asztropressz

Kezdőlap » Aktuális asztro » Ami eddig sem volt egyszerű, májusban még jobban összekuszálódhat

Ami eddig sem volt egyszerű, májusban még jobban összekuszálódhat

májusi hori

 

 

Május folyamán, amikor több bolygó is a kommunikatív Ikrekben halad, külső és belső világunkban egyaránt nagy a hangzavar.

 

 

Bővebben:

2015. május 1 – 2015. május 15

Május folyamán több bolygó is a kommunikatív Ikrekben halad, külső és belső világunkban egyaránt nagy a hangzavar. Bár a közlési kényszer szinte leküzdhetetlen, gondolatainkat nem mindig tudjuk akadálymentesen kifejezni. Nehezen tűrjük, hogy belénk fojtsák a szót, de sok felesleges vitát, félreértést spórolhatunk meg, ha mielőtt beszélni kezdünk, alaposan végiggondoljuk mondanivalónkat. Társas kapcsolataink szövevényében is nehéz kiigazodni, főleg, ha rendteremtés ürügyén magunk is összekuszáljuk a szálakat. A kapkodás, szétszórtság, a pletykák, félreértések és féligazságok is nagy zűrzavart okozhatnak. A fontos döntéseket jobb, ha jűnius végére halasztjuk, hiszen az információk áradatából nehéz kiragadni a leglényegesebbeket, gondot okozhat szándékaink tisztázása is, és megvalósító erőnk is kívánnivalót hagy maga után. A környezetünkben élők is feje tetejére állíthatják napirendünket. Hajlamosak lehetünk arra is, hogy mindenbe belekapva szétaprózzuk magunkat, szem elől tévesztve az igazán fontos feladatokat vagy nem megfelelő célra összpontosítva energiáinkat.

 

Nehéz és fárasztó bolygóhatással kezdődik a hónap: május 4-én pontosul be a Merkúr és a Szaturnusz szembenállása. (Bővebben: a Merkúr az Ikrekben halad). Huzakodásuk hatására komor gondolatok tölthetnek el bennünket, akár a depresszió, az elszigeteltség érzete is hatalmába keríthet. A labilis idegállapotok, hanyagság, szórakozottság is problémákat okozhat. Sokat segíthet, ha kicsit visszavonulunk, rendbe szedjük gondolatainkat. és felismerjük: másként tálalva a külvilág is nyitottabb lenne mondanivalónkra. A mély, tartalmas eszmecserék most jobban vonzanak, mint a felületes csevegés

.

Az aznapi Skorpió telihold tovább fokozza az intenzitást. A mélységeiről híres és hírhedt jegy, a nyolcas ház fölött uralkodik, azzal az életterülettel, amely a halál, az átalakulás, a szexualitás, a titkok, tabuk, a partner pénze, befektetések, adóügyek, adósságok témáival áll kapcsolatban. A Merkúr – Szaturnusz szembenállása miatt gyanítható, hogy ezek komor/ kellemetlen/ feszült/ fájdalmas formában kerülnek terítékre. Párkapcsolatokban továbbra is aktuálisak a bizalom, illetve ennek hiánya, az eltérő érzelmi igények, a jogos féltékenység és a megalapozatlan gyanakvás kérdései (bővebben: előző két hét előrejelzései ), bár nem biztos, hogy ez az időpont a legalkalmasabb a nehéz érzelmi döntések meghozatalára is.

 

Jóllehet csak május 5-én pontosul be, a Nap – Jupiter kvadrátja teliholdkor is érezteti hatását. Az egyébként is túlzásokra hajlamosító fényszög most még fogékonyabbá tehet a kilengésekre. A stresszt hajlamosak lehetünk bánatevéssel, bánativással levezetni, aminek felesleges kilók, eltapsolt tartalékok, szélsőséges lelkiállapotokban hozott elhamarkodott döntések lehetnek a következményei. Május 6-án a Nap – Plútó harmonikus kapcsolatának köszönhetően ismét szilárd talajt érezhetünk a talpunk alatt. A zűrzavaros érzelmi állapotok ellenére újra képesek lehetünk praktikus teendőinkre koncentrálni, további lépéseket tenni a testi – lelki gyógyulásunk útján. Az sem szegi kedvünket, hogy ez nem mindig könnyű feladat.

 

Május 8– ra virradóan a Vénusz elhagyja a csélcsap Ikrek jegyét és belép a romantikus, érzelmes Rákba, ahol június 5– ig időzik. A szentimentális víz jegy sokkal jobban megfelel a kapcsolatbolygó karakterének, egyszersmind sebezhetőbbé is teszi. A hónap vége felé, amikor szembenállásba kerül a Plútóval (május 22) és kvadrátba az Uránusszal, (május 25) komoly érzelmi szakítópróbák is várnak rá. Ezek szerencsés esetben véget vethetnek a javunkat már nem szolgáló kapcsolatoknak, hosszabb távon hozzásegítve az érzelmi minták átalakításához is, eredményezhetik a káros szenvedélyek feladását, de bizonyos mértékű frusztráció is borítékolható.

 

Május 10-re virradóan a Merkúr Neptunnal képezett kvadrátja tovább fokozza az előző napok zűrzavarát. Az Ikrekben haladó Merkúrról szóló bejegyzés részletesen kifejtette, mi minden származhat a józan ész, logika és az álmok, bódulat és extázis princípiumainak huzakodásából, így elegendő annyit hozzátenni, ebben az időszakban a Szaturnusz – Merkúr szembenállás környékén összekutyulódott dolgok még zavarosabbakká válnak. Komoly döntéseket, koncentrációt igénylő tevékenységeket szerencsésebb más napokra halasztani, vigyázzunk holmiinkra és alkoholt is csak mértékkel fogyasszunk.

Május 13 -án a Mars is átlép az Ikrek jegyébe, ahol június 24-ig időzik. A harcias bolygó eszköztára alkalmazkodik az intellektuális jegyhez: a csaták főleg verbális szinten zajlanak: szellemes szópárbajok a lenyűgöző érvelés, gátlástalan hazudozás, csúsztatás, és összefüggéstelen halandzsa formájában. Az addig csak kisebb- nagyobb irritációk, nehezen megfogalmazható feszültségek május 15-én sűrűsödnek be, amikor a Mars farkasszemet néz a Szaturnusszal. Az állóháború és a heves összecsapások egyaránt elképzelhetők: utóbbiakat a Kosban haladó Hold is valószínűsíti. Az ütközeteket verbális eszközökkel vívják, de nem biztos, hogy épp ez vagy a következő néhány nap lesz az, amikor vitapartnerünket meggyőzhetjük igazunkról. Annál könnyebben osztogathatunk azonban sértéseket és magunk is jónéhányat gyűjtehtünk be belőlük. A következmények hosszú távon is kellemetlenek. A konstelláció balesetekre is hajlamosíthat.

 
2015. május 16-tól – 2015.május 31

 

 

Május második felében csupán abban lehetünk biztosak, hogy semmi sem az, aminek elsőre látszik. A döntésekhez hiányoznak a fogódzók, pillanatról pillanatra változó helyzetekbe csöppenünk vagy mi váltogatjuk még saját magunkat is meglepve elhatározásainkat. Mindez persze végtelen mennyiségű irritáció forrása lehet. Sürgető nyomást érezhetünk például arra, hogy munkahelyet változtassunk, eladjunk vagy megvásároljunk valamit, elköltözzünk, elutazzunk, egyértelműsítsünk egy helyzetet üzleti partnereinkkel vagy párkapcsolatunkban. A fogódzók keresése, a stabilizálás megteremtésére vagy valaminek a tisztásására irányuló kísérleteink csak további bizonytalanságot szülnek. A feszültség a hónap végén eszkalálódik.

 

Május 16-án a Vénusz és a Merkúr közötti kedvező kapcsolat még valamelyest lekerekíti a szögleteket, így a különbségek mellett a hasonlóságokat is meglátjuk, amitől empatikusabbakká válunk. A feszültséget eredményesen oldja valamilyen kreatív, művészi tevékenység is, és érdemes odafigyelni álmainkra, megérzéseinkre is.

 

A május 18-i újhold a Bika jegyében jön létre, olyan szakasz kezdetét jelezve, amikor anyagi és érzelmi szempontból egyaránt biztonságot szeretnénk teremteni, ki szeretnénk venni részünket az élet örömeiből. Ebben az időszakban azonban csupán abban lehetünk biztosak, hogy semmi sem az, aminek először látszik.

 

Május 19- június 12 között, amikor a Merkúr hátraarcot vág, még jobban összekuszálódnak a szálak. (bővebben l. A Merkúr az Ikrekben halad) Ügyeink késedelmet szenvednek, okmányokkal, utazásokkal, banki tranzakciókkal, internettel, számítógéppel, telefonkészülékekkel, közlekedési eszközökkel kapcsolatos bonyodalmak támadhatnak, furcsa meglepetések érnek. Az elakadt üzenetek, küldemények, a félreértések tovább fokozzák a káoszt. A korábban elhanyagolt részletekre odafigyelve azonban olyan információk birtokába is juthatunk, amelyek hatására korrigálhatunk korábbi álláspontunkon. A Merkúr tolatásának időszakára jellemző malőrökben mindnyájunknak része lehet, de ezek mértéke függ tudatosságunktól, éberségünktől is.

Május 21-től, amikor a Nap is átlép az Ikrekbe, még intenzívebben érvényesülnek majd a jegy energiái: azaz a figyelem kontaktusainkra terelődik, az emberek megnyílnak, fizikailag és szellemileg is mozgékonyabbakká válnak. A közösségi oldalakon a szokásosnál is bőségesebben áradnak az információk, megszokott környezetünkből kitörve új területekre merészkedünk, alig várjuk, hogy valami izgalmas történjen. Mindez vidám kora nyári hangulatot is teremthetne, de a fentebb bemutatott bolygóhatások inkább türelmünket teszik próbára. Különösen május utolsó hetében, amikor az alábbi befolyásokkal keverednek:.

Május 22, amikor a Vénusz szembekerül a Plútóval különösen sok érzelmi bonyodalmat tartogat. A párkapcsolatokat húzd meg ereszd meg játszmák, érzelmi manipulációk, a lelki vagy fizikai erőszak különféle formái, fájdalmas leválások teszik próbára. Természetesen, ha a kapcsolat teherbíró alapokon áll, csak futó kellemetlenségekről van szó. A komoly kérdések tisztázását azonban még így is jobb későbbre halasztani.

 

Május 23-án, amikor a Szaturnusz farkasszemet néz a Nappal, fokozódik a feszültség. Egy tudatosabb szinten visszaköszönhetnek azok a konfliktusok is, amelyek felizzították a hónap elejét. Autoritás -személyekkel, esetleg hatóságok képviselőivel, idősebbekkel sokkal könnyebb most nézeteltérésbe keveredni, lázadozunk a szűk keretek, korlátozónak tűnő körülményeink ellen, a változtatás eszköztára azonban meglehetősen szegényes. Ettől függetlenül a következő napokban egyre elkeseredettebb viták robbanhatnak ki.

Május 25-én, amikor a Mars kvadrátot képez a Neptunnal, különösen megnő az esélye, hogy szélmalomharcot vívva szétforgácsoljuk energiáinkat, és/ vagy rossz helyre összpontosítsuk erőinket. Nehezen koncentrálunk, színjózanul is zavaros lelkiállapotokba kerülhetünk, csalás vagy önámítás áldozataivá válhatunk. Ugyanezen a napon a Vénusz is kvadrátba kerül az Uránusszal. A két bolygó feszült kapcsolata önmagában is próbatételt jelent társas viszonyaink és a pénzügyeink számára, a diszharmonikus Mars – Neptun fényszögekkel kombinálódva azonban olyan forgatókönyveket eredményezhet, amelyeknél a hosszabb ideje tartó átverést sokkoló felismerés és drámai elválás követheti. Ez egyaránt előfordulhat párkapcsolatokban és üzlettársak, munkatársak, rokonok között is.

 

Május 27-én a Merkúr – Mars együttállása fokozza tovább a harci kedvet. Az előző napok sérelmei miatt talán nem is egészen alaptalanul kívánkoznak ki belőlünk a keresetlen szavak. Az elhamarkodott kijelentések azonban nem a megoldáshoz visznek közelebb, hanem újabb problémákat teremtenek. Az előző napok bolygóhatásai is erőteljesen érvényesülnek. A konstelláció balesetekre is hajlamosíthat, és figyeljünk nagyon házi kedvenceinkre is.

Május 29-én amikor Merkúr – Neptun kvadrát hatására nehezen rakunk rendet gondolataink között, a hazugságok, rágalmak, pletykák, elkeveredő vagy nem a megfelelő helyre érkező üzenetek sok gondot okozhatnak. A május 10 környékén, egy hasonló bolygóállásnál zavart okozó helyzetek megismétlődhetnek. Mindez jó alkalmat adhat arra is, hogy május 30-án , a Nap és a Merkúr találkozásakor eltöprengjünk: miért éppen mi vagyunk a történet főszereplői és milyen tanulságokat vonhatunk le belőle. A 31-én bepontosuló Nap -Neptun kvadrát miatt azonban a tiszta logika vagy intuíció pillanatai az önámítás vagy túlagyalás momentumaival keveredhetnek. Lustának, szétszórtnak, energiátlannak is érezhetjük magunkat, hogy a hónap utolsó napja vasárnapra esik, kipihenhetjük az elmúlt hét viszontagságait.

 

 

Túllövünk a célon vagy erőt gyűjtünk és változtatunk

Újabb hét hullámvasutazás : előrejelzés 2015 május 4-től 2015 május 10-ig

A hétfő reggeli Skorpió telihold ingerlékennyé tehet, egyszersmind intuíciónkat is kiélesíti. Közreműködésével könnyebben ráhangolódhatunk belső igényeinkre, de a szokásosnál is nehezebben viseljük, ha ezek valami miatt nem elégülhetnek ki. A még hét közepén is érezhető Nap – Jupiter kvadrát (bővebben májusi előrejelzés) túlzásokra hajlamosíthat, ugyanakkor megadhatja a változtatásokhoz szükséges impulzust is.

Kedd – szerdán az optimista Nyilas jegyében halad a Hold, de a Szaturnusszal való találkozása lehűti lelkesedését. A Merkúr- Szaturnusz szembenállás is érezteti még a hatását, így véleményünket nehezebben fejtjük ki, mondanivalónk nem biztos, hogy célba talál, hajlamosak lehetünk bolhából elefántot csinálni. A félreértések, szándékos csúsztatások, a racionális és az érzelmi szempontok ütközése tovább növelhetik a zűrzavart.

A szintén hét közepén bepontosuló Nap – Plútó trigon energiáit kihasználva azonban megtalálhatjuk azt a talpalatnyi szilárd talajt is, ami elegendő ahhoz, hogy erőt gyűjtsük, összeszedjük magunkat, kedvező változásokat indítsunk el. A Hold (Nyilas) – Jupiter ( Oroszlán) – Uránusz (Kos) jótékony fényszöge inspirációt és lelkesedést adhat, a föld jegyben álló Nap és a Plútó pedig valóságérzékünket növeli. Így jó eséllyel ültethetjük gyakorlatba elképzeléseinket.

Pénteken a Vénusz belép a Rák jegyébe, ahol június 5-ig időzik. Ennek hatására érzelmi igényeink is változáson mehetnek keresztül: élénk társasági élet helyett kis időre visszahúzódnánk belső világunkba, a jövő tervezése helyett inkább emlékeink között időznénk, kötetlen flörtök helyett mélyebb kapcsolatokra vágyunk, otthonunkkal, családunkkal kapcsolatos témák kerülnek érdeklődésünk középpontjába. Azonban, a már Bakban haladó Hold hatására praktikus feladataink kizökkenthetnek az álmodozásból.

Estefelé, illetve szombaton olyan élmények is érhetnek, amelynek hatására rádöbbenünk: ahhoz, hogy elérjük a kívánt változásokat, magunknak is változnunk kell. A Plútóval együtt álló Hold, kettejük Uránusszal képezett feszült kapcsolata például arra ösztönözhet, hogy felszámoljunk néhány, a javunkat nem szolgáló kapcsolatot, felhagyjunk káros szenvedélyeinkkel. Mindehhez azonban jó adag ragaszkodást (Bika Nap, Mars, Rák Vénusz) is le kell győzni, a konkrét vagy átvitt értelemben vett elvonási tünetek pedig jó darabig fájdalmat okozhatnak. Hosszú távon azonban nagyon jó ötlet rászánnunk magunkat külső és belső világunk lomtalanítására. Az ezeken a napokon elkezdett fogyókúrák, tisztítókúrák is eredményesebbek: fogyó holdnál sokkal könnyebb megszabadulni felesleges kilóinktól

Vasárnap kellemesen kaotikussá válnak a dolgok: az Ikrekben haladó Merkúr feszült kapcsolatba kerül a Neptunnal, amelynek hatására különös álmaink lehetnek, furcsa helyzetekbe keveredünk, szétszórtakká válunk. A Hold a különcségre hajlamos Vízöntő jegyében halad, érdemes tehát valami bolondos társasági programot beiktatni

 

 

Szerzői jog

A BLOGOMBAN MEGJELENT FORDÍTÁSOKAT, ÍRÁSOKAT ÉS KÉPEKET A SZERZŐI JOGRÓL SZÓLÓ 1999. ÉVI LXXVI. TÖRVÉNY ÉRTELMÉBEN AZ ENGEDÉLYEM NÉLKÜL MÁSHOL KÖZZÉTENNI TILOS. EZ ALÓL KIVÉTELT KÉPEZ, HA CSAK AZ ÍRÁSOM ELSŐ EGY-KÉT SORÁT TÜNTETIK FEL, MAJD A FOLYTATÁSÉRT A BLOGOMRA KATTINTVA JUT EL AZ OLVASÓ! AMENNYIBEN MÁS FORRÁST NEM JELÖLÖK MEG, AZ ÍRÁSOK, FORDÍTÁSOK A SAJÁT SZELLEMI TERMÉKEIM, KERESKEDELMI FORGALOMBAN TÖRTÉNŐ ÉRTÉKESÍTÉSÉHEZ NEM JÁRULOK HOZZÁ!
%d blogger ezt szereti: