asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Február, 2016

Február, 2016

Február viszonylag nyugodt hónapnak ígérkezik, ez azonban nem ok arra, hogy átadjuk magunkat a farsangi örömöknek. Lazítás helyett sokkal jobban tesszük, ha igyekszünk annyit tető alá hozni függőben levő ügyeinkből, amennyit csak lehetséges. Márciusban ugyanis újra nagyon összekuszálódhatnak a dolgok

 

 

 

szarvas, téli táj

 

 
Már a hónap legelejétől érdemes odafigyelni a közelgő káosz és elakadás előjeleire. Február 2-án ugyanis a Szaturnusz belép a Jupiterrel képezett kvadrátjának a hatókörébe. Mint a korábbi bejegyzésekben már szó volt róla, kettőjük erőpróbáló kapcsolata egyaránt hatással van a gazdaságra, és a politikai erőviszonyok változására. A két bolygó természetéből adódóan a feszültségek növekedéséhez a különböző típusú világnézetek, vallásos meggyőződések ütközése is hozzájárulhat, a külfölddel való kapcsolatok korlátozása pedig további határlezárások formájában juthat kifejeződésre. Ez, valamint az általános instabilitás a gazdaságra sincs jó hatással. A két bolygó tavaly nyáron (A Jupiter és a Szaturnusz ciklusai, Jupiter – Szaturnusz kvadrát) képezett először kvadrátot egymással, s bár fényszögük csak március közepén pontosul be újra, nem árt felidéznünk a tavaly július – augusztusban megtapasztalt helyzeteket. Ezekkel a témákkal egész tavasszal és kora nyáron is dolgoznunk kell majd.

 

 

Szerencsére a Skorpióban haladó Marsnak köszönhetően ráérezhetünk, hogyan készülhetünk fel a legjobban erre az időszakra, melyek a követendő és melyek a kerülendő irányok. Február 3-án a Mars szextilt képez urával, a Plútóval, így az ezt megelőző és követő néhány napban az eddigieknél is jobb hatásfokkal haladhatunk. Amennyiben az elmúlt hetek késleltető (retrográd Merkúr), homályt, motiválatlanságot keltő, frusztráló tapasztalatokat vonzó (Neptun – Szaturnusz kvadrát, Vénusz – Szaturnusz együttállás) bolygóhatások „jóvoltából” mi is apátiába süllyedtünk, most el is kellenek a friss lendületet adó befolyások. Ez a bolygókapcsolat azonban túlzott maximalizmusra és bizonyos fokú megszállottságra is hajlamosíthat, így hajlamosak lehetünk túlhajszolni magunkat.

 

 

Pedig, a február 5 -én bepontosuló Mars- Uránusz kvinkunx arra is figyelmeztethet , hogy a haladás nem csak elhatározás kérdése. Ez a látszólag gyenge fényszög sokféle furcsaság forrása lehet: a váratlan, zavaró hatások éppúgy hátráltathatnak, mint a hullámzó erőnlét vagy különböző típusú betegségek (pl. gyulladások, sérülések), lelki irritációk.

 

 

Viharosan alakulhatnak a következő napok is, hiszen, a Bakban haladó bolygók közül most a Vénusz kerül az Uránusz – Plútó kvadrát kereszttüzébe (Mint a korábbi bejegyzésekben (Január, Az utolsó csattanás) szó volt róla, amikor a Nap (január 4- 8), az újhold (január 10) aztán a retrográd Merkúr (január 21 -31) aktiválta az Uránusz – Plútó kvadrátot, számos fontos eseménynek lehettünk tanúi a nagyvilágban -és amennyiben születési képletünk alkotóelemeihez is kapcsolódott, személyes sorsunkban is). Ez a tendencia a február 6 – 8 körüli napokban is folytatódik, amikor a Bakban haladó Vénusz is aktiválja ezt az erőpróbáló fényszöget. Bár egy hosszabb ideje tartó hatásról van szó, február első hetében főleg pénz- és szívügyeink válhatnak finoman szólva képlékennyé. A nagyvilágban további drámai eseményeknek lehetünk tanúi. (Pl. kegyetlenkedések, nők elleni erőszak – vagy korábbi, ilyen típusú incidensek -Ld. „A nők semmit sem érnek” nyilvánosságra kerülése, kedvezőtlen gazdasági hírek, stb)

 

 
A Plútó és az Uránusz közötti erőpróbáló fényszöggel e blog számos bejegyzése foglalkozott, a Bakban haladó Vénusz által fémjelzett időszakot (január 24 – febr.17) pedig a Hasznos, bár fájdalmas stratégiák  c. bejegyzés tárgyalta . A Vénusz és a Plútó találkozójára február 5-én kerül sor, míg az Uránusszal  február 7-én csattannak össze. Ez különösen azok számára hozhat párkapcsolati hullámvasutazást, akiknek a Bak, Kos, Mérleg, Rák 14 -18 fokán vannak bolygóik. Bár van esély a végleges kenyértörésre is, a 8-án bepontosuló Mars -Vénusz szextil, illetve a Jupiter trigon felé közeledő Vénusz (február 9) a közös megoldásokat is valószínűsíti.

 

 

 

Újhold a Vízöntőben: teljes vagy részleges irányváltás

 

 

lovacskák Jóllehet az elhamarkodott döntések úgy érzelmi mint üzleti szempontból kerülendők, kevesen engedhetik meg maguknak mostanában azt a luxust, hogy ne mozogjanak együtt a változásokkal. A február 8-án létrejövő újhold is arra figyelmeztet, hogy valamilyen értelemben új fejezetet kell kezdenünk. Az előttünk álló, mintegy 10 napos időszak ugyanis egyike 2016 azon kevés szakaszának, amikor hosszabb távon is kedvező változásokat eszközölhetünk. Hogy ez merőben új irányokat jelent-e vagy a korábbi, bevált utak kényelmesebbre taposását, ezzel egyidejűleg pedig a zsákutcák végleges berekesztését, az a személyi horoszkóp adottságaitól is függ.

 

újhold, 2016 február 8 Budapest, 15:34

újhold, 2016 február 8 Budapest, 15:34

 

 

Valószínűleg, egy kicsit mind a kettőt. Mivel az újhold az újító szellemű Vízöntőben jön létre, bizonyára jócskán le kell kanyarodnunk az eddigi ösvényekről (Baráti kapcsolataink, nézeteink pl. szintén bizonyos átalakulásokon mehetnek keresztül). Az idejétmúlt álláspontokról és a javunkat már nem szolgáló társulásoktól való megválás nem fájdalommentes (Hold, korábban Nap – Mars kvadrát), ráadásul arra sem árt figyelni, hogy a tetszetős elméletek mellett a gyakorlati szempontok is érvényesüljenek (Merkúr/Vénusz/Plútó – Jupiter trigon) . A kipróbált, teherbíró kapcsolatokból pl. sem egy futó kaland sem egy átmeneti, feszült időszak miatt nem jó ötlet kilépni, a hosszabb távú, mérsékelt, de biztos bevételeket jelentő szakmai és üzleti lehetőségeket pedig semmiképp se cseréljük le a gyors meggazdagodás kétes receptjeire.

 

 

(A 7-én bepontosult Mars- Nap kvadrát hatására mindezt nehéz lehet átlátni, hiszen a két bolygó erőpróbáló fényszöge ezúttal arra hajlamosíthat, hogy elvont eszmények és ideológiák mentén, ösztönös igazságainkra fittyet hányva, lelkünket, érzelmeinket megerőszakolva haladjunk tovább. Az is megeshet, hogy a külvilág tartogat ilyesfajta próbatételeket számunkra, pl. főnökeink, szüleink (főleg az apa és az idősebb férfirokonok), valamilyen autoritás- személy, az úgynevezett barátok akarnak karakterünktől idegen irányba terelni. Nem kérdés, hogy ilyenkor belső igazságaink, illetve a hosszabb távú, praktikus szempontok mellett kell kiállnunk (e kettő most szerencsére szinkronban van egymással), ezek érdekében adott esetben vállalva a konfrontációt vagy a végleges elválást is.

 

 

Hatékony cselekvés, teherbíró alapok

 
erm8Az újholdtól február 17 -ig terjedő időszak a hatékony, célirányos cselekvés jegyében zajlik. A gátló, a motiváló és a segítő erők épp abban az arányban vannak jelen, hogy haladásra ösztökéljenek. Kezdjünk magunk mögött hagyni azt az időszakot, amikor a tisztánlátás hiánya vagy különféle, rajtunk kívül álló körülmények fékeztek. Az elmúlt év tapasztalataiból okulva azt is átlátjuk, milyen hatásuk van kisebb- nagyobb mulasztásainknak, a nem megfelelő célokra/ kapcsolatokra fecsérelt energiának, az elszalasztott lehetőségeknek. A közeljövő aggasztó tendenciái is körvonalazódnak (ez kinek- kinek mást jelent, képlete szerint), de az is bőven elegendő hogy képben legyünk, ha figyelemmel kísérjük a nagyvilágból érkező híreket.

 

 
A fejünk fölött lógó Damoklész kardok, a talpunk alatt ketyegő időzített bombák miatt úgy érezzük, egy percig sem vesztegethetjük tovább az időt. Ráadásul most, ha érdemi erőfeszítéseket teszünk, a sors is egyengetheti utunkat. Bár ebben az időszakban nem nagyon röpül a szánkba a sült galamb, február 10-én, amikor a Vénusz trigonba kerül a Jupiterrel, kisebb – nagyobb ajándékokra is számíthatunk. Hozzájutás valamilyen kintlevőséghez, munkaajánlat, fizetésemelés, egy sikerekkel kecsegtető projekt , eddigi erőfeszítéseink eszmei- anyagi elismerése, egy helyrejövő vagy éppen induló új kapcsolat – mind mind az időszak karakteréhez illó lehetőségek.

 

 

Dolgozatok, és más, időigényesebb publikációk megírására, papírmunkára, ügyintézésre, tartós értékcikkek beszerzésére is alkalmas ez az időszak (Utóbbi esetben tartsuk szem előtt, hogy inkább csak olyan jellegű projektekről van szó, amelyek március elejéig lezárhatók. Ingatlanok adásvétele, építkezés, felújítási munkálatok elkezdése, cégalapítás nem biztos hogy ebbe a kategóriába tartozik, különösen az egyre intenzívebben ható Szaturnusz – Jupiter kvadrát mellett nem). Kerülendő az olyan típusú munkahelyváltás is, amikor március folyamán számíthatunk első fizetésünkre.

 

 

Természetesen könnyen elképzelhető, hogy ilyenekre is sort kell kerítenünk, hiszen ebben az időszakban gyakran szembesülünk olyan kész tényekkel is, amelyekre azonnal kell reagálnunk. Ilyenkor egyáltalán nincs mód a lehető legjobb megoldás kivárására, csak rossz és kevésbé rossz lehetőségek , értelmetlen és viszonylag értelmes kockázat közül választhatunk. Ennek ellenére nem árt tisztában lenni azzal, hogy márciustól egy sor zavaros helyzet fékezheti az ügyintézést, egy április – májusban esedékes viszonylagos, átmeneti javulást követően pedig tartósabb, egész nyáron át tartó megrekedés valószínűsíthető. Ezekből a zsákutcákból aztán csak komoly erőfeszítéseket, egy helyben toporgást követően találhatunk kiutat. Így az, ami most kiváló ötletnek tűnik, később a helyzet megoldásának, a továbblépésnek az egyik legnagyobb akadályává válik. ( Hiteleket, kölcsönöket pl. most végképp nem jó felvenni, mert rövid távon megoldást jelenthetnek ugyan, de akár már néhány hónap múlva is adósságcsapdába kerülhetünk, stb.)

 

 

Február 14 vegyes hatásokat tartogathat. Az aznap bepontosuló Mars Jupiter szextil hatására hatékonyan dolgozhatunk céljainkért. A lehetőségek nem biztos, hogy tálcán kínálkoznak, de némi kreativitás, rámenősség, alaposság – na és jó intuíció révén kimunkálhatjuk őket. Ezekben a napokban meggyőzően képviselhetjük igazunkat, de ne feledjük: ahhoz, hogy meggyőzzük vitapartnereinket, magnetikus kisugárzásunkon kívül nem árt, ha a legapróbb részletekig menően pontos tárgyi tudással rendelkezünk, gazdag tényanyag birtokában érvelünk és a józan ész szempontjait sem vágjuk sutba.

 

 

 

Törékeny egyensúly

 

 

 shaolin monk13-ról 14-re virradóan a Merkúr is belép a Vízöntőbe, így a hónap eleje óta megrekedt ügyeink is mozgásba lendülhetnek. E szellemileg inspiráló jegyhelyzet hatására gondolataink eredetibbé válnak, szokatlan, eredeti formában tálaljuk mondanivalónkat, új ismeretségeket köthetünk, a korábbinál hajlamosabbá válhatunk a független, esetleg talán polgárpukkasztó vélemény véleményalkotásra.

 
Február 18-án a Vénusz is a Vízöntőbe lép, ahol március 12 -ig időzik. A mókás jegyben a szerelem és társasági élet jelölője is sokkal oldottabban viselkedik, mint a Bak puritán hajlékában, de azért ez a pozíció sem igazán kedvező számára. Könnyen előfordulhat ugyanis, hogy az ösztönös, zsigeri reakciók helyett ideológiák, elméleti modellek irányítják rokon- és ellenszenveit, a távkapcsolatok, plátói rokonszenvek jobban vonzzák, mint egy létező, hús -vér partner. Utóbbival adott esetben nem is tud mit kezdeni, és sokszor neki magának is nehéz eldönteni: „csupán” barátok-e vagy valami más is van közöttük.

 

(A bolygó diszharmonikus kapcsolódásai által jelzett viszonyok tipikus példája az interneten, a közösségi média adta lehetőségeknek köszönhetően szövődő „halálos szerelem.” Ilyenkor meglehetősen gyakori, hogy az „ikerlángokat”- maga a kifejezés is a Vízöntő – uralta new age szörnyszüleménye – kontinensek vagy országhatárok választják el egymástól, a fizikai találkozásra vagy sor se kerül, vagy ha igen, rengeteg erőfeszítés árán és általában nagyon nagy kiábrándulás a vége – viszont bámulatra méltó hatékonysággal tud tönkretenni egy házasságot, élettársi kapcsolatot vagy a szó hagyományos értelmében vett együtt járást.)

 

Ebben az időszakban baráti körünk, azoknak az embereknek a társasága, akikkel közös eszmék kötnek össze felértékelődik. Hogy valóban nemes célokért szövetkezünk, vagy köz-és önveszélyes utópiákat kergetünk közösen, a személyi horoszkóp adottságaitól is függ. A szilárd talaj hiánya pénzügyi területeken is érzékelhető.

 
Február 19-én a Nap a Halakba lép. Miközben az egyetemes szeretet jegyében halad, mi is együttérzőbbekké válhatunk, mint általában. A szociálisan hátrányos helyzetűek, kiszolgáltatottak, a messzi földről érkezettek kerülnek érdeklődésünk középpontjába. A spiritualitás kérdései szintén fontossá válnak, az anyagi világ és a belső síkok határi pedig feloldódnak és átalakulnak. Mindez nagyon fennkölten hangzik, de a hétköznapi életben, mint március folyamán látni fogjuk- ennek nagyon súlyos következményei is lehetnek.

 

 

Telihold a Szűzben: a káosz legyűri a rendet

 

 

hold és hullámA születő káoszt vetíti előre a február 22-i telihold is (Szűz 3 fok) A Szűzben haladó Hold hatására hajlamosak lehetünk önmagunkkal és másokkal szemben is kritikusabbak lenni, mint általában. A Neptun együttállás felé közeledő Nap azonban csak összemosódva érzékeli a dolgokat, és előállhat az a nagyon kedvezőtlen kombináció is, hogy olyan ügyekben, ahol az érzelmi szempontokra, megérzésekre kellene támaszkodni, racionális érvekkel fojtjuk el spontán impulzusainkat, ott azonban, ahol a józan, gyakorlati megfontolásoknak kellene dominálnak, emócióink hatására döntünk. (Mondani sem kell, hogy mindez, személyes és kollektív szinten is nagyon kapóra jön azoknak, akik tisztában vannak az érzelmi manipuláció fortélyaival.)

 

telihold 2016 február 22, Budapest, 19:20

telihold 2016 február 22, Budapest, 19:20

Ebben az egy- két napban álmaink, belső képeink is intenzívvé válnak, az egészség, erőnlét kérdései is felmerülhetnek, érzékenyebbek vagyunk a szokásosnál a gyógyszerekre és a tudatmódosító szerekre és pszichoszomatikus panaszok is felmerülhetnek.

 
A Merkúr Szaturnusszal (február 25) és Uránusszal (február 26) képezett szextilje a józan ész szempontjait is szóhoz juttatja az érzelmek e zabolátlan áramlása közepette. Sajnálatos módon azonban az is megtörténhet, hogy a különc gondolatok, a minden valóságalapot nélkülöző ideológiák indokul szolgálhatnaknak rossz érzelmi döntéseinkhez is.

 

 

E bolygókapcsolat jótékony hatása abban állhat, hogy a bepontosulás napjaiban egy fajta megértés, rálátás birtokába juthatunk s ily módon mulandó kellemetlenségként kezelhetjük saját zűrzavaros tudatállapotainkat vagy környezetünk irracionális viselkedését. Az eredeti ötletek, a régi és az új, formabontó elemek kombinálásával viszonylag könnyen visszaszerezhetjük ellenőrzésünket a káosz felett. A találó, de bálványdöntögető megjegyzések, a kedvező Szaturnusz -hatásnak köszönhetően most tapintattal és tisztelettel párosulnak, szellemes megjegyzéseinkkel pedig sok barátot, támogatót szerezhetünk.

 

 

El is kell, hiszen február 28-án, amikor a Nap együttállásba kerül a Neptunnal (és vészesen közeledik a Szaturnusszal képezett kvadrát felé), már jócskán kijut az átláthatatlan helyzetekből. A félreértések, a határok és a hatáskörök összemosása , a hazugságok, csúsztatások keltette zavar egész márciusban gondot jelenthet. Nehéz különbséget tenni a prófétikus sugallatok, és az önbecsapás, a jó megérzések és a remények vagy félelmek által keltett belső képek között, ahogy a valódi áldozatokat sem egyszerű megkülönböztetni azoktól, akik ilyennek állítva be magukat igyekeznek jogtalan előnyökhöz jutni. Bár  a közelgő, hosszabb időszakot magába foglaló földcsuszamlás kezelésére nincsenek holtbiztos tippek (ilyeneket az asztrológiai előrejelzés sem adhat, ld. mikor van értelme a konzultációnak és mikor felesleges ) február folyamán mégis sokat tehetünk annak érdekében, hogy némi állandóságot teremtsünk a változásban.

 

 

 

 

Kapcsolódó

 

 

Alvilági utazás: Mars a Skorpióban

Vénusz a Bakban : hasznos, de fájdalmas stratégiák :

Az utolsó csattanás (Plútó – Uránusz kvadrát)

Szaturnusz – Neptun kvadrát: amikor minden drabokra hullik

Szaturnusz a Nyilasban

Újra a Nyilasban jár a Szaturnusz

Jupiter a Szűzben

Jupiter – Neptun szembenállás: újabb népvándorlás?

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt szereti: