asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Átmeneti állapotban….

Átmeneti állapotban….

Még egyszer a 2016- os  változó T kvadrátról

 

Az év első felében a Jupiter (Szűz) – Szaturnusz (Nyilas) – Neptun (Halak) T- kvadrátjának bonyolult és bizonyos szempontból zűrzavaros formációja gyakorolja majd a legerősebb befolyást.  Most hat a legintenzívebben. Mindaddig, míg el nem múlik befolyása, sok tekintetben nehéz lesz eldönteni, milyen irányban forrják ki majd magukat a világban és szűkebb környezetünkben, magánéletünkben zajló vagy a közelmúltban elindult folyamatok.

 

 

különleges felhők, vörös és szürke

 

 

A blogon már többször idézett Leslie Hale  így látja a helyzetet:

 

„Valóságaink, úgy személyes életünkben, mint kollektív szinten feloldódnak. És miközben valóságaink – vagy amiket azoknak hittünk, feloldódnak és szertefoszlanak – előttünk áll egy olyan időszak, amikor alá kell merülnünk a nagy ismeretlen mélységeibe, és csak ezt követően sejlenek fel a következő valóság körvonalai.

Ahogy fellazulóban van az előző éveket meghatározó (2010 – 2016 eleje) Uránusz – Plútó kvadrát, egyre világosabban látjuk az általa hozott változásoknak az eredményeit, a felfordulást, amelyet előidézett a világban. Ezek az 1930-as és az 1960-as évek közepebeliekhez hasonló gyökeres és visszafordíthatatlan változások. Ennek ellenére néhányukra már nagy szüksége volt a világnak.”

 

 

(E blog bejegyzései nagyon részletesen foglalkoztak az Uránusz – Plútó kvadráttal és az általa jelzett változásokkal. Bővebben:

 

Az utolsó csattanás ( 2016. január – február)

Vulkán fölött (2014 december)

Próbatételek életre – halálra (2014 december)

Uránusz – Plútó kvadrát (2014 december)

Ami jön fogadjátok, ami megy, engedjétek (2014 tavasz)
(Plútó – Uránusz kvadrát Nagy Kereszt, vérholdak)

Az összeomlás és az újjáépítés mintázatai (2013 nyár)
A történelmi és az asztrológiai ciklusok meglehetősen szoros kapcsolatban állnak egymással.

Újabb robbanékony találkozás: újra egzakt Plútó – Uránusz kvadrát (2013 tavasz)

 

 

„A végeredményről teljes képet természetesen csak a történelem nyújthat majd. Csakhogy jelenleg és a közelmúltban is éppenséggel a történelmet éljük. Ha ezt nem értitek meg, majd megértitek ez után.

A kormányok nagy átalakulásokon mentek keresztül, megváltoztak a törvények, a szabályok és a társadalmi szokások. Vagyonok vesztek el, egzisztenciák mentek tönkre. A dolgok már nem lesznek olyanok, mint azelőtt. De egyikünk sem élhet a múltban, siker csak abból születik, ha itt vagyunk a jelenben és tervezzük jövőbeli életünket.

Teljesen mindegy, milyen politikai nézeteket vallasz, hogyan vélekedsz a transznemű mosdókról, a közel-keletről érkező menekülthullám témájáról, az (amerikai) elnökválasztásról, stb. Kollektív szintén jobban megváltoztunk, mint az első pillantásra tűnik, visszatekintgetni merő időfecsérlés, hiszen nincs visszatérés. Jelenleg ez az egyetlen biztos kiindulópont.

Ez nem azt jelenti feltétlenül, hogy a világ rossz hely lesz, csak más. A világ lehet szép és jó hely is, és nekünk az a dolgunk, hogy a lehető legtöbbet hozzunk ki életünkből azon a kis szögleten, amelyet elfoglalunk benne. Nem volt ez másképp akkor sem, amikor a 30-as években majd a 60-as évek közepén új idők jöttek. Azok az idők örökre elmúltak, az akkori életstílussal egyetemben, és mi most ugyanolyan ismeretlen tartományokban járunk, mint elődeink 1935-ben és 1965-ben.

Ebben az időszakban sokan nem látják majd a fáktól az erdőt és ez egyéni és kollektív szinten is rengeteg problémát okozhat. (A T- kvadrát hatása egyébként az év nagy részében érződik.)

A Neptun elhomályosítja tudatunkat és ítélőképességünket, a Szaturnusz kemény leckéken keresztül tanít, a Jupiter pedig  – jó- és rossz értelemben  -felnagyít. E három bolygó hatásának kombinációja gyakran eredményez zavarodottságot, keserűséget és a tisztánlátás hiányát. Jelzi egy régi korszak hanyatlását is, egy korszakét, amelyet megismertünk, elsajátítottuk a leckéit – és most rá kell találnunk az újra és helyet kell csinálnunk neki.

Az új felbukkanása azonban időbe telik és pontosan ez a probléma.

Mi a valóságos és mi nem ? Ez a legfontosabb kérdés, amelyre ebben az időszakban választ kell találnunk.

Ami valóságosnak tűnik, talán nem is az, és ami valószerűtlennek tűnik nagyon is valóságosnak bizonyulhat. Ezeket a feladványokat akkor kezelhetjük a leghelyesebben, ha nem akarjuk kétségbeesetten , most, mindenáron megoldani őket, ha nem cselekszünk ködös neptuni sugallatok, kiforratlan ötletek, szaturnuszi előítéletek, jupiteri dogmák hatására, hiányos tények birtokában.

Ebben az időszakban tulajdonképpen nem dönteni kellene, hanem megfontoltan, tudatosan két lábbal a valóság talaján állni, szem előtt tartani céljainkat, feltérképezve külső- belső erősségeinket. Egyértelmű, hogy azok, akik szilárd belső vázzal rendelkeznek, sokkal könnyebben birkóznak meg a zűrzavar, káosz, és őrület időszakával, mint akik nem. Amennyiben képletedben bolygók állnak a változó jegyek (Ikrek, Szűz, Halak, Nyilas) 15 – 10 fokán, valamilyen értelemben hatással lesz életedre ez az erőteljes T kvadrát és megváltoztatja azt.

Miközben ez a jelentős tranzit kifejti hatását a világban, megváltoztatva külső valóságunkat, belső szintjeinken is nagyszabású változások mennek végbe. Ezek a zavarosan örvénylő energiák egész nyáron át, 2016 őszéig éreztetik a hatásukat, és csak ezt az időszakot követően nyerhetünk nagyobb rálátást a végeredményekre. Egyéni és kollektív szinten, november környékén talán megbánunk bizonyos, ez idő tájt hozott döntéseket.

Vigasztaló azonban, hogy ez az időszak nem fog sokáig tartani és végül mindannyian úgy érezhetjük, hogy abbéli igyekezetünkben, hogy ráleljünk új utunkra, felülemelkedtünk korlátainkon. Olyan időket élünk, amikor (előrelátással és gyakorlatias gondolkodással) új valóságokat is létrehozhatunk régi álmainkból.”

 

 

Teljesebb képet tehát csak a T- kvadrát felbomlása után kaphatunk. 2016. szeptember 9-én a Jupiter átlép a Mérlegbe, 2016. szeptember 27-én pedig a Mars is jegyet vált: az idealista, jövőben élő Nyilas jegyéből a Bakba lép. Erről a tranzitról majd bővebben is szó esik, előzetesként elég annyi, hogy igazából ebben az időszakban, vagyis 2016. szeptember 27 – 2016. november 9. között kezdhetünk valós reális képet alkotni arról,  merre is tartunk valójában.

Október folyamán a Mars egy sor erőpróbáló kapcsolatot is képez a lassúbb mozgású bolygókkal (kvadrátot a Jupiterrel okt. 1 – 10 között, együttállást a Plútóval – okt.26 között, október 26 – november 7 között pedig az Uránusszal ).  Az egész hónap tehát intenzív – és konkrét (ne feledjük, a Bak föld jegy!) változások jegyében zajlik.

 Jó esetben ez annyit jelent, hogy a több mint fél éven át tartó, lélekölő egy helyben toporgás után végül mégiscsak elindulunk. (Fontos szempont, hogy akkorra kezd el lazulni a Szaturnusz  – Neptun kvadrája is, amely annyi gyötrelmes kételyt, bizonytalanságot hozott 2015 eleje óta.) Ha nem is vagyunk biztosak minden részletben, az eddigieknél világosabban látjuk céljainkat. Jobban tudjuk, mit akarunk és mit nem. Ahhoz azonban, hogy elinduljunk az új irányokba, be kell csuknunk néhány régi ajtót is magunk mögött – a Plútó és az Uránusz erőpróbáló fényszögei pedig azt jelzik, hogy ez akár nagyon fájdalmas elszakadási folyamat is lehet.

Kevésbé szerencsés, ha most derül ki, a 2015 eleje óta eltelt időszakban zsinórban hoztuk a rossz döntéseket. Ebben az esetben ugyanis drámai összeomlások sorozata kényszerítheti ki az irányváltást. (Ahány egyén annyiféle forgatókönyv lehetséges: attól függően hova esnek az erőpróbáló fényszögek, lehetnek magánéleti, párkapcsolati, szakmai, pénzügyi összeomlások, vagy mindezek együttese.) Több mint valószínű, hogy kollektív szinten is ekkorra kezd kristályosodni, hova vezetnek a jelenleg még többféle irányt is vehető folyamatok.

 

 

 

 

Kapcsolódó

 

2016 június

Karmikusan terhelt kapcsolatok, neptuni szövevények és társaik

 

Változó T-kvadrát, Jupiter Szaturnusz kvadrát

 

A lehetőségek korlátai: újra egzakt a Jupiter – Szaturnusz kvadrát

Mi az igazság ? Változó T kvadrát – 2016 nyár

Szaturnusz – Neptun kvadrát: amikor minden darabokra hullik

Jupiter – Neptun szembenállás: újabb népvándorlás?

Jupiter – Szaturnusz kvadrát (2015 nyár)

A Jupiter és a Szaturnusz ciklusai

Túlélési technikák átmeneti állapotokra (Jupiter – Plútó trigon, változó T – kvadrát)

A cukor és az ostor esete (nagy földtrigon, T kvadrát, nagy kereszt, 2016 május, június)

 

Bolygójátékosok: Jupiter  a Szűzben, Szaturnusz a Nyilasban, Neptun a Halakban

 

A Jupiter áthaladása a Szűz jegyén

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Szaturnusz a Nyilasban

A Szaturnusz visszatér a Nyilasba

A Szaturnusz princípiuma és a depresszió

Retrográd Szaturnusz 2016: a szerelem fáj

Karmikusan terhelt viszonyok ? Vénusz – Szaturnusz kapcsolatok

 

 

Kapcsolat

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt szereti: