség vagy a „csupán” megfoghatatlan szorongás, rossz közérzet, depresszió, veszteségérzet a direktbe fordulás idejére konkrét tárgyat kap. Felismerések, később döntések is születhetnek. A homályban való tapogatózás helyett most szemügyre vehetjük, hol is tartunk valójában. Mivel ebben az esetben egy, már 2015 eleje óta ható Szaturnusz – Neptun kvadráttal is számolnunk kell, akár az is megtörténhet, hogy fényévnyire korábbi önmagunktól, eredeti céljainktól. Persze gyakran fordul elő, hogy éppen ezekből a teljesen elhibázottnak tűnő kitérőkből lehet a legtöbbet tanulni, de azért így sem öröm (az időveszteségről, elszalasztott lehetőségekről, elpazarolt energiáról már nem is beszélve) visszagyalogolni a zsákutcából és újra elindulni.

Vigasztaló, hogy a direktbe váltást követően a Szaturnusz által megkövetelt önvizsgálat mellett a külső cselekvésre is egyre több lehetőség adódik. És ehhez hozzátartozik a korábbi hibák korrigálása is.

 

 

Kapcsolódó:

 

Augusztusi előrejelzés

Újabb érzelmi gubancok

A Szaturnusz retrográd időszaka 2016: a szerelem fáj

Szaturnusz – Neptun kvadrát: amikor minden darabokra hullik

Retrográd bolygók: a beérett karma

 

Kapcsolat

 

Reklámok

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt kedveli: