asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Újhold a Skorpióban: újjászületés bonyodalmakkal

Újhold a Skorpióban: újjászületés bonyodalmakkal

Az újhold november 11-én, budapesti idő szerint 18: 47′ kor születik meg a Skorpió jegy 19 fokán

 

 

Hieronymus Bosch, Gyönyörök kertje, részlet

Hieronymus Bosch, Gyönyörök kertje, részlet

 

 

Az újhold új kezdeteket jelez, melyek valamiképpen kapcsolódnak annak a jegynek a témáihoz, amelyben létrejön, személyi horoszkópban pedig a hatása alá eső az életterülethez (házhoz). A halállal, újjászületéssel, a lélek mélységeivel, a nagy üzletekkel és adósságokkal kapcsolatba hozható nyolcadik jegy a legintenzívebb a tizenkettő közül. A hagyomány szerint a Skorpió új holdak alkalmasak arra, hogy belső munkába, önismereti tanulmányokba kezdjünk, mélyreható regenerációs folyamatokat indítsunk el. Most jó eséllyel azonosíthatjuk be életünknek azokat a területeit, amelyek felett elvesztettük az ellenőrzést (pl. különféle függőségek, adósságok, valamilyen fájdalmas veszteség, stb miatt ) és tudatos erőfeszítésekkel, figyelemmel, meghozva a szükséges áldozatokat, visszaszerezhetünk befolyásunkat.

 
Mint Rüdiger Dahlke, a Magyarországon is népszerű német orvos- asztrológus szerző találóan megállapította, a függőségek valamennyi formája (alkohol, nikotin, drogok, stb.) mögött kudarcba fúlt keresés rejtőzik. Most tehát a szokásosnál könnyebben térképezhetjük fel azokat a hiányokat, amelyek önromboló magatartásformákba taszítottak, és egészségesebbekkel válthatjuk fel őket, amelyek végre meghozzák életünkbe a kívánt változásokat. Ebben a folyamatban az asztrológiai tanácsadás is hasznos segítséget nyújthat.

 
A most kezdeményezett változások a szó szoros értelmében szerencsés csillagzat alatt születhetnek, hiszen az újhold együttállást képez a Skorpió 19°23′-án levő Zubeneschamali nevű állócsillaggal. A jótékony hatású égitest, amely a Mérleg Északi Serpenyőjén , régebbi elnevezése szerint a Skorpió Északi Ollóján helyezkedik el, jupiteri és merkúri hatásokat ötvöz magába. A tradicionális asztrológia szerint jupiteri jellegének köszönhetően vagyonossá, nagylelkűvé tesz, boldog életet ad, a merkúri hatások pedig a Skorpió minőséggel ötvöződve kiváló szellemi készségek mellett bámulatos intuíciót is kölcsönöznek.

 
Az újhold- ígérte pozitívumok azonban nem maguktól értetődően jönnek életünkbe. Az újhold Nap és Hold együttállása, illetve a hozzájuk kapcsolódó Merkúr egy feszült 150 fokos fényszöget, ún. quinkunxot képez az Uránusszal, amely egyszersmind a Jupiterrel is ilyen típusú kapcsolatot létesít. (A most ható Jupiter- Uránusz quinkunxról bővebben) A bolygók együttese egy Yod, Isten ujja formációt alkot

 

Újhold a Skorpióban, Budapest, 2015. november 11, 18:47'

Újhold a Skorpióban, Budapest, 2015. november 11, 18:47′

 
Mindez arra figyelmeztet, hogy az újholdnál esedékes új kezdeményezések csak egy csomó feszültség és akadály révén valósíthatók meg. Eredményeket csak akkor érhetünk el, ha együttműködésre bírjuk ellentétes irányultságú személyiségrészeinket, vagy pedig, a külvilágban egymással nagyon különböző karakterű, vérmérsékletű személyeknek, irányultságú érdekcsoportoknak kell együttműködniük. Nyilvánvaló, hogy ebben az esetben a konszenzusért keményen meg kell dolgozni, és csak ideig-óráig létrejött, nagyon törékeny egyensúlyról beszélhetünk. Mivel ez az újhold együttállást képez a Merkúrral, ami igen feszült kommunikációs helyzeteket eredményezhet: pl. kínos kérdéseket , tabutémákat kell megbeszélnünk.

 
Minderre azonban, akár tetszik, akár nem, sort kell keríteni. A Yod – formáció ugyanis , mint a neve, „Isten ujja” is sugallja, valósággal kikényszeríti, hogy kreativitásunkat, probléma-megoldó készségünket latba véve, kezdjünk valamit a felmerülő helyzetekkel, a zavaró körülmények, fékező hatások közepette is haladjunk célunk felé/ elindítsuk a régóta időszerű változásokat. Ellenkező esetben ugyanis komoly következményekkel kell számolni (pl. betegség vagy a már meglévő tünetek súlyosbodása, kezelhetetlenné váló, és ezért többé már nem szőnyeg alá söpörhető problémákat okozó függőségek, elmérgesedő kapcsolati konfliktusok, adósságlavina, stb). Valamilyen fajta „jól időzített” frusztráció ilyenkor gondoskodik arról, hogy passzív várakozás helyett azonnal a tettek mezejére lépjünk.

 

Gyönyörök kertje Hieronymus Bosch egyik legismertebb műve, triptichon, melyet Földi Paradicsomnak is hívnak. A triptichon hármas oltárkép, egy-egy behajtható szárnnyal. A két oldalszárny becsukva, a fő képet védi. A lidérces részletekben bővelkedő kép közel ötszáz éves, ám művészi kifejezésmódja nem szorítható időkeretek közé. A festmény datálása vitatott, egyes kutatók Bosch korai művei közé sorolják, ám az általában elfogadott nézet szerint kései művei sorát gyarapítja. ( https://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C3%B6ny%C3%B6r%C3%B6k_kertje )

Gyönyörök kertje Hieronymus Bosch egyik legismertebb műve, triptichon, melyet Földi Paradicsomnak is hívnak. A triptichon hármas oltárkép, egy-egy behajtható szárnnyal. A két oldalszárny becsukva, a fő képet védi. A lidérces részletekben bővelkedő kép közel ötszáz éves, ám művészi kifejezésmódja nem szorítható időkeretek közé. A festmény datálása vitatott, egyes kutatók Bosch korai művei közé sorolják, ám az általában elfogadott nézet szerint kései művei sorát gyarapítja. ( https://hu.wikipedia.org/wiki/Gy%C3%B6ny%C3%B6r%C3%B6k_kertje )

Persze, mint a novemberi előrejelzésben már részletesen szó volt róla, a kívánatos a változások nem valósíthatók meg egyik pillanatról a másikra. A folyamatok erőszakos felgyorsítása, türelmetlenség, a megújulás minden áron való erőltetése most is csak visszaeséseket, hozhat. A követendő irányokat sem mindig egyszerű megkülönböztetni a sehova nem vezető zsákutcáktól Intuíciónk mellett a józan ész, ítélőképesség és a humorérzék is jól jöhet. Bár a nagy kockázatokkal járó döntéseket az év vége felé egyre erősebben ható (pl. Neptunusz – Szaturnusz kvadrát, Uránusz – Plútó kvadrát) zavaró bolygóhatások miatt jobb pár hónappal elhalasztani, a kis lépések taktikáját alkalmazva még mindig eredményesen haladhatunk.

 

 

Kapcsolódó

 

 

Novemberi előrejelzés

A Vénusz a Mérlegben halad

Lőporos hordón üldögélve : Nap a Skorpióban

 

 

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt szereti: