asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Jupiter Szaturnusz kvadrát

Jupiter Szaturnusz kvadrát

Reklámok

 

 

 

 

Jamie Partridge cikke könnyed, közérthető stílusban tárgyalja, hogyan működik a Jupiter – Szaturnusz kvadrát egy személyi horoszkópban, hogyan hat tranzitként -azaz, ha képleteink bizonyos pontjait érinti, és végül, de nem utolsó sorban folyásolja majd be az előttünk álló majdnem egy év eseményeit. Hasznos túlélési tippek arra vonatkozóan, hogy kezeljük anyagi -és érzelmi ügyeinket, hogy sikeresen vegyük az akadályokat.

 

 

 

 

j, s

 

 

 

Jupiter – Szaturnusz kvadrát

 

(Az eredeti cikk: Jupiter Saturn Square )

 
A Jupiter – Szaturnusz kvadrát 2015 második és 2016 első felének legerősebb fényszöge. Mint a cikk végén látni fogjuk, ez idő alatt a kvadrát háromszor pontosul be. De mielőtt erre rátérnénk, hadd mutassam be, hogyan fejti ki hatását a Jupiter – Szaturnusz kvadrát egy születési képletben és egy tranzit során..

 

 

 

 

Jupiter – Szaturnusz kvadrát a születési képletben

 

 

A Jupiter és a Szaturnusz kvadrát a radixban azt az érzetet kelti, mintha behúzott kézifékkel próbálnál kerékpározni. A körülötted élő emberek és körülményeid már gyerekkorod óta komoly próbatételeknek vetik alá hitedet és optimizmusodat. Rendkívül tehetséges vagy, de valamilyen fajta felelősség vagy más gond nehezedik rád, ami behatárolhatja önkifejezési lehetőségeidet. Ez önértékelésedet is alááshatja. A szülők és tanárok részéről tapasztalt akadályoztatás, a tőlük kapott kritika különösen fiatal korban árthat sokat az önbecsülésednek.

 

 

 

Csakhogy lelkednek éppen ezekre a visszahúzó erőkre és küzdelmekre van szüksége ahhoz, hogy tökélyre fejleszthesd bizonyos képességeidet és megerősítsd hitedet. Mint a lentebb felsorolt hírességek esetén láthatod, ebben az aspektus óriási lehetőségek rejlenek ahhoz, hogy az élet sok területén sikert és elismerést vívj ki. Bármilyen hivatást választasz is, képesnek kell lenned arra, hogy kifejezésre juttasd határozott értékrendedet, magas szintű erkölcsi normáidat és személyes hitedet. Arra vágysz, hogy pozitív és kézzelfogható hatást gyakorolj a társadalomra.

 

 

 

Mint Russel Brand és Angelina Jolie esetében láthatjuk, folyamatosan nagyon keményen dolgozol azon, hogy nyomot hagyj a világban. Az ilyen erős eltökéltség egyaránt von dicséretet és kritikát maga után. Ez szerves részét képezi a kvadrát dinamikájának. Erőpróbáló aspektusoknál a jupiteri -és szaturnuszi minőségek kezdetben harcot vívnak a dominanciáért. Az egoizmus időszakait az alacsony önbecsülésé követik, az extravagancia szigorú önfegyelembe csap át, a remény pesszimizmusba fordul.

 

 

 

E próbatételek és kihívások során azonban magasabb tudatossági – és önmegvalósítási szintekre jutsz. Eredményeidhez a belső feszültség ad hajtóerőt. Hogy hogyan hozható közös nevezőre a Szaturnusz önfegyelme és felelősségérzete a Jupiter erőteljes kreatív késztetéseivel és szórakozás vágyával? A kulcsszó: folyamatos, kemény munka révén, de a gyakorlatban is módot kell találnod erős hited és kreatív képességeid kifejezésére.

 

 

 

Ha kellőképpen eltökélt és kitartó vagy, végül beteljesülés és elégedettség lesz a jutalmad. Mivel nagyon magasra helyezed a mércét, folyamatosan arra törekszel, hogy valamit javíts, változtass magadon. Elsősorban saját erkölcsi érzékedre és hitedre hagyatkozz, a negatív visszajelzések ne bátortalanítsanak el. Ugyanis több mint valószínű, hogy sokszor bonyolódsz vitába és magadra vonod a kritikát is . De ez a fényszög azt is jelzi, hogy kemény munkád megtérül: jó alkalmaid adódnak arra, hogy vagyonra, magasabb képzettségre tegyél szert vagy utazások révén fejlődj.

 

 

 

Hírességek Jupiter – Szaturnusz kvadráttal

 

Russell Brand 01′, Angelina Jolie 02′, Jean-Claude van Itallie 12′, Philippe Petain 16′, Sally Field 19′, Melanie Brown 24′, Marcel Duchamp 26′, Joanna Lumley 40′, Candice Bergen 54′, Woody Allen 1°06′, George Bowering 1°08′, Edwin C. Moses 1°08′, Konrad Adenauer 1°12′, Matthew Manning 1°12′, Leontyne Price 1°19′, George Bernard Shaw 1°36′, XIV Lajos francia király 1°42′, Jack London 1°43′,  Aly Bain 1°46′, Mel Gibson 1°53′, II. Erzsébet királynő 1°56′.

 

 

 

 

 

Jupiter – Szaturnusz kvadrát tranzitként

 

 

 

A tranzitként megtapasztalt Jupiter – Szaturnusz kvadrát belső feszültséget gerjeszt, ugyanis életed bizonyos területein kritikával vagy korlátozó körülményekkel szembesülsz. A korábbi struktúrák, a megcsontosodott hiedelemrendszerek összeomlanak, ami mélységesen elbizonytalanít és bizalmatlanul tekintesz a jövő felé. Bármely olyan életterület, amely kicsúszott az ellenőrzésed alól, vagy amely ilyen feszültségeket gerjeszt, ki lesz téve ezeknek a kemény szaturnuszi hatásoknak.

 

 

 

Lehetnek anyagi gondjaid, emiatt pedig részben vagy teljesen le kell mondanod luxusigényeidről vagy a szórakozásról. Egy ingatag talajon álló kapcsolat most szakítással végződhet vagy nagy megrázkódtatáson megy keresztül. A körülötted zajló események arra kényszerítenek, hogy felülvizsgáld korábbi – még oly sziklaszilárd meggyőződéseidet is. Ebben az időszakban a destruktív viselkedésminták – pl. a különböző típusú függőségek is felszámolhatók.

 

 

 

Drog -, szerencsejáték vagy pornótól való függőség esetén pl. e fényszög által jelzett elvonási fázis fájdalmas lehet és azt is megkövetheti, hogy átmenetileg visszavonulj a társasági élettől. Küzdelmes időszak lesz, amikor a benned maradt űrrel is szembe kell nézned. De ha már túljutottál ezen a szakaszon, rengeteg alkalmad adódik, hogy olyan fajta tevékenységekkel töltsd fel ezt a vákuumot, amelyek lehetővé teszik, hogy szabad utat engedj kreatívitásodnak , és elégedettebb leszel életeddel.

 

 

 

A fentebbi példa azonban bármilyen más nehézségre is vonatkozik, amit e tranzit során meg kell tapasztalni. A kezdeti szakaszra, amikor kritikus pontra jutsz egy régóta hurcolt problémával, a frusztráció és bizonytalanság jellemző. Ezt követi a küzdelem szakasza, amikor kemény munkára és nagy- nagy türelemre van szüksége. A harmadik szakasz az, amikor a befektetett kemény munka és az eltökéltség megtérül. A lehetséges jutalmak: jobb anyagi helyzet, magasabb képzettség, utazás.

 

 

 

Mire keresztülvergődsz ennek a kihívásokban bővelkedő tranzitnak az időszakán, felelősségteljesebb pozícióba kerülsz, nagyobb rálátásra teszel szert, egyszersmind azonban elégedettebb és boldogabb is vagy, hiszen sikerült véghezvinned a pozitív változásokat és magasabb fejlődési szakaszba léptél. Hosszabb távon az elismerés sem marad el, sőt a szakmai ranglétrán is emelkedhetsz.

 

 

 

Jupiter – Szaturnusz kvadrát 2015 augusztus 3. A 2015. augusztusi kvadrát idején a Vénusz szoros együttállást képez a Jupiterrel (egy foknál kisebb orbisz). Ez önmagában imádni való fényszög lenne, a Szaturnusz kvadrátja azonban szerelmi ügyekkel, pénzzel kapcsolatos késedelmeket és korlátozásokat jelez.

 

 

 

Jupiter – Szaturnusz kvadrát 2016 március 23. A 2016-os kvadrát márciusi képletben a Vénusz szemben áll a Jupiterrel és kvadrátot képez a Szaturnusszal. A Vénusz megpróbáltatásait Neptunnal képezett együttállása is fokozza. Ez csalódásokkal, zavarodottsággal súlyosbíthatja a helyzetet.

 
Jupiter – Szaturnusz kvadrát 2016 május 26. 2016 májusának a Jupiter – Szaturnusz kvadrátja szintén magában foglal egy Neptunnal képezett T kvadrátot is, légüres térbe lógatva bennünket. Bár ebben a képletben a Vénusznak nincs közvetlen kapcsolata sem a Jupiterrel sem a Szaturnusszal, a Vénusz nagy nyomás alatt van, hiszen miközben együttállást képez a Nappal, a Marssal is farkasszemet néz.

 
Általában véve ez a Jupiter – Szaturnusz kvadrát- sorozat olyan párkapcsolatokban jelez nehezebb időszakokat, amelyek már most is diszharmonikusak. A két fél jövővel kapcsolatos reményei és álmai oly mértékben eltérnek egymástól, hogy nehéz lesz kompromisszumot kötniük. A vélemény- vagy meggyőződésbeli különbségek szintén viszálykodást eredményezhetnek, és pénzügyek, a felelősség megosztása kapcsán is merülhetnek fel súrlódások. Legvalószínűbben azok a személyek tapasztalnak diszharmóniát a kapcsolatukban, akiknek képletére közvetlen befolyást gyakorol a Jupiter – Szaturnusz kvadrát.

 
Ugyanez vonatkozik a pénzügyekre. Ebben az időszakban az adósságok nehezebben kezelhetők, így át kell struktúrálni őket és karcsúsítani kell a költségvetést. Az extravaganciát az önfegyelemnek kell egészséges korlátok közé szorítani. Az ebben az időszakban végzett kemény munkának, kitartásnak azonban később jobb anyagi helyzet, nagyobb biztonság lesz a jutalma. Ezzel szemben, ha ilyenkor léped túl anyagi kereteidet, később még komolyabb pénzügyi problémákkal szembesülsz. Nagy beruházásokra csak nagyon- nagyon óvatosan eszközölj és kérd ki egy szakember véleményét is.
A nagyvilág sem lesz valami békés hely ebben az időszakban. A kihívást jelentő holdfázisok idején, amikor más, erőpróbáló bolygóhatások is érvényesülnek, nagyon valószínű, hogy még több erőszakos eseményre kerül sor. A Szíriához, Irakhoz és Ukrajnához hasonló háborús tűzfészkekben eszkalálódhat a helyzet, ugyanakkor a konfliktus megreked anélkül, hogy egyételművé válna, amelyik fél győzött.

 

 

 

A világgazdaság szintjén tovább növekszenek a problémák, és nagyon valószínű, hogy egyre több ország sodródik recesszióba. A Jupiter, Szaturnusz és Neptun T- kvadrátja különösen erős jelzője a bizonytalanságnak és a lassított növekedésnek.

 

 

 

 

 

Kapcsolódó cikkek:

 

 

A Jupiter – Szaturnusz ciklusok

(benne: Jupiter – Szaturnusz kvadrát)

Augusztusi előrejelzés

Vénusz az Oroszlánban: végzetes szerelmek – pénzügyi végletek

A Vénusz hátraarcot vág – befekezetlen ügyeink (Szintén J. Partridge-től)

Reklámok

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt kedveli: