asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Szeptemberi előrejelzés : zavaros idők jönnek

Szeptemberi előrejelzés : zavaros idők jönnek

Bár az elmúlt hónapokban sem unatkoztunk, szeptember az idei év egyik legeseménydúsabb és legzűrzavarosabb időszakának ígérkezik.

 

 

 

 

őszi erdő őzekkel

 

 

 

A legfontosabb asztrológiai események: hat hét tolatást követően szeptember 6-án a Vénusz végre direktbe fordul. Ez azonban korántsem jelenti a vesszőfutás végét, hiszen szeptember 17-én a Merkúr vág hátraarcot. Ugyanezen a napon tér vissza a Nyilasba a Szaturnusz is, a Jupiter pedig farkasszemet néz a Neptunnal. A szeptember 13 -i újhold egyszersmind részleges napfogyatkozás is, amelyet 28-án egy teljes holdfogyatkozás követ, az utolsó a vérholdak tetrádjából . Az őszi napéjegyenlőség dátuma, szeptember 23 a két eklipsz közé esik, 25-én pedig a Plútó is direktbe vált. A hónap végén a Szaturnusz – Mars kvadrát teremt állóháborús hangulatot.

 

 

 

 

Ígéretes kezdetek

 

 

 

Kely2Szeptember első hete akár kellemes hangulatban is telhet, bár a légkör – mint a közvetlen környezetünkben, politikában, közéletben zajló események tanúsítják – feszültségtől vibrál. Szeptember 1-én, a Mars és a Vénusz együttállása a szenvedélyes Oroszlán jegyében tovább izzítja a levegőt. Ez a következő napokban is erőteljesen érvényesülő bolygókapcsolatt a romantikus és érzéki találkozások egyik klasszikus formációja. A szintén elsején bepontosult Nap- Neptun szembenállás fokozza a varázslatot, ugyanakkor arra is hajlamosíthat , hogy elrugaszkodjunk a valóságtól. Ily módon akár olyan partnerre is kivetíthetjük fantáziáinkat, akinek semmi köze romantikus vágyképeinkhez. Ez később kisebb- nagyobb csalódásokhoz vezethet.

 
Bármennyire szeretnénk is tehát társra találni, nem árt óvatosnak lenni az utunkba kerülő „igazikkal”. Ugyanis, mint a Vénusz az Oroszlánban :végzetes szerelmek – pénzügyi végletek című bejegyzésben már részletesen szó volt róla, „az augusztus 23 és szeptember 6 közötti napok, mielőtt a Vénusz direktbe fordul, lehetnek a legkockázatosabbak párkapcsolatok számára. Szeptember 1-i találkozása a Marssal nem csupán párnacsatákat tartogathat, hiszen a randevújuk a Merak és az Acubens, egy Szaturnusz -Merkúr hatású állócsillag tőszomszédságában jön létre, amely felkorbácsolja az indulatokat, hazudozásra hajlamosíthat, és rosszindulatúvá tesz. Újabb olyan alkalom, amikor nem biztos, hogy fontos kérdéseket kellene megvitatni. Ezek a befolyások vissza is hozhatnak valakit az életünkbe. Ahelyett, azonban hogy ismét, automatikusan fejest ugranánk ugyanabba a helyzetbe, érdemes újraértékelni a kapcsolatot.”

 

 

 

E társaságkedvelő formáció mellett azért nem jó ötlet túlságosan bezárkózni. Ha óvatos duhaj módjára vetjük bele magunkat az élvezetekbe, nagyon kellemes élményekben lehet részünk. A bolygókapcsolat a kreatív, művészi tevékenységeknek is kedvez.

 

 

 

 

 

Nap- Plútó trigon: rendrakás – dráma nélkül

 

 

A szeptember 5-én bepontosuló Nap – Plútó trigon nagyszerű alkalmat ad arra, hogy elmélyedjünk valamilyen témában, tényfeltáró tevékenységeket vagy eredményes kutatómunkát végezzünk pszichénk barlangvilágában. (Bár fényszögük szeptember 3-án még nem egzakt, a Bikában járó Hold mindkét bolygóval nagyon kedvező kapcsolatot képez. Ebben az egyébként annyira zavaros időszakban érdemes kihasználni ezt a napot olyan lépések megtételére, amellyel esetleg stabilizálhatjuk pénzügyeinket, visszaállíthatjuk lelki egyensúlyunkat) A bolygókapcsolat a külső-belső rendrakáshoz is kedvező feltételeket teremt. A Nagy Lomtalanítás most remélhetőleg nélkülözi nélkülözi a Plútó- tranzitokra jellemző drámai elemeket.

 
A Nap- Plútó fényszögek a hatalom, autoritás kérdéseit is felvetik. Kedvező esetben megtapasztalhatjuk lelki erőnket, pszichés tartalékaink új, tudatosabb kiaknázását eredményező döntésekre szánjuk magunkat, tudásunknak, talpraesettségünknek köszönhetően nagyot lépünk a szakmai ranglétrán. Egyszersmind fennáll a veszélye annak is, hogy manipulációk révén próbálunk nagyobb befolyásra szert tenni vagy mások kísérlik ezt meg velünk.

 

 

A Vénusz direktbe fordul

 

 

 

 

nyár  Szeptember 6-án a Vénusz végre abbahagyja július 25 óta tartó tolatását és az Oroszlán 14. fokán a direktbe vált. A nyár folyamán sokan megtapasztalhatták, hogy van némi alapja annak az asztrológiai megfigyelésnek, miszerint a bolygó hátráló mozgása blokkoló hatással van pénz- és szívügyeinkre. Mint a korábbi bejegyzésekben ( Vénusz az Oroszlánban, A Vénusz hátraarcot vág)  bővebben szó volt róla, ez a kényszerszünet, akár akartuk akár nem, arra sarkallt bennünket, hogy újraértékeljük kapcsolatainkat, üzleti stratégiáinkat, konkrét és átvitt értelemben nyereséges vagy veszteséges befektetéseinket. Ez az vizsgálódás azonban sok minden volt, csak kellemes nem, így most érthető megkönnyebbüléssel fogadjuk, hogy végre járni kezd a levegő. Sajnos több okból is korai még pezsgőt bontani.

 
Részben azért, mert a Vénusz csak október 8-án kerül ki a retrográd árnyékból, 10-én pedig újra kvadrátba kerül a Szaturnusszal, 17 -én pedig szembenállást képez a Neptunnal. Ahhoz, hogy érzelmi életünk tehermentesüljön vagy bizonyosságot nyerjünk társulásainkat illetően, még ezeket a heteket is át kell vészelnünk.

 

 

 

Másfelől, szeptember 17-én a jelenleg retrográd árnyékban levő Merkúr megkezdi tolatását a Mérleg jegyében. Mint korábban már szó volt róla (Két hónap flúgos futam), a Merkúr tolatásának időszaka szintén az újraértékelés, átdolgozás, átgondolás ideje. A bolygó retrográd mozgása pénzügyeinkre is hatással lesz – bővebben lentebb. Mivel a bolygó a VII. mundánházat, azaz a társulásokat, házasságot, jogi ügyeket, nyilvános szerepléssel és nyílt ellenfelekkel kapcsolatos témákat uraló Mérlegben áll, kézenfekvő, hogy társulásaink, üzleti -és baráti kapcsolataink átértékelésének időszaka még nem ért véget.

 
Bármennyire elegünk is van a már hónapok óta tartó egy helyben toporgásból, bármennyire csábítanak is az új kezdeményezésekre vagy pofonegyszerűnek tűnő megoldásokra a következő napok bolygóhatásai, jobban járunk ha elfogadjuk: csak októberben kezdhetünk új fejezetet
A Vénusz direktbe váltása fordulatot hozhat a retrográd időszakban holtpontra jutott kapcsolatokban is: a partnerek vagy újra egymásra találnak, vagy egyre nagyobb sebességgel kezdenek távolodni egymástól. Amennyiben a Vénusz hátráló mozgása idején mentünk bele egy párkapcsolatba, annak minősége megváltozhat, amikor a bolygó egyenesbe vált, vagy amikor a Merkúr tolatni kezd illetve direktbe fordul.

 

 

 
Kreatív impulzusok vagy elkapkodott döntések?

 

 

wakn
Szeptember 8-án a Mars trigont képez a tolató Uránusszal . Általában véve ezt a bolygókapcsolatot igen kedvezőnek tartja az asztrológiai hagyomány, és valóban támogatja is a spontán, ösztönös cselekvést, a kreatív impulzusok megvalósulását. Az eddigi erőfeszítéseket váratlanul siker koronázza, nagy ötletek születnek, a problémák egyik pillanatról a másokra megoldódhatnak, új helyzetekbe kerülhetünk, új célokat tűzünk magunk elé.

 

Csakhogy ez egyszersmind a gyors bekövetkező események formációja is Az impulzivitás, a hirtelenkedés rossz döntéseket, váratlan perpatvarokat, baleseteket eredményezhet. Ez a bolygókapcsolat az egzakttá válása előtti és utáni napokon is érezteti a hatását, akárcsak a másnap, szeptember 9-én este bepontosuló Merkúr- Plútó kvadrát.

 

 

Mint a korábbi bejegyzésekben már szó volt róla, e két planéta közötti feszült fényszög késhegyig menő vitákat jelezhet. Ezekben a napokban mi is, környezetünk is hajlamosak lehetünk megszállottan ragaszkodni rögeszméinkhez, semmiségek miatt is vérig sérteni egymást, úton- útfélen haragosokat gyűjteni. Mivel a Merkúr retrográd árnyékban van, 17-én pedig hátraarcot is vág, a bolygókapcsolat sokkal hosszabb ideig érezteti hatását, mint általában.

 
A kommunikációval, kereskedelemmel, utazásokkal is kapcsolatba hozható Merkúr eközben az Uránusszal is farkasszemet néz. Bár szembenállásuk nem egzakt, az említett területeken sok váratlan és nem feltétlenül kellemes fejleményre számíthatunk. Szeptember 7-én és 8 -án otthonában, a Rákban jár a Hold, feszült fényszögeket képezve a Merkúrral, Plútóval majd az Uránusszal. A ránk nehezedő nyomás hatására hajlamosak lehetünk hisztérikussá válni, túlreagálni helyzeteket és váratlan, irracionális döntéseket hozni. Környezetünk részéről is hasonló reakciókat tapasztalhatunk. 9-re virradóan, amikor a Hold átmegy az Oroszlánba, talán nagyvonalúbban kezeljük a problémás helyzeteket, egyszersmind hajlamosak lehetünk olyasmikből is presztizs kérdést csinálni, amiből nem kellene. Szeptember 10-én, amikor együttállásba kerül a Vénusszal, Marssal, majd trigont képez az Uránusszal, a bulikon vagy más vidám társasági eseményeken kiengedhetjük a gőzt. Az impulzív költekezés, akárcsak a meggondolatlan szerelmi afférok azonban megbosszulhatják magukat.

 

 

 

 

Részleges napfogyatkozás a Szűzben: nyár végi számvetés

 

 

napfogyatkozás, magányEnnek megfelelően szeptember 11-estéje, amikor a Hold kvadrátba kerül a Szaturnusszal, majd 12-e, amikor már a Szűzben jár, kimondottan nyomasztóan alakulhat. A Jupiterrel képezett együttállás eufóriáját hangulati mélypont követheti, amikor a Hold szembetalálja magát a Neptunnal. Az érzelmi hullámvasutazást a nap végére a Plútóval képezett trigonja tompíthatja. Az újholdat megelőző borongós hangulatot most az is indokolja, hogy a szeptember 13-i egyszersmind részleges napfogyatkozás is.

 

 

 

Mint korábban szó volt róla, az eklipszek – jelezte kezdetek általában nem túl kellemesek, és rendszerint van valami kényszerítő jellegük is. Fokozottan igaz ez a mostaniakra. A nyár vége a betakarítás ideje is. A régi kalendáriumokban  az állatöv hatodik jegyét Arató Szűznek is nevezik. A mindannyiunk előtt ismerős szólás, miszerint ki mint vet, úgy arat, mélyebb értelmet nyer, ha figyelembe vesszük, hogy az asztrológiában a 6. ház az ebben az életben csinált karmáról is értékes felvilágosításokat adhat. Ily módon tehát, miközben új fejezetet kezdünk, akár akarjuk, akár nem, szemrevételeznünk kell az eddigi termést. Eredményeinket és mulasztásainkat egyaránt. Egy, a Szűz jegyében ( reggel 8: 41) létrejövő újhold valamilyen módon a rendrakással is összefügg, akár a külvilágban, egy kiadós őszi nagytakarítás formájában kerítünk rá sort, akár idebent, akár egyszerre, mindkét valóságszinten.

 

 
Ez az eklipsz Dél- Afrikában, az Atlanti-és az Indiai Óceán felett, valamint az Antarktiszon lesz látható. Az asztrológiai hagyomány szerint egy nap- vagy holdfogyatkozás azokat a területeket befolyásolja a leginkább, ahonnan látható, illetve amelyek hozzárendelhetők az eklipsz jegyéhez Peter Stockinger mundán asztrológus  szerint a jelenlegi napfogyatkozás ily módon Görögországot – különösen Athént, Svájcot, Németországot – elsősorban Wormot, Erfurtot és a Rajna -menti területeket, Franciaországot és Olaszországot érinti a legérzékenyebben.

 

 

A napfogyatkozás hatásairól később remélhetőleg még bővebben szó lesz, most csak az eklipsz- képlet pár jellemző vonását emelném ki. A Nap és a Hold egyszersmind a Denebolával áll együtt. Ehhez az állócsillaghoz olyan fogalmakat társítanak, mint a kétségbeesés, megbánás, nyilvános megszégyenülés, a természeti elemek által okozott csapások.
Mivel a munkával, egészséggel, szolgálattal kapcsolatos 6. ház a Szűzhöz tartozik, egy, a jegyben bekövetkezett napfogyatkozás egészséggel, étrenddel, munkával, az általunk felajánlott különböző típusú szolgálattal állhat összefüggésben.

 
Az eklipsz hozadékaként tehát, vagy saját belátásunkból vagy pedig kényszerítő körülmények hatására( munkahely elvesztése, tudásunk hiányosságainak felismerése, betegség, stb.) változásokat eszközlünk ezeken az életterületeken.

 

 

Csalóka látszatok

 

 

song of LoreleyBár csak 17-én pontosul be, a Jupiter – Neptun szembenállása már az eklipsz – képletben is erőteljesen érezteti a hatását, ahogy egész szeptembert meghatározza. Kettejük meglehetősen zavaros kapcsolatát részben már bemutatta a Jupiter a Szűzbe lép című bejegyzés, de még lesz szó róla. A fényszög analógialáncolatából most a káosz, zavarodottság, hazugság, félrevezetés, trükközés, ködösítés, kivetítések és illúziók kulcsszavakat ragadnám ki.

 
Mivel a Jupiter a szolgálat/munka 6. mundánházában áll, a 12 házhoz rendelhető Halak jegynek pedig az épp ott tartózkodó Neptun az ura (hazugságok, illúziók, a valóság elferdítése, áldozat),a csalás vagy a csalódás ezekkel a területekkel állhat kapcsolatban. Csalódhatunk eszményeinkben, kedvenc elméleteinkben, vallásunkban, filozofikus nézeteinkben vagy bármilyen más hiedelemben. Kaphatunk látszólag remekül hangzó munka- vagy üzleti ajánlatokat, hangzatos ígéretek árasztanak el, de számtalan más formája is lehet az igazság elferdítésének, beleértve az önbecsapást is. A függőségek különböző típusai (érzelmi, szerencsejáték, kapcsolati, kémiai, stb) – a saját magunké vagy a másoké -szintén figyelmünk középpontjába kerülhetnek. Élhet bennünk egy olyan vágy is, hogy elmeneküljünk a világ elől – jó esetben szellemi gyakorlatok, rosszabb esetben drogok – segítségével.

 

 

 

A kifizetetlen munkák, a jótékonysági/ vallásos szervezetekben zajló pénzmosás, sikkasztás, a vezetők, szervezők álszent magatartása, az internetes bűncselekmények (különösen az online pénzügyi tranzakciókkal kapcsolatba hozhatók), okirat hamisítás, megvesztegetés, csempészet (pl. emberek, drogok, szervek), az ittasan vagy valamilyen más tudatmódosító szer hatása alatt elkövetett kihágások, a zsúfolt helyeken és /vagy kaotikus körülményeket kihasználva elkövetett lopások, a kiszolgáltatottak, a társadalom periféráján élők bántalmazása e bolygókapcsolatra legjellemzőbb bűncselekmények.

 

 

 

A valós helyzetekre való vakság (a Denebola a szó átvitt értelmében is jelezhet látássérülést) a Szűz és a Halak segítőkészségével párosulva szintén katasztrófákat okozhat, amennyiben nem olyanokat táplálunk pszichés vagy fizikai energiáinkkal, akik ezt megérdemlik és később viszonozni is fogják. Ezen a ponton azonban, éppenséggel a Neptun ködösítő hatása miatt nagyon nehéz például olyan aktuális kérdésekben tisztán látni, hogy a kontinensünkre özönlő migránsok közül kik a valóban kiszolgáltatott áldozatok, akik minden segítséget megérdemelnek, és mikor pazaroljuk beiilleszkedni nem hajlandó, netán egyenesen terrorista, európai kultúránk létezését alapjaiban fenyegető elemekre energiáinkat.

 

 

 

Ami túl szép ahhoz, hogy igaz legyen

 

Ebben az időszakban nem árt vigyázni mindenfajta jogi vagy üzleti tranzakcióval. Csak reménykedni lehet abban, hogy a Szűz újhold – illetve az ezt támogató Plútó trigon elég józanná tesz, hogy megkülönböztessük az igazat a hamistól.

 
A tőzsdéről továbbra is nyomasztó hírek érkezhetnek, az anyagi veszteségeket pedig a félreértések, rosszul informáltság vagy a félretájékoztatás is tetézi. Első pillantásra úgy tűnhet, hogy minden a lehető legnagyobb rendben van a most nyélbe ütött üzletek, munkaajánlatok, különféle szerződések körül – sőt ezek akár ideális megoldásnak vagy az egyetlen járható útnak tűnhetnek. Azonban, legkésőbb pár hónap múlva kiderülhet, ez távolról sincs így. Ez a párkapcsolatokra, és más jellegű társulásokra is érvényes.

 

 

 

Nincs sem gyors sem egyszerű megoldás

 

A zavart fokozza az újhold Uránusszal képezett irritáló kvinkunxa is. Ez a 150 fokos fényszög egészségi problémák, pszichoszomatikus tünetek, a legkülönbözőbb irritációk formájában billent ki a komfortzónából. A még mindig ható Mars – Uránusz trigon azonnali cselekvésre sarkall és e fényszög mellett az ötletek viszonylag akadálymentesen valósulhatnak meg. A tűz elem türelmetlensége, naivitása, idealizmusa és/vagy fanatizmusa miatt azonban nem biztos, hogy a legszerencsésebb módon. A szintén ható Merkúr- Plútó kvadrát hatására azt illetően is parázs vitákba keveredhetünk,melyikünk és miképp váltsa meg a világot, a saját véleményünktől eltérő nézőpontokat pedig egy inkvizítor megszállottságával támadjuk.

 

 

 

 

 

Még zavarosabb idők jönnek

 

 

 

halálösvény, őszSzeptember 17 és az azt követő napok egy új, nagyon zavaros periódus kezdetét jelzik. A külső történések és a belső élmények (pl. felismerések, megérzések, álmok) fontos üzeneteket tartogathatnak a távolabbi jövő szempontjából is. Ha csak a körülmények rá nem kényszerítenek, ez végképp nem az az időszak, amikor új dolgokba kellene kezdeni vagy komoly, hosszú távú döntéseket hozhatunk. Ezek inkább a kivárás, elmélyült figyelem, átértékelés és a korrigálás hetei.

 

 

 

 

A Merkúr hátraarcot vág
Szeptember 17– én a Merkúr elkezdi október 9- ig tartó tolatását. Mint fentebb és más bejegyzésekben is szó volt róla, ezekben a hetekben zavarossá válik a kommunikáció, az irritációkat félreértések fokozzák. A műszaki, főleg a kommunikációs eszközök, járművek is meghibásodhatnak. Ha nem feltétlenül muszáj, csak október közepétől pótoljuk újakkal őket- addig meg inkább javíttassuk meg a régieket. Hosszabb – rövidebb utazások, közlekedés közben is adódhatnak zavaros helyzetek, így az utószezon adta utazási lehetőségeket is jobb ötlet kihagyni, bármilyen ígéretesek legyenek is az irodák ajánlatai. Az okmányokkal kapcsolatos intézni valókat, szerződések megkötését is jobb elhalasztani. Akárcsak a Vénusz hátrálása idején, ebben az időszakban nem jó ötlet eljegyezni egymást vagy házasságot kötni, műtárgyakat vásárolni, nagy beruházásokat eszközölni.

 

 

A most létrejött kapcsolatok és más jellegű társulások, a projektek, az új munkák gyökeresen megváltozhatnak, amikor a Merkúr direktbe vált. Ebben az időszakban jobban tesszük, ha egy kicsit hátradőlünk és eltöprengünk, milyen javításokat eszközölhetünk meglévő kapcsolatainkban, vállalkozásunkban, megjavítgatjuk holmiinkat. Az új tanulmányok megkezdése helyett a korábbi tudást frissítjük fel, mielőtt kiadnánk a kezünkből, újrafogalmazzuk publikációinkat. Azon is érdemes elgondolkozni, hogyan tehetnénk hatékonyabbá kommunikációnkat. Új fejezetet csak október második felében kezdhetünk

 

 

 

Ugyanezen a napon pontosul be a Jupiter és a Neptun szembenállása is

 

 

kozmikus magány  A napfogyatkozásnál és a Szűz Jupiter fényszögkapcsolatainál bemutatott hatások a következő pár napban érvényesülnek a legerőteljesebben. Az egyértelműség-és a szervezettség hiánya rengeteg kárt okozhat, a közélet botrányoktól hangos: sokat hallhatunk például egyházi méltóságok, jótékonysági szervezetek és azok vezetői viselt dolgairól is.

 

 
Amennyíben egyensúlyra találunk életünkben, és nem esünk sem saját illúzióink sem mások szemfényvesztésének áldozatául,a spirituális ébredések időszakaként tapasztalhatjuk meg ezt a tranzitot, amelynek során magasabb fokú rálátásra tehetünk szert. De a szellemi ébredés magasabb tudatszintjeit nagyon nehéz megkülönböztetni az olyan neptuni tévutaktól, amilyen pédául az őrület.
Ahelyett, hogy megpróbálnánk másokra kényszeríteni életbölcsességeinket vagy a hivatalosan elfogadott üdvtanok bármelyikét, jobban tesszük, ha csendesen végighallgatjuk az embereket, akiket utunkba sodor az élet. Az általánosan elfogadott vagy a tekintélyszemélyek által belénk sulykolni akart igazságok helyett jobb személyes tapasztalatokat gyűjteni arról, hogy is vannak a dolgok valójában. Az elhamarkodott következtetésektől és ítéletektől jobb tartózkodni, sőt a többféle, egymással párhuzamosan létező igazság gondolatával is meg kell barátkoznunk.

 

 
Ezekben a napokban jól esik elvonulni a világtól, hogy tisztábban halljuk saját belső hangunkat, előfordulhat azonban, hogy mérhetetlenül magányosnak érezzük magunkat. Ezen a kétségtelenül rémisztő, sőt fájdalmas élményen az álommunka sokat segíthet. Ebben az időszakban egyébként is intenzív, különös álmaink lehetnek, úgyhogy aki eddig nem kerített sort rá, ne halogassa tovább egy álomnapló elkezdését. Életünk teljesebb és boldogabb lesz, ha megvizsgáljuk: hogyan építhetjük be álmainkat hétköznapi életünkbe, melyek tudattalanunknak azok az igazságai, amelyek ébren töltött életszakaszainkban is vezérfonallá válhatnak. Ez azonban nem könnyű és nem is kockázatmentes feladat, hiszen eközben nagyon könnyű eltévedni illúzióink labirintusában. Az is előfordulhat, hogy csak hónapok, évek múlva jön el a konkrét megvalósítás pillanata, de ez senkit se bátortalanítson el: jegyzeteljünk, fessünk szorgalmasan.

 

 

 

 

 

A Szaturnusz visszatér a Nyilasba

 

 

saturn-sagi2015 őszének egyik legfontosabb eseménye a Szaturnusz visszatérése a Nyilas jegyébe. A kozmikus tanítómester 2014 december 24-én lépett először a Nyilasba és 2015 június 14-ig a jel 0-4 fokán bandukolt. Ez alatt a 6 hónap alatt ízelítőt kaphattunk az előttünk álló 2 év tanulási feladataiból..

 

 

Akiknek a Napja vagy valamilyen más személyi bolygója, aszcendense egyik változó jegy (Nyilas, Ikrek, Szűz, Halak) elején áll, már megtapasztalhatták a Szaturnusz együttállás, oppozíció vagy kvadrát hatását. Akiknek pl. a Napjával képezett ilyen erőpróbáló fényszöget, úgy érezhették, nyomás alatt vannak, valamilyen értelemben hátráltatást szenvednek, depresszióval kell nap mint nap megküzdeniük. A Jupiterrel ellentétben inkább ostorral mint cukorral nevelő tanító közelségét a képlet többi bolygója is megérzi, ha fényszöget képeznek egymással. A bolygó természete felvilágosítást adhat a lehetséges kihívásokról, ezek kezelésében pedig asztrológiai tanácsadás segíthet. ( Ez a rész túlságosan hosszú ahhoz, hogy egy hónapos előrejelzés része legyen. A jobb áttekinthetőség kedvéért egy külön linken érhető el.)

A Szaturnusz Nyilasban haladásáról más szerzők cikkeinek a lefordítását is tervezem)

 

 

 

 

Szeptember 22: Vénusz- Uránusz trigon

 

 

Némi megkönnyebbülést érezhetünk szeptember 22-én, amikor a Vénusz trigont képez a tolató Uránusszal. Ez a formáció kedvez a flörtöknek, a vidám társasági összejöveteleknek, partiknak, rendezvényeknek. A Vénusz egyébként most létesít harmadszorra harmonikus kapcsolatot a hirtelen események és meglepetések bolygójával, így kellemes véletlenekben is részünk lehet. (Először 2015 június 29-én találkoztak, amikor mindketten direktben mozogtak, második találkozójukra augusztus 19-én került sor, amikor mindketten retrográd fázisban voltak)

 

 
Ha az korábbi fényszögek bepontosulása körüli napokban megismerkedtünk valakivel, akiről nem tudtuk eldönteni, barátként kezeljük vagy mélyítsük el a kapcsolatot, most egyértelműsíthetjük a helyzetet. Megtörténhet az is, hogy hosszas vacillálást követően valami merőben új dologra szánjuk magunkat: pl. megvesszük azt a ruhát, ami már olyan régóta csábítgat a kirakatból, kisebb- nagyobb átalakításokat eszközlünk megjelenésünkön/ lakásunkban, váratlan utazással jutalmazzuk magunkat, hozzájutunk egy régóta esedékes összeghez, vagy váratlan bevételre tezünk szert, szép ajándékot kapunk, stb.

 

 

Szeptember 23: a Nap a Mérlegbe lép, őszi napéjegyenlőség

 

 

őszi napéjegySzeptember 23-án a Nap a Mérleg jegyébe lép. Mint más bejegyzésekben szó volt róla, a napéjegyenlőségek és a napfordulók időpontja asztrológiai szempontból kiemelt jelentőséggel bír. Az őszi napéjegyenlőség időpontjára felállított képlet pl a következő hat hónapról ad jelzéseket. A fentebb felsorolt bolygóhatások miatt a a prognózis korántsem biztató, különösen, hogy az összhatást a szeptember 26-án bepontosuló Mars- Szaturnusz kvadrát is súlyosbítja.
2015 a változások éve. 2016 folyamán még sok meghökkentő átalakulásban lesz részük, amelyeknek végeredménye csak 2017-re körvonalazódik.

 

 

 

Szeptember 25: a Plútó direktbe fordul

 

 

Plútó fszögekSzeptember 25-én a Plútó abbahagyja április 16 óta tartó tolatását (l. az akkori előrejelzést: ) és direkt stacionáriusba vált. A titokzatos eredetű, fojtó energiablokk feloldódása nagy megkönnyebbülést jelenthet, akárcsak az, hogy újra mozgásba lendülnek ügyeink. A váratlanul felszínre kerülő titkok azonban nem biztos, hogy örömmel töltenek el. Az ugyanezen a napon újra egzakttá váló Merkúr – Plútó kvadrát tovább fokozza a feszültséget, akárcsak a másnap bepontosuló Mars – Szaturnusz kvadrát.

 

 

Akár verbális, akár fegyveres konfliktusról van is szó, az összecsapásnak nincs egyelőre győztese. A vitában álló felek bemerevedett frontvonalak mögül méregetik egymást, s bár a Mérleg Merkúr azt szajkózza, mindössze konszenzusra akarnak jutni, a Plútó, Szaturnusz, Mars karakterű játékosok inkább azon töprengenek, hogyan tudnák leigázni egymást. Sokféle külső esemény lehetséges ilyen bolygóhatások mellett a nagyvilágban, szűkebb és tágabb környezetünkben egyaránt. Feszültségek tudatos és folyamatos gerjesztése, zavargások, felkelések kitörése és ezek fegyveres elfojtása, szükségállapot bevezetése, fegyveres hatalomátvétel majd az ezt követő terror és cenzúra, letartóztatások, civil lakosság zaklatása, a határzár különböző formái és még sorolhatnánk. Csak reménykedni lehet, hogy az ilyesféle események nem a közvetlen környezetünkben fognak zajlani.

 

 

 

Szeptember 26: a Mars a Szűzbe lép, Mars Szaturnusz kvadrát

 

 

wa09Szeptember 26-ra virradóan a Mars a Szűz jegyébe lép, ahol november 12-ig időzik. Ottlétének második fele a hatékony, produktív cselekvés jegyében zajlik és akár kellemesen is alakulhat, most azonban ebből mit sem érzünk.
Még ugyanezen a napon ugyanis kvadrátba kerül a Szaturnusszal. Kettejük erőpróbáló fényszöge a blokkok és frusztrációk nagyjából egy hétig tartó időszakát jelentheti. Elemi erővel sóvároghatunk valamire/ valaki után, de vágyaink tárgya vagy elérhetetlen messzeségbe van vagy pedig egy sor akadály tornyosul elénk. Minél görcsösebben törekszünk megvalósítani céljainkat, annál nagyobb akadályokba ütközünk.

 
Életünk autoritásfigurái (apa, tanárok, főnökök, hatósági személyek) mintha csak azért jöttek volna a világra, hogy elvegyék önbizalmunkat, lenyesegessék szárnyainkat és meghiúsítsák céljaink elérését. Haladásunkat azonban külső körülmények is gátolhatják.
Finoman fogalmazva ez a bolygókapcsolat nem tartozik a legnyerőbbek közé. Ahelyett tehát, hogy új projektekbe kezdenénk, vagy követnénk pillanatnyi impulzusainkat, jobban tesszük, ha a már meglévő eredményeink tartósítására összpontosítunk. A külvilágból érkező elutasítások, tiltások és gátlások befelé fordíthatják az impulzív marsi energiát. Ennek éppen úgy lehet önromboló, autoagresszív viselkedés (szélsőséges esetben akár öngyilkosság, gyilkosság is) a következménye, mint depresszió, különböző gyulladásos betegségek, csonttörések, balesetek is.

 

 
Az erőszakos bűncselekmények szűkebb s tágabb környezetünkben is gyakoribbá válhatnak. Mivel a diszharmonikus Mars- Szaturnusz kapcsolat a hatalommal való összecsapásokra utaló formációk egyike, fegyveres erőszak tanúi is lehetünk. A türelmetlenség, impulzivitás most csak súlyosbítja a helyzetet. Az indulatos megnyilvánulásokra még indulatosabb válaszok érkezhetnek, így a kivárás, a csendes erőgyűjtés, határaink megvonása most sokkal jobb taktika, mint a nyílt konfrontáció.

 

 

 

Szeptember 28: újabb vérhold

 

 

 

telehold,sziklákA szeptember 28– i telihold egyszersmind teljes holdfogyatkozás is, utolsó a vérholdak (2014.április, 2014. október, 2015. április 4) hírhedt tetrádjából. A korábbi bejegyzések részletesen tárgyalták milyen átalakulásokat hozott ez a sorozat a nagyvilágban és közvetlen környezetünkben. A jelenlegivel is bővebben fogok foglalkozni.

 

 
A Kos – Mérleg jegy 4 fokán bekövetkező eklipsz Észak és Dél Amerikából, Európából- így Magyarországról is, Nyugat-Ázsiából és Afrikai egyes részeiről lesz látható 1 h 12 percen át tart. A teljes holdfogyatkozás Dániára, az Egyesült Kitályságra, Franciaországra (különösen Marseilles-re), Olaszországra (főleg Pádua), Németországra, Lengyelországra (Krakkó), Svédországra illetve Szíriára lesz a legnagyobb hatással.
Ennek az eklipsznek ( hajnali 3:51) az energiái még a szeptember 13-i napfogyatkozásnál is robbanékonyabbak. (A nap-és holdfogyatkozások egyébként sokféle váratlan eseményt hozhatnak, meghökkentő kezdetekkel és lezárásokkal, időjárási szélsőségekkel állhatnak kapcsolatban) A közelgő telihold egyszersmind szuperhold is, ami még intenzívebbé teszi hatásokat és felgyorsítja az események bekövetkezését.

 

 

 

A Kosban álló Holdat a Mars, a háború istene uralja, a Mars – Szaturnusz kvadrát fentebb ismertetett hatása pedig erőteljesen érvényesül az eklipsz képletben is. A minimális eredményeket hozó nagy erőfeszítések, a düh, a frusztráció továbbra is téma marad.

 

 
Érvényesül a Merkúr – Plútó kvadrát hatása is, így az eklipsz -jelezte időszakban sok új és kényes információ kerülhet felszínre, bizonyos tabutémák kerülnek az érdeklődés középpontjába, amelyek nagy vitákat kavarnak, a légkört rögeszmék, hatalmi harcok mérgezik. Fegyveres konfliktusok, zavargások is kitörhetnek, közlekedéssel, szállítással, utazásokkal kapcsolatos balesetek valószínűek.

 

 

A Hold távolodik a Marssal képezett kvinkunxtól, hogy rövidesen a Jupiterrel alkosson egy ugyanilyen fényszöget. Eközben kvadrátba kerül a Plútóval, majd az Uránusszal találkozik, ami az addig több- kevesebb sikerrel elfojtott feszültségek robbanásszerű kitörését, váratlan eseményeket, keserves leválási folyamatokat és töréseket jelez kollektív és személyes szinten. Az apokaliptikus körülmények között a Jupiter – Plútó trigon energiáit kihasználva teremthetünk némi stabilitást.

 
Szeptember 30-án, amikor a Nap együttállásba kerül a Merkúrral, az  emberek hiperaktívakká válnak, égnek a vágytól hogy megosszák a birtokukban levő információkat. Az elmúlt napokban felgyülemlett feszültséget csakugyan jó ötlet kibeszélni, a még mindig ható erőpróbáló fényszögek hatására azonban a béketárgyalások, tisztázó beszélgetések parázs vitákba torkollhatnak.

 

 

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt szereti: