asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Telihold a Bikában: 2015 utolsó szuperholdja

Telihold a Bikában: 2015 utolsó szuperholdja

Reklámok

 
Az október 27-i, a Bika jegyében létrejövő telihold nagyon intenzív hatásúnak ígérkezik. Ez egyszersmind az idei év utolsó, hatodik szuperholdja.

 

 

őszi telehold

 
Mint már korábban szó volt róla, ilyenkor a Hold közelebb van a Földhöz, mint általában, ezért nagyobbnak, fényesebbnek látszik. A szuperholdhoz időjárási szélsőségeket, természeti katasztrófákat társítanak – amelyek az égi esemény előtti vagy utáni néhány napban is bekövetkezhetnek. A hétfő délelőtti, Pakisztán északi részét, a szomszédos India északi valamint Afganisztán északkeleti részét megrázó 7, 7-es erősségű földrengés újabb szomorú példa arra, hogy az évezredes asztrológiai megfigyeléseknek van valóságalapjuk.

 
Az a tapasztalat sem egészen légből kapott, hogy holdtöltekor szűkebb és tágabb környezetünkben is elszabadulhatnak az indulatok. Mivel jelen esetben a Hold egy rosszindulatú állócsillaggal, a Sharatannal is együttállást képez, megsokasodhatnak a terrorizmusról, katonai akciókról, merényletekről, erőszakos bűncselekményekről beszámoló hírek is. Az Iszlám Állam például újabb horrorvideot tett közzé, amelyben egy tankkal hajtottak végig egy 19 éves szír katonán. Személyes szinten az elkapkodott döntések, impulzív megnyilvánulások okozhatnak gondot. Az egyidejűleg érvényesülő Merkúr – Uránusz szembenállás megnövelheti a baleseti hajlamot, egyszersmind váratlan híreket, fordulatokat is jelezhet.

 
Ezek természetesen nem mind kellemetlenek. Mint az októberi előrejelzésben már szó volt róla, hatottak és még mindig hatnak nagyon pozitív befolyások is, amelyeknek köszönhetően az elmúlt időszakban egy sor hosszú távú, kedvező változást eszközölhettünk. (Bár az olyan, egész hónapban érvényesülő bolygóállások, mint a Jupiter- Plútó trigon, a Mars, a Jupiter és a Vénusz együttállása, illetve Plútóval képezett harmonikus kapcsolatuk mindenkinek más és más életterületeken hozhattak javulást, a személyi horoszkóp adottságaitól függően. Általánosságban véve szakmai, egzisztenciális területeken, egyszersmind egészséggel, napi rutinokkal kapcsolatban lehetett a legkedvezőbb folyamatokat elindítani.)

 
A telihold – képlet feszült fényszögei azonban egyszersmind arra is figyelmeztetnek, hogy ezek létrejöttéhez valamit el kellett vagy el kell engedni a közeljövőben. Bár az aszketikus, misztikus -mágikus beállítottságú, végletekben élő Skorpió és az evilági, hedonizmusra hajlamos Bika – típus meglehetősen ellentétes tulajdonságokat testesít meg, mindkét jegy közös vonása, hogy a megszokottól való eltávolodás, az új tapasztalati tartományokba való mozdulás komoly kihívást jelent számukra, egyszersmind mély szorongással tölti el őket. Márpedig ebben az esetben csak akkor sikerül tartós javulást eszközölni, ha megszabadulunk néhány olyasmitől, ami eddig akadályozta haladásunkat.

 

 
A fentebb említett, feszült bolygóhatásoknak tulajdoníthatóan azonban ez a „megszabadulás” nem mindig önkéntes és nem is mindig fájdalommentes. A leválást előidézheti egy sokkoló felismerés (természetesen a háttér információk mindvégig rendelkezésünkre álltak, csak szánt – szándékkal dugtuk homokba fejünket, mert az üzenet sehogy sem illett hitrendszerünkbe vagy elvárásainknak nem felelt meg), valamilyen váratlan, anyagi vagy érzelmi természetű veszteség, valamilyen körülmény drasztikus megváltozása és még sorolhatnánk. A közös vonás, hogy a keletkezett hiánnyal kell átlépni az új szakaszba.

 
Mint más bejegyzésekben már szó volt róla, a teliholdak egyszersmind érési, kiteljesedési folyamatokat is jelképeznek: ilyenkorra érik be az, amit újholdnál kezdtünk el. A jelenlegi telihold egy hosszabb távú szakasz lezárása is. Bár 2015 folyamán nem mindig volt könnyű megkülönböztetni a lényegest a lényegtelentől és a különféle fékezőerőkkel is meg kellett küzdeni, azért adódott néhány olyan időszak, amikor viszonylag kedvező alapokról lehetett építkezni (vagy újraépítkezni). Ilyen lehetőségek legközelebb 2016 január végtől kínálkoznak, az előttünk álló hónapokban pedig inkább az eddig elért eredményekre számíthatunk. Ha a megfelelő kapcsolatokba, ügyekbe, folyamatok elindításába fektettük energiáinkat, tartalékainkból átvészelhetjük a következő, nem éppen könnyű hónapokat is. Az elvesztegetett idő, a mulasztások, pótcselekvések azonban megbosszulhatják magukat.

 
Váltani természetesen még mindig nem késő. Bár a november végén bepontosuló, de már most is érzékelhető Szaturnusz – Neptunusz kvadrát hatására nem könnyű megkülönböztetni egymástól a helyes irányokat és a tévutakat, a Neptun és a Nap ezzel egy időben érvényesülő kedvező kapcsolata segíthet ráérezni a követendő utakra. Az álmok, a hozzájuk kapcsolódó kreatív tevékenységek (pl. a különféle, bennük felmerült képek lerajzolása), a meditáció különféle formái )hasznos felismerésekhez vezethetnek.

Reklámok

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt kedveli: