asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Retrográd bolygók: a beérett karma

Retrográd bolygók: a beérett karma

A feliratkozás megerősítést igényel!Nézz be a spam mappádba, ha nem találod a kiküldött megerősítő emailt.

Az előttünk álló hetekben  azért sem számíthatunk látványos haladásra, mert az asztrológusok által figyelembe vett tíz bolygó közül öt (Merkúr, Mars, Jupiter, Szaturnusz, Plútó) retrográd mozgást végez. Ez a ritka jelenség jelentősen lelassíthatja a dolgokat. A hátráló bolygók karmikus hatásokra is utalhatnak.

 

 

Sorskerék. Saját Tarot-verzió, egy 2007-es álom alapján

Sorskerék. Saját Tarot-verzió, egy 2007-es álom alapján

 

Jóllehet gyűlöljük, ha késleltetnek bennünket, a hátráló bolygók arra figyelmeztetnek, hogy jó néhány régi üggyel foglalkoznunk kell, mielőtt tovább léphetünk. Réges – rég megoldottnak vagy elfelejtettnek hitt témák is előkerülhetnek:  a múlttal való találkozás, a függőben maradt ügyek lezárása, az eddigi tettek következményeivel való szembesülés (úgy is, mint karma), elkerülhetetlennek tűnik.

 

Bár a korábbi bejegyzésekben már volt szó róla, térjünk ki röviden arra is, melyik tolató bolygótól mire számíthatunk.

 

A retrográd Merkúr (2016. április 29 – 2016. május 22) lelassíthatja a kommunikációt ; ez az utazásokkal, ügyintézéssel, szerződésekkel , okmányokkal, levelekkel, műszaki eszközökkel, járművekkel  kapcsolatos bonyodalmak és késedelmek klasszikus formációja. Eddig rejtett információk is felszínre kerülhetnek. (Bővebben: Csigatempóban hátrafelé)

A tolató Mars ( 2016. április 17 – 2016. június 30) hatására energiaszintünk alacsonyabb a szokásosnál, illetve kiszámíthatatlanul változik.  Mint korábban már szó volt róla, ebben az időszakban jó eséllyel alulmaradunk, ha konfliktusokat kezdeményezünk. Peres ügyeket, vállalkozásokat sem szerencsés indítani.   (Bővebben: A Mars áthaladása a Skorpió és a Nyilas jegyén, Mélységeink ösvényein, Szenvedélyünk, erőnk, céljaink visszaszerzése)

 

Fókuszban az egészség, állóképesség

A többi retrográd bolygó és a változó T kvadrát hatásaival kombinálódva a tolató Mars súlyos egészségi problémákat is jelezhet. Az alább felsorolt tünetek a fentebb bemutatott befolyások együttes hozadékai. (Természetesen az asztrológiai elemzés semmilyen körülmények között nem adhat diagnózist, csupán felhívhatja a figyelmet a lehetséges zavarokra.  Ezek pontos megállapítása, kezelése azonban kizárólag az orvosokra tartozik. )

  • A folyamatok lelassulnak – beleértve a szervezetben zajlókat is, ami pl. azt jelenti, hogy a sérülések nehezebben gyógyulnak (ezért, és az ebben az időszakban szokásosnál gyakoribb, téves diagnózisok, műhibák miatt, halasszuk el a műtéteket, ha csak nem életmentésről, sürgősségi helyzetekről van szó.) Az anyagcsere is lelassul, így pl. fogyókúra esetén sokkal többet kell dolgoznunk azért, hogy meglátszódjanak az eredmények, a kilók viszont pillanatok alatt felszaladnak …és maradnak.

 

  • Az emberek hajlamosabbak a balesetekre, mint általában (sokszor éppenséggel azért, mert dühödten próbálnak siettetni valamit). Az elnyomott düh, a külvilágban egészséges teret nem kapó energiák legyengítik az immunrendszert, depressziót, egészen az öngyilkosságig fajuló önrombolást, autoimmun betegségeket, allergiás reakciókat, gyulladásokat okozhatnak: különféle tályogok, gennyes sérülések, homloküreg gyulladás, migrén, fogakkal kapcsolatos problémák jelentkezhetnek.

 

  • A nehezen diagnosztizálható, időről-időre visszatérő, nehezen kikezelhető panaszok szintén jellemzők lehetnek erre az időszakra . (A folyamatosan kiújuló fekélyek, tályogok az ilyen típusú egészségi problémák különösen alattomos változatai). A mérgezésekből (az ételmérgezést is beleértve), gyógyszerek túladagolásából, nem megfelelő alkalmazásából is komoly gondok adódhatnak. Fennáll a járványok kitörésének veszélye is.

 

  • A szenvedélybetegségek, különféle lelki zavarok, a torzult valóságérzékelés, tévképzetek –és az ezekből adódó balesetek illetve agresszív bűncselekmények szintén jellemzők lehetnek.

 

 

A tolató Plútó (2016. április 17 – 2016.szeptember 26) , Jupiter ( 2016. január 8 – 2016. május 9) és a Szaturnusz ( 2016 március 25 – 2016. augusztus 13) hatására az a benyomásunk támadhat, hogy szűkebb –tágabb környezetünk Csipkerózsika-álmot alszik. Ez, képlete adottságaitól függően mindenkit másképp érint: a kedélyes eseménytelenség kiélvezésétől az őrjítő tehetetlenség megtapasztalásáig elég széles a skála. Persze, történnek dolgok, zajlanak találkozások, gyakran kerülnek elő múltunk szereplői, vagy különféle korábbi helyzetek ismétlődnek (nem feltétlenül ugyanazzal a végeredménnyel) de valahogy mégis mintha állna az idő, esetenként pedig egyenesen az a benyomásunk támadhat, hogy visszafelé megy.

 

 

Karmikus szembesülések

 

Szerencsekerék, Rider - Waite Tarot

Szerencsekerék, Rider – Waite Tarot

Miközben azonban a külvilágban nincsenek látványos változások, odabent nagyon sok minden zajlik. Jövőnket tervezve, a fejlődés új irányait fürkészve, rájövünk: bizonyos helyreigazításokra is sort kell kerítenünk. A retrográd  mozgású bolygóknak  számos karmikus vonatkozásuk is van. Előfordulhat tehát, hogy most szembesülünk azzal, milyen gyümölcsöket hoznak az eddig elültetett magvak. Számos, eddig levegőben lógó helyzetnek a végeredménye is megmutatkozik, és úgy tűnik, mintha nem aktív játékosok, hanem lejátszott meccsek nézői lennénk.

Hogy kinél milyen formában és szinten nyilvánulnak meg a gátló és segítő erők, nem csak a horoszkóp egyéni adottságaitól függ, hanem attól is, hogy hogyan sáfárkodtunk eddig a szabad akaratunkkal kimunkálható lehetőségekkel.

A ki mint vet, úgy arat törvényszerűsége most is érvényesül. Feltehetően olyan mértékben részesülünk majd kozmikus támogatásban, amilyen sikeresen álltuk ki az eddigi próbatételeket, dolgoztunk mi magunk is akár esélytelennek tűnő helyzetekben is problémáink megoldásán, az időszak átvészelésén. Valószínűleg ennek függvényében ismerjük majd fel a kínálkozó lehetőségeket is, vagy megyünk el mellettük.

 

 

 

 

Kapcsolódó:

 

Májusi előrejelzés

A cukor és az ostor esete (nagy földtrigon, T kvadrát, nagy kereszt, 2016 május, június)

 

 

A T kvadrát elemei: Jupiter- Szaturnusz kvadrát, Jupiter – Neptun szembenállás, Szaturnusz – Neptun kvadrát

 

Szaturnusz – Neptun kvadrát: amikor minden darabokra hullik

Jupiter – Neptun szembenállás: újabb népvándorlás?

Jupiter – Szaturnusz kvadrát (2015 nyár)

A Jupiter és a Szaturnusz ciklusai

Túlélési technikák átmeneti állapotokra (Jupiter – Plútó trigon, változó T – kvadrát)

 

Bolygójátékosok: Jupiter  a Szűzben, Szaturnusz a Nyilasban, Neptun a Halakban

 

A Jupiter áthaladása a Szűz jegyén

A Neptunusz szövevényes ösvényein

Szaturnusz a Nyilasban

A Szaturnusz visszatér a Nyilasba

A Szaturnusz princípiuma és a depresszió

Retrográd Szaturnusz 2016: a szerelem fáj

Retrográd Szaturnusz 2015 : a Mester visszatekint és értékel

Szaturnusz a Skorpióban (2012 október – 2014 – december)

A Szaturnusz utolsó tánca a Skorpióban (2015 nyár)

 

Tolató bolygók, Mars a Skorpióban és a Nyilasban

 

Csigatempóban hátrafelé (Retrográd Merkúr)

Szenvedélyünk, erőnk, céljaink visszaszerzése (Mars retrográd)

Mélységeink ösvényein (a Mars és Plútó retrográd időszaka)

Retrográd Szaturnusz 2016: a szerelem fáj

Retrográd Szaturnusz 2015 : a Mester visszatekint és értékel

A Plútó direktbe fordul: felbolydul az alvilág? (2015 ősz)

A Mars áthaladása a Skorpió és a Nyilas jegyén

Mars a Skorpióban

A vámpírok közöttünk járnak (Mars a Skorpióban)

 

Kapcsolat

Reklámok

propeller

ADATVÉDELEM

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt kedveli: