asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » A Plútó direktbe fordult: felbolydul az alvilág?

A Plútó direktbe fordult: felbolydul az alvilág?

 

 

Szeptember 25-én két fontos asztrológiai eseményre is sor került: a Plútó abbahagyta április közepe óta tartó tolatását, a Mars pedig átlépett a Szűz jegyébe.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Az asztrológiában a Plútó Marsnak, a cselekvés, önérvényesítés, agresszió, háborúk princípiumának a felsőbb oktávja. Részletes bemutatásával a Plútó archetípusa című bejegyzés foglalkozik, itt csak néhány alapvető tudnivaló következik.

 

 

 

 

 

Plútó a személyi horoszkópban

 

 
Bár lassú mozgású bolygóként  nemzedékeken keresztül ugyanabban a jegyben tartózkodik, az az életterület, amelyen képletünkben áll, lesz az a pont ahol a legmélyebb átalakulásokat megtapasztaljuk.  Itt szembesülünk legmélyebb válságainkkal és születünk újra belőlük, itt vagyunk megszállottak, próbálunk meg manipulálni vagy válunk manipuláció áldozataivá, nyúlunk alattomos módszerekhez, nem kegyelmezünk még saját magunknak sem, rendelkezünk a legnagyobb hatalommal vagy vagyunk a legtehetetlenebbek, szörnyű bosszút állunk, megszállottan, halálosan szeretünk,  itt érjük el legnagyobb sikereinket és itt szenvedjük el a legmegalázóbb kudarcokat, vagyunk rögeszmések vagy céltudatosak, itt vannak legnagyobb értékeink és itt kerülünk a legmélyebb válságokba, keserves harcot vívva a túlélésért.

 

 
Plútó a mundán asztrológiában

 
A mundán asztrológiában a Plútó jelentéstartalma ugyanolyan összetett, mint a személyes horoszkópban. Mikroszkópikus folyamatokkal  – pl az atommagban zajló reakciók – ugyanúgy kapcsolatba hozható, mint a legszélesebb tömegekkel. Tömeg gyilkosság, tömegkatasztrófa vagy hatalmas – és nem is feltétlenül törvényes üzletek, természeti csapások és környezetvédelem, alvilági szervezetek, keresztapák, bérgyilkosok, kommandósok, légiósok, terrorizmus, vegyi fegyverek, öngyilkos merénylők vagy a szabadságért vívott gerillaharcok, polgárháborúk, pusztító világjárványok, mint az AIDS vagy csodával határos gyógyulások, gyógyszerek és terápiák, regeneráció, a jógik, harcművészetek gyakorlóinak ímmár laboratóriumi kísérletek révén is kimutatott „varázsképessége”, stb.

 

 

 

 
Április 16, a Plútó hátraarca : hatalmi harcok a felszín alatt

 

 
Mint az idén áprilisi előrejelzésekben szó volt róla, a Plútó április 16-án kezdte meg szeptemberig 25-ig tartó hátráló mozgását. A Plútó tolatásának hónapjai alatt (szeptemberben vált stacionáriusba, de a „normális”, direkt irányt csak 2016 január közepétől veszi fel ) számos olyan élethelyzetben lehetett részünk, melyek akár gyökeresen meg is változtathatták hatalmi viszonyokról, üzleti ügyekről, befektetésekről, szexualitásról, intimitásról alkotott nézeteinket. Ez a princípium ugyanis többek között a felszín alatt zajló, mélyre ható változásokról, a teljes megújulást vagy pusztulást hozó válságokról szól. Mindez bizonyos szempontból magában foglalja a rombolást is : ha egyes struktúrák, helyzetek, kapcsolatok, magatartásmódok működésképtelenségét már saját magunk előtt is egyre nehezebb volt letagadni, ezek megsemmisülésén is felesleges csodálkozni. Persze ez a folyamat nagyon ijesztő és fájdalmas is, így működésbe hozza elhárító- mechanizmusainkat is. Minél nagyobb erővel igyekszünk azonban megakadályozni vagy késleltetni a leépülést, annál nagyobb szenvedést élünk át.

 
Amennyiben magunkba építettük az általuk jelképezett tartalmakat, azaz alávetettük magunkat gyökeres változásnak, a mindenkori értékekre épülő új, teherbíró struktúrákat hoztunk létre, átalakítottuk a már nem működő, javunkat nem szolgáló mintákat, jó esélyünk van arra, hogy integritásunkat, tájékozódási pontjainkat a közelgő felbomlás pillanataiban is megőrizzük. Ha azonban különféle bűvészmutatványokkal, toldozással – foldozással tartottunk össze már isten tudja mióta nem működő, romboló, életszerűtlen helyzeteket, értékrendeket, az összeomlás borítékolható. Sajnos ebben az esetben arra is komoly esély van, hogy a romok a meglévő értékeket is maguk alá temetik.

 

 

 
Szeptember 25: isteni ítélőszék előtt – a Plútó direktbe fordul

 

 

 

 

A retrográd mozgást kísérő sűrű, sötét, fojtogató, “valami lóg a levegőben” – típusú életérzés, a véget nem érő,sokszor csak küszöb alatt ható irritációk, egy helyben toporgás időszaka főleg azok számára ismerős, akiknek a Skorpió vagy a Bak princípiuma fontos szerepet játszik képletükben (pl. személyi bolygók vagy aszcendens ezekben a jegyekben). Persze mások sem tudták kivonni magukat ezek alól a hatások alól. Sokak számára ismerős az a folyamatos bizonytalanság is, amikor hosszú hónapokon át is haladhatunk, komoly erőfeszítéseket téve egy irányba anélkül hogy tudnánk, a megfelelő helyre fektettünk-e be energiát. A tévedés- próbálkozás-. tévedés – próbálkozás lehetősége ugyanis folyamatosan benne van a pakliban.
Nos, a 25-i direktbe váltás akkor is jelenthet megkönnyebbülést, ha a Plútó újjászületés, regeneráció helyett valaminek a radikális és végérvényes lezárását hozza. Hiszen, ahogy egy régi barátnőm szokta mondani, jobb a borzalmas vég, mint a végtelen borzalom (minő véletlen, képletében meghatározó szerepet játszik a Plútó)

 

 
Hogy végül jóra vagy rosszra fordulnak a dolgok, a mi korábbi magatartásunktól is függ. Valamennyien ismerjük azokat a meséket, amelyekben a szegény, de szorgalmas lányt bőségesen megjutalmazták, elkényeztetett, nyafka mostohanővére azonban alaposan megbűnhődött. Nos, ezeket a történeteket mintha egyenesen a Bak (és ura, a Szaturnusz) Plútó (és a Skorpió jegy, amelyben uralkodik) szerzői csapata írta volna. Ha sikeresen oldottuk meg eddigi feladatainkat, még az elénk tornyosuló nehézségek ellenére is olyan érzés tölt el bennünket, hogy a megfelelő irányban haladunk, előbb-utóbb minden rendben lesz és utunk végén pontosan ott leszünk, ahol lennünk kell.

 

 

 

 

A Plútó direktbe fordulása nem sokkal a közelgő teljes holdfogyatkozás előtt hozzásegít ahhoz is, hogy nagyon reálisan lássuk, hogyan változtunk meg idebent és ez hogyan változtatta meg külső valóságunkat. Az erősen energetizált, Kos – Mérleg tengely mentén létrejövő telihold hatására arra is ráláthatunk, életünk milyen területein kell radikális változtatásokat eszközölnünk, hogy valóban megújulhassunk. Mivel a Mérleg a kapcsolatok, partnerségek, a Kos pedig az egyéni érvényesülés, asszertivitás jele is, szinte biztos, hogy ezek a változások egyaránt érintik majd személyes önmegvalósításunk útját valamint társulásainkat is.

 

 

 

 

Érdemes tehát odafigyelni a telihold környékén (szeptember 28), majd a Kosban járó Hold Uránusszal, Merkúrral és Plútóval képezett feszült kapcsolata (szept 29) során szerzett benyomásainkra. Pl. mi történt párkapcsolatunkban vagy egy társasági eseményen? Néhányan ráébredhetnek, ahhoz, hogy megfelelő partnert vonzzanak be, nekik is bizonyos külső- belső átalakításokat kell eszközölniük magukon, ki kell lépniük egy meglévő, nem kielégítő kapcsolatból, el kell dönteniük, belemennek-e vagy sem egy szerelmi háromszögbe, felszámolnak-e vagy sem bizonyos társulásokat, valamilyen csoport tagjaként vagy inkább egyedül folytassák útjukat, mi szükséges ahhoz, hogy rátaláljanak a megfelelő csapatra (illetve hogyan hozhatnak létre ők maguk egy ilyet), milyen áldozatok szükségesek ahhoz, hogy megőrizzék függetlenségüket, stb.

 

 

 
Nagyszabású katonai akciók?

 

 

 

Érdekes egybeesés, hogy a Mars ugyanazon a napon lépett a Szűz jegyébe, amelyen a Plútó abbahagyta tolatását. A Szüzet és az uralma alatt álló hatodik mundán házat a régi idők asztrológusai szintén kapcsolatba hozták a katonai szolgálattal, fegyveres testületekkel. Mint más bejegyzésekben is szó volt róla, a Mars önmagában is katonákat és más fegyveres testületeket, fegyvereket, különféle katonai műveleteket, háborúkat jelöl.

 

 

 

Mint számos, korábbi cikk is tárgyalta, a Plútó és fényszögei szintén kapcsolatban vannak a fegyveres konfliktusokkal. A lassú mozgású bolygókkal képezett erőpróbáló kapcsolatai, mint pl. a Plútó – Szaturnusz kvadrát, 2009 – 2011 között , majd a 2010 és 2012 között gyengébben, 2012 – 2015 között erőteljesen , 2015 -2017 között pedig még mindig érezhetően ható Uránusz – Plútó kvadráthoz társítható események alapjaiban változtatták meg világunkat. A Mars – Plútó erőpróbáló kapcsolatai (mint pl. a 2014 első felében a Nagy Kereszt formáció részét képező kvadrátjuk) egyértelműen kegyetlen mészárlásokat jeleznek, de a kettőjük közötti harmonikus kapcsolatok (pl. az október 16-án bepontosuló trigonjuk) is összefüggésben állhatnak háborús eseményekkel. A formációban részt vevő Jupiter ebben az esetben vakmerőséget és hadiszerencsét adhat.

 

 

 

Mint a Vénusz nyári-őszi tranzitjait tárgyaló bejegyzésben szó volt róla, a Vénusz és a Jupiter október 25-i találkozása is csak a szerelemeseknek jó hír. A Kis és a Nagy Jótevő együttállása ugyanis a Szűz 15°55′ -en álló Mizaron jön létre. A Mars karakterű állócsillagot az asztrológiai hagyomány tűzvészekkel, tömegszerencsétlenségekkel hozza összefüggésbe. A formáció nagyszabású katonai akciókat is valószínűsít.

 

 
Mint a korábbi bejegyzésekben szó volt róla, a Plútó – Uránusz kvadrát és a 2013 végétől 2014 első feléig hozzá kapcsolódó nagy kereszt hatását 2014 április 15- 2015. szeptember 28 között egy teljes holdfogyatkozás sorozat, ún. vérholdak tetrádja fokozta. A meglehetősen ritka csillagászati jelenséget a közelgő apokalipszis előjeleként értelmezik a különböző misztikus irányzatok. Nos, ha arról talán nincs is szó, az elmúlt évek véres eseményei a legedzettebb horrorfilmrendezők fantáziáját is felülmúlták, és félő, hogy a folytatás sem lesz lightosabb.

 

 

Április 4-én, a harmadik vérhold hatásait bemutató Putyin, az Egyesült Államok és a véres tetrád című bejegyzés így végződött:

 

„A tavaszi napéjegyenlőség képlete szeptemberig érvényes, az őszi napéjegyenlőség idején azonban ismét a mostanihoz hasonló intenzitású bolygóállások hatnak. És az akkori képlet sokkal vészterhesebbnek túnik úgy Washington mint Moszkva számára. A Mérleg 14 fokán ezúttal a retrográd Merkúr áll, ami azt jelezheti, hogy az Egyesült Államok megpróbálhatja blokkolni Putyin céljait, de amaz is változatlanul ragaszkodik majd álláspontjához. Ha odafigyelünk az elkövetkező két hét fejleményeire, arra is következtethetünk, mi minden miatt rekedhet meg ősszel a két fél között a már most sem valami fesztelen kommunikáció. Az eseményeket elnézve nagyon valószínű, hogy az ukrán válság problémája akkorra kissé háttérbe szorul és a nemzetközi terrorizmus, illetve annak kezelése ad majd okot komolyabb vitára.” Az elmúlt hónapok és hetek történéseinek tükrében elmondható: a cikkben idézett amerikai asztrológusnő, Pat Paquette közel járt a valósághoz.

 

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

 

A Mars áthaladása a Szűz jegyén
Őszi napéjegyenlőség
Szeptemberi előrejelzés
A Plútó archetípusa
Uránusz – Plútó kvadrát
Vulkán fölött (Uránusz – Plútó kvadrát)
Próbatételek életre- halálra (Uránusz – Plútó kvadrát)
Plútó -Szaturnusz kvadrát
Vérhold – harmadszor?
Putyin, az Egyesült Államok és a véres tetrád
Apokalipszis, most (Vérhold 2014.április 15)
Ami jön, fogadjátok, ami megy, engedjétek

Ami megrengetheti a világot

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt szereti: